Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Labutis,

graži gėlė, rarity.
O čia portreto užduotis. Modelis Jūratė 4u.gif 4u.gif 4u.gif Į J/B vertė Yvettė notworthy.gif . Aš tik mygtuką spaudžiau ax.gif Foto tik 2 pozom. Su trečia išsidūriau - reiks perfotkint blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 03 02, 18:11)
Sveikos,
kreipiuosi kas daugiau techninėj pusė nusimano:
ar gali būti, kad prie mažo f, fokusas idealus, padidinus ryškumas aiškiai matosi kur fokusuota, bet prie f didesnio, 8-11f, padidinus virš 100proc ryškumas dingsta. Nebeaišku kur fokusas. Iki stipraus išdidinimo, dar viskas ok, bet prie mažo f ir išdidinus kokybė puiki, o va kur pakeltas f, padidinus foto, fokusas plaukia.
Suprantu, kad kartais fokusas nušoka, nesufokusuoju ir pan, bet kažkoks keistas įtarimas, kad kažkas netaip: kur f mažas, visos foto puikios, kur keltas- visos liejasi padidinus.

koks židinio nuotolis fotografuojant ? koks išlaikymas nustatytas?
Atsakyti
QUOTE(o la la la @ 2011 03 02, 19:59)
O koks pbjektyvas?

50mm

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 03 02, 20:12)
koks židinio nuotolis fotografuojant ? koks išlaikymas nustatytas?

Jau man Forgete viską paaiškino, matyt sukėliau be reikalo vėją, Tiesiog kai esu arti modelio, ryškumas vienoks, o kai fotkinu kelis objektus, f didesnis, automatiškai kitoks ryškumas. Pasirodo viskas ten gerai su mano foto, taip ir turėjo būt.. doh.gif Aš vis jei kas neaišku man, tai knibinėjuos iki pamėlynavimo, kol negaunu tokio atsakymo kuris mane įtikina smile.gif

O dėl spalvų, tai tvarkau rawus, stumdau visokius parametrus, dedu actionus, kai kada beveik nieko nereik daryt, spalvas labai gražiai pats fotikas atspindi.. įvairiai... 4u.gif

Laukiu kada mane apsės j/b liga, nes kolkas esu visiška spalvų vergė, noriu noriu spalvotų foto. Bet esu tikra, netolimoj ateity, sakysiu kad labai gražu j.b. smile.gif Jaučiu tai.
Atsakyti
Labu dienu

Su Yvetes palaiminimu dedu ir aš savo portretukus-pamokėles ax.gif

Pakomentuokit flicr, kam yra ūpo bigsmile.gif

PORTRETUKAI
Atsakyti
jei verta dėmesio ir kelia kokių minčių, labai lauksiu bet kokio komentaro ax.gif

user posted image

jaučiu, kad gal dar butu galima šviesinti, bet kai tai darau - meta išdegusius plėmus verysad.gif būtų labai smagu jei kas nepatingėtų ir kiek patvarkytų nuotrauką, kad turėčiau kaip pavyzduką kokio rezultato reiktų siekti ax.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
Buvau trumpų atostogų išvykusi, neplanuotai, pas mamą smile.gif kaip geeera. Su naujom jėgom grįžtu smile.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 02 27, 14:31)
Paminsiu truputį kai kam ant kulnų  ax.gif
Trūksta kelių koliažų. Ir kur kitos dainos, ką? Ir maisto bandymus tik Zirzilijos mačiau. Atsiliekaaaaaaaaaaat  tongue.gif

Aš dainos neatsiskaičiusi, bet dar nesusigyvenau su ja, dar reikia laiko smile.gif

QUOTE(Cheles @ 2011 02 28, 16:30)
savaitgali kankinau savo modeli, kankinau kol saule nusileido ir privargo.. smile.gif
atnesu kritikai:
user posted image

Man labai gražu, ypač emocija patinka.

QUOTE(*monikute* @ 2011 03 01, 10:10)
Dedu kritikai  blush2.gif  (išbandžiau savo naująjį 50-tuką  blush2.gif )

user posted image

Liuks, šaunuolė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(stashiene @ 2011 03 02, 22:34)
jei verta dėmesio ir kelia kokių minčių, labai lauksiu bet kokio komentaro ax.gif

jaučiu, kad gal dar butu galima šviesinti, bet kai tai darau - meta išdegusius plėmus verysad.gif būtų labai smagu jei kas nepatingėtų ir kiek patvarkytų nuotrauką, kad turėčiau kaip pavyzduką kokio rezultato reiktų siekti ax.gif ačiū 4u.gif

Kaip ir viskas gerai. Šviesint tikrai nereikia, bet man fonas nepatinka, biški tokia plokščia nuotrauka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2011 03 02, 21:44)
Kaip ir viskas gerai. Šviesint tikrai nereikia, bet man fonas nepatinka, biški tokia plokščia nuotrauka  g.gif

ačiū bigsmile.gif na taip, toks ir lėkštas fonas, siena už nugaros ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stashiene: 02 kovo 2011 - 22:00
QUOTE(o la la la @ 2011 03 02, 19:59)
Sveikinu! Rimtas ir reikalingas pirkinys biggrin.gif
Ar tik nesalsi si vakar kur nors su naktine fotografija? mirksiukas.gif

oi ne. manes netraukia naktine fotografija. labiau pirkau naudot namie
Atsakyti
QUOTE(stashiene @ 2011 03 02, 21:34)

user posted image

As ir flickr sakiau kad man truksta kiek ryskumo, astrumo. Taigi paryskinau truputi smile.gif nezinau ar cia teisingas apdirbimas, bet as daryciau taip:)
user posted image
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2011 03 02, 20:05)
Labutis,

graži gėlė, rarity.
O čia portreto užduotis. Modelis Jūratė  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Į J/B vertė Yvettė  notworthy.gif . Aš tik mygtuką spaudžiau  ax.gif Foto tik 2 pozom.   Su trečia išsidūriau  - reiks perfotkint  blush2.gif

man nelabai patiko, poza netinkanti jums, atrodėt labai suskausčiusi ir jb nepatiko, nesupykit bet nešvariia atrodo, kadangi visos tos pamokeles kad ismoktumem tai siulau dar karteli pameginti, bet siunčiu 4u.gif už pastangas

QUOTE(stashiene @ 2011 03 02, 21:34)

kadangi prašet tai bandau rodyt kaip daryčiau aš
user posted image
šiek tike apkirpau nes tas dešinės apatinis kampas erzino , fona padariau baltesni nes atrode kaip murzinas ir akis paryškinau, man atrodo geriau, bet nebūtina sutikti smile.gif)))

labos nakties
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vienintelė: 02 kovo 2011 - 22:29
Nu blyn... susinervinau nerealiai doh.gif

Lyginu foto ryškumą ir šarpą pas save kompe (loptopas) ir ant vyro stacionaraus kompo, kuris pajungtas ant teliko (vietoj monitoriaus), įsitižainė 1 m 7 cm aišku savo duoda, plius raiška gera ten....šarpas tai nesveikai skiriasi doh.gif ten kur pas mane jo normaliai, na tikrai neperšarpinta, ant vyro kompo nesveikai peršarpinta, šlykščiai net blink.gif doh.gif

Krč...tai kaip man dabar foto tvarkyti ir kuo pasikliauti...man šokas...totalus blink.gif blink.gif blink.gif doh.gif aišku, aš suprantu, kad ne visi jungiasi prie teliko kompus ir turi tokią raišką...nu bet blyn...kur ta riba, kaip man daryt blink.gif
Atsakyti