Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(o la la la @ 2011 03 02, 17:49)

su Nikon mirksiukas.gif
'močiutės pasakoj' man kažkaip pačios močiutės labiau 'močiutiškos' norėtųsi, nors tikriausiai dėl to, kad man močiutė asocijuojasi su mano laikų močiute, tai jos truputį paprasčiau atrodė , be pakabuko ir akiniai paprastu rėmeliu buvo biggrin.gif Taigi, tai labai subjektyvu. Šiaip man ir spalviškai patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 03 02, 16:55)
Per jauna močiutė.

Musu dar jaunesne biggrin.gif

O la la la, aciu.Bandysiu ir as LR parsisiust, pabandyt.
Atsakyti
Sveikos,
kreipiuosi kas daugiau techninėj pusė nusimano:
ar gali būti, kad prie mažo f, fokusas idealus, padidinus ryškumas aiškiai matosi kur fokusuota, bet prie f didesnio, 8-11f, padidinus virš 100proc ryškumas dingsta. Nebeaišku kur fokusas. Iki stipraus išdidinimo, dar viskas ok, bet prie mažo f ir išdidinus kokybė puiki, o va kur pakeltas f, padidinus foto, fokusas plaukia.
Suprantu, kad kartais fokusas nušoka, nesufokusuoju ir pan, bet kažkoks keistas įtarimas, kad kažkas netaip: kur f mažas, visos foto puikios, kur keltas- visos liejasi padidinus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 02 kovo 2011 - 18:11
QUOTE(Laukine25 @ 2011 03 02, 20:11)
Sveikos,
kreipiuosi kas daugiau techninėj pusė nusimano:
ar gali būti, kad prie mažo f, fokusas idealus, padidinus ryškumas aiškiai matosi kur fokusuota, bet prie f didesnio, 8-11f, padidinus virš 100proc ryškumas dingsta. Nebeaišku kur fokusas. Iki stipraus išdidinimo, dar viskas ok, bet prie mažo f ir išdidinus kokybė puiki, o va kur pakeltas f, padidinus foto, fokusas plaukia.
Suprantu, kad kartais fokusas nušoka, nesufokusuoju ir pan, bet kažkoks keistas įtarimas, kad kažkas netaip: kur f mažas, visos foto puikios, kur keltas- visos liejasi padidinus.

Pasiziurek ar kai uzsuki F dideli, ar nesumazeja islaikymas maziau nei 1/30. Jei jis mazesnis ar apie ta reiksme, tada tai atsitinka del ranku sujudejimo, fotiko nebenulaikai tiek stabiliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 02 kovo 2011 - 19:13
QUOTE(o la la la @ 2011 03 02, 19:04)
Pasiziurek

Ne, fotkinu M režimu. 4u.gif

Any ideas? g.gif Robobebrai, fotolama, kiti?
Atsakyti
nu va, nusipirkau trikoji biggrin.gif dabar jauciuos kaip tikra fotografe biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 02, 19:13)
nu va, nusipirkau trikoji biggrin.gif dabar jauciuos kaip tikra fotografe biggrin.gif

Pultelis veikia?Tiek nedaug iki laimes truko laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 03 02, 19:19)
Pultelis veikia?Tiek nedaug iki laimes truko laugh.gif

pultelis tai neveikia biggrin.gif
Atsakyti
Sveikinu, Aiste 4u.gif

Mano orchidėja pražydo smile.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2011 03 02, 20:31)
Sveikinu, Aiste  4u.gif

user posted image

Nuostabu thumbup.gif wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 02, 19:22)
pultelis tai neveikia biggrin.gif

Na o kam dabar lengva biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 03 02, 21:09)
Ne, fotkinu M režimu. 4u.gif

Any ideas? g.gif Robobebrai, fotolama, kiti?

O koks pbjektyvas?

Dar kelios mintys kodel taip gai buti:

Kiekvienas objektyvas turi savo "sweet spot" - diafragma, prie kurios objektyvas yra astriausias (dazniausiai apie f/8). Diafragmai didejant, kokybe mazeja. (Gali paieskoti googe info "lens sweet spot".)

Taip pat jei fotkini M rezimu, prie didesnio f turi naudoti didesni ISO. Kuo didesnis ISO, tuo didesnis triuksmas ir mazesnis ryskumas.

Dar gali buti objektyvo problema - reikia patikrinti fokusa pagal sia lentele/ instrukcija http://focustestchart.com/focus21.pdf

Laukine25, o ka tu naudoji spalvu apdirbimui? Actions kokius? Negaliu atsiziureti - spalvos tokios minkstos. wub.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 02, 21:13)

Sveikinu! Rimtas ir reikalingas pirkinys biggrin.gif
Ar tik nesalsi si vakar kur nors su naktine fotografija? mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(rarity @ 2011 03 02, 21:31)

Oje kaip grazu! bigsmile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 02 kovo 2011 - 20:02