Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(o la la la @ 2011 03 02, 11:09)
Man labai patinka va tokio tipo kelioniu pateikimas Is tu iskabintu skalbiniu, keraminiu plyteliu piesiniu ant namu, dirbanciu vietiniu zmogiuku ir pan. tiesiog jauti tos vietos alsavima.
Sis fotografas is ties labai stiprus ir reportazistas, ir portretistas, ir labai graziai dirba su sviesa.
Papildyta:

Tikrai labai idomu. bigsmile.gif  biggrin.gif

kaip faina, kad tokie skirtingi esam čia. Įdomu sužinoti kokios foto kitiems patinka. Apskritai labai mėgstu flickr per patinka nčių fotografų mėgiamas foto pakeliauti.
Apie tas foto, kur sakei tau patinka. Manęs jos nežavi. Reportažinę, kelionių fotografiją įsivaizduoju kitaip. Ten tokios foto kaip atvirukai, kuriuos siunčiam giminėm, draugams iš kelionių. O mane visada žavėjo tie nestandartiniai vaizdai, galimybė lig pro rakto skylutę žvilgtelt į tos šalies gyvenimo ritmą.
Vat neseniai flickr buvau užtikusi grupę šimtas nepažįstamųjų portretų. Faina būtų vat taip, iš kelionių vis po kokį nepažįstamo žmogaus portretuką parsivežti.
Atsakyti
QUOTE(o la la la @ 2011 03 02, 10:09)
Man paciai su reportazais sunku, uztat man jie labai idomus ir labai noriu ismokti. As irgi nemazai keliauju, bet nepatenkinta savo kelioniu nuotraukom. Jose lieka tik nudailinti gamtovaizdziai, grazus kadrai, o va matytu gatviu nuotaika, zmoniu charakteriai, mieli ir saviti bardakeliai lieka uz kadro, kuriu po kurio laiko pasiilgsti, o vartantis tavo kelioniu nuotraukas zmogus is viso to nepamato, nors pasakodama labai noretum tai iliustruoti, parodyti... O nefotkinu nes nemoku tu bardakeliu kaip noriu pateikti..., arba nufotkinu, bet nesu tuo patenkinta unsure.gif
Fotografijos kursuose tik apie reportazo gaires suzinojau. Teorija, teorija, o va praktikoje tik mokausi taikyti. Mano kaip ir tavo problema  - vienodi planai. Vienas kelias - praktika. Kaip musu destytojas sake: vyksta gimtadienis, draugu isvyka, taikyk praktikoje igytas zinias, kurk pasakojima ir kuo toliau tuo geriau pavyks.
Reportaza gali taikyti labai daug kur: fotkindamas kelione, draugu ar seimos vakareli, gatves rengini (demesio - ant nosies Kaziukas mirksiukas.gif ), vestuves, krikstynas ir pan.
Man labai patinka va tokio tipo kelioniu pateikimas Is tu iskabintu skalbiniu, keraminiu plyteliu piesiniu ant namu, dirbanciu vietiniu zmogiuku ir pan. tiesiog jauti tos vietos alsavima.
Sis fotografas is ties labai stiprus ir reportazistas, ir portretistas, ir labai graziai dirba su sviesa.
Papildyta:

Tikrai labai idomu. bigsmile.gif  biggrin.gif

Pažiūrėjau tam pačiam puslapyje Kaldėdas Prahoje - nes kaip tik Prahoje buvau. Deja, bet tai tikrai nėra fotografas, į kurį norėčiau lygiuotis - yra nuotraukų mano galva pykšt pokšt tipo - pusė žmogaus ar kažkieno ranka lenda į kadrą, kažkieno veidas persikreipęs (netikusi veido išraiška), gatvių vaizdai man kvepia buitiškumu... Nors mačiau iš esmės tuos pačius vaizdus, bet jų nefotgrafavau. Kodėl? Nes a) jie jau yra kažkieno nufotografuoti ir nėra įdomūs (net ne minia, o pasimėtę žmonės po visą kadrą - mano galva betvarkė), cool.gif nemoku įžvelgti "kito kampo". Aš norėčiau atsivežti tokias nuotraukas, kad žmonės jas pamatę sakytų: "o, aš irgi čia buvau, bet nė nesusimąsčiau į tai atkreipti dėmesį (pažvelgti į tą objektą tuo kampu) - jis tikrai taip žymiai įdomiau atrodo".
Dėl žmonių kelionių fotografijoje - jei jau jie ten yra, jie turi kažką reikšti, o ne šiaip pasitaikyti netyčia po nosim. Jei vietiniai prekiauja - tai ir fiksuoti "pirkimo-pardavimo" momentą, o ne krapštytis n-tam plane. Jei vietiniai leidžia laisvalaikį - tai kaip jie tą daro. Jei turistai - tai domisi tuo ką mato, ar fotografuoja, ar klaidžioja su žemėlapiu. Nu bet va atsiduriu centrinėj aikštėj, ir ką? Apsižvalgau, o niekas nieko įdomaus nedaro. Lygiai tokios pačias nuotraukas atsivežus būčiau, bet ką aš su jom veikčiau? Nei sau į albumą, nei kitiem parodyt...

Tai va, puikiai žinau, kokių nuotaukų noriu ir kokių nenoriu, tik neįsivaizduoju kaip tokias padaryti. Net patinkančių fotografų susirasti nesugebu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2011 03 02, 13:31)

Tai va, puikiai žinau, kokių nuotaukų noriu ir kokių nenoriu, tik neįsivaizduoju kaip tokias padaryti. Net patinkančių fotografų susirasti nesugebu  doh.gif

man rodos tu jau persisotinai fotografija, reik daryt pertrauką, ar lengviau ir paprasčiau žvelgt į viską 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikoleta: 02 kovo 2011 - 13:55
Kur as be jusu biggrin.gif

Pakritikuokit toki kadravima-
user posted image

Ispausta, galva nukirsta-negerai, o kas dar?Ar idomus toks kadravimas?
Atsakyti
Sveikutes fotografes!Skaitau jusu lb senas temeles(esu dar tik 20 temoje blush2.gif )tikiuosi jus kada nors pasivysiu ir prisjungsiu ax.gif Megstu fotografuoti, mintyse vien tik fotografija doh.gif bet turiu tokia problemyte, o tikslios informacijos nelabai sekasi surasti....kadangi jus fotografuojate, gal zinote kaip issaugoti RAW formato nuotraukas photoshop'e i JPG nenukenciant spalvoms....net nieko jose nekeiciant tik konvertuojant i jpg ir spaudziant "save as" spalvos pasikeicia i blankesnes g.gif net balnkesnes uz fotoaparate nufotintas JPG unsure.gif gal zinot kaip tai isgelbeti? Ir dar vienas klausimukas susijes su photoshopu( nelabai moku juo dirbti dar, bet mokinuosi blush2.gif ) dingo irankiu juostoje(desineje puseje) rodoma layeriu lentele. Gal zinot kaip ja grazinti neperinstaliavus photoshop'o?
Zinau, gaistu jusu laika, bet rankioti visame internete uzima begale laiko, o ir kiek ieskojau nelabai radau tikslaus atsakymo...tai, pamaniau,kad galbut jus zinosite ir galetumete man padeti su siomis problemomis blush2.gif Buciau labai dekinga 4u.gif ir atsiprasau uz toki netaktiska isiverzima 4u.gif Is anksto dekutis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2011 03 02, 14:49)
1. gal zinote kaip issaugoti RAW formato nuotraukas photoshop'e i JPG nenukenciant spalvoms....net nieko jose nekeiciant tik konvertuojant i jpg ir spaudziant "save as" spalvos pasikeicia i blankesnes g.gif  net balnkesnes uz fotoaparate nufotintas JPG unsure.gif gal zinot kaip tai isgelbeti?
2. Ir dar vienas klausimukas susijes su photoshopu( nelabai moku juo dirbti dar, bet mokinuosi blush2.gif ) dingo irankiu juostoje(desineje puseje) rodoma layeriu lentele. Gal zinot kaip ja grazinti neperinstaliavus photoshop'o?

1. Niekaip smile.gif fotografuojant jpg formatu, fotoaparatas pats kažkiek apdirba nuotraukas, o fotografuojant raw formatu, gaunamas "žalias" kadras, kurį būtinai reikia apdirbti. Nėra prasmės fotografuoti raw, jei neplanuoji apdirbinėti iš esmės. Arba fotografuok abiem režimais wink.gif
2. paspausk F7 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2011 03 02, 14:49)
Ir dar vienas klausimukas susijes su photoshopu( nelabai moku juo dirbti dar, bet mokinuosi blush2.gif ) dingo irankiu juostoje(desineje puseje) rodoma layeriu lentele. Gal zinot kaip ja grazinti neperinstaliavus photoshop'o?

Pandre, viršutinėj eilutėj (kur File, Edit, Image etc.) spausk Window ir pasirink Layers. Arba tiesiog paskauk klaviatūroj F7 klavišą wink.gif
Atsakyti

QUOTE(Yvette @ 2011 03 01, 22:28)
va kaip anksčiau studijos atrodė.

Fantastika. Tik kur gaut tokius stogo langus? Na, nebent šiltnamy...
Beje, ačiū O_o už patarimą dėl dušo užuolaidų- super pravertė. 4u.gif

QUOTE(Alabama @ 2011 03 02, 14:40)
Kur as be jusu biggrin.gif

Pakritikuokit toki kadravima-

Man labai patinka, bet norėtųsi daugiau erdvės. Bet man labai patinka toks kampas.
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2011 03 02, 16:03)
1. Niekaip smile.gif fotografuojant jpg formatu, fotoaparatas  pats kažkiek apdirba nuotraukas, o fotografuojant raw formatu, gaunamas "žalias" kadras, kurį būtinai reikia apdirbti. Nėra prasmės fotografuoti raw, jei neplanuoji apdirbinėti iš esmės. Arba fotografuok abiem režimais wink.gif
2. paspausk F7 smile.gif

QUOTE(hazelnut @ 2011 03 02, 16:05)
Pandre, viršutinėj eilutėj (kur File, Edit, Image etc.) spausk Window ir pasirink Layers. Arba tiesiog paskauk klaviatūroj F7 klavišą wink.gif

aciu, mergytes isgelbejot mane del layerio 4u.gif
orarity, o tai kaip kazin atkurti tas RAW formato spalvas, nes man jas atidarius, jos buna tokios siltos, grazios, o po issaugojimo net uz jpg negrazesnes....bet noriu RAW, nes lb gerai jos apdirbamos...tai jei noriu issaugoti ju spalvas, reikia keisti temperatura ir visus kitus nustatymus, kol galutiniam rezultate gausiu kaip pries issaugant i JPG?soriukas uz kvailus klausimus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 03 02, 13:00)
o namų darbų nenorit padaryt?

Privalomieji namu darbai.. Atsiprasau uz buitiskuma, fotkinau kas aplink buvo.
Kurybine dali pasistengsiu padaryti greitu metu. Reikia zingsniuot i parduotuve baltu kiausiniu tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 02 kovo 2011 - 15:38
sveikos,
na tai ir aš lendu į dienos šviesą su portretukais 4u.gif Labai laukiu kritikos smile.gif Praktiškai nekoreguotos (matyt, blogai rolleyes.gif , kolkas be picasos nieko neturiu 4u.gif ) Na va, fotkinau RAW, o praktiškai nekoregavau doh.gif
1 foto kaip ir mėlynuoja g.gif fonas baltos medžiagos (baltos į melsvumą) gal netinka...Kitą kartą gal daugėliau erdvės palikčiau aplink, tas išdegęs blynas kairiam kamputį nė prie ko...
user posted image
čia tik automatinį kontrastą dėjau, šioks toks 'reflektorius' iš kairės, bet gal tas kontrastas ir netinka g.gif
user posted image
be kontrasto. 'Įrankis' gal ir sunkokas, bet dėl kito nesusitariau biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Ar šis variantas geriau žiūrisi, jei apskritai čia kas nors žiūrisi biggrin.gif

user posted image

O gal spalvotas ir truputį kitaip kirptas g.gif ?
Žodžiu laukiu bet kokių pastebėjimų ir nuomonių 4u.gif
ir tada palieku ramybėje šitą kadrą ax.gif

user posted image

Atsakyti