Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(o la la la @ 2011 03 01, 18:49)
Prisistatau - kelios mano nuotraukos

techniškai dar nesu pasikausčius tad ir nelabai matau ko nors blogo nuotraukose, bet vaizdai tai gražūs nerealiai wub.gif
Atsakyti
Sekmadienį trumpai susitikau su drauge truputį plepėjom, bandžiau pafotografuoti nepozuojant, nes pozuojant nenatūralios foto išėjo. Pora bandau parodyti, nors man nelabai patinka. Pirmoji patiktų (aišku nei meno nei wow nėra pas mane, antras kartas fotografuojant žmogų doh.gif ), bet per daug suspausta. Gal dar kritikos patarimų turite? Kažkaip per mažai praktikuojuosi žmones fotografuoti, bet neturiu ką blush2.gif
user posted image
Nemoku nunaikinti dekučio, man jis trukdo doh.gif bet jei kerpu jau per drastiškas kirpimas išeina, bent mano akimis
user posted image
dabar bėgu slėptis į krūmus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(o la la la @ 2011 03 01, 15:45)

Green tea,
nenusimink...
Reikia pabandyti viska, kad suvoktum, kas arciausiai sirdies.
O, kad iseitu reportazas reikia zinoti jo ABC:
Jei trumpai – reportazas – tai mazas foto-pasakojimas, kur kaip ir rasinelyje turi buti pradzia, pasakojimas ir pabaiga. Kad jis butu idomus: reikia skirtingu planu: stambaus, plataus, detaliu.
Tavo nuotraukose matau ispudingus ivykio dalyvius, labai patiko dinamiskas, veiksme stambus vyriskio su lazda kadras, bet nematau stambaus plano, kur galetu buti matoma eityniu gatve su spoksancia minia (va tada jau gautusi foto-pasakojimas  smile.gif ). Fotografuojant reportaza, reikia ieskoti gatveje ta istorija pasakojanciu detaliu: stai gatve, minia is toli, dalyviai is arti, intriguojanti, kazkokia detale, emocija, kostiumas is arti, kazkokio ziopliuko istyses veidas, ar minios emocijos ir pabaigai kazkas apibendrinancio, kad ir nuotrauka „ Traukinyje“ (t.y. butu jauciamos geros emocijos po festivalio smile.gif ).
Is Prachos karnavalo man labiausiai patinka antroji „paukstis2” ir vyruko su lazda foto. Pirmoji del itampos kadre, paukstis i viena puse ziuri, jojike i kita, antroji del veiksmo – dinamikos.
Kitos tiesiog pasikartoja ir nieko nauja nepasako. Taip, jos parodo kitoki kostiuma, kita dalyvi, bet reiketu pakeisti rakursa, fotografavimo kampa ir tas dalyvis jau but idomesnis.

Nuotrauka „Traukinyje“  man patiko del tu dvieju – merginos ir keliaujancio taseje suniuko kompanijos, bet ji genda ne del batos demes, bet del spalvu, detaliu makalynes ir neteisingo kadravimo.
Be pavadinimo ir nesuprasi, kad tai traukinio vagonas, matai tik netvarkinga merginos portreta su fone daiktu kruva ir rekiancia raudona spalva Neaisku ar suniuka ar Danijos maisiuka, ar merginos veida nagrineti.
Fotografuociau kiek imanoma placiau, kad matytusi kuo daugiau traukinio vagono kupe, mergina su suniuku komponuociau demesi traukianciame triju trecdaliu kampe, o spalvu makalyne eliminuociau J/B nuotrauka.

Ačiū labai už komentarą 4u.gif Tikrai, apie reportažą net nesusimąsčiusi buvau, ot nu gyveni žmogus ir mokaisi smile.gif Keliauju tikrai daug, ir štai gamtoj ką fotografuot, tai aišku - peizažus, nu bet va patenku į miestą ir dairausi kaip žiopla karvė ir nežinau KĄ čia tokio dabar fotografuot... Festivalis tai dar dar - kažkas vyksta, o kai šiaip mieste būnu - tai ir pasimetu. Be to, šalia visko norisi ir kadrų "sau", ty aš ir Eifelio bokštas, aš ir graikiškas maistas, aš miegu palapinėj ir panašiai. Tai taip ir plėšausi - ką fotografuot pirmiau, ką akcentuot ir t.t. Amžinai su ta pačia problema susiduriu unsure.gif
Atsakyti
Aciu visoms uz pagyras ir pastabas del portretuko, man Jusu visu nuomone labai svarbi, nes kaip ir neturiu daugiau kam cia su tom savo foto pasirodyti. 4u.gif

[quote=vienintelė,2011 03 01, 10:33]
aš kaunietė smile.gif) jei nelabai velu galima gal ka suderinti, tik aš su dveim mažais vaikais tai bijau ka prisižadėt.

Vienintele tikrai nepervelu, bent jau as be vaiku, tai gal kaip nors susiderinsim, veliau parasysiu i az.
Atsakyti
va kaip anksčiau studijos atrodė. Labai įdomus sprendimas su apšvietimu. Šviesa iš viršaus, ir su balta medžiaga dar pareguliuodavo. Jėgelė. Gal kas sumanysit panašiai įsirengti smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2011 03 01, 15:40)
as turiu 1in 5 80cm.. man per akis tokio smile.gif

hmm.. o 110cm nebutu jau per didelis? g.gif

Sokejuke, nesu didele zinove lotuliukas.gif , bet kazkaip nepatiko ax.gif Pirmoj apkapotos rankos ir merginos nuleistas veidas, akys, nelabai suprasi ar ji cia linskma, ar liudna. antroj nelabai tinkamas kadravimas, reikejo gal is kito kampo fotkint, pvz paejus i kaire, ir trukdo tikrai tie pasaliniai daiktai. Na ir zinoma kokybes trukumas, bet pati zinau ka tai reiskia. doh.gif O siaip saunuole, kad stengies, bandai, faina, kad uzkabino ir zmoniu fotografavimas smile.gif pasiemei "nelengva" modeliuka, reiktu paieskot skirtingesniu kampu kaip sia mergina fotografuot, kad parodyt ja is graziausios puses. sekmes wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanillla: 02 kovo 2011 - 09:04
QUOTE(green_tea @ 2011 03 01, 23:12)
Ačiū labai už komentarą  4u.gif Tikrai, apie reportažą net nesusimąsčiusi buvau, ot nu gyveni žmogus ir mokaisi  smile.gif Keliauju tikrai daug, ir štai gamtoj ką fotografuot, tai aišku - peizažus, nu bet va patenku į miestą ir dairausi kaip žiopla karvė ir nežinau KĄ čia tokio dabar fotografuot... Festivalis tai dar dar - kažkas vyksta, o kai šiaip mieste būnu - tai ir pasimetu. Be to, šalia visko norisi ir kadrų "sau", ty aš ir Eifelio bokštas, aš ir graikiškas maistas, aš miegu palapinėj ir panašiai. Tai taip ir plėšausi - ką fotografuot pirmiau, ką akcentuot ir t.t. Amžinai su ta pačia problema susiduriu  unsure.gif

Man paciai su reportazais sunku, uztat man jie labai idomus ir labai noriu ismokti. As irgi nemazai keliauju, bet nepatenkinta savo kelioniu nuotraukom. Jose lieka tik nudailinti gamtovaizdziai, grazus kadrai, o va matytu gatviu nuotaika, zmoniu charakteriai, mieli ir saviti bardakeliai lieka uz kadro, kuriu po kurio laiko pasiilgsti, o vartantis tavo kelioniu nuotraukas zmogus is viso to nepamato, nors pasakodama labai noretum tai iliustruoti, parodyti... O nefotkinu nes nemoku tu bardakeliu kaip noriu pateikti..., arba nufotkinu, bet nesu tuo patenkinta unsure.gif
Fotografijos kursuose tik apie reportazo gaires suzinojau. Teorija, teorija, o va praktikoje tik mokausi taikyti. Mano kaip ir tavo problema - vienodi planai. Vienas kelias - praktika. Kaip musu destytojas sake: vyksta gimtadienis, draugu isvyka, taikyk praktikoje igytas zinias, kurk pasakojima ir kuo toliau tuo geriau pavyks.
Reportaza gali taikyti labai daug kur: fotkindamas kelione, draugu ar seimos vakareli, gatves rengini (demesio - ant nosies Kaziukas mirksiukas.gif ), vestuves, krikstynas ir pan.
Man labai patinka va tokio tipo kelioniu pateikimas Is tu iskabintu skalbiniu, keraminiu plyteliu piesiniu ant namu, dirbanciu vietiniu zmogiuku ir pan. tiesiog jauti tos vietos alsavima.
Sis fotografas is ties labai stiprus ir reportazistas, ir portretistas, ir labai graziai dirba su sviesa.
Papildyta:
QUOTE(Yvette @ 2011 03 02, 00:28)
va kaip anksčiau studijos atrodė. Labai įdomus sprendimas su apšvietimu. Šviesa iš viršaus, ir su balta medžiaga dar pareguliuodavo.  Jėgelė. Gal kas sumanysit panašiai įsirengti  smile.gif

Tikrai labai idomu. bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 02 kovo 2011 - 10:04
QUOTE(sokejuke86 @ 2011 03 01, 22:49)
Sekmadienį trumpai susitikau su drauge truputį plepėjom, bandžiau pafotografuoti nepozuojant, nes pozuojant nenatūralios foto išėjo. Pora bandau parodyti, nors man nelabai patinka. Pirmoji patiktų (aišku nei meno nei wow nėra pas mane, antras kartas fotografuojant žmogų doh.gif ), bet per daug suspausta. Gal dar kritikos patarimų turite? Kažkaip per mažai praktikuojuosi žmones fotografuoti, bet neturiu ką blush2.gif
dabar bėgu slėptis į krūmus blush2.gif

O ko gi taip staigiai neri i krumus?
Visai neblogi bandymai. Man ypac pirmoji patinka del modeliuko pozos naturalumo, kazkokios idomios nuotaikos. Mano manymu, kiek daugiau erdves noretusi modeliuko kaireje ir siek tiek virsuje, kad kadras nebutu tiek suspaustas. Norisi matyti tas grazomas rankas. Dabar jos nukirstos pacioje negeriausioje vietoje - ties riesais. Lyg rodos, kad nuotrauka neryski. Taip pat noretusi kitokio JB vertimo - dabar veidukas kiek pilkokas.
Antroji... sviesa patinka kaip krinta ant veido, bet modeliukas akivaizdziai isitempes (is suspaustu lupu ir itempto smakro matyti), gal norisi, kad modeliukas ne visai sonu sedetu ir JB vertimui kiek kontrasto truksta.
Kas labiau pasikaustes portretuose, gal ka kitaip pasakys...
Siaip portretine fotografija ir idomi, kad reikia ismokti kazkokiu tai triuku, kad zmogus pries kamera neisitemtu ir ji pagautum su naturalia israiska, emocija... Reikia eiti pazengusiuju paklausti kaip jos ta daro...
Atsakyti
QUOTE(o la la la @ 2011 03 02, 10:27)

o namų darbų nenorit padaryt?
Atsakyti
iš kur jūs gaunat užduotėlių, aš ir norėčiau pasipraktikuoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanillla @ 2011 03 02, 09:59)

Ačiū už komentarus 4u.gif Čia toks paskubomis trumpas fotografavimas išėjo doh.gif

QUOTE(o la la la @ 2011 03 02, 11:27)
O ko gi taip staigiai neri i krumus?
Visai neblogi bandymai. Man ypac pirmoji patinka del modeliuko pozos naturalumo, kazkokios idomios nuotaikos. Mano manymu, kiek daugiau erdves noretusi modeliuko kaireje ir siek tiek virsuje, kad kadras nebutu tiek suspaustas. Norisi matyti tas grazomas rankas. Dabar jos nukirstos pacioje negeriausioje vietoje - ties riesais. Lyg rodos, kad nuotrauka neryski. Taip pat noretusi kitokio JB vertimo - dabar veidukas kiek pilkokas.
Antroji... sviesa patinka kaip krinta ant veido, bet modeliukas akivaizdziai isitempes (is suspaustu lupu ir itempto smakro matyti), gal norisi, kad modeliukas ne visai sonu sedetu ir JB vertimui kiek kontrasto truksta.
Kas labiau pasikaustes portretuose, gal ka kitaip pasakys...
Siaip portretine fotografija ir idomi, kad reikia ismokti kazkokiu tai triuku, kad zmogus pries kamera neisitemtu ir ji pagautum su naturalia israiska, emocija... Reikia eiti pazengusiuju paklausti kaip jos ta daro...

Labai ačiū už komentarus 4u.gif
Dabar dėl vertimo į jb, gal kas į AŽ daugiau galit papasakoti kaip verčiate, ar nuorodėlę atsiųsti?
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 03 02, 13:00)
o namų darbų nenorit padaryt?

o.k. einu daryt biggrin.gif
Atsakyti