QUOTE(green_tea @ 2011 03 01, 02:35)
Grįžau iš Prahos
Paaiškėjo, kas ir taip jau seniai aišku - gatvės fotografo iš manęs nebus
Nu nematau aš, KĄ ten tokio fotkinti... Tai bent gražių standartinių kadrų nuotraukų albumui pasidariau, bet net nežinau, ar jos čia vertos rodyt ar ne
Šita gal kiek daugiau nei namudinė tempia:
"Traukinyje"
Tik va kaip tą baltą dėmę išnaikint, tai neišmąsčiau nė pro kur
Dar Prahoje vyksta šiuo metu karnavalas šioks toks, tai vyksta pasirodymai gatvėje, na bet vėlgi - įdomu tai pafotografuot, kad pasitreniruoti "pagauti" kadrą, kuris būtų ne pykšt pokšt, o nors šiek tiek apgalvotas - o jau viso to meninė ar išliekamoji vertė man kažkaip abejotina... Prašom pasidalinti, kur ten toj gatvėj "kitus kampus" pamatyt
Paukštis Nr. 1
Paukštis Nr. 2
Paukštis Nr. 3
Paukščių dresuotojas
Kritika, pamokymai, patarimai, pastabos ir visa kita labai laukiami
Green tea, nenusimink...
Reikia pabandyti viska, kad suvoktum, kas arciausiai sirdies.
O, kad iseitu reportazas reikia zinoti jo ABC:
Jei trumpai reportazas tai mazas foto-pasakojimas, kur kaip ir rasinelyje turi buti pradzia, pasakojimas ir pabaiga. Kad jis butu idomus: reikia skirtingu planu: stambaus, plataus, detaliu.
Tavo nuotraukose matau ispudingus ivykio dalyvius, labai patiko dinamiskas, veiksme stambus vyriskio su lazda kadras, bet nematau stambaus plano, kur galetu buti matoma eityniu gatve su spoksancia minia (va tada jau gautusi foto-pasakojimas
). Fotografuojant reportaza, reikia ieskoti gatveje ta istorija pasakojanciu detaliu: stai gatve, minia is toli, dalyviai is arti, intriguojanti, kazkokia detale, emocija, kostiumas is arti, kazkokio ziopliuko istyses veidas, ar minios emocijos ir pabaigai kazkas apibendrinancio, kad ir nuotrauka Traukinyje (t.y. butu jauciamos geros emocijos po festivalio
).
Is Prachos karnavalo man labiausiai patinka antroji paukstis2 ir vyruko su lazda foto. Pirmoji del itampos kadre, paukstis i viena puse ziuri, jojike i kita, antroji del veiksmo dinamikos.
Kitos tiesiog pasikartoja ir nieko nauja nepasako. Taip, jos parodo kitoki kostiuma, kita dalyvi, bet reiketu pakeisti rakursa, fotografavimo kampa ir tas dalyvis jau but idomesnis.
Nuotrauka Traukinyje man patiko del tu dvieju merginos ir keliaujancio taseje suniuko kompanijos, bet ji genda ne del batos demes, bet del spalvu, detaliu makalynes ir neteisingo kadravimo.
Be pavadinimo ir nesuprasi, kad tai traukinio vagonas, matai tik netvarkinga merginos portreta su fone daiktu kruva ir rekiancia raudona spalva Neaisku ar suniuka ar Danijos maisiuka, ar merginos veida nagrineti.
Fotografuociau kiek imanoma placiau, kad matytusi kuo daugiau traukinio vagono kupe, mergina su suniuku komponuociau demesi traukianciame triju trecdaliu kampe, o spalvu makalyne eliminuociau J/B nuotrauka.