Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Mustachio @ 2011 02 28, 22:55)
Atsiskaitau su penktos grupės tęsiniu.... atsiprašau,kad taip uždelsiau  blush2.gif

Mustachio, kaip visada su įdomiom interpretacijom thumbup.gif
Aš vis kaskart galvoju, ir ką tu savo brangiausiam prižadi, kokiais burtais buri, kad jis net šuns būdoj pozuoja biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif

Labai ir as noriu i Jusu buri mokytis fotografuoti.
Veidrodinuka musu seimyna isigijo, gimus dukrai, pries 5 metus, nuo tada ir pradejau dometis kaip tas daiktas veikia, gilintis i fotografijos gudrybes... Po vaiko prieziuros atostogu, grizau i darba ir laiko fotografijai skyriau vis maziau... nors fotografavau savo malonumui, paprasius draugams... Dabar vel nestuke.gif ir smagu vel grizti prie fotografijos.

QUOTE("agrastuke" @ 2011 02 28, 23:28)
laukiu kritikos. blush2.gif
user posted image

Saunus portretukas - viena klaidele - merginos tamsus plaukai susilieja su fonu. Reikia juos papildomai pasviesti, kad jie butu matomi. Cia daugiau apie tai: http://tariquesani.n...t-a-mini-howto/
mirksiukas.gif
Sekmes smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dalyja @ 2011 02 28, 23:02)
Ateinu su klausimu: kuris kadravimas geresnis? Ir šiaip ar vykęs kadras  ax.gif
user posted image

user posted image
Papildyta:

Abu savotiskai mieli, bet man arciau sirdies antrasis nes virsusje palikta palikta maziau erdves, vaizdas tarsi labiau koncentruotas.
Siaip graziai zaidzia perspektyva, istrizaines kompozicija, o berzeliu kamienu pasikartojantis rastas tarsi isryskina to medelio kazkoki isskirtini pakrypima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 01 kovo 2011 - 14:50
Sveikos, na ir aš įsidrąsinsiu... noriu draugauti biggrin.gif

Kaip suprantu, būtina atlikti pirmas penkias namų darbų užduotis. Gal kas nors pasakys, kur jas sukelti, kad neapkrauti forumo?
Atsakyti
QUOTE(*Nendria* @ 2011 03 01, 14:57)
Sveikos, na ir aš įsidrąsinsiu... noriu draugauti  biggrin.gif

Kaip suprantu, būtina atlikti pirmas penkias namų darbų užduotis. Gal kas nors pasakys, kur jas sukelti, kad neapkrauti forumo?

Sveikute. Kelk tiesiai čia į temą. Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 02 28, 12:23)
Savaitgali pagaliau ir man nuskilo rasti laiko ir truputi pažaisti su fotoaparatu smile.gif
dedu ir laukiu kritikos, nuomonių
user posted image
dar truputi dvejoju del spalvinio varinato tai ydomios nuomones

Nuostabi naturali sviesa, spalvu apdirbimas, atsipalaidaves ir svajingas modeliuko veidukas thumbup.gif

Kas kliuna - palikta per daug erdves aplink modeliuka, zvilgsnis pradeda klaidzioti po fone isnyranciu tureklu rasta, su veideliu konkuruoti ima ryskus ir atsikises pagalves kampas. As kadruociau taip, kad modeliuko veidas uzpildytu kadra, tada labai graziai isryskeja akiu istrizaine, demesys koncentruojamas i veida:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 01 kovo 2011 - 15:15
QUOTE(o la la la @ 2011 03 01, 15:07)
Kas kliuna - palikta per daug erdves aplink modeliuka, zvilgsnis pradeda klaidzioti po fone isnyranciu tureklu rasta, su veideliu konkuruoti ima ryskus ir atsikises pagalves kampas. As kadruociau taip, kad modeliuko veidas uzpildytu kadra, tada labai graziai isryskeja akiu istrizaine, demesys koncentruojamas i veida:

nu kad jau labai suspausta gaunas. man pirmas variantas geriau zyyymiai. tik spalvos nepatinka
Papildyta:
QUOTE(o la la la @ 2011 03 01, 15:07)

ai, gal dar parodysit, kaip jus fotkinat? biggrin.gif man reik gi nuomone apie jus susidaryt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(o la la la @ 2011 03 01, 14:47)
Saunus portretukas - viena klaidele - merginos tamsus plaukai susilieja su fonu. Reikia juos papildomai pasviesti, kad jie butu matomi. Cia daugiau apie tai:

oi ne, nesutinku visiskai schmoll.gif man cia tu apsviestu plauku visiskai nereikia, labai graziai oda atrodo, ji visa kaip is pieno plaukus, o apsviesti plaukai sugadins ta vaizda, atrodys susivelus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(o la la la @ 2011 03 01, 16:07)

schmoll.gif
norit pasakyti jums sita grazesne uz originala? na skonio reikalas aisku, bet as akiu grozi ziuriu ir didelej foto rolleyes.gif
Atsakyti
Savo ND sumeciau i ČIA bigsmile.gif

Atsiprašau, kad neieškojau kažkokių įdomių objektų fotografavimui, tiesiog vykdžiau užduotis.

Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 01, 16:28)
ai, gal dar parodysit, kaip jus fotkinat? biggrin.gif man reik gi nuomone apie jus susidaryt biggrin.gif

Kad neturiu dar darbų galerijos (FB nesiskaito smile.gif ) ax.gif Na, kažką sugalvosiu..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Nendria*: 01 kovo 2011 - 15:50
QUOTE("agrastuke" @ 2011 02 28, 21:28)

O dabar kritikai dedu viena portretuka, pirma karta fotografavau su juodu fonu, tad laukiu kritikos. blush2.gif
user posted image

is pirmo zvilgsnio grazu smile.gif plaukai plevesuoja graziai ir mergaite grazi , gelele grazi:) bet - plaukai susilieja su fonu, taip prarandamas gylis.. akys mergaites skaudziai ziurisi - nes jai tikriausia tas vejas i akis pucia - kita kart paprasyk, kad uzsimerktu - ir atsimergku tik tada kai spausti mygtuka..
lupos lyg ir per daug suciauptos.. lyg sulaikytu juoka, ar nzn ka..
truksta man portretui sitam kazkokios nuotaikos.. net jeigu jis ir glamur - kazka pasakyt ir perduot man kaip ziurovui turetu smile.gif

QUOTE(*monikute* @ 2011 03 01, 10:10)
Dedu kritikai  blush2.gif  (išbandžiau savo naująjį 50-tuką  blush2.gif )

user posted image

lyg ir traukia, bet kazkas trukdo.. pabandyciau kirpt kvardatu.. siaip matosi kad sviesa vuco nuostabi.. bet tas daiktas priekyje man per daug demesio atima..

QUOTE(Vanillla @ 2011 03 01, 10:54)
Ieskau per ebay reflektoriaus. Kokio dydzio yra optimaliausias ir patogiausias naudoti?  mirksiukas.gif

as turiu 1in 5 80cm.. man per akis tokio smile.gif

QUOTE(Dalyja @ 2011 03 01, 13:13)

---------------------------
Na ir dar įdedu nuotraukyte. Nepavyko pagauti su fokusu šį meilų momentą unsure.gif
bet gal eina kažkaip jį išgelbėt? 4u.gif  4u.gif  4u.gif
user posted image

niekaip smile.gif perfotografuot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2011 03 01, 02:35)
Grįžau iš Prahos  cool.gif Paaiškėjo, kas ir taip jau seniai aišku - gatvės fotografo iš manęs nebus  cool.gif Nu nematau aš, KĄ ten tokio fotkinti... Tai bent gražių standartinių kadrų nuotraukų albumui pasidariau, bet net nežinau, ar jos čia vertos rodyt ar ne  g.gif

Šita gal kiek daugiau nei namudinė tempia:

user posted image

"Traukinyje"
Tik va kaip tą baltą dėmę išnaikint, tai neišmąsčiau nė pro kur doh.gif

Dar Prahoje vyksta šiuo metu karnavalas šioks toks, tai vyksta pasirodymai gatvėje, na bet vėlgi - įdomu tai pafotografuot, kad pasitreniruoti "pagauti" kadrą, kuris būtų ne pykšt pokšt, o nors šiek tiek apgalvotas - o jau viso to meninė ar išliekamoji vertė man kažkaip abejotina... Prašom pasidalinti, kur ten toj gatvėj "kitus kampus" pamatyt  unsure.gif

user posted image
Paukštis Nr. 1

user posted image
Paukštis Nr. 2

user posted image
Paukštis Nr. 3

user posted image
Paukščių dresuotojas

Kritika, pamokymai, patarimai, pastabos ir visa kita labai laukiami  4u.gif

Green tea,
nenusimink...
Reikia pabandyti viska, kad suvoktum, kas arciausiai sirdies.
O, kad iseitu reportazas reikia zinoti jo ABC:
Jei trumpai – reportazas – tai mazas foto-pasakojimas, kur kaip ir rasinelyje turi buti pradzia, pasakojimas ir pabaiga. Kad jis butu idomus: reikia skirtingu planu: stambaus, plataus, detaliu.
Tavo nuotraukose matau ispudingus ivykio dalyvius, labai patiko dinamiskas, veiksme stambus vyriskio su lazda kadras, bet nematau stambaus plano, kur galetu buti matoma eityniu gatve su spoksancia minia (va tada jau gautusi foto-pasakojimas smile.gif ). Fotografuojant reportaza, reikia ieskoti gatveje ta istorija pasakojanciu detaliu: stai gatve, minia is toli, dalyviai is arti, intriguojanti, kazkokia detale, emocija, kostiumas is arti, kazkokio ziopliuko istyses veidas, ar minios emocijos ir pabaigai kazkas apibendrinancio, kad ir nuotrauka „ Traukinyje“ (t.y. butu jauciamos geros emocijos po festivalio smile.gif ).
Is Prachos karnavalo man labiausiai patinka antroji „paukstis2” ir vyruko su lazda foto. Pirmoji del itampos kadre, paukstis i viena puse ziuri, jojike i kita, antroji del veiksmo – dinamikos.
Kitos tiesiog pasikartoja ir nieko nauja nepasako. Taip, jos parodo kitoki kostiuma, kita dalyvi, bet reiketu pakeisti rakursa, fotografavimo kampa ir tas dalyvis jau but idomesnis.

Nuotrauka „Traukinyje“ man patiko del tu dvieju – merginos ir keliaujancio taseje suniuko kompanijos, bet ji genda ne del batos demes, bet del spalvu, detaliu makalynes ir neteisingo kadravimo.
Be pavadinimo ir nesuprasi, kad tai traukinio vagonas, matai tik netvarkinga merginos portreta su fone daiktu kruva ir rekiancia raudona spalva Neaisku ar suniuka ar Danijos maisiuka, ar merginos veida nagrineti.
Fotografuociau kiek imanoma placiau, kad matytusi kuo daugiau traukinio vagono kupe, mergina su suniuku komponuociau demesi traukianciame triju trecdaliu kampe, o spalvu makalyne eliminuociau J/B nuotrauka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 01 kovo 2011 - 15:51
QUOTE(*Nendria* @ 2011 03 01, 15:39)
Kad neturiu dar darbų  galerijos (FB nesiskaito smile.gifax.gif Na, kažką sugalvosiu..

as o la la la klausiau wink.gif
Atsakyti