QUOTE(seima is 5 @ 2011 02 27, 15:45)
Tai jei apie sildomas grindis, mes dejom trisluoksni , nes rekomendavo, kad slankios paprastos lentos. Nors man daug daug graziau medis tikras, ir kaina labai isauga, medzio apie 460lt uz viena kvadrata.Trisluoksnis azuolas, na, neblogai ziurisi... darab skaitau, kad cia kitos alyvavo, kazin kaip tai atrodo? Ar tai reikalinga, ir kam?
ant sildomu grindu reikia deti kuo siauresnes ir trumpesnes lenteles (ta prasme parketa, o ne lentas), kad jos nesideformuotu.
QUOTE(Moonte @ 2011 02 27, 18:04)
Grindys alyvuojamos, kad pagerinti eksploatacija. Tarkim, kad neisigertu skystis. Jei isibreze is naujo ta vieta isalyvuoji, ir vel kaip naujos.
siaip alyva medzio poru neuzsandarina kaip lakas, todel nuo isigerimo neapsaugos. Kiek apsaugo vaskas, negaliu pasakyti
.
Kad alyvuotu grindu eksploatacija ir prieziura paprastesne, tai faktas. Ant lakuotu zymiai ryskiau matosi nusitrynimai, ibrezimai, o alyvuotos - tai naturalus medis, kuris kvepuoja. Naturalus medis gali papilketi, patamseti ar koks ibrezimas atsirasti ir tai bus naturalu, o ant lakuotu - jau reikes "remonto"
.
Cia kaip ir su virtuve - blizgias at matines dureles rinktis. Blizgus pavirsiai atrodo prabangiau. Mano akimis tai vienintelis privalumas, jei kam to reikia.
QUOTE(Iriska @ 2011 02 27, 18:51)
Renkames uzuolaidas, kaip dizaineriai Jokiu budu nepataria daryti "neutraliu"
oi Iriska, koki tu svieciamaji darba atlieki
.
QUOTE(Cobre @ 2011 02 28, 01:45)
pirma karta alyvavome du kartus. po metu, man kazkaip norejosi peralyvuoti. svetimam gal ir nesimate, bet man kazkaip atrode, kad lyg ir labai isigere ta alva, lyg ir pasidevejo kai kur. tai ir peralyvavau. bet tai ten paprasta, imi voleliu, grindys turi buti labai svarios, ir su voleliu prasieini. tik kvapas man toks nemalonus, geriau kur nors isvykti savaitgaliui. as seima issiunciau prie juros ir padariau ta darba. tik paskui nepagalvojusi atidariau duris terasos, tai man pripute dulkiu, kurios liko vasko sluoksnyje, kai sis sukietejo. kuri laika jos nemaloniai jautesi, bet vaskas vistik minkstas, tai ne lakas, ir jos nusivaiksciojo, issiplove ir nebeliko tu kruopeliu pojucio. dar po metu jau nealyvavau, nera reikalo, manau, kad ir siemet nealyvuosiu. aplamai tai nezinau kada dabar sekanti karta teks alyvuoti
man labai patinka, pabandziau ir lako nebesirinkciau, nebent noretusi blizgiu grindu. Musu grindys su svelniu silkiniu blizgesiu.
As nepamenu, kiek ten litru mes pirkom, ryt paziuresiu, bet manau, kad jus i 500 litu tikrai tilptumete, o gal net maziau.
mes tik sudetas grindis alyvavom 3 kartus, tada dejosi durys, grindu apvadai... Dabar kai visas dulkes isvalysiu, alyvuosim dar 1 ar 2 kartus. Medi eikia prisotinti alyva, tada jis pasidaro minkstesnis, svelnesnis, lengviau valosi ir alyvavimas islieka zymiai ilgiau.
O vasko sluoksnis sekanciam alyvavimui netrukdo, ar ji reikia kazkaip pasalinti
?