Koks pagyvejimas
As taip svajojau apie naujus namus- o dabar, kai tenka rinktis medziagas, galvosukis/galvosopis prasidejo. Renkames dar tik cerpes, o as jau bijau prasauti...Kad nereiktu tik gailetis.Mat reikia derinti sienas,lietvamzdzius,pakalimus,langu spalva
Kadangi namas bus klasikinio stiliaus ne tik viduj, bet ir lauke- tai gal galit kas koki komentara,kas jums grazu eksterjere...
QUOTE(konfetee @ 2011 03 09, 17:16)
pas mane ir dabartiniam, ir būsimam bute toks pats langas ir tos nelemtos balkono durys
Man rodos Jus nesupratot ką Cobre turėjo omeny - juk apvado aukštis gali būt ir didesnis nei 4 cm, na dalis lango pasislėps. Bet tada jau žiūrėkit kas Jums svarbiau, ar grožis, ar vos vos daugiau gaunamos šviesios, nors įtariu skirtumo nepajausit
Man rodos Jus nesupratot ką Cobre turėjo omeny - juk apvado aukštis gali būt ir didesnis nei 4 cm, na dalis lango pasislėps. Bet tada jau žiūrėkit kas Jums svarbiau, ar grožis, ar vos vos daugiau gaunamos šviesios, nors įtariu skirtumo nepajausit
Jei langas atsidaro, tai ji atidarant paprastai, gali kliuti, jei bus per zemai tas apvadas. Na vedinimui jei tik, tai tada tiesiog reikia tik tinkamu atstumu atitraukti apvada nuo lango. O jei atsidaro ir isvalyti langa galima tik taip, tada jau problema, reikia labai tiksliai viska issimatuoti bet kokiu atveju, jei begelis tvirtinasi prie lubu, o butent toks uzimtu manau maziausiai vietos, tai atitinkama galima ir apvada deti, buna ju juk visokio plocio. O kai zemos lubos, tai labai plataus ir nereikia , irgi ne kaip atrodys, jei per platus.
QUOTE(Cobre @ 2011 03 09, 16:32)
Jei langas atsidaro, tai ji atidarant paprastai, gali kliuti, jei bus per zemai tas apvadas. Na vedinimui jei tik, tai tada tiesiog reikia tik tinkamu atstumu atitraukti apvada nuo lango. O jei atsidaro ir isvalyti langa galima tik taip, tada jau problema, reikia labai tiksliai viska issimatuoti bet kokiu atveju, jei begelis tvirtinasi prie lubu, o butent toks uzimtu manau maziausiai vietos, tai atitinkama galima ir apvada deti, buna ju juk visokio plocio. O kai zemos lubos, tai labai plataus ir nereikia , irgi ne kaip atrodys, jei per platus.
Na aš žiopla, apie tai kaip langą atidaryt tai nepagalvojau. Bet kaip Jus jau minėjot, reikia viską kruopščiai apskaičiuot, nes kažkiek darlango rėmas užima, galima laimėt dar kokius 2-3 cm manau
QUOTE(Cobre @ 2011 03 09, 15:26)
As tai kai nemegeja dieniniu uzuolaidu, tai kabinciau tik del dekoratyvumo sunkesnes uzuolaidas sonuose, t.y. ties langu viename sone ir kitas jau kabinciau balkono duru sone. Dideles, sunkias, paristas kutais. ir ko gero galvociau apie romanetes neutralios spalvos, kad pasislepti nuo saules ar kaimynu
tai va del manes irgi tik naktines gali buti..ale mano diedui paranoja, kad ji nuziures kas nors
va mazdaug taip?
bet bliamba, kaip bus brangu romanetes ant tokio lango
QUOTE(kvietkas @ 2011 03 09, 17:24)
as supratau tik va ar tas apvadas man netrukdys atverti lango? i virsu tai ne, bet jei noresiu atidaryti pilnai i vidu, tarkim valant..
kitas dalykas, man nera labai aktualu paslepti karniza, nes dabar pas mane uzuolaidos butent ant tokio lubinio karniziuko, kuris baltas ir tik 1 cm plocio ir aukscio (toks siauras begelis)..jo beveik nesimato..
kitas dalykas, man nera labai aktualu paslepti karniza, nes dabar pas mane uzuolaidos butent ant tokio lubinio karniziuko, kuris baltas ir tik 1 cm plocio ir aukscio (toks siauras begelis)..jo beveik nesimato..
ta pati parasem
QUOTE(ambre @ 2011 03 09, 15:28)
As taip svajojau apie naujus namus- o dabar, kai tenka rinktis medziagas, galvosukis/galvosopis prasidejo. Renkames dar tik cerpes, o as jau bijau prasauti...Kad nereiktu tik gailetis.Mat reikia derinti sienas,lietvamzdzius,pakalimus,langu spalva
Kadangi namas bus klasikinio stiliaus ne tik viduj, bet ir lauke- tai gal galit kas koki komentara,kas jums grazu eksterjere...
as irgi ta tema dabar ieskau...tik zinau kad pas mus bus akmuo ir balti apvadai krastuose ir aplink langus
jei uzmatysit ka nors panasaus , mestelkit
QUOTE(kvietkas @ 2011 03 09, 17:36)
*tai va del manes irgi tik naktines gali buti..ale mano diedui paranoja, kad ji nuziures kas nors
**va mazdaug taip?:
**va mazdaug taip?:
* mano jau priprato , saulute tik vercia apie tam tikrus niuansus pagalvoti, o svetimi lai ziuri tik kiek jau gyvenam, nors ir palei gatve, bet besiburiuojanciu gerbeju nepastebiu Matyt nera ten taip jau grazu o dukra aplamai, kaip akvariume gyvena, tai pradzioj triuksma kele, o dabar jau ir jai gerai tik velgi ir jai saulyte trukdo. Mes kai ne bute, tai vis mintis linksta link langiniu, tokiu, kaip pietuose buna.
**Na mazdaug, nera cia dailus pavyzdys, bet principas tai taip, toks
Dienos aktualijos :
paskutini, ketvirta karta issialyvavome parketa (azuolas, grindys sildomos).
Siandien labai idemiai nuzvelgiau - tas kambarys, kuris buvo svieziai isteptas taip blizgejo, kad palyginimui susidariau nuomone, jog taip atrodytu, jei butu lakuotas. Visgi lakuoto nenoreciau . Alyvuotas toks jaukus, toks naturalus, toks siltas atrodo .
MB po apvadu dazymo buvo pritaskaliojes baltu dazu ant parketo, tai vakar su skiedikliu viska puikiausiai nuvaliau. Galvoju, o kaip buciau nuo lakuoto nuvalius, butu likusios juk demes .
Cobre, kai gramdziau tuos baltus dazus su atsuktuvu, tai irgi pastebejau, kad slysta kaip per vaska , bet joks sluoksnis nenusibraukia.
paskutini, ketvirta karta issialyvavome parketa (azuolas, grindys sildomos).
Siandien labai idemiai nuzvelgiau - tas kambarys, kuris buvo svieziai isteptas taip blizgejo, kad palyginimui susidariau nuomone, jog taip atrodytu, jei butu lakuotas. Visgi lakuoto nenoreciau . Alyvuotas toks jaukus, toks naturalus, toks siltas atrodo .
MB po apvadu dazymo buvo pritaskaliojes baltu dazu ant parketo, tai vakar su skiedikliu viska puikiausiai nuvaliau. Galvoju, o kaip buciau nuo lakuoto nuvalius, butu likusios juk demes .
Cobre, kai gramdziau tuos baltus dazus su atsuktuvu, tai irgi pastebejau, kad slysta kaip per vaska , bet joks sluoksnis nenusibraukia.
QUOTE(vida777 @ 2011 03 09, 17:45)
nelabai supratau. vaskas minkstas, tai jei brauki per vaska tarkime nagu, tai vaskas kazkiek ir eina juk tai tarkime grindys kietesniu tuo sluoksniu pasidengia, bet jei gramdau labai, tai tikrai galeciau truputeli tos dangos nuimti. jei lygi vieta, tai dabar su nagu pabandziau tai nieko - slysta ir tiek, jei paimciau astresni daikta ir reiktu kazka pasalinti, tai galeciau su tuo sluoksniuku kartu nugramdyti tai gal apie ta pati ir kalbame Ai, svarbiausia, kad prisiziuretu gerai ir jums, cia juk ne varzybos, pas ka geresne ta alyva Jei manote, kad reikejo 4 kartus, tai taip ir padarete, jau blogiau tai tikrai manau nebus Man labai patinka, kad skirtingai nei lakuotos grindys, alyvuotos turi antistatiniu savybiu. pas mane ant siu grindu susirenka daug maziau dulkiu ir puku, nei ant plyteliu. na garantuota, kad grindimis busite patenkinta, nebent jau ten kokie niunsai su sildymu pas jus butu, bet cia jau kita dainele
QUOTE(Cobre @ 2011 03 09, 15:53)
nelabai supratau. vaskas minkstas, tai jei brauki per vaska tarkime nagu, tai vaskas kazkiek ir eina juk tai tarkime grindys kietesniu tuo sluoksniu pasidengia, bet jei gramdau labai, tai tikrai galeciau truputeli tos dangos nuimti. jei lygi vieta, tai dabar su nagu pabandziau tai nieko - slysta ir tiek, jei paimciau astresni daikta ir reiktu kazka pasalinti, tai galeciau su tuo sluoksniuku kartu nugramdyti tai gal apie ta pati ir kalbame Ai, svarbiausia, kad prisiziuretu gerai ir jums, cia juk ne varzybos, pas ka geresne ta alyva .....
man varzybos nerupi , as i ta vaska gal nebuciau atkreipusi demesio, jei tu nebutum uzsiminusi. Dabar specialiai ziurejau, o nuo ko priklauso ir kaip turi buti, tai ir as nezinau .
beje, bepigu Gagilienei graziai dekoruoti namus, kai ji yra stai sios K-A international kompanijos atstovybes Lietuvoje direktore ir savininke..jie turi ivairiu baldu modeliu ir daugybe audiniu - uzuolaidu, baldiniu, taip pat kilimu..paziurekit nuotrauku galerija, grazu ..ketinu nulekt ant dienu apsidairyt ten radau ir savo svajoniu lovos atkalte, ale jauciu melejona kainuos
QUOTE(mamagabi @ 2011 03 09, 12:00)
Pirkome statybiniu prekiu parduotuveje Broksita, bet jie berods bankrutavo Tie plintusai amerikietiski, poliuretaniniai ir kaip jau minejau anksciau jie man minkstoki.
As ieskociau mediniu isfrezuotu arba deciau elementaria medine lenta, o ant jos virsaus nediduka poliuretanini plintusiuka, tada jam mechaninis pazeidimas bus nepavojingas. To plintusiuko nereiketu rinktis labai raizyto, kuo paprastesnis/nuozulnesnis tuo geriau - maziau dulkes nuses ir nuvalyti paprasciau.
As ieskociau mediniu isfrezuotu arba deciau elementaria medine lenta, o ant jos virsaus nediduka poliuretanini plintusiuka, tada jam mechaninis pazeidimas bus nepavojingas. To plintusiuko nereiketu rinktis labai raizyto, kuo paprastesnis/nuozulnesnis tuo geriau - maziau dulkes nuses ir nuvalyti paprasciau.
Poliuretaniniu bijau,nes tikrai nudauzysiu Gavau viena patarima,kad panaudoti plintusams apvadus aplink duris,tai reikes vaziuoti ieskoti ko gero yra