QUOTE(bugagašenka @ 2011 03 07, 11:28)
čia apie tas lietuviškas jaukias kaimiškas trobeles kur mūsų etnografinis palikimas toks pat jaukus ir mielas širdžiai ir šiltas, šeip tas jaukumo kūrimas toks nenusakomas dalykas, mano giminaitis nusipirko ganėtinai apleistą, seną sodybą ten už kokio kilometriuko laukuose dar vienas vienkiemis yra, kurį taip pat nusipirko miestietis, tikėdamasis jaukaus kaimo vasaros atostogoms, rezultate per vieną kaimyniška pokalbį, tas kaimynas mano giminaičio ir klausia, sako vat tavo sodyba daug labiau užleista nei mano, aplinka beveik netvarkyta, o pas tave jaukiau, kodel? atsakymas paprastas, giminaitis jam išdavė paslaptį, sako tu savo namą nudažei baltai, sudėjai plastikinius langus vien žo sugadinai, kiemą išklojai trinkelėmis, o kai kur išakėjai ir pasėjai žolytę iš prekybos centro nusipirkes, tai koks čia kaimas?
pas mano giminaitį, kiemas užėlias lietuviška kupstuota žole, kurią pajauna tik dalgiu yra senas keliukas, t.y dvi vėžės iki namo, senas nubalintas sodas ir ten tikrai, gera, jauku, ramu ir dažnai pravažiuojant pro nedidelius Lietuvos miestelius, kaimelius iš kart matai kur miestietis sodybą nusipirkes, o kur vietinis gyventojas, miestietis amžinai su savo "susintetinta pievele" kaimo vaizdą gadina bent jau mano akimis žiūrint.
nu čia ne visai į temą pasisakiau, bet kažkaip man šios mintys atgijo žiūrint į tą rastinę pirtį, man asmeniškai kol Lietuvoje rastiniai nameliai vos, vos pasirodė dar ganėtinai simpatingi buvo, bet dabar jie man tokie truputuką negyvi, bedvasiai gal pagyvenus tokiame, suteikus jiems individualumo, intymumo jie gyvi pasidarytų, o dabar kaip tos pievelės nesuprasi gyvas daiktas ar sintetinis
Laba diena visoms
Na taip jus iš dalies teisi, bet kartu ir ne visai
Vizgi XXI a. gyvenam ir tokie reikalai, kaip pjovimas su dalgiu ir t.t. Tai turi žmogus nieko ne veikti, gyventi tame kaikme, ir nuo ryto iki vakaro užsiimti senais kaimo darbais. Aš nieko blogo ne matau, kad žmogus atsikraustęs i kaimą ar sodyba tvarkosi, kad butu patogiau gyventi. Tam ir tobulėjama su visom technikom ir t.t. manyčiau. Nes išsivaizduokit jai gyventi dabar jums lieptu , tokiu gyvenimo būdu ,tarkim kaip prieš 50-60 metu atgal
B Bet čia vėlgi nuo žmogaus priklauso, yra ir šiai dienai gyvenančiu taip, vandeni tik iš šulinio turi, tualetas lauke, dalgiu pjaunasi, vistos atsiprašant ss... ant tos žolytes
Ir gerai jiems. Aš nenusitaciusi prieš tai tikrai, cia kiekvieno gyvenimo būdas ir supratimas, kaip jis išsivaizduoja gyvenimą kaime ar sodyboje. Bet aš asmeniškai taip nenorėčiau gyventi. Na mūsų sodyba randasi apsupta miško tai aplinkos manau labai nesugadinsim, nelabai ir matysis kad stovi tokia.
Papildyta:
QUOTE(Lietaus lasas @ 2011 03 07, 11:40)
Nors nuotrauku nemaciau, bet galbut
ziviliuke96 reikejo kelti foto i
Užmiesčio namo interjeras - 3 tema, visiems, kas pavargo nuo miesto tempo , va ten labiausiai butu tike
.
As pati lipdau nama i klasikos tema, galu gale ir jau anglisko stiliaus zidini sulipde su lietuviskais akcentais. Niekaip nesumastau svetaines sienu spalvos
, vonios ir virtuves irengimas lyg ir aiskus...
Na tikriausei jus teisi.
Nes ar taip,ar taip cia daugiau laiko sugaisau diskutuodama su Cobre, nei pasikalbejau su moterimis kas domina
Cia keliu dienu pokalbiai ir gavosi tik kaip ir apie mano sodyba
Aciu visoms uz nuomone,atsiprasau jai sutrugdziau keliausiu as gal i jusu pasiulyta tema
Nors ir ten maciau
Cobre Labai jau kumikabili, ir apie visokius stilius matyt nusimanati moteris. Na svarbiausiai speja visur Gryziu kai jau reikes patarimu irenginejant nama
Nes matau cia ,apie klasika tai pat galima kalbetis?