Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikių hemangiomos

QUOTE(RRodamer @ 2011 03 16, 17:25)
laba, mes gerem Propranololum 9 menesius. Skiepijom,kai buvo laikas: kai suejo 3 men., paskui- 6 men. Nebuvo jokiu problemu. Gydytojai nesiule skiepu nei nukelti, nei dar kazka ypatingo daryti.
Vaistu negeriam jau 3 savaites. Pablogejimas yra. PIrmadieni buvom konsultacijoj. Sako, kad pirmus 3-4 menesius po vaistu nutraukimo hemangioma vel raudonuoja, taciau po to pati pradeda nykti. Gal kas turit patirties sioj vietoj? Gal kam panasiai buvo? Lazeris mums buvo netaikytas. Lukui dabar eina 11 menesiukas.

RRodamer, mes su Redusyte jau siek tiek raseme. Tiek ju mergaite, tiek mano sunus turejo Propranololum kursa ir jau daugiau nei puse metu kaip jo nebevartoja.
Musu atveju, pablogejimas, arba... tiksliau, tikrasis rezultatas, pasimate po menesio. O kadangi buvo vasara ir karsta, tai situacija atrode netgi siek tiek gasdinanti. Kai po dvieju menesiu pasirode gydytojui, jis net buvo truputi pasimetes ir galvojo, kad musu sunaus hemangioma tiek agresyvi, kad augs iki dvieju metuku. Bet vasarai pasibaigus, rudeni pasirodzius vel, visi konstatavome, kad hemangiomos augimas tikrai sustabdytas. Kad ji vel siek tiek iskilo, kad ji vel raudona, tai taip, bet tikrai nebeauga.
Mums birzeli jau bus metai, kaip sunus nebevartoja vaistu. Rezultatas, kuri matote is nuotrauku toks, kad geriant vaistus demes buvo visiskai neiskilusios , issilyginusios ir svelniai svelniai svelniai rozines spalvos. Aplinkiniai isivaizdavo, kad tai nudegimo randeliai. Dabar gi demes pilkai raudonos spalvos, "susigarbanojusios" ir siek tiek pakilusios. Kai kuriose vietose dar matosi po oda ir melsvos spalvos - kraujagysliu sutankejimas, matyt. Tad kaip ir atrodytu, jog nieko gero, bet is tikruju tai yra pagerejimas, nes demes po mili mili mili dalele svieseja. Ne visos, bet po truputi.
Gydytojas sako, jog vyksta naturalus hemangiomos regresas. Medicininio isikisimo, t.y. lazeriu dar reikes, nes nykimas yra ypatingai letas ir net desimties metuku sulaukus gali matytis, bet viskas eina geryn. Kaip sako akademikai, ad meliorem, t.y. vis geryn! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(0rchideja @ 2011 03 16, 14:19)
Gal dar kas pasisakys tuo klausimu,ypač kas neseniai susidūrė su hemongiomos naikinimu pvz.ligoninėje ir pan....Nes mūsų žinios gali jau būti kiek pasenusios  blush2.gif  4u.gif

mes daremes lazeri pries savaite ir paleido iskart.. be je, dabar nebutina atvaziuoti diena pries, nes guldo ir i dienos skyriu. I si skyriu reikia atvykti 7val. ir jau iki pietu vaziuoji namo. Jei kartais vaikutis netoleruoja atliktos proceduros, prabudes po narkozes vemia, tinkamai neatsigauna, tada paguldo i skyriu, nes dienos skyrius dirba tik iki 16val.
Lazeriai dabar kokybiski ir Santariskese, nes seniau (pries 2metus) vaziuodavome darytis tik i GK klinika, o dabar vykstame tik i Santariskes.
Pats Posiunas pasiulo, kad nera reikalo GK klinikoje darytis..
O del narkozes, tai mums yra dares 1lazeri be narkozes, bet po to sake, jog labai sunku ir pavojinga.. Baisu,kad nepataikytu i ta pacia vieta du kartus, nes kyla rizika isopejimui, randams. Be to, vaikui tai nepatinka, nes uzdengiamos akys ir laikomas, kad nejudetu.. Tai rekimo.. Uii.. Bet gal jusu vaikutis ramus.. Gydytojas pats geriau zino..
O del Santariskiu eiliu.. Tai normos ribose.. o tuo labiau, jei gydytojas buna "suinteresuotas".. Mes asminiskai dabar pasiskambine lazeri daremes po dvieju savaiciu, nes dar tuo metu Santariskiu lazeris nebuvo sureguliuotas.
O gydytojo bendravimas, informacijos perteikimas savotiskas, bet ka padarysi.. Svarbiausia, kad tik hemangioma isgydytu..
Skubiss, didziausios jums sekmes!!! Dziugu, kad taip greitai atvykote i LT
Atsakyti
Labas supermamytes.Na ka,mes jau po lazeriuko.Viskas praejo geriau ir tiketis negalejau.Maniau ,kad maziuke bus labai pikta.Bet nieko .Po narkozes kai atsigavo,pavalge ir visiems sypsojos.Saunuolyte musu.Tik siandien visdar tokia isbalus atrodo.Nosiukas truputuka patines.Dabar reiks laukt 3 sav ir apziurai vaziuot ir tada nuspres koks tolimesnis gydymas.Klausiau ar galima tiketis ,kad uzteks sito vieno lazerio,deja ,sake gali reiketi vieno arba dvieju,nes ant veiduko.Pasirodo jis mus pirma karta labai nugasdino,kad kremzlyte pazeista,bet vakar nudziugino.Musu kremzlyte nepazeista,hemangioma vidine,yra galimybe,kad nebekils i isore,ko labai tikiuosi.Dar sake,kad paciu laiku ir nepaveluotai atvykom i klinika.Po men ar dvieju jau butu blogesnes pasekmes.Dabar liepe susitvarkyt dokumentus ir jau kita lazeri darysim jau su siuntimu.
Dar keletas klausimeliu blush2.gif Sakykit ar cia normalu,kad mano maziuke pakakojo zaliai (buvo taikoma narkoze mums)
Nuo ko priklauso kaina uz lazeriavima?(nes man is pradziu sake ,kad kainuos 1400 su narkoze ,o sumokejau 1800lt)Truputi pasimeciau kai pasake kaina unsure.gif
Ir kiek mums kainuotu jei eitume su siuntimu?
Ar nereikia laukt ilgiau ,jei eini su siuntimu?
Ir ar kaskart einant reikes daryt kraujo tyrimus ir elektro kardiograma?
Buciau labai dekinga ,jei nepagailetumet savo laiko i sitiek klausimu atsakyt 4u.gif
Atsakyti
Dabar dar perskaiciau kelis puslapius atgal ir pagalvojau ,kad Jus savo vaikucius jau po penktus metus gydot.O pasak gyd .Posiuno,kad mums prireiks dar kokiu dvieju lazeriu.Ir dvieju metu begyje turetume pasveikti.Aisku jei hemangioma pasiduos gydymui.Tai kaip suprantu,Jusu hem.nepasidave gydymui,kad tiek daug lazeriavo?
Lauraa,as labai noreciau pamatyti Jusu nuotraukyciu rolleyes.gif Ir labai didelis aci uz rupesti 4u.gif
Vikute Jusu mergyte nuostabi wub.gif Ir labai didelis skirtumas.Tikrai gereja,aisku ne taip greitai kaip noretusi.
Atsakyti
musu atveju sunku pasakyti: pasidave gydymui ar ne. Nes gydytojas yra ne is kalbiuju. Nors jau greitai bus penki metai, kaip pas ji gydomes, bet kai uzduodi svarbesni klausima. Tai isgirsti atsakyma, kad jis ne aiskiaregis. Tad sunku butu spresti, kaip isties yra..
O nuotrauku ideti nemoku. Kazkada buvo patalpintos dviem dienelem, bet ten tarpininkavo viena mamyte.. Jei kas patarpininkautu, galeciau savaitgaliui ikelti.. blush2.gif
Atsakyti
Mes pernai Santariskese daremes, dienos centre, tai nieko nekainavo.
Uzsukau paziuret kaip jums sekasi. Mums 22d turetu daryt procedura, bet teks atsaukti, visa ziema maziuke sirguliavo, pasidarem issamius tyrimus , diagnoze - mononukleoze, tai dabar jau visai nusiminus esu, nes neaisku ar iki vasaros dar pasidarysim, ir kaip seksis to viruso atsikratyt.
Atsakyti
QUOTE(skubiss @ 2011 03 19, 21:01)
Labas supermamytes.Na ka,mes jau po lazeriuko.Viskas praejo geriau ir tiketis negalejau.Maniau  ,kad maziuke bus labai pikta.Bet nieko .Po narkozes kai atsigavo,pavalge ir visiems sypsojos.Saunuolyte musu.Tik siandien visdar tokia isbalus atrodo.Nosiukas truputuka patines.Dabar reiks laukt 3 sav ir apziurai vaziuot ir tada nuspres koks tolimesnis gydymas.Klausiau ar galima tiketis ,kad uzteks sito vieno lazerio,deja ,sake gali reiketi vieno arba dvieju,nes ant veiduko.Pasirodo jis mus pirma karta labai nugasdino,kad kremzlyte pazeista,bet vakar nudziugino.Musu  kremzlyte nepazeista,hemangioma vidine,yra galimybe,kad nebekils i isore,ko labai tikiuosi.Dar sake,kad paciu laiku ir nepaveluotai atvykom i klinika.Po men ar dvieju jau butu blogesnes pasekmes.Dabar liepe susitvarkyt dokumentus ir jau kita lazeri darysim jau su siuntimu.
Dar keletas klausimeliu  blush2.gif Sakykit ar cia normalu,kad mano maziuke pakakojo zaliai (buvo taikoma narkoze mums)
Nuo ko priklauso kaina uz lazeriavima?(nes man is pradziu sake ,kad kainuos 1400 su narkoze ,o sumokejau 1800lt)Truputi pasimeciau kai pasake kaina unsure.gif
Ir kiek mums kainuotu jei eitume su siuntimu?
Ar nereikia laukt ilgiau ,jei eini su siuntimu?
Ir ar kaskart einant reikes daryt kraujo tyrimus ir elektro kardiograma?
Buciau labai dekinga ,jei nepagailetumet savo laiko i sitiek klausimu atsakyt  4u.gif


cia turbut uz ta narkoze daug jum nulupo, nes kaip mum buvo sake, kad narkoze brangi todel, kad turi issikviesti anesteziologa. As jusu vietoj buciau net jos nedarius, nes pirma karta dareme lazeriuka taip pat GK klinikoje (hemangioma antveiduko) kai buvo gal 1.5 menesio, gerai neatsimenu, tai truputuka paverke, kad akytes uzdenge suneliui, o siaip nieko. pats gydytojas sake, kad kuo mazesnis, tuo lengviau padaryti procedura be narkozes, nes nesunku islaikyti ir dar toks ziopliukas guli ir nesupranta, kad kazka jam daro. va mes kaip dareme 8 menesiu be narkozes GK tai baisiai reke, nes jau viska suprato ir jam baisu buvo. nezinau kodel jis jum nepasiule jos netaikyti...
o del kainu tai su siuntimu sumoketumet kokius 400 ar 500 lt (jei be narkozes), nes siaip pati procedura 1000 kainuoja, tai kompensuoja ligoniu kasos daugiau nei puse, nes mes visada 400 mokam.
su siuntimu vykstant eiles tikrai neilgesnes, viskas gygiai taip pat, tik kad turit pries tai pasidaryti kraujo ir slapimo tyrimus, mes kardiogramos niekada nesivezam ir padaro be jos wink.gif uztenka bendro kraujo tyrimo, gliukozes ir slapimo, na ir aisku siuntimo vaiku chiruigui. na gal viska parasiau ko klausete, dziaugemes, kad viskas geriau nei tikejotes 4u.gif
mes antradieni vaziuojame taip pat i GK procedurai wink.gif
Atsakyti
narkoze, jei nepabrango, kainuoja 500Lt, o proceduros kaina priklauso nuo lazerio taskavimo skaiciaus. Jei plotas didesnis, tai ir kaina didesne.. Mums be ligoniu kasu kompensacijos, kainuodavo 1300Lt
Atsakyti
QUOTE(laauraa @ 2011 03 19, 20:38)
musu atveju sunku pasakyti: pasidave gydymui ar ne. Nes gydytojas yra ne is kalbiuju. Nors jau greitai bus penki metai, kaip pas ji gydomes, bet kai uzduodi svarbesni klausima. Tai isgirsti atsakyma, kad jis ne aiskiaregis. Tad sunku butu spresti, kaip isties yra..
O nuotrauku ideti nemoku. Kazkada buvo patalpintos dviem dienelem, bet ten tarpininkavo viena mamyte.. Jei kas patarpininkautu, galeciau savaitgaliui ikelti..  blush2.gif


Dėl foto galite dėti i šią nuoroda PART nuotraukų talpykla nustatykite matmenys pvz. 400px. (> didesnis pav matmenys gali istampyti temutės puslapiuka) ir kopijuokite ir dekite i temutę "paveikslelis forumui" ir viskas 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 0rchideja: 20 kovo 2011 - 08:10
QUOTE(skubiss @ 2011 03 19, 21:25)
Dabar dar perskaiciau kelis puslapius atgal ir pagalvojau ,kad Jus savo vaikucius jau po penktus metus gydot.O pasak gyd .Posiuno,kad mums prireiks dar kokiu dvieju lazeriu.Ir dvieju metu begyje turetume pasveikti.Aisku jei hemangioma pasiduos gydymui.Tai kaip suprantu,Jusu hem.nepasidave gydymui,kad tiek daug lazeriavo?
Lauraa,as labai noreciau pamatyti Jusu nuotraukyciu  rolleyes.gif Ir labai didelis aci uz rupesti  4u.gif
Vikute Jusu mergyte nuostabi  wub.gif Ir labai didelis skirtumas.Tikrai gereja,aisku ne taip greitai kaip noretusi.

mes kai gulejom santariskese buvo atejes Posiunas apziuret ir sake jei butume pirma men kreipesi jau butume pamirse sita beda o dabar mes kas menesi darom procedura,dabar naudojam propranololum vaistus,26d gydytojas atvaziuoja i klp tai bus matyt ar darys lazeri ar tik konsultacija bus,manoji verkia iki pamelynavimo kad ja laikom ir akis uzdengia unsure.gif bet mes kreipemes kai hemangioma jau buvo labai didele kol sulaukem eiles,tai dabar ir gydysimes kelis metus

skubiss jus gyvenat juk norvegijoj ar ne?mums ir aktualu yra isvaziavimas musu tetis svedijoj jei ne hemangioma butume isvaziavusios jau ziema,tai dabar laukiu kada gydytojas pasakys kad nebutina lankytis kas menesi pas ji,ir kada sugersim vaistu kursa smile.gif
Atsakyti
Aciu mamytes uz atsakymus.Mums gyd buvo uzsimines apie tai ,kad galima butu ir be narkozes.Bet jis mums patare su narkoze daryt,nes veidukas ir pavojinga.Bet gal antram kartui pasiryzciau ir be narkozes.Dabar kaip suprantu mes irgi neapsieisim be vaistuku.Nors jis nieko neminejo.
Juratux,jo mes tureim gryzti i Norvegija veliausiai rugseji.Nu bet tikiuos,kad iki to laiko nebereiks daznu konsultaciju.Gal iseis internetu pasikonsultuot,o tyrimams gryzinetume.
Nu bet jei reiks but Lt ir ilgiau ,teks eit is darbo ,kol pasveiks dukriukas.Nors tada butu nelengva musu seimai finansiskai.
Atsakyti
QUOTE(kroshkule @ 2011 03 05, 21:47)
Labukas!

Pakviete atvykti apziurai rugseji. Sake, jog proceduru dar reikes, bet kol kas galime palikti viska savieigai, kad hemangioma pati is saves po truputi nyktu.
Tokia pati situacija kaip ir pas Jus, Redusyte, ar ne?
Ramiau pasidare, nors ir ne "cia ir dabar".


Labas, Kroshkule smile.gif

Visu pirma didziausi sveikinimai nestuke.gif thumbup.gif
Linkiu sveikatos ir stiprybes 4u.gif

Musu situacijos panasios smile.gif
Oj, kaip noretusi, kad pricesas vykty greiciau...
Vasara arteja, taip noretusi, kad dukryte galetu lauke nuogute ar su petneselem begioti, deja... ant petuko vis dar pupso gumbas ...

Pas mus gumbas, kaip ir pas Jus demes, nebeprogresuoja, siek tiek sviesesnis dabar. Taciau reaguoja i stresa, i organizmo uzdegima - tuomet paburksta, paryskeja.

Mes vaziuosim apziurai liepos menesi. Kai buvom vasari, gyd. Posiunas sake, kad kol kas jokiu skalpeliniu intervenciju - reikia vaikuti dar paauginti. Konkreciu prognoziu nesieme daryti. Viskas palikta ateiciai ir kol kas savieigai. Laikas, laikas, laikas, o is to seka - kantrybes, kantrybes, kantrybes 4u.gif
Atsakyti