Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikių hemangiomos

Aciukas, Redusyte! ax.gif blush2.gif

Is tikruju mums belieka tik kantriai laukti.
Jusu hemangioma didele, nes iskilusi, musu didele nes isplitusi, musu vaikams tikrai neuzteks vienos lazerio proceduros (na, pas mus jau keturios ir buvo), o ir vaistai skirti tik tam, kad jos sustotu augusios, bet dabar, kai jau praejo ta didzioji baime del vaiko sveikatos, kai, regis, ir centimetrai bei gramai po mili dalele grizta link normos, jauciu, kad tai kazkaip ypatinga viskas. Kad vaikas ypatingas, kad musu su teciu meile jam yra ypatinga, kad visas tas laikas nuo 2 sav. iki dabar yra kazkoks ypatingas.

Susitvarkysim. Visos. Dabar jau tikrai susitvarkysim. Ar tai uztruks iki penkiu metuku ar ilgiau, bet tikrai susitvarkysim.
Kantrybes! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RRodamer @ 2011 03 16, 17:25)
laba, mes gerem Propranololum 9 menesius. Skiepijom,kai buvo laikas: kai suejo 3 men., paskui- 6 men. Nebuvo jokiu problemu. Gydytojai nesiule skiepu nei nukelti, nei dar kazka ypatingo daryti.
Vaistu negeriam jau 3 savaites. Pablogejimas yra. PIrmadieni buvom konsultacijoj. Sako, kad pirmus 3-4 menesius po vaistu nutraukimo hemangioma vel raudonuoja, taciau po to pati pradeda nykti. Gal kas turit patirties sioj vietoj? Gal kam panasiai buvo? Lazeris mums buvo netaikytas. Lukui dabar eina 11 menesiukas.


Sveikutes smile.gif

as truputi paklydus nuo temos buvau blush2.gif
sugriztu jau vel thumbup.gif

Taigi, kaip jau rase Kroshkule, ir mums buvo panasiai - po vaistu nutraukimo atrodo, kad hemangioma bliuksta ir bala, o po kiek laiko jau vel atrodo, kad puciasi ir raudonuoja. Vienu zodziu, stresas seka stresa. Bet taip jau yra, ir tai yra normalus reiskinys - hemangioma reaguoja i aplinkos pokycius - temperaturos svyravimus, i vaikucio organizma - karsciavimas, pulinukas, zaizdele, dantuku dygimas.

Lazerius mes turejome 3, taciau jie efekto nedave. Sugereme Prednizolono kursa - efektas buvo trumpalaikis, kol gereme vaistus. Po Propranololio kurso pabaigos jau praejo 8 menesiukai. Vizualiai vaizdas aisku nera super, taciau bent jau hemangioma regresuoja thumbup.gif Dar ir dabar, praejus tiek liko po vaistu nutraukimo, ji ir tolia sekmingai reaguoja i visus mano vardintus veiksmus, ir padideja, paraudonuoja, paskui vel pabala pabliuksta. Tiek, kad dabar ismokau ramiai i tai reaguoti, nes zinau, kad hemangiomos padidejimas ir paryskejimas nereiskia jos atsinaujimo, o tik reagavima i dirgiklius smile.gif

Pastaraji karta pries konsultacija irgi hemangioma ispurto, israudo, tad skambinausi gydytojui neislaukusi paskirtos datos bendraja tvarka, vezem dukryte anksciau parodyti.
Netgi pacituosiu is gydytojo israso: "Pastaruoju metu tevai pastebejo hemangiomos padidejima. Kliniskai hemangioma regresuojanti, gydymas netikslingas. Hemangiomos padidejimas ar sumazejimas buna del kraujagyslines reakcijos i stresa, temperaturos pokycius ar uzdegima".
Va, gal daugeliui mamyciu tai bus raminantys zodziai 4u.gif

Dar vienas dalykas - Propraponolum yra kraujo spaudima reguliuojantys vaistai, ir po kiek laiko pasimato vaistu nutraukimo poveikis. Kaip aiskino gydytojas - kraujo spaudimas vaistu pagalba buvo dirbtinai numusamas, o baigus vaistu kursa jis vel atsistatineja i normalu lygi, del to hemangioma, atrodo, kad dideja. Del to paties dalyko - spaudimo savaiminio atsistatymo - vaikaui gali buti pykcio, irzlumo, neramaus miego ir pan. priepuoliai. Mums taip buvo - mazdaug 4-5 men baigus gerti vaistus dukryte verkdavo, saukdavo naktimis.

Pries gydyma hemangioma buvo kieta, pilna kraujo, dabar isminkstejusi, aplink ja po odele matyti storu ir sakyciau negraziu kraujagysliu mazgas, taciau tai yra geras pozymis, nes tai reiskia, kad formuojasi kraujagysles. Seniai lieciant gumba nebuvo galima apciuopi petuko kauliuko, dabar kuo puikiausiai pirstais ji jauciu.

Na va tokie mano patebejimai ir isgyvenimai 4u.gif
RRodamer, manau kad Jusu pastebejimai ir baimes panasios i mano, gal Jums bus ramiau paskaicius mano toki netrumpa pasisakyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(skubiss @ 2011 03 20, 16:30)
Aciu mamytes uz atsakymus.Mums gyd buvo uzsimines apie tai ,kad galima butu ir be narkozes.Bet jis mums patare su narkoze daryt,nes veidukas ir pavojinga.Bet gal antram kartui pasiryzciau ir be narkozes.Dabar kaip suprantu mes irgi neapsieisim be vaistuku.Nors jis nieko neminejo.
Juratux,jo mes tureim gryzti i Norvegija veliausiai rugseji.Nu bet tikiuos,kad iki to laiko nebereiks daznu konsultaciju.Gal iseis internetu pasikonsultuot,o tyrimams gryzinetume.
Nu bet jei reiks but Lt ir ilgiau ,teks eit is darbo ,kol pasveiks dukriukas.Nors tada butu nelengva musu seimai finansiskai.



musu hemangioma taip pat veido strityje ir kazka minejo gydytojas apie narkoze, bet as kategoriskai pasakiau, kad tokiam maziukui nenoriu apmarint... jum taip pat patarciau jau geriau palaikyti ir nedaryti tos narkozes, juk tai tikrai ne vitaminai wink.gif ir pinigeliu sutaupysit dukrytei ant zaisliuku 4u.gif santariskese tai suprantu, ten turbut senesnis, skaudesnis lazeris, kad ja daro...
Atsakyti
Aciu, Redusyte!

Prisipazinsiu, ir man nemazai nauju dalyku parasete! Butent apie kraujagysliu raizginius! Nes is tikruju pas sunu matau aplink demes tokius melynumus, kurie po maudyniu daznai paryskeja, bet butent matosi tarytum atskiros kraujagysles kruvoje.

Ir apie miegelio sutrikimus nutraukus vaistukus - nezinojau. Tiksliau, turejau susiproteti, nes juk pradejus vartoti vaistus su miegu buvo labai daug problemu, naturalu, kad vaistu nutraukimas irgi turetu tureti pasekmiu. O pasekmes is tikruju buvo - beveik keturis menesius, kiekviena nakti sunus blaskydavosi, verkdavo, prabusdavo, neuzmigdavo. Mes ir pas neurologa buvome, net norejo guldyti i miego sutrikimu centra tyrimams. Tiesiog kazkaip... islaukeme. O kai dabar vaikas nakti neprabusdamas ismiega po 11-12 valandu, as ziuriu ir netikiu - stebuklas!
O pasirodo - vaistai.

Zodziu, aciu dar karta! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kroshkule @ 2011 03 21, 23:40)
Aciu, Redusyte!

Prisipazinsiu, ir man nemazai nauju dalyku parasete! Butent apie kraujagysliu raizginius! Nes is tikruju pas sunu matau aplink demes tokius melynumus, kurie po maudyniu daznai paryskeja, bet butent matosi tarytum atskiros kraujagysles kruvoje.

Ir apie miegelio sutrikimus nutraukus vaistukus - nezinojau. Tiksliau, turejau susiproteti, nes juk pradejus vartoti vaistus su miegu buvo labai daug problemu, naturalu, kad vaistu nutraukimas irgi turetu tureti pasekmiu. O pasekmes is tikruju buvo - beveik keturis menesius, kiekviena nakti sunus blaskydavosi, verkdavo, prabusdavo, neuzmigdavo. Mes ir pas neurologa buvome, net norejo guldyti i miego sutrikimu centra tyrimams. Tiesiog kazkaip... islaukeme. O kai dabar vaikas nakti neprabusdamas ismiega po 11-12 valandu, as ziuriu ir netikiu - stebuklas!
O pasirodo - vaistai.

Zodziu, aciu dar karta! 4u.gif




Šį kartą gyd. Pošiūnas skyrė mums daug laiko ir viską nuodugniai išaiškino. Padėjo tašką mano nuogastąvimams smile.gif

Ypač pabrėžė apie kraujagyslių raizginius aplink hemangiomą. Nes sakė, daugelis tėvelių ir netgi gydytojų (!) galvoja, kad tai yra negerai, kai pradeda ryškėti storos, negražios kraujagyslės aplink darinį. Tačiau tai yra super geras ženklas thumbup.gif

Ir per konsultaciją ypač daug dėmesio skyrė aiškinimui apie vaistų nutraukimo pasėkmes ir to veiknius - vaikučio blogą miegą, nuotaikų kaitą, staigų susierzinimą, pykčio priepuolius. Nes visa tai sąlygoja savaime besireguliuojantis į normalią būseną kraujo spaudimas...

Ačiū gydytojui už tokius paaiškinimus 4u.gif
O man tik smagu pasidalinti šiom žiniom su kitom mamytėm. Gal ir jums, mielosios, bus ramiau 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
buvau prisijungusi ankstesnese temose, bet ko gero manes neatsimenat - uzejau paziureti kaip jum sekasi ir apie save papasakoti.
QUOTE(0rchideja @ 2011 03 03, 20:59)
Klausimukas kas kiek laiko reiketu lankytis pas gydytoja dėl stebėjimo?Nes kai paskutinį kartelį būvome nepasiteiravau.Į metukus kartelį pakaktų,?

Karta per metus turetume lankytis, jei reikalai gereja 4u.gif

QUOTE(0kristut0 @ 2011 03 04, 18:43)
as net nznojau kad ji gali supiktybeti.... g.gif  g.gif

Man labiausiai isimine per pirma vizita pas Posiuna, kai atejau issigandusi ir vos nezliumbianti, kad jis pasake "gera zinia yra ta, kad hemangioma NIEKADA nesupiktybeja". As juo tikiu labiau nei musu pediatriu pasakojimais, kurios kartais, garbes zodis, geriau patyletu jei nezino.


QUOTE(skubiss @ 2011 03 19, 20:01)
Ir kiek mums kainuotu jei eitume su siuntimu?
Ar nereikia laukt ilgiau ,jei eini su siuntimu?
Ir ar kaskart einant reikes daryt kraujo tyrimus ir elektro kardiograma?
Buciau labai dekinga ,jei nepagailetumet savo laiko i sitiek klausimu atsakyt  4u.gif

Einant su siuntimu procedura kainuoja 400 Lt, tik nezinau ar kompensuoja narkoze.
Einant su siuntimu ilgiau laukti nereikia, tik moketi maziau biggrin.gif

Ir priminsiu apie mus - gal kazkam bus aktualu ax.gif Pas mano mergyte hemangioma ant galvytes, plaukuotoje dalyje virs momenelio. Labai sparciai isaugo per pirma menesi, taigi kai buvo 1 menuo darem lazeri. Hemangioma gan didele, apie 2,5 ant 2 cm... Tada seke pirmos tris savaites laukimo... dar tris savaites... Po to dar menuo kuomet Posiunas buvo pasakes, kad lazerio sukeltas uzdegimas pasibaige ir hemangioma ant ribos - arba augs toliau arba ne. Turejom apsispresti ar daryti antra lazeri, kuris jau pakenktu plaukuciams... Nusprendziau laukti, nors kasdien po simta kartu ziurejau i ta bjaurybe ar ji neauga... Ir valio, kai mum buvo jau beveik 4 menesiai sulaukem geru ziniu - hemangiomai galas! Ji dabar atrodo kaip nuvytes pomidoras - sukritusi ir siek tiek isblyskusi... Tikiuosi kad jau nebeatsigaus ir dziaugiuosi kad turejau kantrybes laukti...
Stengsiuos rasyti kaip reikalai vyksta toliau ir linkiu sveikatos jusu mazuliukams o jum stiprybes ir optimizmo 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,
Ačiū Kroshkule ir Redusyte uz pasidalinima patirtim.
Kroshkule, didžiausi sveikinimai laukiant antrojo mažiuko ar mažiukės smile.gif
Sunku man pastaruoju metu prisėsti prie kompiuterio, nes sūnutis visur stojasi, kariasi, krenta. Tai bėgioju paskui ir saugau, kol neišmoko saugiai ant užpakaliuko nukristi.
Lukas vaistų negeria jau mėnesį. Tiesą sakant, nepastebėjau kažkokio vaistų nutraukimo poveikio. Beje, mes juos nutraukėm pamažu: kaip dozė iš pradžių buvo didinama, taip pabaigoje mažinama. Mums taip liepė gydytoja, kad vaiko organizmui šoko nebūtų (turbūt ir tėvams) smile.gif Buvo kelios naktys, kai prasčiau miegojo, tačiau kalasi dantukai, tai jiems ir verčiu visą bėdą.
Mūsų hemangioma paraudonijus, bet matosi paskiros kraujagyslytės. Šiek tiek lengvai patinusi. Laukiam dabar dar pora mėnesių ir vėl gegužį važiuosim pasirodyti. Labai tikiuosi, kad tas brudas pradės nykti.
Geriausi visoms linkėjimai.
Atsakyti
Sveikutes. Na va ir mes jau apie men negeriame vaistuku. Jokio poveikio nepastebejau, na gal mergina tapo biski nerami, bet ir tai as nurasiau jos amziui. Jokiu pokyciu nosytes srytyje nepastebejau, nei patino ,nei paraudonavo liko taip pat kaip ir su vaistukais. (tfu tfu tfu), tiesa atsirado tie kraujagysliu raizginukai, bet Strumila mum pasake jog spalio-rugsejo men. tuos raizginius pasalins chirurginiu arba lazerio budu(ziures pagal situacija). O dabr pasake gyventi iprastini gyvenima smile.gif O vasara saugoti nuo saules spinduliu. smile.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Mano dukrytei irgi turi hemangioma kaklo srityje cool.gif na gime su tik maza demele buvo,tai musu "daktarai" nustate,kad cia gimdymo trauma doh.gif bet didejo didejo ta demele, na ir toliau dideja, kol gavom visus siuntimus,vazaivom konsultacijai,taip uzsitese viskas doh.gif dar niekaip bronchito neissigydom,tai velgi nenori siusti musu unsure.gif bet kad va dabar jau bronchine astam itaria,tai velgi... verysad.gif
bet as pasiskambinau strumilai ir jis sake ,kad nieko tokio tie karkaliukai plauciuose g.gif ir sutarem ,kad darysim 1 procedura treciad. na laukti nebesinori, nes vasara ateina, o vasara tu proceduru neatlieka cool.gif

beje,mes buvom santariskese, tai mum siule su narkoze nemokamai santariskese,o jei be narkozes 300 lt gk klinikoj, tai pasirinkom si varianta,nes visgi tokiam mazyliui nakrkoze,kad ir kokia ji pazangi manau nieko gero cool.gif
Papildyta:
klaidu priveliau blush2.gif tiek visko norejosi parasyti ax.gif
Atsakyti
skubiss kažin kaip jums sekasi? Kaip jūsų hemangioma? unsure.gif
Atsakyti
Sveikutes.Neturejau interneto,tai nieko negalejau paskaityti ir parasyti.O musu naujienos tokios.Vakar buvo lygiai 3 sav.po lazeriavimo,tai buvom gk klinikoj.Ir naujienos mus labai nudziugino.Musu hemangioma sustojo augusi.Ir truputuka paminkstejo,pasak daktaro ,tai labai geras rezultatas.Nors man nesimato isoriskai jokio pagerejimo.Tai musu planas toks,kad dar geguzes pirma savaite padarysim lazeri ir tada jau ziuresim ir lauksim kas bus.Jokiu vaistuku gerti nereikes.Birzeli reiks vel pasirodyti ir jei nepabloges ,tada vizitas butu po puses metu.Kaip supratau trecia men labiausisi auga.Tai mums pats pavojingiausias periodas praejo.Gyd zodziais mes paciu laiku suskubom.Bet minejo,kad cia butu dar ne paskutinis lazeriavimas,dar reiks pora ,kad greiciau panaikint is isores.Jo nuomone,po 3 metu jau turetumem pamirst apie sita beda.Labai noreciau ,kad taip ir butu.Va tokios musu naujieneles smile.gif
Atsakyti
QUOTE(panelyte* @ 2011 03 22, 17:39)
Sveikos,
buvau prisijungusi ankstesnese temose, bet ko gero manes neatsimenat - uzejau paziureti kaip jum sekasi ir apie save papasakoti.

Karta per metus turetume lankytis, jei reikalai gereja 4u.gif
Man labiausiai isimine per pirma vizita pas Posiuna, kai atejau issigandusi ir vos nezliumbianti, kad jis pasake "gera zinia yra ta, kad hemangioma NIEKADA nesupiktybeja". As juo tikiu labiau nei musu pediatriu pasakojimais, kurios kartais, garbes zodis, geriau patyletu jei nezino.
Einant su siuntimu procedura kainuoja 400 Lt, tik nezinau ar kompensuoja narkoze.
Einant su siuntimu ilgiau laukti nereikia, tik moketi maziau biggrin.gif

Ir priminsiu apie mus - gal kazkam bus aktualu ax.gif  Pas mano mergyte hemangioma ant galvytes, plaukuotoje dalyje virs momenelio. Labai sparciai isaugo per pirma menesi, taigi kai buvo 1 menuo darem lazeri. Hemangioma gan didele, apie 2,5 ant 2 cm... Tada seke pirmos tris savaites laukimo... dar tris savaites... Po to dar menuo kuomet Posiunas buvo pasakes, kad lazerio sukeltas uzdegimas pasibaige ir hemangioma ant ribos - arba augs toliau arba ne. Turejom apsispresti ar daryti antra lazeri, kuris jau pakenktu plaukuciams... Nusprendziau laukti, nors kasdien po simta kartu ziurejau i ta bjaurybe ar ji neauga... Ir valio, kai mum buvo jau beveik 4 menesiai sulaukem geru ziniu - hemangiomai galas! Ji dabar atrodo kaip nuvytes pomidoras - sukritusi ir siek tiek isblyskusi... Tikiuosi kad jau nebeatsigaus ir dziaugiuosi kad turejau kantrybes laukti...
Stengsiuos rasyti kaip reikalai vyksta toliau ir linkiu sveikatos jusu mazuliukams o jum stiprybes ir optimizmo 4u.gif

Labai aciu uz atsakymas.Tik nelabai supratau,lazerio sukeltas uzdegimas,kaip cia taip?Gal galetumet placiau?
Atsakyti