Įkraunama...
Įkraunama...

Protiniai dantys

man irgi trauks sake blink.gif net du, nes burnoj vietos per mazai ir dantys kreivaliosis dar labiau doh.gif verysad.gif idomu, ar galima iskart du neisdygusius protinius dantis 'islukstent', kaip mano ortodonte issireiske.. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kobka: 29 lapkričio 2005 - 18:01
Man trauke gyd. G. Gumbelevicius "Gidentoje" ir procedura truko lygia 10 min. (su iejimu ir isejimu). Ir nebuvo nei vienos baisybes apie kurias teko girdeti.
Atsakyti
pradejo kaltis protinis dantis ir labai skauda kai ten prisilieti, toks jausmas kad ten mesas stumia lauk, valgyt net normaliai negaliu. ka daryti? gal pas stomotologa eiti ? gal yra vaistu kokiu nors? verysad.gif
Atsakyti
Geriausi nueik pas gydytoja ir paprasyk, kad istrauktu, nes as su vienu tokiu danciu kankinausi 7 metus ir dabar jis isaugo, bet karta per tris menesius vistiek skauda, tada tenka eiti pas gydytoja, kad atkeltu dantenas ir is ten isplautu pakliuvusi maista. Bjaurus reiklas. Bet einu i ta valyma vien tik del to, kad pavasari uz jo gydyma sumokejau 80 Lt, tai kaip ir gaila pinigu, o jei rimtai, tai su malonumu issitraukciau.
Atsakyti
Pries keleta metu pilnai uzaugo protinis dantis, bet beda tame, kad laiks nuo laiko jis vistiek labai skaudus. Kai nueinu pas gydytoja ji daznai sako. Ak tie protiniai geriau ju visai nebutu. Liepia valyit su peroksidu. Kai pries dvi savaites buvau pas kita gydytoja, jis man truputi atitrauke dantenas, kad ten butu galima valyti su sepeteliu, taciau dabar skausmai tik padaznejo. Gal yra kokia nors priemone nuo tu skausmu?
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2006 01 04, 20:15)
Pries keleta metu pilnai uzaugo protinis dantis, bet beda tame, kad laiks nuo laiko jis vistiek labai skaudus. Kai nueinu pas gydytoja ji daznai sako. Ak tie protiniai geriau ju visai nebutu. Liepia valyit su peroksidu. Kai pries dvi savaites buvau pas kita gydytoja, jis man truputi atitrauke dantenas, kad ten butu galima valyti su sepeteliu, taciau dabar skausmai tik padaznejo. Gal yra kokia nors priemone nuo tu skausmu?

Galite pabandyti nuvykti pas chirurgą- odontologą, kad pilnai "atkeltų" dantenas nuo jūsų danties. Tai būtų rimtesnė pagalba.
O jei turite drąsių šeimos narių arba draugų, galite paprašyti, kad atsargiai praplautų su vienkartiniu švirkštuku ir 0,2 proc. chlorheksidino gliukonato tirpalu (galite įsigyti vaistinėje) po dantenomis. procedūra gana nemaloni, bet labai efektyviai "nuima" skausmą.
Rimtesniu atveju galima pagerti antibiotikus, konkrečiai patarčiau ospamoksą, bet turite gauti receptą pas savo odontologą.
Atsakyti
As ir lankiausi pas chirurga- odontologa G. Gumbeleviciu, klinikoje "Gidenta". Dabar dantenos grizo i savo vieta ir dingo skausmai. Jei nebuciau uz sio danties gydyma sumokejusi 80 Lt (beje toje pat "Gidentoje") tikrai ji issitraukciau, o dabar kaip ir gaila pinigu.
Atsakyti
Man prieš 8 dienas išoperavo protinį dantį. Visą tai prisimenu kaip baisiausią košmarą- 3 valandas issižiojusi sėdėjau pas privatų odontologą, net mėšlungis žandikaulius surakino, ir nieko- išrauti nepavyko, nuvežė mane į Žalgirio ligoninę, ten dar po valandelės tą dantį išoperavo. Dar siūlės neišimtos. Tą vietą dabar maudžia nuolat, žiojėja skylė, kuri labai jautri šalčiui. Ir to danties man irgi, kaip kažkas jau čia rašė, labai trūksta. Esu labiausiai sunerimusi, nes niekas dorai nepaaiškino, ar man tą skylę taip ir paliks??!!
Gal kas nors žinote, kaip paprastai yra daroma?

Beje, Žalgirio pol. ta procedūra kainuoja 100 Lt.
Atsakyti
QUOTE(Ele @ 2006 01 14, 19:01)
Man prieš 8 dienas išoperavo protinį dantį. Visą tai prisimenu kaip baisiausią košmarą- 3 valandas issižiojusi sėdėjau pas privatų odontologą, net mėšlungis žandikaulius surakino, ir nieko- išrauti nepavyko, nuvežė mane į Žalgirio ligoninę, ten dar po valandelės tą dantį išoperavo. Dar siūlės neišimtos. Tą vietą dabar maudžia nuolat, žiojėja skylė, kuri labai jautri šalčiui. Ir to danties man irgi, kaip kažkas jau čia rašė, labai trūksta. Esu labiausiai sunerimusi, nes niekas dorai nepaaiškino, ar man tą skylę taip ir paliks??!!

man išoperavo 2 portinius dantis taip pat Žalgirio klinikoj 4u.gif praėjo 1,5mėn ir nieko nebejaučiu, nors iš pradžių tai ir skaudėjo, ir siūlai gerklę braižė, o vėliau viskas labai šauniai 4u.gif nebijok,. dar tiek laiko tepraėjo, turėtų viskas sugyti, sėkmės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ele @ 2006 01 14, 20:01)

Ele, nesijaudink, jokios skyles neliks smile.gif man sia vasara isoperavo antra apatinio zandikaulio astunta danti. Viskas gijo gana tvarkingai. Kasdien vaiksciodavau i poliklinika pasirtikrint, nes kazkaip labai didele kauline zaizda buvo. Pamenu, ta diena, kai man pasake :"viskas gerai, daugiau ateiti nereiks", man toje vietoje ziojejo tokia skyle, kad savo zandikauli maciau blink.gif Gydytoja ten prikiso kazkokiu vaistu (man pasirode, kaip zoles kazkokios) i ta skyle ir viskas thats it. Buvau ne juokais issigandus, kad visa gyvenima taip bus (istrigdavo ten maistas kaskart kai valgydavau, o kai istrigo arbuzo sekla, galvojau, kad isprotesiu doh.gif). Bet viskas baigesi gerai:) Dabar skyles kaip nebuta smile.gif taip bus ir tau thumbup.gif Matai, jie negali taip tvirtai tankiai susiuti, nes turi nuteketi susikaupe skysciai ir pan, kad neprasidetu uzdegimas.
Atsakyti
Labai ačiū jums už atsakymus. 4u.gif Man jau ramiau... smile.gif
Atsakyti
Prisikaicia cia as apie tas baisybes ir net pasiurpau. Man vieno istrizai dygstancio protinio rovimas truko apie 10 min. ir sumokejau tik 40 Lt. Ir nebuvo jokiu komplikaciju. Tiesa man rove A. Vienuolio gatveje.
Atsakyti