Įkraunama...
Įkraunama...

Protiniai dantys

QUOTE(jpg @ 2005 07 28, 13:00)
thumbup.gif
aš tai dar neprisiruošiau, bet guodžia tai, kad jokio skausmo, puliavimo ir pan. nėra ir nieko nejaučiu  ax.gif

na, man regis, jei jokių neigiamų padarinių tie dantys nekelia, tai nieko ir daryti nereikia. Man kiek aiškino stomatologas, kad jei visas dantis yra pasidengęs kaulu, nėra jokio tarpelio, nei trupučio neatsiveręs, tai jie ir nekels jokių bėdų. Išdygs senatvėj, kai iškris septintieji dantys, ir bus už ko protezus prikabint:) Va:)
Atsakyti
QUOTE(p.egle @ 2005 07 28, 13:07)
na, man regis, jei jokių neigiamų padarinių tie dantys nekelia, tai nieko ir daryti nereikia. Man kiek aiškino stomatologas, kad jei visas dantis yra pasidengęs kaulu, nėra jokio tarpelio, nei trupučio neatsiveręs, tai jie ir nekels jokių bėdų. Išdygs senatvėj, kai iškris septintieji dantys, ir bus už ko protezus prikabint:) Va:)
Man to labiausiai norisi dėl chigienos - sunkaus priėjimo valymo metu, maisto lindimo po odele, gaubiančią naujuosius protinukus ir pan. Labai daug vargo su jais... g.gif
Atsakyti
QUOTE(jpg @ 2005 07 28, 13:13)
Man to labiausiai norisi dėl chigienos - sunkaus priėjimo valymo metu, maisto lindimo po odele, gaubiančią naujuosius protinukus ir pan. Labai daug vargo su jais...  g.gif

Aš irgi ilgai vargau su vienu tokiu pusiau išlindusiu, pastoviai uždegimai po odele buvo. Viena gydytoja siūlė traukti, bet pabijojau. Kitas gydytojas pareiškė, kad tą odelę reikia nupjauti, bet tokią operaciją gali atlikti tik chirurgas. Nu man kažkaip keista pasirodė, čia gi dantis, kaip dantistas negali prakirpti ar nupjauti odelės aplink protinį. Tai po klajonių po visokius dantistus (ir veltui išmestų pinigų už konsultacijas, praplovimus ir antibiotikų nuo uždegimų) vienas dantistas paėmė ir prakirpo odelę smile.gif ir turiu normalų dantį, jokių uždegimų nuo to laiko nebuvo.
Nueik pas gerą dantistą, kad prakirptų (visai neskaudės), nes kitaip anksčiau ar vėliau su tuo pusiau išlindusiu problemos prasidės
Atsakyti
laba diena, norėjau paklaust kada turėtų pradėt dygti protiniai dantys nes man 20 metų, o dar neturiu nė vieno smile.gif
Atsakyti
QUOTE(almante_keturakyte @ 2005 07 29, 10:11)
laba diena, norėjau paklaust kada turėtų pradėt dygti protiniai dantys nes man 20 metų, o dar neturiu nė vieno smile.gif

Labai indvidualiai. Dažniausiai tarp 20 ir 30 metų. Bet gali išdygti ir paauglystėje, o gali ir visai neišdygti.
Atsakyti
QUOTE(tutti @ 2005 07 29, 13:08)
Aš irgi ilgai vargau su vienu tokiu pusiau išlindusiu, pastoviai uždegimai po odele buvo. Viena gydytoja siūlė traukti, bet pabijojau. Kitas gydytojas pareiškė, kad tą odelę reikia nupjauti, bet tokią operaciją gali atlikti tik chirurgas. Nu man kažkaip keista pasirodė, čia gi dantis, kaip dantistas negali prakirpti ar nupjauti odelės aplink protinį. Tai po klajonių po visokius dantistus (ir veltui išmestų pinigų už konsultacijas, praplovimus ir antibiotikų nuo uždegimų) vienas dantistas paėmė ir prakirpo odelę  smile.gif ir turiu normalų dantį, jokių uždegimų nuo to laiko nebuvo.
Nueik pas gerą dantistą, kad prakirptų (visai neskaudės), nes kitaip anksčiau ar vėliau su tuo pusiau išlindusiu problemos prasidės

man irgi vieno protinio išlindo tik galiukas ir nustojo augti, o kai pasidariau nuotrauka, pasirodo jis "guli" doh.gif net neissivaizdavau kaip cia taip imanoma, o mano dantukas eme ir isdygo kazkaip horizontaliai.....
Atsakyti
Nematau jokio reikalo bijoti . Juk gali tik konsultacijai nueiti , tada , kai viska zinosi ir paciai bus ramiau , o jei reiks kazka daryti - turesi laiko nusiteikti . Pagalvok , kas gali buti , jei tu pvz. isvaziuosi atostogauti ar i komandiruote ir viena ryta atsibusi sutinusi ar negalesi issizioti ? biggrin.gif . Kaupk jegas ir eik pas daktara , kuriuo pasitiki . Sekmes
Atsakyti
Sveiki
turiu užsirašiu protinio danties traukimo operacijai, bet suslogavau, operacija tūrėtų įvykti po 3 dienų, ar galiu neatidėti šios operacijos?
Atsakyti
QUOTE(Reniss @ 2005 10 11, 10:29)
Sveiki
turiu užsirašiu protinio danties traukimo operacijai, bet suslogavau, operacija tūrėtų įvykti po 3 dienų, ar galiu neatidėti šios operacijos?

Jei yra galimybė, persirašykite, nes organizmo imunitetas šiek tiek susilpnėjęs šiuo metu, todėl yra tikimybė, kad žaizda po traukimo lėčiau gis.
Atsakyti
Dėkoju už informaciją
kaip bebūtų gaila, bet atidėjau, tai dabar betrauks po 2 savaičių, kiap gaila, kad šį kartą nepavyko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reniss: 17 spalio 2005 - 14:41
Sveiki, man darė protinio danties operacija (t.y. jį ištraukš), bet nesiuvo, o tokia skylutė gan nemaža, ar ji susitrauks, kaip pasistengti kad ten nepakliūtų maisto?
Atsakyti
Istikruju nelabai gerai kad tau nesusiuvo to danties...nes gali taip lengvai nesugyti.man trauke visa valanda ir tikrai buvo sunku ištraukti nes protinio danties saknis buvo palindus po kitu danciu ir kai istrauke pamate kad tas pr.dantis visada būdavo islindes tik trecdalis, 2/3 danties buvo pasislepe, tai traukti sekesi sunkiai... blink.gif
Atsakyti