Sveikos
Aš irgi šiandien visai netikėtai apturėjau protinio neišdygusio horizontaliai gulinčio danties rovimą... Nuėjau pas gydytoją (džiaugiuosi, ir stebiuosi kad taip greitai pavyko patekti) į dantų kliniką dėl uždegimo - buvo patinę tos mėsos, skaudėjo galvą, ausį, negalėjau normaliai prasižiot.. Ir gydytoja pasiūlė rauti (ko aš maniau tikrai nesutiksiu darytis), bet kažkaip po daug ašarų man išrovė tą dantį su vietiniu nuskausminimu per kokias 10-15 min. (nupjovė dantenas, ištraukė, susiuvo). Šiaip buvo labai labai baisu ir bent jau man didelė psichologinė trauma, bet gydytoja tikrai pasitaikė puiki ir, manau, savo darbą atliko profesionaliai ir viskas pavyko gana sklandžiai (nes galėjo gi valandą ir daugiau trukt..). Dabar žiūrėsiu, kaip seksis gyt.. Išrašė antibiotikų, vaistų nuo skausmo, skalavimo skystį. Tikiuosi, kad viskas bus gerai ir ateityje tik džiaugsiuosi,kad nebeturiu to danties, kuris pastoviai kėlė rūpestį, nes ten kaupėsi maisto likučiai ir t.t. Bet vat kada pasiryšiu eiti išsirauti kitą dantį (beje, irgi aptatinį, viršutiniai pas mane išdygo nejuntamai, tikiuosi jų neteks raut???
), kuris bent kol kas, tfu tfu tfu, beveik nekelia problemų (nors su juo visko buvo), tai tikrai neaišku, nes labai jau bailiukė aš. Ir nors suleido du švirkštukus nuskausminamųjų, per patį rovimą vis tiek labai skaudėjo, rėkiau net...
Žodžiu, tikiuosi man, kaip ir daugeliui, viskas bus ok, ir dar turbūt reikia džiaugtis, kad mano atveju gan paprastas rovimas dar buvo, be jokių gręžimų ir neilgas.
Sėkmės ir ryžto visoms besiruošiančioms šiam žingsniui!