Įkraunama...
Įkraunama...

Protiniai dantys

Ir aš su savo istorija pas jus prisijungiu smile.gif
Taigi, rytoj važiuoju į KMUK rauti visus keturis protinius doh.gif Taikys pilną narkozę, bet vistiek labai baisu ir neramu sad.gif Draugei darė tokią pat procedūrą, tai savaitę vaikščiojo sutinus, kaip žiurkėnas ir net mėlynės ant žandų buvo... Apie mėnesį nieko kieto negalėjo valgyti, nes taip stipriai skaudėjo žandikaulius. O kaip man bus, tai grįžus viską papasakosiu. Gal kuriai pravers info smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurguška @ 2008 11 05, 23:04)
Ir aš su savo istorija pas jus prisijungiu  smile.gif
Taigi, rytoj važiuoju į KMUK rauti visus keturis protinius  doh.gif Taikys pilną narkozę, bet vistiek labai baisu ir neramu sad.gif Draugei darė tokią pat procedūrą, tai savaitę vaikščiojo sutinus, kaip žiurkėnas ir net mėlynės ant žandų buvo... Apie mėnesį nieko kieto negalėjo valgyti, nes taip stipriai skaudėjo žandikaulius. O kaip man bus, tai grįžus viską papasakosiu. Gal kuriai pravers info  smile.gif

Na as niekaip nesuprantu KMUK gydytoju, kurie rauna visus keturi protinius dantis doh.gif Gi gyjimas tuomet zymiai sudetingesnis ir didesne tikimybe, kad infekcija gali isimesti. Nenoriu nugasdinti, bet mano gydytoja jokiu budu nepatae salinti visu dantu. Max galima salinti 2 dantis ir tai jei jie yra vienoje puseje, kad sveikaja puse pacientas galetu valgyti. O be to dar ir narkoze duoda, kuri sveiktaos tikrai neprideda. Uztat as ir rinkausi privatu kabineta, kuriame mane labai gerai priziurejo ir profesionaliai atliko darba. Antra danti operuotsi vaziuoju sio menesio pabaigoje.
Atsakyti
Sveikos, jau aš namie smile.gif
Su viršuje išsakyta nuomone pilnai nesutinku. Yra svarbu kaip tie protiniai dantys sudyge... Pas mane jie buvo ratinuoti. Du rėmėsi į žandikaulį ir jau kėlė didelę grėsmę, o kitas rėmėsi į kito danties šaknis. Deja, jas spėjo sugadinti sad.gif Jie išoriškai nebuvo matyti, kad sudygę, tik nuotrauką kaip padarė visa esmė išaiškėjo. Sudygę buvo gulimoje padėtyje. Reikėjo pjauti gleivinę ir atkelti kaulo dangalą. Tai galime ir apie patį geriausią odontologijos kab. kalbėti, juk ten tokių procedūrų nedaro...
Tagi, operacija truko ilgiau nei valandą. Nubudus iš narkozės labai skaudėjo gerklę (ir dabar dar skauda), Mat plaučius intubavo, kišo tą vamzdį, tai matomai viską sudirgino. Labai jau nemalonus pojūtis unsure.gif O šiaip tai labai suinus, net mėlynės ant žandų yra. Geriu antibus ir po 10 dienų reikės siūlus traukti.
Tai tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurguška @ 2008 11 07, 16:30)
Sveikos, jau aš namie  smile.gif
Su viršuje išsakyta nuomone pilnai nesutinku. Yra svarbu kaip tie protiniai dantys sudyge... Pas mane jie buvo ratinuoti. Du rėmėsi į žandikaulį ir jau kėlė didelę grėsmę, o kitas rėmėsi į kito danties šaknis. Deja, jas spėjo sugadinti sad.gif Jie išoriškai nebuvo matyti, kad sudygę, tik nuotrauką kaip padarė visa esmė išaiškėjo. Sudygę buvo gulimoje padėtyje. Reikėjo pjauti gleivinę ir atkelti kaulo dangalą. Tai galime ir apie patį geriausią odontologijos kab. kalbėti, juk ten tokių procedūrų nedaro...
Tagi, operacija truko ilgiau nei valandą. Nubudus iš narkozės labai skaudėjo gerklę (ir dabar dar skauda), Mat plaučius intubavo, kišo tą vamzdį, tai matomai viską sudirgino. Labai jau nemalonus pojūtis  unsure.gif O šiaip tai labai suinus, net mėlynės ant žandų yra. Geriu antibus ir po 10 dienų reikės siūlus traukti.
Tai tiek  smile.gif

Na panasu, kad mes ta pacia problema turejom mirksiukas.gif Pas mane lygiai tokia pati situacija buvo. Protiniai dantys gulejo zandikaulyje ir jei toliau butu taip pat dyge, taip pat butu galejo sugadinti saknis. Bet kadangi pastoviai lankausi pas savo odontologe ir jos profesionalumo deka ji sia mano problema pastebejo ir rekomendavo apsilankyti pas dantu chirurga. Ne visi geriausi dantu chirurgai dirba tik KMUK arba VU Zalgirio klinikoje. Taip, ne visi kabinetai turi dantu chirurgus, bet tokiu kabinetu tikrai yra mirksiukas.gif
Sugadintos dantu saknys del to, kad problema laiku nebuvo pastebeta ir uzdelsta. Man kaip persviete is karto pasake, kad reikia operuoti, nes kitaip turesiu sugadintus septintus dantis, kurie netolimoje ateityje baigtusi protezavimu.
O savijautas po operacijos galime palyginti mirksiukas.gif Man, turint tokia pacia problema su visais 4 dantimis, pirma karta operavo tik viena danti, kadangi antras dantis kitoje puseje, tad ji paliko iki kitos operacijos. Operacija dare be narkozes, tik su vaistais. Visa operacija truko siek tiek daugiau nei pusvalandi, kurios metu nieko nejauciau. Po operacijos patinimas buvo minimalus, vos vos matomas ir tik as vienas maciau ji. Skaudeti pradejo vaistams pasibaigus po valandos, taciau skausmas buvo neikirus, tad isgeriau Nimesilio ir praejo. Kita diena jokio skausmo. Minksta maista valgiau tik 2 dienas (jogurtai, koses, banai), veliau sveikaja puse po truputi pradejau valgyti ir normalu maista. Viskas sugijo per 1 savaite, be jokiu komplikaciju.

Na o antra danti buvau uzsirasius anksciau operuotis, bet kadangi operacijos diena sloga uzklupo, tad gydytoja atidejo sio menesio galo, kad nebutu rizikos del infekcijos. O likusius du apatinius dar metus stebes, nes dabar neoperuoja, kadangi dantys eina per arti nervu kanalo ir kol gresmes jie nekelia, juos palieka ten guleti ir stebeti.

Nepersu as savo nuomones ax.gif Taciau pasilyginus savijautas po operacijos as pasirinkau privatu kabineta. Tik pries stai labai domejausi ir klausiau savo odontologes rekomendaciju.
Atsakyti
Oi, o mano savijauta tai ne kaip... Sutinus esu, valgyti dar ir dabar nieko nebegaliu, tik skystu pavidalu kazka pasiurbiu. Temperatura keleta dienu buvo. Naktimis dar ir dabar neissimiegu, nes jei netycia uzgaunu zanda, nubundu is skausmo. Na teks dar pasikankinti...
Atsakyti
QUOTE(Jurguška @ 2008 11 09, 13:39)
Oi, o mano savijauta tai ne kaip... Sutinus esu, valgyti dar ir dabar nieko nebegaliu, tik skystu pavidalu kazka pasiurbiu. Temperatura keleta dienu buvo. Naktimis dar ir dabar neissimiegu, nes jei netycia uzgaunu zanda, nubundu is skausmo. Na teks dar pasikankinti...

O kokius vaistus tau gydytojas israse? Kadangi intervencija gan didele pas tave buvo ir uzdegimas salinant visus 4 dantis didesnis gaunasi, nei salinant po viena, tai manau, kad gan stiprius antibiotikus turejo paskirti. O temperatura praejo ar vis dar laikosi? Nes jei laikosi, tai rodo, kad uzdegimas yra.

Linkiu kuo greiciau sveikti 4u.gif
Atsakyti
Perskaičiau visą temą ir nieko neradau apie protinių dantų rovimą Klaipėdoj verysad.gif Pas ką geriau eit: pas chirurgus ar pas privatininkus kokius?

Mano situacija tokia: prieš porą metų kokią savaitėlę man vis patvinkčiodavo ir vos paskaudėdavo "kažkur apatinio žandikaulio gale". Tik kol sulaukiau eilės pas odontologą, skausmai visi praėjo. Dar bandė jis man aiškinti, kad nieko čia nėra, bet priprašiau, kad nuotrauką padarytų. Žodžiu, protinis dantis, kuris niekada pilnai neišdygs, nes auga įstrižai ir daugiau horizontaliai ir remiasi į kitą dantį. Odontologas iškart patarė geriau laukt tol, kol galiu, nes jo žodžius cituojant "operacija tavęs laukia tokia, kad net priešui nelinkėt" doh.gif Tai aš tik pasidžiaugiau, kad man to danties nebeskauda... Praėjo štai du metai ir prieš kelias savaites man vėl pradėjo skaudėti toj pačioj vietoj. Šįkart taip, kad vos prasižiot galėjau, apie valgymą su ta puse net nekalbu. Eilės pas dantistus deja tokios, kad teko laukt savaitę. Per tą laiką danties kamputis šiek tiek pats prasikalė, gerokai išėjęs už dantų lanko ir iki kol atėjo laikas apsilankyt pas odontologę, skaudėt beveik nustojo. Vėl padarė nuotrauką ir "nudžiugino" dar labiau: tiesiai į veido ir žandikaulių chirurgijos skyrių, ligoninėj min. 2-3 dienos ir po to maitinimasis vien tyrelėm, netrumpas ir skausmingas gijimas... Jau ir taip išsigandus, dar ko paklausi, visi tik toliau gąsdina, kokių komplikacijų visiems buvo ir pan. Pasitaikė laisvesnė savaitė, galvojau išsioperuot. Tai kur tau, chirurgas mane per didele optimiste išvadino doh.gif Sakė, kad atvejis komplikuotas ir labai jau naivu tikėtis, kad savaitės ar dviejų užtektų, kad visai jau gerai būtų. Po nepilnų dviejų savaičių egzas, po to tuoj šventės ir visa ilgiausia sesija. Net ir nebežinau, ką bedaryt. Dar laukt ir bandyt po sesijos (nors laikas bet kokiu atveju bjaurus, paskutiniai metai, o dar ir ne Klaipėdoj studijuoju), o jei per sesiją vėl tie patys skausmeliai užeis? blink.gif Tą savaitę, kai skaudėjo, tai sienom lipau iš skausmo ir vis nuskausminamuosius gėriau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rudens-vaikas: 22 lapkričio 2008 - 01:03
QUOTE(rudens-vaikas @ 2008 11 22, 02:01)
Perskaičiau visą temą ir nieko neradau apie protinių dantų rovimą Klaipėdoj  verysad.gif Pas ką geriau eit: pas chirurgus ar pas privatininkus kokius?

Mano situacija tokia: prieš porą metų kokią savaitėlę man vis patvinkčiodavo ir vos paskaudėdavo "kažkur apatinio žandikaulio gale". Tik kol sulaukiau eilės pas odontologą, skausmai visi praėjo. Dar bandė jis man aiškinti, kad nieko čia nėra, bet priprašiau, kad nuotrauką padarytų. Žodžiu, protinis dantis, kuris niekada pilnai neišdygs, nes auga įstrižai ir daugiau horizontaliai ir remiasi į kitą dantį. Odontologas iškart patarė geriau laukt tol, kol galiu, nes jo žodžius cituojant "operacija tavęs laukia tokia, kad net priešui nelinkėt"  doh.gif Tai aš tik pasidžiaugiau, kad man to danties nebeskauda... Praėjo štai du metai ir prieš kelias savaites man vėl pradėjo skaudėti toj pačioj vietoj. Šįkart taip, kad vos prasižiot galėjau, apie valgymą su ta puse net nekalbu. Eilės pas dantistus deja tokios, kad teko laukt savaitę. Per tą laiką danties kamputis šiek tiek pats prasikalė, gerokai išėjęs už dantų lanko ir iki kol atėjo laikas apsilankyt pas odontologę, skaudėt beveik nustojo. Vėl padarė nuotrauką ir "nudžiugino" dar labiau: tiesiai į veido ir žandikaulių chirurgijos skyrių, ligoninėj min. 2-3 dienos ir po to maitinimasis vien tyrelėm, netrumpas ir skausmingas gijimas... Jau ir taip išsigandus, dar ko paklausi, visi tik toliau gąsdina, kokių komplikacijų visiems buvo ir pan. Pasitaikė laisvesnė savaitė, galvojau išsioperuot. Tai kur tau, chirurgas mane per didele optimiste išvadino  doh.gif Sakė, kad atvejis komplikuotas ir labai jau naivu tikėtis, kad savaitės ar dviejų užtektų, kad visai jau gerai būtų. Po nepilnų dviejų savaičių egzas, po to tuoj šventės ir visa ilgiausia sesija. Net ir nebežinau, ką bedaryt. Dar laukt ir bandyt po sesijos (nors laikas bet kokiu atveju bjaurus, paskutiniai metai, o dar ir ne Klaipėdoj studijuoju), o jei per sesiją vėl tie patys skausmeliai užeis?  blink.gif Tą savaitę, kai skaudėjo, tai sienom lipau iš skausmo ir vis nuskausminamuosius gėriau  doh.gif

Na man labai idomu paskaicius pasidare pas koki odontologa tu lankeisi. Jeigu pries du metus jau mate, kad dantis guli ir remiasi i 7 danti ir patare laukti kol kas nors prades darytis, drisciau abejoti apie gydytojo profesionaluma blink.gif Gydytojas iskart turejo paaiskinti kas gali darytis, jei nesioperuosi danties. Kai dantis dygsta horizontaliai ir jis pradeda remtis i 7 danti, dygdamas jis gali sugadinti salia esanti dantis, kas baigtusi is pradziu kanalu tvarkymu, o po to protezavimu. Tad jei protiniai dantys neisdygsta ir niekada neisdygs, rekomenduojama juos issioperuoti ir nieko nelaukti, kad susidarytu ateityje komplikacijos. Na nebent dantys eina arti nervu kanalo, bet tuomet gydytojai turetu stebeti siuos dantis. Visu pirma as tau patarciau pasikeisti odontologa, kuris profesionaliai pakonsultuotu. Jei extra atvejis, su skaudamais dantimis dazniausiai priima ir be eiles.
Nezinau ar labai sudetingas atvejis pas tave, bet tos operacijos tikrai nera labai baisios. As visiskai pagijau po savaites. Tik nepatarciau iskart salinti visus 4 dantis, nes tada tikrai gijimas bus sudetingesnis. Negalesi normaliai nei viena puse valgyti, be to bus didesne intervencija ir gali gautis stipresnis uzdegimas, ko pasekoje gali reiketi gerti stipresnius antibiotikus. Visu 4 dantu isoperavimas yra pats paprasciausias budas gydytojui, bet ne pacientui. Zinau, kad ne itin gali buti malonu grizti dar karteli tai paciai procedurai, bet as pati 1 danti operavausi, uztat gijimas buvo paprastesnis, dabar antros operacijos laukiu. Ir tikrai dabar nebijau schmoll.gif

O rinktis klinikas ar privatininka, cia jau kiekvieno asmeninis pasirinkimas mirksiukas.gif As asmeniskai ejau i privatu kabineta, kuris turi dantu chirurga ir kuri man rekomendavo mano odontologe mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(agnuzeb @ 2008 11 22, 15:16)

odontologą pakeičiau smile.gif O ką rinktis - ar ligoninę, ar pas privačius eiti, žinau, kad tik man spręsti, tiesiog gaila, kad niekas iš čia rašančių Klaipėdoj dantų nesitraukė... tiesiog prieš bet kur eidama visada mėgstu iš anksto pasišniukštinėt ir žinot, pas ką einu blush2.gif
Man kiti protiniai kol kas nė nedygsta, tad man tik šį vieną reikia pašalint. Tiesą sakant, tai labiau bijau ne operacijos (tikiuos, kad duos narkozę biggrin.gif ), o gijimo po jos. Ypač tų visų tinimų, pas mane kai spuogelis ant veido atsiranda, tai pusė veido sutinsta taip, kad net akys neprasimerkia, o čia visgi "stipresnis" dalykas nei spuogelis verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rudens-vaikas: 22 lapkričio 2008 - 22:30
QUOTE(rudens-vaikas @ 2008 11 22, 23:27)
odontologą pakeičiau  smile.gif O ką rinktis - ar ligoninę, ar pas privačius eiti, žinau, kad tik man spręsti, tiesiog gaila, kad niekas iš čia rašančių Klaipėdoj dantų nesitraukė... tiesiog prieš bet kur eidama visada mėgstu iš anksto pasišniukštinėt ir žinot, pas ką einu  blush2.gif
Man kiti protiniai kol kas nė nedygsta, tad man tik šį vieną reikia pašalint. Tiesą sakant, tai labiau bijau ne operacijos (tikiuos, kad duos narkozę biggrin.gif ), o gijimo po jos. Ypač tų visų tinimų, pas mane kai spuogelis ant veido atsiranda, tai pusė veido sutinsta taip, kad net akys neprasimerkia, o čia visgi "stipresnis" dalykas nei spuogelis  verysad.gif

Na tikrai nebijok, nera taip ten baisu kaip kiekvienas pasakoja mirksiukas.gif Tuo pati isitikinau mirksiukas.gif O be to, kiekvienam gali buti skirtingai mirksiukas.gif Va as beveik nebuvau istinus, o patinima tik as pati maciau. Taip nesijaudink irnesakyk.gif Po sios proceduros duoda biuleteni ir tikrai issigydisi. Beje, man paciai be narkozes operavo, tik vaistu suleido. Ir nei kiek neskaudejo, tik kad viska girdejau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnuzeb: 23 lapkričio 2008 - 20:08
QUOTE(agnuzeb @ 2008 11 23, 20:03)
Na tikrai nebijok, nera taip ten baisu kaip kiekvienas pasakoja  mirksiukas.gif  Tuo pati isitikinau  mirksiukas.gif  O be to, kiekvienam gali buti skirtingai  mirksiukas.gif  Va as beveik nebuvau istinus, o patinima tik as pati maciau. Taip nesijaudink  irnesakyk.gif Po sios proceduros duoda biuleteni ir tikrai issigydisi. Beje, man paciai be narkozes operavo, tik vaistu suleido. Ir nei kiek neskaudejo, tik kad viska girdejau.

aš matai esu super super linkusi tinti, atsimenu, kažkada net nuo paprasčiausio peršalimo viskas taip susikomplikavo netikėtai, kad porą dienų net akių pravert negalėjau nuo sutinimo verysad.gif
o aš girdėt tai visai nenorėčiau schmoll.gif nei matyt, nei girdėt, nei jaust. Man patinka prieš operacijas užmigti ir pabusti tik joms pasibaigus biggrin.gif
Atsakyti
Paskaiciau jusu situacijas, tokios skausmingos pasirode verysad.gif
Man vadinamieji astuntukai pasalinti operaciniu budu. Jokiu baisiu problemu neturejau. Pasidariau panoramine nuotrauka ir pagal rekomendacijas kreipiaus i gyd. D.Razukeviciu Siaures pr.
Jis pats ivertino bukle ir patare neoperuoti visu is karto, o tik viena puse is pradziu, o po to kita.
Be narkozes, tik vaistu suleido. Aisku, teko pagerti antibiotikus, liepe ateiti sveikai, pradzioj buvo siek tiek patine. Bet siaip tai viskas normaliai.
Pati savu kailiu patyriau, kad gerai operuoja ne tik KMUK, bet ir privacioje klinikoje. Kai padave savo vizitine tai net pasiziurejau, kad operavo medicinos mokslu daktaras burnos, veido ir zandikauliu chirurgas. doh.gif
Kad ir kaip butu giriamos KMUK, bet privacia klinika as labiau pasitikiu (bent jau siuo atveju) bigsmile.gif

Atsakyti