Įkraunama...
Įkraunama...

Protiniai dantys

QUOTE(Linetė @ 2008 08 28, 08:50)
Nesijaudinkit taip mergaitės, žiūriu daugumai protiniai dantys stovi gerai, tik kad po mėsomis, tai gana paprastas rovimas-operacija, prapjaus mėsas ir išims, nieko baisaus ir skaudės ne taip stipriai kaip kad darant operaciją, kai dantis guli kaule horizontaliai, va tada, tai pjauna skaldo, grežia, užtrunka ilgokai ir skauda labai ir tinstama ir mėlynės ant veido pasidaro. Taigi kam raus-operuos tik neišdygusius protinisu nebijokit nieko baisaus, tas visas rovimas dviejų dantų užtrunka apie 15-20 min. su raminnačių leidimu ir visu pasiruošimu  blush2.gif Man darė tą sudėtingą operaciją, o prieš mane mergaitei paprastą rovimą dviejų protinių tik neišdygusių, tai ją greitai parvežė į palatą sakė, o mane ilgai dar pjaustė  smile.gif Bijojau labai, plius aš rizikos grupėje buvau, vaistams daug kam alergiška, širdis nesveika, iš baimės pradėjo širdis streikuot, bet ten labai super, dar prieš vedant į operacinę sesutė ateina į palatą ir suleidžia ampuolę raminančių, po to eini į operacinę, persirengi ir paguldo ant stalo, pastato lašelinę ir leidžia raminančius tol kol pasidaro ramu, gera, niekas neberūpi. labai liuks, toks apsvaigintas visas būni, tai nieko nebebijai visai  smile.gif Po operacijos jeigu nieko baisaus tada išleidžia tą pačią dieną namo, jeigu sunkesnis atvejis tai liedžia antibijotikus klinikose ir išleidžia kitą dieną arba vėliau, žiūrint pagal situaciją. Na pakentėjau savaitėlę gana stiprų skausmą ir dabar jau laiminga. verta išsioperuot jeigu jau reikia  wub.gif Sėkmės visoms.

Pas mane tikriausiai tas sudetingesnis variantas, nes jis dygsta horizontaliai i 7 danti doh.gif doh.gif doh.gif Ir jis visiskai neisdyges, oi kaip bijau doh.gif doh.gif
Atsakyti
O kaip su kvepavimu blink.gif juk tik per nosi gali kviepuot doh.gif bandziau mokintis tai, kad man oro pritruksta g.gif
Atsakyti
QUOTE(birbusiukas @ 2008 08 28, 09:48)
O kaip su kvepavimu  blink.gif  juk tik per nosi gali kviepuot  doh.gif  bandziau mokintis tai, kad man oro pritruksta g.gif

Tikriausiai mazai pas dantiste lankeisi, kad dar neismokai per nosi kvepuoti lotuliukas.gif As jau atkalus sistema biggrin.gif
Atsakyti
4u.gif nu kazkada kai breketus nesiojau tai lankydavaus ax.gif bet siaip labiau linkus priziuret dantukus, kad tektu maziau tokiu "malonumu" apturet. Tai tik karta i metus nueidavau ir tiek. Vat tai reiskias uzmirsau biggrin.gif teks prisimint doh.gif
Papildyta:
Dar vienas klausimas blink.gif labai reikia, kad PADETUMET.
Mane guldo i KAUNO KLINIKAS tai operacijai.

g.gif Ar reikia ten duot koki VOKELI daktarui ????

Niekad neesu davus kysio, bet gal sikart reiktu.

Gal zinot stafkes??

Ir gal galit patart kaip isvis tai yra daroma doh.gif
Atsakyti
QUOTE(birbusiukas @ 2008 08 29, 07:18)
4u.gif  nu kazkada kai breketus nesiojau tai lankydavaus  ax.gif  bet siaip labiau linkus priziuret dantukus, kad tektu maziau tokiu "malonumu"  apturet. Tai tik karta i metus nueidavau ir tiek. Vat tai reiskias uzmirsau  biggrin.gif  teks prisimint doh.gif
Papildyta:
Dar vienas klausimas  blink.gif  labai reikia, kad PADETUMET.
g.gif  Ar reikia ten duot koki VOKELI daktarui ????

Gal zinot stafkes??

Ir gal galit patart kaip isvis tai yra daroma  doh.gif

Mane taip pat domina ši tema apie vokelį blush2.gif nes nežinau kiek taupyt pinigėlių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Blogytė @ 2008 08 29, 10:26)
Mane taip pat domina ši tema apie vokelį  blush2.gif nes nežinau kiek taupyt pinigėlių  smile.gif

Vilniuje tai žinau kainas. Anesteziologui 50-100 Lt.
Gydytojui 200-400 Lt

Nu bet Kaune gal pigiau.
Aš tai visus protinius pas privatininką roviau- tai sumokėjau oficialiai be jokių ten vokelių, tiesą sakant- tai ir duoti nesugebėčiau.
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2008 08 29, 13:49)
Vilniuje tai žinau kainas. Anesteziologui 50-100 Lt.
Gydytojui 200-400 Lt

Nu bet Kaune gal pigiau.
Aš tai visus protinius pas privatininką roviau- tai sumokėjau oficialiai be jokių ten vokelių, tiesą sakant- tai ir duoti nesugebėčiau.

Na siaubas, kokios sumos doh.gif Gydytojas duota hipokrato priesaikia, turi pasisvesti savo darbui, o ne kysiu tik ir laukti mega_shok.gif Bet deja, tokia ta musu visuomene ir nuo ju niekur nepabegsi schmoll.gif

As irgi einu pas privatinika operuotis. Beje, Florestina, kiek tu mokejai uz danties operacija?
Atsakyti
Niekaip nesuprantu, kuom geriau klinikose operuotis, jeigu reikia laukti eilę belekokią, o kaina gaunasi tokia kaip privačiai, nes nedavus į kišenę gerai neišoperuos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(birbusiukas @ 2008 08 29, 05:18)
4u.gif  nu kazkada kai breketus nesiojau tai lankydavaus  ax.gif  bet siaip labiau linkus priziuret dantukus, kad tektu maziau tokiu "malonumu"  apturet. Tai tik karta i metus nueidavau ir tiek. Vat tai reiskias uzmirsau  biggrin.gif  teks prisimint doh.gif
Papildyta:
Dar vienas klausimas  blink.gif  labai reikia, kad PADETUMET.
g.gif  Ar reikia ten duot koki VOKELI daktarui ????

Gal zinot stafkes??

Ir gal galit patart kaip isvis tai yra daroma  doh.gif

Sveikos, as operavausi klinikose pries 1,5 men.Anesteziologei duoda 50-100, gydytojui priklauso nuo to kiek dantu operuoja.Maziausia "stavke" klinikose 200.Mano atvejis buvo sudetingas (2 dantys, bet reikejo nuskaldyti truputi zandikaulio) tai as daviau 300.O del padavimo tai nepergyvenk, klinikose jie taip priprate, kad jei pamato, kad nori duoti tai net patys praveria kisene, kad butu lengviau ideti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuzeb @ 2008 08 31, 20:02)
Na siaubas, kokios sumos  doh.gif  Gydytojas duota hipokrato priesaikia, turi pasisvesti savo darbui, o ne kysiu tik ir laukti mega_shok.gif Bet deja, tokia ta musu visuomene ir nuo ju niekur nepabegsi  schmoll.gif

As irgi einu pas privatinika operuotis. Beje, Florestina, kiek tu mokejai uz danties operacija?

Man abu išrovė. Vienas įstrižai dygo, bet jį rovė prieš kokius 4 metus, tai nedaug mokėjau, dabar jau ir neprisiminsiu, kažkas apie 50 Lt.
O už kitą visai nemokėjau, nes jame buvo skylutė, kurią man užplombavo, nepadarę rentgeno (sumokėjau 120 Lt)- tai po savaitės teko grįžti dėl skausmo. Tada darė nuotrauką ir nustatė, kad dantis pūliuoja. Tada atvėrė kanalą uždėjo vaistų ir vėliau rovė nemokamai.
O už rovimą balandžio mėn, bet jau ne protinio danties sumokėjau 100 Lt, bet ten sudėtingas rovimas buvo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2008 08 31, 21:11)
Man abu išrovė. Vienas įstrižai dygo, bet jį rovė prieš kokius 4 metus, tai nedaug mokėjau, dabar jau ir neprisiminsiu, kažkas apie 50 Lt.
O už kitą visai nemokėjau, nes jame buvo skylutė, kurią man užplombavo, nepadarę rentgeno (sumokėjau 120 Lt)- tai po savaitės teko grįžti dėl skausmo. Tada darė nuotrauką ir nustatė, kad dantis pūliuoja. Tada atvėrė kanalą uždėjo vaistų ir vėliau rovė nemokamai.
O už rovimą balandžio mėn, bet jau ne protinio danties sumokėjau 100 Lt, bet ten sudėtingas rovimas buvo. 4u.gif

Labai aciu uz info 4u.gif 4u.gif 4u.gif Orientuosiuosi kokios sumos, nes is tos baimes pas savo gydytojos pamirsau paklausti kiek sis malonumas man kainuos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Bet isvada oersasi viena, kad pas privatinika iseina zymiai pigiau, nei klinikose
Atsakyti
QUOTE(agnuzeb @ 2008 08 31, 20:37)
Labai aciu uz info  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Orientuosiuosi kokios sumos, nes is tos baimes pas savo gydytojos pamirsau paklausti kiek sis malonumas man kainuos  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Bet isvada oersasi viena, kad pas privatinika iseina zymiai pigiau, nei klinikose

Agnuzeb, nebijok viskas bus gerai, man pernai aperavo KMUK, sudėtringas atvejis- gydytojui 200 lt, apestezeologui -50 Lt. Šiaip tai sudėtingesnius atvejus patariu tik klinikose darytis, viasi kitaip kai gauni lašelines su raminančiais, nieko neggirdi, tiek apglušintas būni, nei kvėpavimas rūpi, niekas. Pas privatininkus nuėjai, paguldė, vietiškiai užšaldė ir pjauna,skaldo. Patikėkit, esu turėjus skaldymą pas privatininką ir KMUK, tai aš tik už KMUK. Visai kitas reikalas, daug mažiau streso. Pas privatininką išrovė, išoperavo ir keliauk sau namo, o KMUK, paguldo, stebi, vaistų suleidžia ax.gif
Atsakyti