Įkraunama...
Įkraunama...

Protiniai dantys

QUOTE(Abai @ 2008 08 01, 22:03)
Tesiant minti apie anomalijas: man 32 metai, o neturiu ne vieno protinio danties. Pries dedamasi breketus, pasidariau panoramine nuotrauka - na ir pasirodo, kad pas mane tik vieno protinio danties uzuomazgos. Gydytoja sake, kad man labai pasiseke. Turbut taip ir yra, nes skkaitant sita tema, atrodo, kad su jais - vienas vargas  cool.gif

Tikrai taip, geriau jau isvis situ dantu nebutu blink.gif
Atsakyti
Beje merginos, gal kuri prisimenat kiek mazdaug kainuoja protinio danties operacija? As is tos "laimes", kad reikes operuoti, savo odontologes net paklausti pamirsau kiek man kainuos doh.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
rugseji 3d. ir manes laukia ta "dziaugsminga operacija Kauno klinikose.
ax.gif baisoka sakyciau
Man apatiniai protiniai skersai dygt nori, i virsutisnis tai sake atgal i zandikauli dygsta verysad.gif
Kazi visus iskart gales ispjaut ar butinai po viena doh.gif galetu iskart visus tai butu ramu. O dar norejau paklaust ar vimdymo... kai taip giliai sukisa tuos irankius blink.gif nes as kiekviena ryta vien valydamasi dantis susitampau doh.gif bandziau mokintis tik per nosi kviepuot, tai man oro truksta
siaubas kazkoks..
O pries tai gal kokio skyscio nusipirkt ar uztenka siaip dantis issivalyt?
Ir tiesa nezinau kelinta operuos g.gif a tai valgyt galima pries tai
doh.gif siaubas mano pirma operaciaj isvis neisivaizduoju ka reiks pasiruost doh.gif ka i ta ligonine pasiimt, bo sake kad guldys doh.gif
man jie nieko nesake tik lapeli dave kokiu priestai tyrimus pasidaryt ohmy.gif
Atsakyti
man protiniai išdygo be komplikacijų, bet aš jau jų nebeturiu - labai greitai kariesas juos suėdė. Odontologai sako, kad protiniai yra neatspariausi ir labiausia gendantys, ir užsienį net praktikuojams toks dalykas - vos jie pasirodo burnoj, tuoj juos išrauna.
Taigi, abu viršutinius išrovė be komplikacijų, na kiek pasukiojo galvą laikydami už danties su replėm, bet neišnarino sprando. o va, su apatiniais.... Jų šaknys 4, susipynę tarpusavy, užsirietę, ir net užkabinę šalia esančių dantų šaknis. Tai jų rovimas vyko taip - rovimas, sutrupinimas, tada atitraukimas dantenų, kirpimas danties per pusę, laužimas, rovimas, kirpimas, laužimas, ir t..t.. apie 2 val kiekvienam. Priedo, dar abu nieko neužsimarino (sako taip būna su protiniais, kažkaip kartais ten kitaip jų nervai nusirato ir nenusiskausmina). O chirurgė dar apsitaikė gera sadistė - aš cypiu ir aplstu iš skausmo, ji man - baik apsimetinėt....
toliau - iš vieno danties paliktos skylės niekaip nesiliovė kraujavimas, pasirodo nepilnavertis krešulys susidarė...taigi, ta pati chirurgė man - išsižiok. o kai išsižiojau, ji taip na ura su metaliniu strypu pamalė gerai po danties alveolę, tipo užtraiškė audinius kad krešėtų. Tikslai kilnūs, bet užmiršo vienintelę dalyką - skauda. aš nesu iš tų labai jautrių skausmui, bet per tokią procedūrą pirmą kartą gyenime nualpau iš skausmo.
Atsakyti
Na merginukes, pasiskaicius komentaru as jau pradedu bijoti unsure.gif Man mano odontologe sake, kad pries operacija ypatingai krupsciai reikia priziureti dantis: valytis ne vien tik sepeteliu dantis, bet ir tarpdanciu nepamirsti ir ypatingai paskutiniuju dantu. Bet ji man tai kartoja visuomet mirksiukas.gif Kaip ji man pasakojo, is karo visu dantu negalima operuoti, nebent po 2, bet is tos pacios puses. t.y. apatini ir virsutini. Nes po to kai sutinsta, tai palieka, kad bemt viena puse butu galima valgyti, kitaip liktumem kelias dienas nevalgiusios lotuliukas.gif Pries operacija man gydytoja patare butinai normaliai pavalgyti, kitaip liksiu nevalgiusi ta diena smile.gif
Atsakyti
goreti, kokioj skylėj tau tuos protinius traukė, kad šitaip baisiai?
birbusiuk, o tau gal su narkoze darys?

Man traukė du (per du atskirus kartus), abu su dantenų pjovimais, skaldymais, siuvimais ir t.t., bet labiausiai po visko skaudėjo žandikaulį, nes iš apatinio rovė, o skaldant iš visų jėgų toks nemenkas chirurgas įsirėmęs buvo doh.gif
Traukė ne stacionare, o odontologijos klinikoj, vieną užtruko apie 2val., kitą gal kokias 1,5.
Su valgymu kaip dariau neatsimenu, bet manyčiau pavalgyt nepakenktų, bet kokias porą valandų prieš procedūrą, kad atgal nepareitų rolleyes.gif Po visko vėlai vakare leido valgyti, bet tik šaltą maistą, kad neatsinaujintų kraujavimas. Ir žinoma jokio kramtymo su ta puse.
Prieš rovimą dantų kažkaip ypatingai nevaliau, kaip visada: skalavimo skystis, šepetukas, tarpdančių siūlas. Po rovimo tos pusės labai stipriai šepetuku nebrūžindavau (nes šiaip ir neišsižiodavau tiek, kad jis įlįstų), skalavimo skystis - po bet kokio užkandžiavimo ar gėrimų (išrašė Eludril, kurį ir dabar kartais panaudoju vietoj įprasto, kai pasidaro jaustresnės dantenos). Plius antibiotikai (turbūt apie savaitę gėriau) ir nuskausminamieji (2k. per dieną, gal kokias 3 dienas, nebeskaudėjo anksčiau, bet liepė bent tiek išgert).

Gerai, kad likę du niekada ir neišdygs, nes malonumas menkas. Už tai mano vyrui išrovė vieną, o liko dar trys, ir visi kreivi, visus rauti reikia doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fukuotukaf: 14 rugpjūčio 2008 - 19:57
Chiiii, klinikose, klinikose. tokia labai žymi chirurgė. Ne, rimtai, kaip specialsitė, ji nepamainoma, geriasuia laikoma, visi pas ją prašosi. tik kad sadistė moteriškė, čia jau kitas reikallas. Kiek teko sėdėti už durų laukiant, tik pas ją isi nori pakliūti. jau metuose moteriškė. Ir aš jos darbui priekaištų neutriu - n eji kalta,kad teko tuos dantis smulkinti. tik kartoju - sadistė
Atsakyti
Tiesa, pamiršau dėl užmarinimo parašyt. Su protinių nuskausminimu man viskas tvarkoj buvo, suleido abu kartus po dvi ampules, veikė dar kokias 3-4val. po operacijos. Bet va neseniai teko tvarkytis 6 ir 7 dantis apačioj, tai tik iš ketvirto karto nuskausmino ir tik su ilgesne adata.
Skaldyti ir man skaldė, tik visą operaciją atliko toks didelis ir stambus chirurgas, kuris tikrai turėjo ką su mano protiniais veikti ir dar gerokai užduso. Todėl pas moterį chirurgę tikrai neičiau, nesvarbu kokia reputacija, nes elementariai moteris tiek jėgos neturėtų.
Atsakyti
QUOTE(fukuotukaf @ 2008 08 15, 11:12)
Tiesa, pamiršau dėl užmarinimo parašyt. Su protinių nuskausminimu man viskas tvarkoj buvo, suleido abu kartus po dvi ampules, veikė dar kokias 3-4val. po operacijos. Bet va neseniai teko tvarkytis 6 ir 7 dantis apačioj, tai tik iš ketvirto karto nuskausmino ir tik su ilgesne adata.
Skaldyti ir man skaldė, tik visą operaciją atliko toks didelis ir stambus chirurgas, kuris tikrai turėjo ką su mano protiniais veikti ir dar gerokai užduso. Todėl pas moterį chirurgę tikrai neičiau, nesvarbu kokia reputacija, nes elementariai moteris tiek jėgos neturėtų.

Oi mergytes kaip as bijau jau ph34r.gif ph34r.gif ph34r.gif ph34r.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif Blogiausia, kad man irgi per du kartus tures rauti, o jauciu po pirmojo antro nesinores ir dar 2 dantys liks apacioje verysad.gif verysad.gif verysad.gif doh.gif doh.gif doh.gif
O dar po savaites dar pries operacija esu uzsirasiusi dantu higienai, bet jauciu man ja reikia bent dar vienai savaitei atsideti. Gydytoja sake, kad turetu sugyti, bet pasiskaicius komentarus man jau taip neatrodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuzeb @ 2008 08 15, 15:12)
Oi mergytes kaip as bijau jau  ph34r.gif  ph34r.gif  ph34r.gif  ph34r.gif  wacko.gif  wacko.gif  wacko.gif Blogiausia, kad man irgi per du kartus tures rauti, o jauciu po pirmojo antro nesinores ir dar 2 dantys liks apacioje  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif
O dar po savaites dar pries operacija esu uzsirasiusi dantu higienai, bet jauciu man ja reikia bent dar vienai savaitei atsideti. Gydytoja sake, kad turetu sugyti, bet pasiskaicius komentarus man jau taip neatrodo  g.gif

Higieną geriau nusikelt dar savaitėlei. Šiaip turėtų būt praėję skausmai ir patinimas, bet gali būt nemaloniai jautri ta vieta, kur protinis buvo mirksiukas.gif
Šiaip manau būna baisesnių dalykų, negu dantų rovimas mirksiukas.gif Taigi pilnai užmarina ir skausmo nei man, nei mano vyrui nesijautė visiškai. Aišku, malonumo didelio irgi nėra, kokias 2-3 dienas abu sutinę vaikščiojom (turbūt atrodėm kaip santykius šeimoj pasiaiškinę lotuliukas.gif ), vaistus gert reikėjo, kruopščiau dantis prižiūrėt. Bet jeigu reikėtų rinktis, ar leisti protiniams sugadint kitus dantis, iškreivint priekinius ir pan., ar juos tiesiog pašalinti, tikrai nedvejodama eičiau rauti tiek kartų, kiek reikėtų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fukuotukaf @ 2008 08 15, 16:44)
Higieną geriau nusikelt dar savaitėlei. Šiaip turėtų būt praėję skausmai ir patinimas, bet gali būt nemaloniai jautri ta vieta, kur protinis buvo mirksiukas.gif
Šiaip manau būna baisesnių dalykų, negu dantų rovimas mirksiukas.gif Taigi pilnai užmarina ir skausmo nei man, nei mano vyrui nesijautė visiškai. Aišku, malonumo didelio irgi nėra, kokias 2-3 dienas abu sutinę vaikščiojom (turbūt atrodėm kaip santykius šeimoj pasiaiškinę lotuliukas.gif ), vaistus gert reikėjo, kruopščiau dantis prižiūrėt. Bet jeigu reikėtų rinktis, ar leisti protiniams sugadint kitus dantis, iškreivint priekinius ir pan., ar juos tiesiog pašalinti, tikrai nedvejodama eičiau rauti tiek kartų, kiek reikėtų mirksiukas.gif

Na asi irgi nedvejodama uzsirasiau operacijai, kai gydytoja papasakojo kokios pasekmes lauks, jei nesioperuosiu. Nesinori dar ir septintuku netekti schmoll.gif Tik baisiausias tas pooperacinis periodas, nes pries tai jokios chirurgines proceduros neturejus, uztat ir drebu kaip pelyte lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(birbusiukas @ 2008 08 14, 11:42)
Sveikutes  4u.gif
rugseji 3d. ir manes laukia ta "dziaugsminga operacija Kauno klinikose.
ax.gif  baisoka sakyciau
Man apatiniai protiniai skersai dygt nori, i virsutisnis tai sake atgal i zandikauli dygsta  verysad.gif
Kazi visus iskart gales ispjaut ar butinai po viena  doh.gif  galetu iskart visus tai butu ramu. O dar norejau paklaust ar vimdymo... kai taip giliai sukisa tuos irankius  blink.gif  nes as kiekviena ryta vien valydamasi dantis susitampau  doh.gif  bandziau mokintis tik per nosi kviepuot, tai man oro truksta
siaubas kazkoks..
O pries tai gal kokio skyscio nusipirkt ar uztenka siaip dantis issivalyt?
Ir tiesa nezinau kelinta operuos  g.gif  a tai valgyt galima pries tai
doh.gif  siaubas mano pirma operaciaj isvis neisivaizduoju ka reiks pasiruost  doh.gif  ka i ta ligonine pasiimt, bo sake kad guldys  doh.gif 
man jie nieko nesake tik lapeli dave kokiu priestai tyrimus pasidaryt  ohmy.gif

Sveiki,na mane irgi klinikose isoperavo pries tris savaites.Apatinius protinius (is abieju pusiu) dare narkoze.Butu kaip ir nieko tik i veidrodi nepatartina ziureti kokia savaite. Na,bet man jau trys praejo, kaip sakoma prekine isvaizda atgavau, tik dar siulai maisosi.O pro jogurtus ir tyreles parduotuveje net uzsimerkus praeinu smile.gif
Atsakyti