Įkraunama...
Įkraunama...

Protiniai dantys

QUOTE(Florestina @ 2008 04 15, 22:28)
Na vat, užsirašiau penktadienį, bet užrašė pas kažkokį naują  doctor.gif , aš jo visai nepažįstu. Ir dar gerai pagalvosiu, ar jam patikėsiu rovimą. Žinau, kad pas gyd. Gintautą eilės, bet žinau, kad Jis gerai rauna thumbup.gif . Tai vat, nežinau, ką ir galvoti. fear.gif  mega_shok.gif  cry.gif  bijau.gif  cray.gif  blush2.gif Ai nu, kaip bus taip, o gal ir visai gerai bus. g.gif  blush2.gif

Na štai, aš jau buvau pas gydytoją, su protiniu viskas OK. Supūliavo viršutinis dantis, jame buvo vienas kanalas Y formos (dviškas) ir jo nėjo užplombuoti. Žinojau, kad anksčiau ar vėliau jį prarasiu. Negyvas išbuvo 16 metų. Prieš du metus perplombuotas ir tada sužinojau apie kanalo anomaliją. g.gif Tiesą pasakius, tai toks kaip ir bajeriukas išėjo, gydytojas apžiūrėjęs nuotrauką, kažkaip užuolankom pradėjo pasakoti, kas yra- tai aš jam ir sakau: "na žinau, mane informavo, kad kada nors teks jį išrauti, ko čia sukat aplinkui". Matyt dar nepratęs visko kloti tiesiai. Ir manęs nieks neklausė duosiu jam rauti ar ne. Nors, tiesą pasakius, jo rovimas man nepatiko, na bet reikia įvertinti ir tai, kad doctor.gif jaunas, nepatyręs. O aš užsidirbau dar vieną implantą. cray.gif .Bet jau bent naktį pailsėjau ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Florestina: 19 balandžio 2008 - 15:46
sveikos, mielosios,
padekit!!!!!!!!! dygsta man tas nelemtas protinis dantukas...vakar taip suskaudo, kad nuejau i Zalgiri..ten man pasake, kad susidares uzdegimas, pravale ir liepe pirmad ateit pas chirurga paziuret, jei ten viskas sugije, reiks traukt wacko.gif ....o as bijau nerealiai... fear.gif fear.gif fear.gif fear.gif ...beto, kaip tik man sesija prasideda, l. nesinori db kankintis po to isrovimo (girdejau kelias dienas nezmoniskai skauda)..galvoju, gal nueit kur privaciai pasikonsultuot, gal galima atidet ta rovima g.gif ...o kaip ten zalgiri? kokios kainos? kaip ten reik gal is anksto pas ta chirurga uzsirasyt? pasidalinkit patirtim! blink.gif
Atsakyti
QUOTE(judditux @ 2008 05 18, 16:02)
sveikos, mielosios,
padekit!!!!!!!!! dygsta man tas nelemtas protinis dantukas...vakar taip suskaudo, kad nuejau i Zalgiri..ten man pasake, kad susidares uzdegimas, pravale ir liepe pirmad ateit pas chirurga paziuret, jei ten viskas sugije, reiks traukt wacko.gif ....o as bijau nerealiai... fear.gif  fear.gif  fear.gif  fear.gif ...beto, kaip tik man sesija prasideda, l. nesinori db kankintis po to isrovimo (girdejau kelias dienas nezmoniskai skauda)..galvoju, gal nueit kur privaciai pasikonsultuot, gal galima atidet ta rovima g.gif ...o kaip ten zalgiri? kokios kainos? kaip ten reik gal is anksto pas ta chirurga uzsirasyt? pasidalinkit patirtim! blink.gif

Tikrai nebūtinai skauda kelias dienas. Man visai neskaudėjo po rovimo. Kaip tik atvirkščiai iki rovimo labiau kankinausi. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(judditux @ 2008 05 18, 16:02)
sveikos, mielosios,
padekit!!!!!!!!! dygsta man tas nelemtas protinis dantukas...vakar taip suskaudo, kad nuejau i Zalgiri..ten man pasake, kad susidares uzdegimas, pravale ir liepe pirmad ateit pas chirurga paziuret, jei ten viskas sugije, reiks traukt wacko.gif ....o as bijau nerealiai... fear.gif  fear.gif  fear.gif  fear.gif ...beto, kaip tik man sesija prasideda, l. nesinori db kankintis po to isrovimo (girdejau kelias dienas nezmoniskai skauda)..galvoju, gal nueit kur privaciai pasikonsultuot, gal galima atidet ta rovima g.gif ...o kaip ten zalgiri? kokios kainos? kaip ten reik gal is anksto pas ta chirurga uzsirasyt? pasidalinkit patirtim! blink.gif

pabandyk daug skalauti druskos tirpalu,pagerk kalias dienas ibuprofeną ar nimesilį ar dar kokį priešuždegiminį vaistą.Gal išsisuksi tam kartui.bet chirurgui pasirodyti tai tikrai nepakenks
Atsakyti
sveikos! smile.gif o klausykit, jei dygsta protinis dantis ir skauda labai, ar butinai ji reik israut? blink.gif man pries kelis menesius augo apacioj,buvo jau didelis uzdegimas ir koki menesi beproto skaudejo, bet man poliklinikoje nupjove "mesa" toj vietoj,bet tada as is skausmo net samone buvau praradus cry.gif dabar kitoj pusej auga ir skauda ziauriai jau beveik 2savaites. tai net nzn ka daryt, jaucias kas tas dantis niekaip nepraauga, nors mazas kampelis jau yra prasikales,bet dar is seniau. pjaut tai ziauriai bijau, rovimo irgi, nes atsiminus praejusi karta siurpas nueina, kartais net graudulys verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(TARSKALIUKE @ 2008 05 27, 01:16)
sveikos!  smile.gif  o klausykit, jei dygsta protinis dantis ir skauda labai, ar butinai ji reik israut?  blink.gif  man pries kelis menesius augo apacioj,buvo jau didelis uzdegimas ir koki menesi beproto skaudejo, bet man poliklinikoje nupjove "mesa" toj vietoj,bet tada as is skausmo net samone buvau praradus  cry.gif  dabar kitoj pusej auga ir skauda ziauriai jau beveik 2savaites. tai net nzn ka daryt, jaucias kas tas dantis niekaip nepraauga, nors mazas kampelis jau yra prasikales,bet dar is seniau. pjaut tai ziauriai bijau, rovimo irgi, nes atsiminus praejusi karta siurpas nueina, kartais net graudulys  verysad.gif

Kuo anksčiau kreipsiesi į gydytoją- tuo geriau. Nenori į polikliniką- eik privačiai. Aš irgi poliklinkos gydytojams nedaviau nei rauti, nei pjaustyti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(TARSKALIUKE @ 2008 05 27, 00:16)
sveikos!  smile.gif  o klausykit, jei dygsta protinis dantis ir skauda labai, ar butinai ji reik israut?  blink.gif  man pries kelis menesius augo apacioj,buvo jau didelis uzdegimas ir koki menesi beproto skaudejo, bet man poliklinikoje nupjove "mesa" toj vietoj,bet tada as is skausmo net samone buvau praradus  cry.gif  dabar kitoj pusej auga ir skauda ziauriai jau beveik 2savaites. tai net nzn ka daryt, jaucias kas tas dantis niekaip nepraauga, nors mazas kampelis jau yra prasikales,bet dar is seniau. pjaut tai ziauriai bijau, rovimo irgi, nes atsiminus praejusi karta siurpas nueina, kartais net graudulys  verysad.gif

Nesijaudinkit, protiniai dantys dažnai labai skaudžiai dygsta su uždegimais, bet tai nereiškia, kad būtinai reikia dantį raut ar mėsas prapjaut, jeigu jau sakei, kad kamputis išlindęs, tai išlys ir kita dalis nesijaudink, pagert reiktų nimesilio ir labai gerai yra patept kokiu kamistad tepaliuku, super užšaldo ir dar uždegimą mažina. Man pačiai labai sunkiai dygo vienas tai nimesilis padėjo ir kamistadas.Na aišku būna atveju kad būtina prapjaut mėsas, bet tirai ne visais atvejais. Jeigu skausmas nepraeis tai nueik pasikonsultuot su gydytojais. Jeigu sugalvos prapjaut mėsas tai turi būtinai užšaldyt, tada nejausi nieko blush2.gif

Kas labai bijo dantų rovimo tai galiu pasakyt, kad po rovimo tikrai neskauda, gal kokią val pamaudžia ir viskas, jeigu išgersit nimesilio tai visai skausmo nebus nei tą nei kitą dieną. Labai skauda tip po operacijos, kai reikia skaldyt ar pjaustyt kaulą, tada tai skausmas baisus bent jau man buvo. Kadangi yra ir operacija daryta danties ir porą dantų rauta ( dėl breketų raut reikėjo) tai galiu palyginti skausmą. Taigi jeigu reikia rauti tikrai nebijokit nieko baisaus wub.gif Paskaitykit pirmus puslapius kaip man reikėjo ryžtis operacijai, kaip bijojau, o pasirodo nieko baisaus ir dabar nebebijau net dantų raut, su šypsena ėjau antro danties traukt ir kai ištraukė irgi žvengiau, nieko baisaus visiškai wub.gif
Atsakyti
tai as visa gyvenima dantis privaciam tvarkaus, tyeko karta poliklinikoj, tai nuo to zodzio siurpas ima verysad.gif o tada kai reikejo pjaut, buvau pas kelias privacias, tai neapsiema tokiu dalyku, sake cia jau reik i poloklinika pas chirurga g.gif o tada man buvo jau ziauriai tas dantis istines,uzdegiminis, tai vat beleidziant su paprasta injekcine adata i ta viena nuskausminima man ir dingo samone nuo klaikaus skausmo cray.gif tai dabar atrodo kad ir koks skausmas butu, nesugebeciau prisivers pas daktare fear.gif ir nezinojau, kad yra tepaliuku tokiu, aciu 4u.gif dabar jau siandien biski maziau skauda, gal praeina kuriam laikui, bet jei vel stipriai bus, pabandysiu, gal pades mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2008 04 11, 18:46)
Ruošiuosi eiti. Antradienį skambinsiu, nes dabar dvi kolegės serga, o kai pamaininis darbas - tai labai sugrūstas garafikas gaunasi (tarp budėjimų mažiau nei para gaunasi). Antardienį jau viena ateiti žadėjo- tai bus laisviau. O šiaip tai gydytojas mane nuramino, sakė, kad problema ne tik su protiniu gali būti, greta juk protezuotas dantis, sakė, kad kalta ir karūnėlė gali būti. Tai vat, gerai, kai prieš einat pas  doctor.gif ir el. paštu galima pabendrauti. Jis žino mano baimes, likusias kaip tarybinių laikų reliktą ir sako, kad kartais yra naudinga prieš būsimą vizitą tokio tipo bendravimas.  blush2.gif

Klausykit, o apie kokį gydytoją jūs čia kalbate, su kuriuo el. paštu galima susisiekti? Kur jis dirba? Turiu protinio nuotrauką, kurį reikia rauti, bet taip bijau.. verysad.gif galbūt ją nusiuntus pasakytų kaip ten kas, ir gal be reikalo bijau, nes mane tie pjovimai ziauriai gasdina ... unsure.gif

Iš anksto dėkoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dramblys @ 2008 07 21, 14:01)
Klausykit, o apie kokį gydytoją jūs čia kalbate, su kuriuo el. paštu galima susisiekti? Kur jis dirba? Turiu protinio nuotrauką, kurį reikia rauti, bet taip bijau.. verysad.gif galbūt ją nusiuntus pasakytų kaip ten kas, ir gal be reikalo bijau, nes mane tie pjovimai ziauriai gasdina ... unsure.gif

Iš anksto dėkoju smile.gif

El.paštas: gidenta@gidenta.lt Gydytojas Gintautas, nors pastaruoju metu jis tik implantuoja, rauna gyd. Darius. Nors jei pasakysi, kad nori jog išrautų Gintautas (jis rauna geriau)- tai jis ir raus. Aš po vizito pas Darių vėl ėmiau bijoti odontologų, turiu mažą skylutę, bet... bijau eiti pas gydytoją. blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes! 4u.gif Na snd ir as grizau is odontologes su tomis paciomis protinuko problemomis blink.gif Nuvaziavau snd del vieno danties, kuri mano odontologe jau metai laiko kaip vis spyre nueiti issioperuoti,o kai padare nuotrauka... pasirodo visi 4 protiniai pas mane probleminiai blink.gif Visi dygsta kreivai, sonu ir remiasi i septintuka doh.gif doh.gif doh.gif Gygytoja man patare butinai juos issiopreuoti, nes kitaip ateityje protinukai man labai daug problemu padarys septintukams, kas paskui gali baigtis kanalu gydymais ir galiausiai danties isrovimu doh.gif doh.gif doh.gif Tad nieko nelaukdama iskart ir uzsirasiau operacijai. Beje, nei vienas protinukas pas mane neprasikales, tai teks pjauti blink.gif doh.gif Si karta operuos tik virsutinius, nes apatiniai yra per mazai dar isdyge, giliai dantenoje ir labai arti eina nervas. Tad didele rizika, kad gali kliudyti nerva doh.gif doh.gif doh.gif Taigi apatinius paliko stebejimui. blink.gif
Gudytoja man labai patiko, labai maloni ir viska nuodugniai isaiskino kas bus daroma thumbup.gif Lankiausi pas gydytoja Mykolaitiene, Kalvariju gatveje esanciame odontologijos kabinete. Tikiuosi, kad ir puikiai isoperuos ir jokiu komplikaciju nebus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2008 07 21, 14:21)
El.paštas: gidenta@gidenta.lt Gydytojas Gintautas, nors pastaruoju metu jis tik implantuoja, rauna gyd. Darius. Nors jei pasakysi, kad nori jog išrautų Gintautas (jis rauna geriau)- tai jis ir raus. Aš po vizito pas Darių vėl ėmiau bijoti odontologų, turiu mažą skylutę, bet... bijau eiti pas gydytoją. blush2.gif

deja deja..nesiseka man. Gyd. Gintautas atostogaus ir dirbs tik nuo rugsejo...

Papildyta:
QUOTE(agnuzeb @ 2008 07 22, 23:21)
Sveikutes!  4u.gif  Na snd ir as grizau is odontologes su tomis paciomis protinuko problemomis  blink.gif  Nuvaziavau snd del vieno danties, kuri mano odontologe jau metai laiko kaip vis spyre nueiti issioperuoti,o kai padare nuotrauka... pasirodo visi 4 protiniai pas mane probleminiai  blink.gif  Visi dygsta kreivai, sonu ir remiasi i septintuka  doh.gif  doh.gif  doh.gif  Gygytoja man patare butinai juos issiopreuoti, nes kitaip ateityje protinukai man labai daug problemu padarys septintukams, kas paskui gali baigtis kanalu gydymais ir galiausiai danties isrovimu  doh.gif  doh.gif  doh.gif  Tad nieko nelaukdama iskart ir uzsirasiau operacijai. Beje, nei vienas protinukas pas mane neprasikales, tai teks pjauti  blink.gif  doh.gif Si karta operuos tik virsutinius, nes apatiniai yra per mazai dar isdyge, giliai dantenoje ir labai arti eina nervas. Tad didele rizika, kad gali kliudyti nerva  doh.gif  doh.gif  doh.gif  Taigi apatinius paliko stebejimui.  blink.gif
Gudytoja man labai patiko, labai maloni ir viska nuodugniai isaiskino kas bus daroma  thumbup.gif  Lankiausi pas gydytoja Mykolaitiene, Kalvariju gatveje esanciame odontologijos kabinete. Tikiuosi, kad ir puikiai isoperuos ir jokiu komplikaciju nebus  ax.gif

gal galetum pasakyti tikslu adresa kur ja rasti (beje, kalba cia eina apie Gelmina Mykolaitiene, ar ne?), nes nebezinau jau nei kur eit... duociau israut jau nors siandien - dabar - atsibodo bijot doh.gif
Atsakyti