Įkraunama...
Įkraunama...

Protiniai dantys

man 25 m.

turiu 3 protinius dantis

pirmas prad4jo dygti 21 m., vėliau kiti

bet to ketvirto nematyti

ar reikia susirūpinti?
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 05 30, 12:41)
man 25 m.

turiu 3 protinius dantis

pirmas prad4jo dygti 21 m., vėliau kiti

bet to ketvirto nematyti

ar reikia susirūpinti?

Bent jau as tai nesirupinau. Pas mane irgi vienas pradejo dygti 21 ir jautrus iki siol. Kada isaugo antras net nepastebejau, pasake gydytoja. Trecias dygo kreivai, todel istrauktas. O paskutininio nera net uzuomazgos. Bet apie tai suzinojau pries 4 metus, kai taise 7 danti. Nors jei tau labai rupi gali pasidaryti nuotrauka, nes, pavyzdziui mano mamai protinis dantis paejo po 7 danciu ir ji suskalde. Iki to mano mama net skausmo nejuto. g.gif
Atsakyti
Sveikutės,

apturėjau šiandien džiaugsmo apsilankyti Žalgirio ligoninėje dėl protinio danties traukimo - kaip ir skubos tvarka, bet.....ai, nenoriu pasakoti, bet galiausiai nusprendžiau, kad amen valstybinei medicinai (nors pati esu gydytoja) ir kreipsiuosi į privačius stomatologus. Danties traukimas nusimato komplikuotas, tikrai su žandikaulio skėlimu ir tt. Gal kas galit rekomenduoti privatų roviką Vilniuje? Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kolibriukė @ 2006 07 18, 21:30)
Sveikutės,

apturėjau šiandien džiaugsmo apsilankyti Žalgirio ligoninėje dėl protinio danties traukimo - kaip ir skubos tvarka, bet.....ai, nenoriu pasakoti, bet galiausiai nusprendžiau, kad amen valstybinei medicinai (nors pati esu gydytoja) ir kreipsiuosi į privačius stomatologus. Danties traukimas nusimato komplikuotas, tikrai su žandikaulio skėlimu ir tt. Gal kas galit rekomenduoti privatų roviką Vilniuje? Ačiū.  4u.gif

Man protini ir viena krumini danti rove klinikoje "Gidenta" A. Vinuolio 14-3, Tel. 261 71 43, atliko tikrai profesionaliai, nusiskundimu neturiu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kolibriukė @ 2006 07 18, 20:30)
Sveikutės,

apturėjau šiandien džiaugsmo apsilankyti Žalgirio ligoninėje dėl protinio danties traukimo - kaip ir skubos tvarka, bet.....ai, nenoriu pasakoti, bet galiausiai nusprendžiau, kad amen valstybinei medicinai (nors pati esu gydytoja) ir kreipsiuosi į privačius stomatologus. Danties traukimas nusimato komplikuotas, tikrai su žandikaulio skėlimu ir tt. Gal kas galit rekomenduoti privatų roviką Vilniuje? Ačiū.  4u.gif

Kaip tik pati pries pora dienu salinau ta 8 dantuka apacioj.irgi iskart nuejau i Zalgirio igonine,taciau nieko gero nesulaukiau zmones eina ir eina be eiles toks ispudis kad nemato lauknciu zmoniu ir eiles...
Tai va galiu patart tikrai gera Odontologinė klinika.Visa operacija tesesi apie 3 minutes.Daktare labai maloni su labai gera nuotaika,sipsojosi - tai man nerealiai padejo nes BAISIAI bijau stomotologu.O ten net pamirsau apie savo baime.Na vienu zodziu patariu.Esu labai patenkinta ir dziaugiuosi kad isejau is tos Zalgirio ligonines nes ten operuotu kazkokia nepatyrusi studente.Uzmokejau 92lt.
Cia Vilniaus gatvej visai salia Ikiuko,kieme.
Atsakyti
o as kaip tik galiu pagirti Zalgirio ligonine. man skubos tvarka pries pora metu rove protini. turejau vienviete palata ( teko kelias dienas pagulet, nes jau sutinus buvau, net neprasiziojau), tikrai rupinosi, operavo ne kokai studente, o skyriaus vedejas, zodziu, super... ir nieko nekainavo ( jokiu kysiu nedaviau)..
Atsakyti
Laba diena,
siandie buvau pas stomotologa...ir suzinojau klaikia naujiena...hmm..gal ir reikejo to tiketis....pabandysiu greit paaiskint. Apacioje 7 ir 8 protiniai dantys neisdyge..nors pilnai susiformave...taciau 8 biski prispaudes 7...kazkaip keista.As cja skaitineju...tai Lietuvoj praktiskai rauna visus neisdygusius...nors esu girdejusi,kad tokiais atvejais uzdedama grandinele ir dantis traukiamas...taciau NEISRAUNAMAS!!!tai as ir norejau paklausti ar kas nors girdejot apie tai..ir ar imanoma tiketis,kad tokios proceduros atliekamos Lietuvoje.Labai nenoriu,kad istrauktu 2 dantis..man 19 metu..ir tik viena krumini tureciau... verysad.gif ziauru...o stomatologe dar minejo,kad reiketu ir protezavima daryt.... blink.gif
Taip pat norejau paklausti,koks butu geriausias nuskausminimo budas plombuojant dantis??Siandien kai buvau,dare laidini nuskausminima...suleido 4 svirkstus!!!ir vis tiek jautrus buvo...daugiau leisti nuskausminimo nebenorejo,nes sake kad ir taip mano sudejimui doze per didele....
Atsakyti
Man tai si vasarele buvo labai smagi 4u.gif smagi ne tuo, kad saule karstis jura, bet "smagu" buvo, kad buvo kruminiu dantu uzdegimas apatinio is pradziu kaires puses po to kai tas praejo prasidejo desnes kazkoks siaubiakas doh.gif valgyt normaliai negali, kai kandi maista skauda verysad.gif stomotaologas mano kaip tik vasara atostogavo tai taip ir prasikankinau doh.gif kai grizo is atostogu pasake kad traukti nereikia kol nesugedes tai va kankinausi sava "mirtim" verysad.gif dabar viskas normalu thumbup.gif
Atsakyti
Niu ka galiu pasakyti, cia yra keletas momentu ...
Nezinau, ka jus turite galvoje apie danties atstatyma i vieta, taciau, protini netaisyklingai dygstanti danti pastatyti i vieta yra nezmoniskai sudetinga, ko gero, praktiskai ir neimanoma... Pateikite fotografijas, pafantazuosime smile.gif
Nuskausminimo budas geriausias yra toks, kuris suveikia. Didziausios problemos yra skausminant galinius apatinio zandikaulio dantis, paprastai, gerai ismanant anatomija ir derinant kelias metodikas, pavyksta nuskausminti is vieno "svirksto". Jei nepavyko nuskausminti vienu "svirkstu", kita leisk kitu budu, o ne vel i ten pat.
Sudetingiausiais atvejais mano algoritmas yra sekantis:
- laidinis nuskausminimas;
- jei nesuveike pilnai + nuskausminimas is zando puses prie danties;
- jei nesuveike pilnai + nuskausminimas i danties raisti;
- jei nesuveike pilnai + nuskausminimas tiesiai i danties "nerva".
Po situ 4 etapu tikrai nusiskausmins, paprastai nusiskausmina laidinis+i raisti.
Atsakyti
sveikos

noriu pasidalint patirtimi: prieš gerus 3 metus (20m.) šalino man išdygusius protinius, kairės pusės abiejų žandikaulių. Tai darė moteris - procesas truko apie 1 val.. (per du kartus kiekvienam dančiui), parinosi, kad nesiseka, o ir aš dar prakaituoju ir drebu - košmaras.
o vakar stiprus "dėdė" tą patį padarė per 5 min. labai džaiugiuosi, kitą savaitę ruošiuosi jam patikėti paskutinį savo protinuką.
taigi, man atrodo šio skyrelio odontologė yra teisi, vyrų rankos stipresnės, ištraukia greičiau, o ir lengviau wink.gif
Atsakyti
ką tik grįžau iš odontologės, patarė šalinti protinius dantukus, nes esu nešiojus breketus, tai tie protiniai gali man visą tvarką pažeisti vėl verysad.gif bet bijau tų procedūrų...reikės eiti rentgeno nuotrauką pasidaryti...
Atsakyti
Na va, ir man reikia rauti proto danti fear.gif help.gif
Gal patarsit, kas tai galetu padaryti, geriausia-su pilna narkoze lotuliukas.gif
Atsakyti