Įkraunama...
Įkraunama...

Protiniai dantys

QUOTE(indreja @ 2006 05 01, 20:05)
Dar vis kenčiu namuose. Aš ne Kaune gyvenu, taigi i KMUK ne taip paprasta nukakti. Rytoj eisiu pas stomatologę. Esu sutinusi,skausmas baisus, temperatūra nekrenta. Jetau kaip išgąsdinote, nebežinau nė ką daryti  blink.gif . O antibiotikus vartoju, radau dar namuose užsilikusio Ospamox, tik kol kas tas vartojimas be rezultatų  g.gif .

v jetau, dabar jau baisu pasidarė, buvau aprimusi. blink.gif Kaip pačiai prisiversti nueiti trauktis dantų, kai prisiklausai baisumų... doh.gif
Indrėja, kaip laikaisi, ar gyva dar? verysad.gif
Atsakyti
As tai manu tik tiek, kad kiekviename mieste yra kur kreiptis tokiu atveju, juk turi buti budintis stomatologas, nes dantys nezino, kad jiems skaudeti. Pas mus Vilniuje tai yra ar ne trys vietos: stomatologine ligonine ir 2 privatus kabinetai. Jei man butu sutines veidas as tikrai kur nors lekciau, o tai galima sulaukti ir baisesniu padariniu.
Atsakyti
Gyva dar. Antradienį buvau pas gydytoją, sakė, kad šaknis buvo su kaulu suaugusi, užtat tokie padariniai blink.gif. Išrašė antibiotikų, burnos antiseptikų. Šiandien jau gyvenu be nuskausminamųjų, nes skausmas šiek tiek mažesnis. Man dantį traukė penktadienį rytą, tai va, greit savaitė bus, o aš dar vis kankinuosi. Tikiuosi, viskas bus gerai, bet jei reikėtų dar vieną dantį traukti,brrr... fear.gif.
Atsakyti
QUOTE(indreja @ 2006 05 03, 12:26)
Gyva dar. Antradienį buvau pas gydytoją, sakė, kad šaknis buvo su kaulu suaugusi, užtat tokie padariniai  blink.gif. Išrašė antibiotikų, burnos antiseptikų. Šiandien jau gyvenu be nuskausminamųjų, nes skausmas šiek tiek mažesnis. Man dantį traukė penktadienį rytą, tai va, greit savaitė bus, o aš dar vis kankinuosi. Tikiuosi, viskas bus gerai, bet jei reikėtų dar vieną dantį traukti,brrr...  fear.gif.

Nu tai gerai, kad laikaisi tongue.gif O aš neprisiverčiau dar nueiti dėl savųjų DVIEJŲ gražuoliukų viršuje pasikonsultuoti doh.gif Labai bijau, nenoriu traukti... verysad.gif doh.gif Jei pirmą ištrauks, antrojo nebeateisu turbūt.... doh.gif

O man nusimato dar pabūvoti vestuvėse, tai itariu, kad neteks ten sudalyvauti, nes būsiu kaip trenkta su duobėta burna. doh.gif Jei išdrysiu nueiti dar žinoma... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zirzzile @ 2006 05 03, 13:19)
Nu tai gerai, kad laikaisi tongue.gif  O aš neprisiverčiau dar nueiti dėl savųjų DVIEJŲ gražuoliukų viršuje pasikonsultuoti doh.gif  Labai bijau, nenoriu traukti... verysad.gif  doh.gif  Jei pirmą ištrauks, antrojo nebeateisu turbūt.... doh.gif

O man nusimato dar pabūvoti vestuvėse, tai itariu, kad neteks ten sudalyvauti, nes būsiu kaip trenkta su duobėta burna. doh.gif Jei išdrysiu nueiti dar žinoma... blush2.gif

Labai svarbu, koks bus pirmo danties rovimas. Man tai kaip ir gerai viskas buvo, nors dantis ir buvo atsiremes i 7 danties kakleli, bet jei dar reiks rauti manau nebijosiu. O mano seseri labai kankino, poliklinikoje jos protini su uzsirietusiomis saknimis rove kazkoks rezidentas, procedura truko apie 1,5 valandos. g.gif Dabar ji tikrai niekam neduoda rauti antro protinio. Taip kad siam "malonumui" reikia pasirinti patyrusi chirurga.
doctor.gif
Atsakyti
QUOTE(indreja @ 2006 05 03, 12:26)
Gyva dar. Antradienį buvau pas gydytoją, sakė, kad šaknis buvo su kaulu suaugusi, užtat tokie padariniai  blink.gif. Išrašė antibiotikų, burnos antiseptikų. Šiandien jau gyvenu be nuskausminamųjų, nes skausmas šiek tiek mažesnis. Man dantį traukė penktadienį rytą, tai va, greit savaitė bus, o aš dar vis kankinuosi. Tikiuosi, viskas bus gerai, bet jei reikėtų dar vieną dantį traukti,brrr...  fear.gif.

O tai nori pasakyti tau nebuvo paskirti antibiotikai ir skalavimo skystis, skatinantis gleivinės gijimą? blink.gif Man dar chirurgas išrašė leidžiamų priešuždegiminių vaistų, kad mažiau sutinčiau, bet niekas nesuleido.

QUOTE(Florestina @ 2006 05 03, 15:01)
Labai svarbu, koks bus pirmo danties rovimas. Man tai kaip ir gerai viskas buvo, nors dantis ir buvo atsiremes i 7 danties kakleli, bet jei dar reiks rauti manau nebijosiu. O mano seseri labai kankino, poliklinikoje jos protini su uzsirietusiomis saknimis rove kazkoks rezidentas, procedura truko apie 1,5 valandos. g.gif Dabar ji tikrai niekam neduoda rauti antro protinio. Taip kad siam "malonumui" reikia pasirinti patyrusi chirurga.
doctor.gif

Man pirmas rautas protinis irgi nekoks buvo, rėmėsi į 7 danties šaknis, vienas kampukas vos vos išlindęs buvo ir dar šaknys galais beveik susilietę doh.gif Žodžiu pjovė, gręžė, skaldė, siuvo, sutinus vaikščiojau, bet visai neskaudėjo. O antras labai sunkiai skilo, tai galvojau žandikaulį nulups chirurgas, po to irgi sutinau ir porą dienų nemaloniai dilgčiojo žandikaulį. Pirmo danties rovimas nuo atsisėdimo į kėdę iki išėjimo namo truko apie 1.5val. (su visom dezinfekcijom ir t.t.), antro berods valandos nesiekė rolleyes.gif Antras nors ir greitas, bet nelabai malonus buvo, o per pirmą vos neužmigau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fukuotukaf @ 2006 05 03, 19:16)
O tai nori pasakyti tau nebuvo paskirti antibiotikai ir skalavimo skystis, skatinantis gleivinės gijimą? blink.gif Man dar chirurgas išrašė leidžiamų priešuždegiminių vaistų, kad mažiau sutinčiau, bet niekas nesuleido. <...>

Man nepaskyrė nieko, išskyrus nuskausminančius vaistus. Po traukimo,vos galėdama prašnekėti dar paprašiau gydytojos išrašyti antibiotikų, bet ji pasakė, kad tam nėra reikalo blink.gif (juk laukė trys išeiginės!). Apie jokius skalavimo skysčius nebuvo net kalbos schmoll.gif . O traukiau privačiai rolleyes.gif .
Beje, kai nulėkiau pas gydytoja iškart po švenčių, dar bart gavau, kad išsigalvoju ir niekas ten man nepūliuoja (temperatūra buvo 39 ir plika akimi matėsi pulinys). Bet antibiotikų kažkodėl išraše arkliską doze g.gif. Tai kam tiek antibiotikų, jei nepuliuoja lotuliukas.gif. Na svarbu, kad viskas baigėsi laimingai smile.gif . Turbūt sekantį kartą, jei prireiks, važiuosiu danties traukti į Kauną doh.gif .
Atsakyti
jei tik yra galimybe mergaites gaukit siuntima i KMUK, man ten protini dantuka salino stacionare, vakar buvo daryta operacija, o siandien as jau namie, truputi maudzia ir labai nedaug patinus as, draugas net nepastebejo, tik siulai labai gerkle braizo, bet istirps 4u.gif zodziu dantuko rovimas buvo ne is lengvuju, bet viskas ok, tikiuosi nesigaus joks uzdegimas ir kita savaite jau galesiu eit kur noriu, nes dabar kosytem gyvenu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(^^liutuke @ 2006 05 10, 11:15)
jei tik yra galimybe mergaites gaukit siuntima i KMUK, man ten protini dantuka salino stacionare, vakar buvo daryta operacija, o siandien as jau namie, truputi maudzia ir labai nedaug patinus as, draugas net nepastebejo, tik siulai labai gerkle braizo, bet istirps 4u.gif  zodziu dantuko rovimas buvo ne is lengvuju, bet viskas ok, tikiuosi nesigaus joks uzdegimas ir kita savaite jau galesiu eit kur noriu, nes dabar kosytem gyvenu wub.gif

O tau su narkoze dare, ar tik nuskausmino? Nu skamba tai labai ziauriai blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jamaika @ 2006 05 10, 21:44)
O tau su narkoze dare, ar tik nuskausmino? Nu skamba tai labai ziauriai  blink.gif

su daline narkoze dare, as nieko nejauciau ir paskui nelabai skaudejo, juk ten nervo nera, nera ir kam per daugiausiai skaudet, laikiau ledo ilgai tai beveik neistinau 4u.gif siulai patys istirps, taip laukiu, nes man jie trukdo ryt unsure.gif daugiau baimes buvo, nei skausmo doh.gif tikiuosi viskas bus gerai, skalauju dabar ir laukiu kol pagis pilnai mirksiukas.gif
Atsakyti
Ka reiskia "daline narkoze"? Tai paprastas uzsaldymas dancio su adatom?
Atsakyti
QUOTE(Jamaika @ 2006 05 11, 07:17)
Ka reiskia "daline narkoze"? Tai paprastas uzsaldymas dancio su adatom?

nea, suleido vaistuku i vena, i uzpakali, paskui dar gavau kazkokia tabletyte, nuo to buvau gerokai apsvaigus, o paskui dar ir burnoj vaistuku suleido, zodziu nieko nejauciau 4u.gif ir tie vaistai kol isejo (po 8 valandu kazkur) tai jau beveik nieko neskaudejo, ir dabar tik maudzia nedaug, bet israse vaistuku ir isgerus as 8 valandas rami wub.gif
ko jau ko bet skausmo nepakenciu, bet ne vienos asareles neisliejau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ^^liutuke: 11 gegužės 2006 - 09:51