Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios

QUOTE(kristinkag @ 2011 03 18, 12:12)
O muile jauciasi druskos grudeliai ar ji istirpus? manau toki galima pasigamint, arba jei nedarot muilu galit pas muilininkes uzsisakyti gal sutiks kuri pagamint  ax.gif

Nea, nesijaučia ir nesimato jokių grūdelių, toks kaip vientisas visas, bet jis nie putoja, nieko, kai sušlapinu vandeniu tada patirpsta ta druska ir tiek, bet labai gerai man jis kaip dezifekuojantis ypač probleminei odai, o po jo oda tokia švelni tada lieka wub.gif
Hmmm... pati muilų negaminu (bent jau kol kas), bet labai knieti pabandyt smile.gif kadangi į juos dėl kvapų reik eterinių aliejų naudot, o man jie tai siaubukai truputį, tai dar ir neeksperimentuoju biggrin.gif Bet nei forumuose, apie muilų gamybą, nei juolab parduotuvėse niekur nesu tokio mačius.. Turbūt reiks vėl į tas kasyklas važiuot smile.gif
Atsakyti
Linuke, as darau krema taip. Askiruose induose kaitinu hidrolata,istatyta i inda su vandeniu,o kitam aliejus,sviesta ir em.vaska. Temperatura anksciau labai matavau,dabar orentuojuosi pagal vasko istirpima. Tada hidrolata supilu i aliejus ir labai labai plaku ir tik atvesus iki 30-40 lasinu ea,veliau GSE,vit E. Man niekad niekas nesusoko ir neatsiskyre. Pirma karta tik kazko vis nesidare kremas,tai viska dar pakaitinau ir vel plakiau ir tada viskas ok gavosi. Gal dar pakaitink. Gal merginos kitu minciu turi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 03 18, 13:17)
Nea, nesijaučia ir nesimato jokių grūdelių, toks kaip vientisas visas, bet jis nie putoja, nieko, kai sušlapinu vandeniu tada patirpsta ta druska ir tiek, bet labai gerai man jis kaip dezifekuojantis ypač probleminei odai, o po jo oda tokia švelni tada lieka  wub.gif
Hmmm... pati muilų negaminu (bent jau kol kas), bet labai knieti pabandyt smile.gif kadangi į juos dėl kvapų reik eterinių aliejų naudot, o man jie tai siaubukai truputį, tai dar ir neeksperimentuoju  biggrin.gif  Bet nei forumuose, apie muilų gamybą, nei juolab parduotuvėse niekur nesu tokio mačius.. Turbūt reiks vėl į tas kasyklas važiuot smile.gif

O gal ten visai ne muilas o kokia spec druska. As jau renkuosi info apie muilu gamyba susirasau manau greit bandysiu gamuinti. galit muilininkiu forumus paskaityti dar auksarankej yra net pamokeles kaip gaminti o eteriniu nera butina tik tada nekvepes

na gerai daugiau apie muilus nieko, nes isvys mane is cia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 03 18, 10:43)
O hidrolatą į sviestų ir aliejų mišinį maišot nekaitinus? ta prasme įmanoma taip išsukti aliejaus ir vandens fazių nekaitinus iki 60-65 laipsnių temperatūros?
Ar teisingai galvoju, jog darant su taukmedžiu, kuris gali kaip kažkur esu skaičius suemulsinti vandenį ir naudojant pvz 20% vandens ir 80% kitų aliejų, nebūtina kaitinti, galima ir kambario temperatūros susukti, o darant kremus, į kurių sudėtį daugiau vandens nei kokių 20% įeina, reikia kaitint atskiruose induose ir papildomai naudot emulsiklį? g.gif

4u.gif taip,nekaitinau,tik sukau sviestus(mango ir sviestmedzio) is pradziu su aliejais,po to su hidrolatu,tik hidrolata reikia po truputi pilti ,ne visa is karto.aisku siame kreme gavosi,kad didziaja dali sviestai uzima,bet man jis patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepa27: 18 kovo 2011 - 14:00
QUOTE(liepa27 @ 2011 03 18, 13:59)
4u.gif taip,nekaitinau,tik sukau sviestus(mango ir sviestmedzio) is pradziu su aliejais,po to su hidrolatu,tik hidrolata reikia po truputi pilti ,ne visa is karto.aisku siame kreme gavosi,kad didziaja dali sviestai uzima,bet man jis patinka.

Kai saulutė švies labiau reiks ir man pasigamint su hidrolatu, nes kol kas tik "ale mišinukus" sviestų ir aliejų dariau smile.gif Bet vis mąstau apie kokį lengvą kremuką, kad sudėtį būtų kokio DHA(aišku dar ir pačio DHA neturiu:( ), na kad su spalva būtų, nes po žiemos oda tokia iššviesėjusi, tiesiog prašosi rudesnio atspalvio ax.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
Noriu prisijungti ir as i jusu bureli smile.gif
Turiu tokius produktus:
Kokosu ir ersketroziu aliejus
Roziu, levandu, ramuneliu hidrolatus

Balta moli
Biciu vaska
Mangu sviesta

Ka butu galima is ju pasigaminti, gal ka dasipirkti?

Laukiu info
Atsakyti
QUOTE(asssandra @ 2011 03 17, 11:56)
Gal mergaitės žinot, koks EA ar jų mišinys duoda šaldomąjį ( vėsinamąjį) pojūtį? Norėtusi vasarai veido kremuko, kad šaldytų odytę truputuką. Gal kas galėtų patarti?

pirmiausiai ateina į galvą pipirmėčių EA. Dariau vyrui losjoną su juo, tai tikrai vėsino pabandžius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sii @ 2011 03 18, 15:59)
Sveikos merginos,
Noriu prisijungti ir as i jusu bureli  smile.gif
Turiu tokius produktus:
Kokosu ir ersketroziu aliejus
Roziu, levandu, ramuneliu hidrolatus

Balta moli
Biciu vaska
Mangu sviesta

Ka butu galima is ju pasigaminti, gal ka dasipirkti?

Laukiu info

As daryciau kauke veidui : baltas molis, levangu hidr. , ersketroziu al .
kremukas ( tepaliukas , makaliukas biggrin.gif ) mangu sviestas, jusu abu aliejai ir norimas hidrolatas
kremas : biciu vaskas, jusu norimas hidrolatas, ersketroziu aliejus
Nesu didele spece ax.gif , bet dariausi kazka panasaus 4u.gif
Papildyta:
Tiesa , "dasipirkti" gal reiketu GSE, ivairesniu baziniu ir EA alieju ( cia jau nuo odos tipo priklauso ir fantazijos, zinoma, ir pinigines storio smile.gif , nors man negaila, kai zinau uz ka moku ) Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dominyyka @ 2011 03 18, 13:21)
Linuke, as darau krema taip. Askiruose induose kaitinu hidrolata,istatyta i inda su vandeniu,o kitam aliejus,sviesta ir em.vaska. Temperatura anksciau labai matavau,dabar orentuojuosi pagal vasko istirpima. Tada hidrolata supilu i aliejus ir labai labai plaku ir tik atvesus iki 30-40 lasinu ea,veliau GSE,vit E. Man niekad niekas nesusoko ir neatsiskyre. Pirma karta tik kazko vis nesidare kremas,tai viska dar pakaitinau ir vel plakiau ir tada viskas ok gavosi. Gal dar pakaitink. Gal merginos kitu minciu turi smile.gif

Nu va, truputi pasildziau ir gerai permaisiau ta makaliuze, ir visai kremine konsistencija gavosi thumbup.gif , o pats gaminys irgi labai mielas beveik kremas, gerai geriasi, jauciasi drekinimas, aromatas puikus.
Blogai, kad nesu maciusi "gyvai", kaip vyksta kremo maisymo procesas, kas kada darosi ir kaip visa tai turi atrodyti.

Dominyyka, aciu uz padrasinima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke @ 2011 03 18, 19:22)
Nu va, truputi pasildziau ir gerai permaisiau ta makaliuze, ir visai kremine konsistencija gavosi  thumbup.gif  , o pats gaminys irgi labai mielas beveik kremas, gerai geriasi, jauciasi drekinimas, aromatas puikus.
Blogai, kad nesu maciusi "gyvai", kaip vyksta kremo maisymo procesas, kas kada darosi ir kaip visa tai turi atrodyti.

Dominyyka, aciu uz padrasinima  4u.gif

"Gyvai" - youtube , ten visom kalbom rodo ir aiskina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2011 03 18, 18:24)
As daryciau  kauke veidui : baltas molis, levangu hidr. , ersketroziu  al .
                kremukas ( tepaliukas , makaliukas  biggrin.gif )  mangu sviestas, jusu abu aliejai ir norimas hidrolatas
                kremas : biciu vaskas, jusu norimas hidrolatas, ersketroziu aliejus 
Nesu didele spece  ax.gif , bet dariausi kazka panasaus  4u.gif
Papildyta:
Tiesa , "dasipirkti" gal reiketu GSE, ivairesniu  baziniu ir EA alieju ( cia jau nuo odos tipo priklauso ir fantazijos, zinoma, ir pinigines storio  smile.gif  , nors man negaila, kai zinau uz ka moku ) Sekmes 4u.gif

Labai aciu uz ats, smile.gif bet butu smagu zinoti proporcijas, nes pirma karta darysiu.
Ir dar ar juos reikia kaitinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(sii @ 2011 03 18, 20:10)
Labai aciu uz ats, smile.gif  bet butu smagu zinoti proporcijas, nes pirma karta darysiu.
Ir dar ar juos reikia kaitinti  g.gif

daug info pirmam psl. As esu gerbeja Palominos blog'o.
Plauku kaukes kaitinti nereikia, nebent minimaliai ( jus gi kokosus turite ) , nors as nesildau.
Kremuko-makaliuko irgi kaitinti nebutina, nes sviestas "sukabins" alieju ir hidrolata.
Darbas su biciu vasku reikalauja kaitinimo.
Ir , kaip sakiau, "gyvai" su proporcijos :http://www.youtube.com/watch?v=MTcprOWhB3U Sekmes 4u.gif
Atsakyti