pasigaminau ranku krema-issukau sviestmedzio,mangu sviestus,su medetku fitoliu alejuje,kokoso al su gardenijos fitoliu kokosu al,saltalankio al,alavijo fitoliu aliejuje, hamamelio hidrolatu,ilasinau vit E,benzoino et al,ekokonservanto.gavosi kremukas,man asmeniskai daug fainesnis nei anksciau daryti ranku kremai su emulsiniu vasku
Man visi vaškai atrodo priešai, tik natūralus bičių vaškas pateisinamas lupų balzamų gamyboje
Aišku, kita vertus, suprantu, kad jie reikalingi, norint suemulsinti vandens ir aliejaus fazes..
Aišku, kita vertus, suprantu, kad jie reikalingi, norint suemulsinti vandens ir aliejaus fazes..
QUOTE(Rasskee @ 2011 03 17, 13:23)
Ačiū labai už išsamų paaišinimą, turiu pasigaminus kremą iš aliejų ir sviestų tik, bet su vitaminu E (įsivaizdavau kad jis kaip konservantas ) ir jau apie mėnesį laikau kambario temp., spalva nei kvapas nepasikeitę ir nebučiau ne pagalvojus, kad iki 3 savaičių galima tik laikyt reiks dėt tuomet į šaldytuvą..
Alieju misinys galioja mazdaug tiek, kiek galioja trumpiausiai galiojantis aliejus misinyje.
o man fainiau kremai, nei misiniai alieju su sviestais. Man per riebu, limpu visa po to, net i rankas neisigeria Visai kitokia situacija pasidarius kremuka.
QUOTE(Dominyyka @ 2011 03 17, 16:44)
o man fainiau kremai, nei misiniai alieju su sviestais. Man per riebu, limpu visa po to, net i rankas neisigeria Visai kitokia situacija pasidarius kremuka.
as i ta misini ir hidrolato imaisau,riebu,bet greit isigeria,aisku veidui tai netiktu,reiktu daugiau hidrolato,maziau sviestu.
QUOTE(Vicious_L @ 2011 03 17, 15:34)
Alieju misinys galioja mazdaug tiek, kiek galioja trumpiausiai galiojantis aliejus misinyje.
Viskas puiku tuomet, dėkui, galėsiu nebesinervinti, kad suges mano kūriniai
Jei daryt krema ir nemazai komponentu, tai gaunasi nepigu, bet kai uzsikreti tuo, tai norisi ir norisi ir kaina jau pasimirsta Ypac kai gauni vykusi kurini, kuris tinka ir patinka
As sviestu-alieju misini naudoju kojoms, mano jos sausos, pleiskanoja ziema, tai kai tik issimaudziusi, tada super, o siaip tai labai limpa man
As sviestu-alieju misini naudoju kojoms, mano jos sausos, pleiskanoja ziema, tai kai tik issimaudziusi, tada super, o siaip tai labai limpa man
QUOTE(Dominyyka @ 2011 03 17, 17:06)
Jei daryt krema ir nemazai komponentu, tai gaunasi nepigu, bet kai uzsikreti tuo, tai norisi ir norisi ir kaina jau pasimirsta Ypac kai gauni vykusi kurini, kuris tinka ir patinka
Pastebėjau, kad reikia daugiau vandens tada. Pvz. rankų kremukas( sviestų -aliejų mišinys). Ištepi rankas, po to vandens ir pamasažavus, tuoj pat susigeria ir nelieka to riebumo. Aišku dar gal priklauso nuo sviestų -aliejų sudėties( rūšių).
Bet pasigamini tokį kūrinį ir kaip jį vadinti reikia, jei tai ne kremas. Sv-al mišinys... na per ilgas kažkoks nevykęs pavadinimas. Reiktų sukurti kažkokį vardą -naujadarą
QUOTE(liepa27 @ 2011 03 17, 15:11)
pasigaminau ranku krema-issukau sviestmedzio,mangu sviestus,su medetku fitoliu alejuje,kokoso al su gardenijos fitoliu kokosu al,saltalankio al,alavijo fitoliu aliejuje, hamamelio hidrolatu,ilasinau vit E,benzoino et al,ekokonservanto.gavosi kremukas,man asmeniskai daug fainesnis nei anksciau daryti ranku kremai su emulsiniu vasku
Visiškai pritariu, man tie kitokie vaškai irgi Ypač vaikams Nors naudoju emulsinį vašką bet kažkaip abejoju gerumu organizmui
QUOTE(nikofija @ 2011 03 17, 17:22)
Bet pasigamini tokį kūrinį ir kaip jį vadinti reikia, jei tai ne kremas. Sv-al mišinys... na per ilgas kažkoks nevykęs pavadinimas. Reiktų sukurti kažkokį vardą -naujadarą
Tepalas.
Arba maišalas.
Aš savo kūrinius taip vadinu.
QUOTE(linuke @ 2011 03 17, 19:57)
tepalas geriau skamba nei maisalas
Padekit naujokei - vakar nakcia susimaisiau krema, bet atsiskyre vanduo nuo alieju. Ir apskritai labai nevykes gaminys gavosi: dejau em.vasko, pabaigoj supylus hidrolata, skystame misinyje atsirado balsvu grudeliu, jie nusedo ant dugno, o simondsiju ir kokoso aliejai virsuj. Vesinau, maisiau, bet vis vien per nakti aliejai sustingo virsuj, vanduo matosi pavieniais laseliais pavirsiuje, o apacioj greiciausiai yra visas likes hidrolatas
Ka padariau ne taip ir kaip sita misini galima pataisyti?
Pasildyti iki 60C ir permaisyti? Bet ir vel kokosas ir simondsijos suskystes akimirksiu. Ar tiesiog meginti permaisyti, kai kremas susils iki kambario temperaturos (21C)?
Ka padariau ne taip ir kaip sita misini galima pataisyti?
Pasildyti iki 60C ir permaisyti? Bet ir vel kokosas ir simondsijos suskystes akimirksiu. Ar tiesiog meginti permaisyti, kai kremas susils iki kambario temperaturos (21C)?