QUOTE(Rasskee @ 2011 03 17, 09:59)
Na, aš pati pasidarius tik pora kremukų paprastų kol kas ir balzamą lūpoms, lyg ir neblogi, bet norisi dar paekspermentuoti
kaip sakant labai užsikabinau
Bet iškilo keleta klausimų:
Jei dedamas vitaminas E, kaip konservantas, ar tokį kremą būtina laikyti šaldytuve? Ar 2-3 mėn. jis neišstovės kambario temperatūroj?
Kas galėtų paaiškint kaip su GSE yra... Ar jis būtinas, jei jau vitamino E įdėta? Ir ar su juo irgi reikia kremukus šaldytuve laikyt?
Ir jei gaminami kremai be vandens fazės, kaip yra su jų laikymu? Gal galima į juos nedėti vitamino E (man asmeniškai tas GSE nelabai patrauklus..) ir laikyti paprastai spintelėje?
Atsiprašau iš anksto, jei kvaili klausimai, bet skaičiau skaičiau jūsų forumą, tai visai galvelė apsisuko...
Man neaiškiausia su kremų galiojimu ir jų konservavimu... taip viskas painu
Gal galėtumėt padėt
vit E - ne konservantas, tai yra antioksidantas, o naudojamas jis ten, kur yra alieju, nes saugo juos nuo oksidacijos, todel pailgeja alieju ar aliejiniu kosmetikos priemoniu galiojimo laikas, nes sumazeja alieju apkartimo (sugedimo) rizika. Kremas su vit E laiko kad gali isstovet iki 3 sav kambario temp (manau dar priklauso nuo to, kaip steriliai buvo gaminamas, indeliai ar buvo sterilinti, ar svariom rankom imamas ir tt)
GSE (greipfrutu seklu ekstr) - konservantas, dedamas ten, kur yra vandenine faze (i kremus, pienelius, prausiklius, sampunus), nes jis apsaugo nuo bakteriju ir grybeliu formavimosi. Jo deti ten, kur yra tik aliejai (pvz lupu balzamas), nereikia. Konservantu naturaliu ar nenaturaliu, bet leidziamu naudot ekol. kosmetikoje yra
ivairiuivairiu. Su konservantu kambario temp. kremas turi isstovet apie 2 menesius, aisku vel priklausomai nuo to kaip buvo gaminamas ir kaip naudojamas.