QUOTE(oaze @ 2011 03 09, 19:13)
vaje, kokį šiandien turėjau nemalonų įvykį su savo gamintu kremuku
... Aprašysiu , kaip ką dariau, gal turėsite minčių ar patarimų
Dariau veidui kremą riebiai odai :
20 ml. rozmarinų hidrolato
10 ml. lazdynų riešutų aliejaus
1g.emulsinio vaško
2 l. cinamono ea
2 l. kedrų ea
2 l. vit.E
kremas gavosi idealios konsistencijos, tik gal kiek per aštraus rozmarinų kvapo. Pasitepiau ryte ir .. o siaube..
, pradėjo veidas degti , raudonuoti ir tinti .. puoliau praustis, pavėlavau valandą į darbą
. Šiaip esu nealergiška nei vienai sudedamajai daliai ir aplamai niekam . Kaip jums atrodo, gal netikusios proporcijos?? Ar tiesiog pats mišinys sukėlė tokią reakciją?
be abejones cinamonas kaltas
ziuriu visu nuomone sutampa. jei patinka kvapas, tai isigykit cinamono lapu ea ir kitasyk pabandykit jo deti ne daugiau 0,1% i kremuka. Kvapas sio ea gan stiprus, turetumet jaust. (1-2 lasai i 100 ml kremo). Nors as kai daraus kremuka, stengiuos deti ea ne pagal kvapa, bet pagal norima poveiki, tai cinamono ea neuzfiksavau kad koki ypoatinga poveiki turetu, nedeciau as jo
QUOTE(Galadrielė @ 2011 03 09, 22:31)
Merginos, o cinamono nebandėt į lūpų balzamus? Nes nusipirkau kambarių kvėpinimui, į kremus skaičiau, kad geriau edėti, o vat kaip su lūpų balzamais, vazelinais?
esu girdejus, kad kiti deda del "lip plumping" efekto
sakau gal reiktu pamegint.
QUOTE(Ayaan @ 2011 03 09, 22:51)
Jo, aš irgi tą patį iš tos knygos pamenu, ir dar yra nemažai kitų EA, kurių reikėtų vengti pagal tą knygą, iš tokių populiaresnių pavadinimų: didžiųjų tujų aliejus, ispaninių čiobrelių aliejus, mėtų, raudonėlių, rūtų, taškuotųjų mėtų, vaistinių šalavijų, vakarinių tujų, žemųjų pušų. Bet čia ne visi. Dar yra išvardinti aliejai, kuriais galima apsinuodyti ir kuriuos reikia naudoti apdairiai, kas keletą dienų daryti pertraukas, tame sąraše irgi yra pupuliaresnių EA: apelsinų, bazilikų, čiobrelių, eukaliptų, isopų, kedrų, muskatų, saldusis pankolių aliejus.
Šiaip gera knyga labai, reikalainga tam, kad galima būtų išvengti va tokių situacijų, kurios buvo aprašytos prieš tai merginų.
apelsinu aurantium rusis dirgina, sinensis svelnesne. Anyziu ea dar blogieciu sarase, net muilo su juo nebedarau, kai sia knyga perskaiciau, tik va kiek man butu idomu dar kokioj geroj aromaterapijos knygoj apie tuos blogiecius pasiskaityt, nes daug kur receptuose draudziami ea dominuoja, isryskinamas ju teigiamas poveikis, o toj aromaterapijos knygoj ju nerekomenduoja isvis naudot