QUOTE(aaangelika @ 2011 03 09, 10:42)
Laba,
pas suneli lengvos formos dermatitas. Iki siol prieziuros priemones naudojam pirktas is vaitines. Veiduka tepti reikia kiekviena diena, po kelis kartus, kad neissausetu, o kuneli taip pat kiekviena diena ir po kiekvieno prausimosi. Kadangi neseniai pradejau dometis naturalia kosmetika, tai perziurejau siu priemoniu sudieti, tiek chemijos yra ir dar vadinasi priemones skitos dermatitui, labai sausai odai priziureti
Noreciau tas priemones pakeisti i naturalias, tik reikia man pagalbos
Perskaiciau, kad puikiai dermatitui, egzamai tinka sviestmedzio aliejus. Raso tepti problemines vietas. Sakykit, o tepti visa kuneli (mano irgi, nes pas mane taip pat dermatitas) ir veidu jo negalima ar reikia ismaisyti ji su kokiu nors tinkanciu neraf. aliejuku, kad lengvai teptusi? Gal kas panasia situacija turi, ka Jus naudojat?
kazkaip aptarinejome dermatito tema pries koki menesi, ir viena mamyte parase aliejiniu plyteliu recepta, deja neuzsirasiau, bet praetoje temoje turetu buti. Bet ji tepa savo dukryte du kartus i savaite...
mano vienos drauges mergytei dermatitas ant viso kunelio
, ir ji paprase pagaminti koki krema, nes ju dermatologe parekomendavo butent krema, o ne alieju, ar alieju misini. Ir man irgi atrodo, kad geriau, kad butu ir vandens faze, neziurint i tai kad butinai reik pries tepant sudrekinti oda. Taigi pirma kremuka dariau: sviestmedis, migdolai, agurkles aliejai, distiluotas vandenukas (galima ir hidrolata, kremas labai neekonomiskas
nes visam kunui, ir reikia tepti kazdien..) be emulsikliu, kaip pvz. pagal Palomino's recepta. Kremas tiko mergytei, suminkstedavo odele,bet pagerejimo nebuvo. Kai baigesi anas kremas, pagaminau siek tiek kitoki, ir laaabai tiko ir pagelbejo: sviestmedis, sezamu seklu, agurkles aliejai, dist.vandenukas, visai nedaug BTMS,kad susijungtu vanduo su aliejais ir gavosi toks pienelis, nes nesinori vaikui deti daug vasku, juk su vaskais reikia sveisti oda.Ir i 60ml kokius 3lasus arbatmedzio aliejaus. Jau menesi naudoja toki pieneli ir labai pagrazejo oda.Mama tepa kazdien visa kuneli ir veiduka