Įkraunama...
Įkraunama...

Gydomės ekologiškai arba

Nidulia, ačiū už pataisymą smile.gif

himalaia, naudojam kelis būdus vienu metu.

1. Imbieras (kokie 5 cm šaknies supjaustau riekelėm, užpilu kokias dvi stiklines vandens ir užverdu. kai vanduo užverda išjungiu 'ugnį' ir palieku ant orkaitės kol dar burbuliuoja. Po to į puodelius ir kai atvės dedu medaus šaukštelį ir citrinos riekę storą). Gerklę labai gerai 'graužia'. Kas vakarą ruošiu naujai, o rytais tai vakarykštę šaknį dar kartą užverdu. geriu paprastai du kartus į dieną, peršalus - dažniau.

2. Vanduo su medum (užverdus vandenį įpilt į stiklinę ir kai atvės dėti šaukštelį medaus. palikti nakčiai. ryte įlašint kelis citrinos lašus ir išgert nieko nevalgius, geriausia kokį pusvalandį prieš pusryčius)

3. Žiedadulkės (šaukštelis žiedadulkių į vandenį ir gert ryte. vieną rytą geriu medų, kitą - žiedadulkės)

Nuperku kartais arbatų su ežiuole ir geriu vietoj paprastos, daugiau vitamino C vartoju ir cinko, daugiau daržovių, sumuštinukai su česnaku (man tai labai skanu, bet tenka galvot apie kolegas ir mėgautis tik savaitgaliais biggrin.gif ), aštresnis maistas šaltuoju periuodu, apelsinų sultys naturalūs. Taip pat vartoju homeopatinį žolelių mišinį iš Lenkijos vienuolių.

Praeitais ir 2009 metais teko rudenį pagert kursą bronchomunal vaistų. 2009 visai padėjo, o jau 2010 nieko gero, tagi šiemet bandau natūraliai kovot.

Na ir žinoma svarbu ilsėtis pakankamai, miegot (sic!), bandyt šiltai rengtis, gert šiltus skysčius dienos eigoj.

Tokie mano receptai. Ar pasiteisins pasakysiu pavasario pabaigoj smile.gif
Atsakyti
Jauku, ir as issisukau be antibu su 1. arbata kasdien po kelis puodus - inbiero saknis+spaustos putino uogu sultys+spanguoles spaustos+saltalankiai spaust, uzsikandant medumii (uogas laikau saldiklyje)
2. Kasdieninis nosies plovimas himalaju druska.
3Ingaliacijos (i ingaliatoriu dedavau imbiero saknies, islandines kerpenos zoles, sodos ir himalaju druskos)
Biciu pienelio si karta neturejau, tik duoneles, bet retai ja valgiau, labai ji man fe smile.gif
Imunitetui reiketu eziuoles nusipirkti ir gerti islandines kerpenos arbata, tik ziauriai karti ji, geriau jau stipresni nuovira padaryti ir po kelis saukstus makteleti.
Na, ir garinau eterinius aliejus pastoviai, bei kaitinau himalaju druskos lempas-zvakides.
Miegoti reikia eiti 22 val, bent jau stengtis, nes miegant, nuo 22 iki 1 val, gaminasi serotaninas-laimes ir sveikatos hormonas:)
Sveikateles visoms:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 06 gruodžio 2011 - 12:38
QUOTE(jauku @ 2011 12 06, 05:06)
himalaia, naudojam kelis būdus vienu metu.

Dėkui, reiks ir man imtis priemonių, nesinori vėl triguba lūpa vaikščiot fear.gif
O svarbiausia tai tikrai, poilsis, sveika mityba ir kuo mažiau streso ax.gif

Dar pradėjau garinti eterinius aliejus ant kaitintuvo- arbatmedį, levandą, kedrą ir t.t., irgi, manau, turėtų padėti atsipalaiduoti, apsiginti nuo peršalimų, pravalyti orą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 06 gruodžio 2011 - 22:27
QUOTE(himalaia @ 2011 12 06, 22:21)
Dėkui, reiks ir man imtis priemonių, nesinori vėl triguba lūpa vaikščiot  fear.gif
O svarbiausia tai tikrai, poilsis, sveika mityba ir kuo mažiau streso  ax.gif

Dar pradėjau garinti eterinius aliejus ant kaitintuvo- arbatmedį, levandą, kedrą ir t.t., irgi, manau, turėtų padėti atsipalaiduoti, apsiginti nuo peršalimų, pravalyti orą.

Aš tai paprasčiausiai aromatinę lempą kaitinu kasdien su aplesinų EA ir arbatmedžio EA (kartu) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(erborista @ 2011 12 06, 17:02)
Aš tai paprasčiausiai aromatinę lempą kaitinu kasdien su aplesinų EA ir arbatmedžio EA (kartu) smile.gif

Tai taip, aš ir kaitinu panašiam prietaise, tai nežinau, kaip pavadint smile.gif Kaitintuvas biggrin.gif
Toks va, labai patogu, nes nei lempučių nereikia keisti, nei žvakių
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 07 gruodžio 2011 - 00:41
QUOTE(Nidulia @ 2011 12 06, 12:37)

3Ingaliacijos (i ingaliatoriu dedavau imbiero saknies, islandines kerpenos zoles, sodos ir himalaju druskos)

va šitas patiko, reikės išbandyt bigsmile.gif
tik koks pas jus inhaliatorius, kad nesugadint savojo ar jus į puodą sudedat?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 12 07, 09:36)
va šitas patiko, reikės išbandyt bigsmile.gif
tik koks pas jus inhaliatorius, kad nesugadint savojo ar jus į puodą sudedat?

pas mane paprastas, primityvis is vaistines. Kur virsus nusiima, lieka indas i kuri dedu visus gerius ir uzplikau. Virsutine dalis uzsideda-ten islenkimas nosiai dar yra:) Bet tikrai geriau nei puodas ir virs jo kvepuoti ranksluosciu uzsiklojus,kuomet visas veidas kaista ir karsta beprotiskai:)
Man labai padeda jis. Kazkur perskaiciau,kad reikia imbiera, pjaustyta ar tarkuota deti. Dar ir kitu geriu pridedu, islandine kerpena irgi geris:)
Nataliuncik, tokio niekaip nesugadinsi ax.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 07 gruodžio 2011 - 17:25
QUOTE(crocus @ 2011 12 05, 15:47)
Ajeras tas neišverstasis. Mėtas, ajerus galėtų užsipilt aliejumi-ištrauką pasidaryti, eukalipto ea įlašint. Gotų kolą tik papilduose radau. Gal ir be jos efektas būtų. Visi sudėtiniai dalykai labai puikių savybių turi.

Aciu drinks_cheers.gif

Ar kas gerete Triphala miltelius? 4u.gif
Atsakyti
o gal kas vartojate acai uogu multelius?
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2011 12 07, 17:23)
pas mane paprastas, primityvis is vaistines

g.gif turbūt elektriniam netiks, nors jei į vandienį EA galima pilt gal ir čia pabandyt, tik viską sutarkuot g.gif būtinai reikia išbandyt, ypač dabar kaip merginom paūmėjimas 4u.gif

QUOTE(Nidulia @ 2011 12 07, 18:28)
o gal kas vartojate acai uogu multelius?

vartojau, skanu su jogurtu pamaišyt, bet kad kažko tai stebuklingo tai nebuvo, sesė ėmė vyrui svoriui sureguliuot, tai t.p. nusivylė, yra mūsų ne kas blogesniu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2011 12 07, 00:39)
Kaitintuvas

Geras thumbup.gif Kur tokį radot?

QUOTE(ievvvvaa @ 2011 12 07, 17:41)
Ar kas gerete Triphala miltelius?  4u.gif

Aš sugėriau vieną pakuotę... Aš gėriau tuos, kur palaidi ir juos reikia vandeniu užpylus palaikyti ir tada išgerti prieš miegą. Na laaabai neskanu doh.gif O vienintelis tikrai pastebimas poveikis - reguliuoja virškinimą, tačiau šiuo klausimu man šaltalankių aliejus buvo geriau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(erborista @ 2011 12 07, 15:51)
Geras  thumbup.gif Kur tokį radot?

Užsienyje, amazon.
Tikrai labai patogu, ir nebaisu, kad mano plaukuotas gyvulys nuvers ir namus padegs smile.gif
Atsakyti