QUOTE(skyler @ 2011 11 04, 22:33)
aš dar kaip tik šiandien kažkur skaičiau, kad kažką nusideginus reikia kokia 10 min palaikyt pabarstyta miltais (geriausia šaltais, siūloma šiek tiek miltų laikyti šaldytuve). rašo, kad nelieka nei paraudimų nei pūslių. jei kas pamėginsit - pasakykit ar veikia
beje, o kur tamanų aliejų perkat?
Tamanų aliejų atsivežiau iš Lietuvos, perku
Kvapų namuose. Čia tokios jų įvairovės nėra, arba bent jau aš nežinau, kur ją rasti.
Papildyta:
QUOTE(Casual @ 2011 11 04, 23:38)
yra tepalas , vadinasi Gelbetojas, kuris nuo nusideginimo tinka.
pan padeda acto kompresas
Na,
Gelbėtojo aš čia vienaip ar kitaip neturiu galimybės nusipirkti, nes esu ne Lietuvoje.
O ir aš acto kompresu susidomėjau. Gal galima plačiau?
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2011 11 04, 23:33)
Apie nudegimus tai aš jau įsitikinau, kad geriausias vaistas - pirma pagalba, kišant apdegintą vietą po šaltu vandeniu ir laikyt kiek įmanoma ilgiau, geriausia bent 10 min, kaip ir prieš tai narė rašė
Prisimenu, kaip mažiukei užtiško verdamos košės kleckelis ant kojytės, jis buvo toks mažiukas, kad nelaikiau net po vandeniu, tik tepliojau tepaliuką ir iškilo pūslė ir liko tamsesnė vieta...
Tada apsiskaičiau, kad nusideginus bet kokiu atveju reik kuo greičiau kišt po vandeniu, tai kai mano didesnis stvėrė ką tik užplikytos arbatos puodelį, jam apsiplikė puse rankos, žiauriai išsigandau, bet iškart prisiminiau ką daryt ir staigiai atsidūrėm vonioj, jo rankytę laikiau po šaltu kranu, išlaikėm vos 5 min, bet ir tai labai padėjo, nes odelė paskiau tik paraudo, o pūslių neatsirado
Neliko jokių žymių, kad buvo kažkas
Taigi tokia mano patirtis, gal kam pravers, nors šiaip aišku, tokių atsitikimų neturėtų būt... Bet žinot reikia, tuo labiau, kad nieko nekainuoja, tiesiog kuo skubiau kišt nudegintą vietą po šaltu vandeniu, kad ir su visais batais ir laikyt kiek išeina, tiesa prisimenu dar, kad per TV yra sakę, kad jei pvz. vaikas apsiplikė su drabužiais tai jokiu būdu negalima plėšt tų drabužėlių, nes nuimsi su oda
reik pirmiausia po šaltu vandeniu laikyt, o jau tada tik nuiminėt ir žiūrėt, vienu žodžiu linkiu, kad tokių dalykų niekam nenutiktų
O kiek ant savęs esu bandžius, tai man nuo aliejaus tik dar labiau skaudėdavo
Tai aš vandeny plaštaką laikiau kokių 20 minučių. Tada nubėgau į vaistinę, gavau tą mano odai nepatinkantį purškalą, bandžiau jį. Bet jis tik dar labiau erzino, tai vėl laikiau vandenyje. Faktiškai tą ranką vandenyje išlaikiau gal kokią valandą, gal dar daugiau (nuo šalto vandens dingsta perštėjimas).
O šiaip, manau, aliejus aliejui nelygus. Čia paskaičiau labai gerų atsiliepimų apie šaltalankių aliejų nusideginus. Žinojau, kad tokio su savim neturiu, pasiėmiau tamanus. Beje, apie juo KN puslapyje taip rašo:
Dermatologai, kurie išsamiai tyrė tamanu aliejų, rašo, kad šis aliejus:
turi unikalią savybę skatinti naujų audinių formavimąsi, tuo būdu greitindamas žaizdų gijimą ir sveikos odos ataugimą;
natūralus foraha/tamanu aliejus yra vienas iš efektyviausių gamtoje randamų regeneruojančių ir užgydančių medžiagų;
todėl
efektyviai naudojamas tiek odos, tiek gleivinių sužalojimams gydyti;
fiziniams ir cheminiams nudegimams; radiodermatitams (nudegimai po švitinimo);
labas geras tamanu aliejaus uždegimą mažinantis ir nuskausminantis poveikis - reumato, radikulito atvejais, o taip pat suerzintai odai;
sutraukiantis poveikis nepamainomas išsiplėtus veniniams ir arteriniams kapiliarams (kuperozėms);
ir be abejo odos priežiūrai kaip drėkinanti, maitinanti ir regeneruojanti gamtos dovana; taip pat kūdikių ir mažų vaikų odelės priežiūrai.
Puiklapių (foraha/tamanu) aliejus tiriamas daugelyje klinikų. Jo užgydančios, regeneruojančios, uždegimą mažinančios, sutraukiančios, antibakterinės ir antivirusinės savybės vertingos ne tik klinikose, bet ir kosmetikoje.
Foraha/tamanu aliejus ypač rekomenduojamas:
nudegimų atvejais (tiek saulės, tiek cheminiais ar fiziniais);
žaizdų gydymui - efektyviai gydo atonines žaizdas; diabeto opas; jis skatina pooperacinių žaizdų gijimą; lygina pooperacinius, keloidinius randus, strijas;
daugelio dermatozių atvejais; odos alergijoms; aknei, psoriazei, herpes;
hemorojui; analinės angos įtrukimams;
sutrūkinėjusios, sausos odos priežiūrai;
kaukėms nuo plaukų slinkimo.
Tai skausmo dabar jau visai nejaučiu, paraudimas sumažėjo. O kitąkart jau daugiau būdų žinosiu, bet tikiuosi, jog tokio kito karto nebus