Įkraunama...
Įkraunama...

Gydomės ekologiškai arba

QUOTE(skyler @ 2011 11 04, 17:15)
aš vissada tepuosi levandų aliejum - kitą dieną jau nebejauti kad buvai nusideginus, tik kad odos spalva pakitus būna.

Ačiū abiem 4u.gif Neapsikentusi to skausmo visgi nusprendžiau surizikuoti ir patepti tamanais. Ir žinot ką? Skausmą apmalšino neblogai, nebetempia tos vietos taip, kaip prieš tai. Reikės šito gėrio Lietuvoje būnant daugiau nusipirkti, nes jau į pabaigą. O su alaviju vaistinėj nieko neturėjo, nes tik nusideginus ir truputį palaikius po šaltu vandeniu nusprendžiau nulėkt į vaistinę nupirkti tokio purškalo (nebe natūralus jis, bet jaučiau, kad reiks ko rimtesnio). Tai daugiau nieko nuo nudegimų, išskyrus tą purškalą, neturėjo. Bet nuo jo man tik dar labiau perštėjo, tai kaip ir išmečiau 15 eurų balon iš to persigandimo. Ekstra atvejams reikės atsivežti čia kokių šaltalankių ar gintaro aliejaus (skaičiau, kad geriausiai veikia odą tokiais atvejais).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elegantiškai sninga: 04 lapkričio 2011 - 19:11
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2011 11 04, 20:09)
Ačiū abiem 4u.gif Neapsikentusi to skausmo visgi nusprendžiau surizikuoti ir patepti tamanais. Ir žinot ką? Skausmą apmalšino neblogai, nebetempia tos vietos taip, kaip prieš tai. Reikės šito gėrio Lietuvoje būnant daugiau nusipirkti, nes jau į pabaigą. O su alaviju vaistinėj nieko neturėjo, nes tik nusideginus ir truputį palaikius po šaltu vandeniu nusprendžiau nulėkt į vaistinę nupirkti tokio purškalo (nebe natūralus jis, bet jaučiau, kad reiks ko rimtesnio). Tai daugiau nieko nuo nudegimų, išskyrus tą purškalą, neturėjo. Bet nuo jo man tik dar labiau perštėjo, tai kaip ir išmečiau 15 eurų balon iš to persigandimo. Ekstra atvejams reikės atsivežti čia kokių šaltalankių ar gintaro aliejaus (skaičiau, kad geriausiai veikia odą tokiais atvejais).

aš dar kaip tik šiandien kažkur skaičiau, kad kažką nusideginus reikia kokia 10 min palaikyt pabarstyta miltais (geriausia šaltais, siūloma šiek tiek miltų laikyti šaldytuve). rašo, kad nelieka nei paraudimų nei pūslių. jei kas pamėginsit - pasakykit ar veikia wink.gif beje, o kur tamanų aliejų perkat?
Atsakyti
Apie nudegimus tai aš jau įsitikinau, kad geriausias vaistas - pirma pagalba, kišant apdegintą vietą po šaltu vandeniu ir laikyt kiek įmanoma ilgiau, geriausia bent 10 min, kaip ir prieš tai narė rašė 4u.gif
Prisimenu, kaip mažiukei užtiško verdamos košės kleckelis ant kojytės, jis buvo toks mažiukas, kad nelaikiau net po vandeniu, tik tepliojau tepaliuką ir iškilo pūslė ir liko tamsesnė vieta...
Tada apsiskaičiau, kad nusideginus bet kokiu atveju reik kuo greičiau kišt po vandeniu, tai kai mano didesnis stvėrė ką tik užplikytos arbatos puodelį, jam apsiplikė puse rankos, žiauriai išsigandau, bet iškart prisiminiau ką daryt ir staigiai atsidūrėm vonioj, jo rankytę laikiau po šaltu kranu, išlaikėm vos 5 min, bet ir tai labai padėjo, nes odelė paskiau tik paraudo, o pūslių neatsirado bigsmile.gif Neliko jokių žymių, kad buvo kažkas
Taigi tokia mano patirtis, gal kam pravers, nors šiaip aišku, tokių atsitikimų neturėtų būt... Bet žinot reikia, tuo labiau, kad nieko nekainuoja, tiesiog kuo skubiau kišt nudegintą vietą po šaltu vandeniu, kad ir su visais batais ir laikyt kiek išeina, tiesa prisimenu dar, kad per TV yra sakę, kad jei pvz. vaikas apsiplikė su drabužiais tai jokiu būdu negalima plėšt tų drabužėlių, nes nuimsi su oda unsure.gif reik pirmiausia po šaltu vandeniu laikyt, o jau tada tik nuiminėt ir žiūrėt, vienu žodžiu linkiu, kad tokių dalykų niekam nenutiktų smile.gif

O kiek ant savęs esu bandžius, tai man nuo aliejaus tik dar labiau skaudėdavo unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulužė: 04 lapkričio 2011 - 22:35
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2011 11 04, 16:33)
Merginos, šįkart aš kreipiuosi su pagalbos prašymu. Prieš tris valandas apsiplikiau ranką (plaštaką) verdančiu vandeniu. Iššoko viena pūslytė, o kitur stipriai paraudęs plotas (jis nemažas). Peršti gerokai net po tiek laiko. Kaip tą perštėjimą nuimti? verysad.gif Nuskausminamųjų gert nenoriu, bet jau sunkiai begaliu kentėti, nes kuo toliau, tuo labiau peršti. Nežinau, kaip naktį reikės miegoti, jei taip ir toliau skaudės verysad.gif

Gal ką patarsit? Mano vaistinių produktų atsargos namie nedidelės, galėčiau nebent su maisto produktais kažką atlikti... Tiesa, turiu tamanų aliejaus. Svarstau, kad gal reikia juo pasitept, bet perskaičiau dvejopų atsiliepimų. Vieni sako, kad gerai tamanai, o kiti, kad blogai bet koks aliejus po nusideginimo. Tai va ir nežinau, ką daryt. Būčiau labai dėkinga, jei atrašytumėt verysad.gif

yra tepalas , vadinasi Gelbetojas, kuris nuo nusideginimo tinka.

pan padeda acto kompresas 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2011 11 04, 23:38)
pan padeda acto kompresas   4u.gif

Tas tepalas, net mano mergiukei nepadėjo, kur tik taškiukas buvo užtiškęs, vis tiek iššoko pūslė ir kaip rašiau liko žymė... ir šiaip jis daugiau kosmetinis toks, vaistinėse rekomenduoja purškalą tokį, bet kadangi čia ekologiška tema, tai nežinau kiek jos tinkamos, o Gelbėtojas tai irgi parafininis, tai oda taip suprantu nekvėpuoja ax.gif

O kas per acto kompresas? Gal galit plačiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulužė: 04 lapkričio 2011 - 22:59
QUOTE(skyler @ 2011 11 04, 22:33)
aš dar kaip tik šiandien kažkur skaičiau, kad kažką nusideginus reikia kokia 10 min palaikyt pabarstyta miltais (geriausia šaltais, siūloma šiek tiek miltų laikyti šaldytuve). rašo, kad nelieka nei paraudimų nei pūslių. jei kas pamėginsit - pasakykit ar veikia wink.gif beje, o kur tamanų aliejų perkat?

Tamanų aliejų atsivežiau iš Lietuvos, perku Kvapų namuose. Čia tokios jų įvairovės nėra, arba bent jau aš nežinau, kur ją rasti.

Papildyta:
pan padeda acto kompresas  4u.gif

Na, Gelbėtojo aš čia vienaip ar kitaip neturiu galimybės nusipirkti, nes esu ne Lietuvoje.

O ir aš acto kompresu susidomėjau. Gal galima plačiau? 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2011 11 04, 23:33)
Apie nudegimus tai aš jau įsitikinau, kad geriausias vaistas - pirma pagalba, kišant apdegintą vietą po šaltu vandeniu ir laikyt kiek įmanoma ilgiau, geriausia bent 10 min, kaip ir prieš tai narė rašė 4u.gif
Prisimenu, kaip mažiukei užtiško verdamos košės kleckelis ant kojytės, jis buvo toks mažiukas, kad nelaikiau net po vandeniu, tik tepliojau tepaliuką ir iškilo pūslė ir liko tamsesnė vieta...
Tada apsiskaičiau, kad nusideginus bet kokiu atveju reik kuo greičiau kišt po vandeniu, tai kai mano didesnis stvėrė ką tik užplikytos arbatos puodelį, jam apsiplikė puse rankos, žiauriai išsigandau, bet iškart prisiminiau ką daryt ir staigiai atsidūrėm vonioj, jo rankytę laikiau po šaltu kranu, išlaikėm vos 5 min, bet ir tai labai padėjo, nes odelė paskiau tik paraudo, o pūslių neatsirado bigsmile.gif Neliko jokių žymių, kad buvo kažkas
Taigi tokia mano patirtis, gal kam pravers, nors šiaip aišku, tokių atsitikimų neturėtų būt... Bet žinot reikia, tuo labiau, kad nieko nekainuoja, tiesiog kuo skubiau kišt nudegintą vietą po šaltu vandeniu, kad ir su visais batais ir laikyt kiek išeina, tiesa prisimenu dar, kad per TV yra sakę, kad jei pvz. vaikas apsiplikė su drabužiais tai jokiu būdu negalima plėšt tų drabužėlių, nes nuimsi su oda unsure.gif reik pirmiausia po šaltu vandeniu laikyt, o jau tada tik nuiminėt ir žiūrėt, vienu žodžiu linkiu, kad tokių dalykų niekam nenutiktų smile.gif

O kiek ant savęs esu bandžius, tai man nuo aliejaus tik dar labiau skaudėdavo unsure.gif

Tai aš vandeny plaštaką laikiau kokių 20 minučių. Tada nubėgau į vaistinę, gavau tą mano odai nepatinkantį purškalą, bandžiau jį. Bet jis tik dar labiau erzino, tai vėl laikiau vandenyje. Faktiškai tą ranką vandenyje išlaikiau gal kokią valandą, gal dar daugiau (nuo šalto vandens dingsta perštėjimas).

O šiaip, manau, aliejus aliejui nelygus. Čia paskaičiau labai gerų atsiliepimų apie šaltalankių aliejų nusideginus. Žinojau, kad tokio su savim neturiu, pasiėmiau tamanus. Beje, apie juo KN puslapyje taip rašo:

Dermatologai, kurie išsamiai tyrė tamanu aliejų, rašo, kad šis aliejus:
turi unikalią savybę skatinti naujų audinių formavimąsi, tuo būdu greitindamas žaizdų gijimą ir sveikos odos ataugimą;
natūralus foraha/tamanu aliejus yra vienas iš efektyviausių gamtoje randamų regeneruojančių ir užgydančių medžiagų;
todėl
efektyviai naudojamas tiek odos, tiek gleivinių sužalojimams gydyti;
fiziniams ir cheminiams nudegimams; radiodermatitams (nudegimai po švitinimo);
labas geras tamanu aliejaus uždegimą mažinantis ir nuskausminantis poveikis - reumato, radikulito atvejais, o taip pat suerzintai odai;
sutraukiantis poveikis – nepamainomas išsiplėtus veniniams ir arteriniams kapiliarams (kuperozėms);
ir be abejo odos priežiūrai kaip drėkinanti, maitinanti ir regeneruojanti gamtos dovana; taip pat kūdikių ir mažų vaikų odelės priežiūrai.
Puiklapių (foraha/tamanu) aliejus tiriamas daugelyje klinikų. Jo užgydančios, regeneruojančios, uždegimą mažinančios, sutraukiančios, antibakterinės ir antivirusinės savybės vertingos ne tik klinikose, bet ir kosmetikoje.
Foraha/tamanu aliejus ypač rekomenduojamas:
nudegimų atvejais (tiek saulės, tiek cheminiais ar fiziniais);
žaizdų gydymui - efektyviai gydo atonines žaizdas; diabeto opas; jis skatina pooperacinių žaizdų gijimą; lygina pooperacinius, keloidinius randus, strijas;
daugelio dermatozių atvejais; odos alergijoms; aknei, psoriazei, herpes;
hemorojui; analinės angos įtrukimams;
sutrūkinėjusios, sausos odos priežiūrai;
kaukėms nuo plaukų slinkimo.

Tai skausmo dabar jau visai nejaučiu, paraudimas sumažėjo. O kitąkart jau daugiau būdų žinosiu, bet tikiuosi, jog tokio kito karto nebus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2011 11 04, 23:33)

Tiesa, kad nudegusia vieta reikia vesinti, bet homeopate J. Pinikiene pataria vesinti po siltu vandeniu:

"Kai nudegintą plotą drąstiškai šaldome (veikiame priešingu) mes prarandame ribinio pažeidimo audinius, nes tuos audinius, kuriuos dar ne visai sudegino karštis, mes pribaigsime šalčiu: kai šaldome, sukeliame odos kraujagyslių spazmą ir tie audiniai, kurie galėtų būti išsaugoti miršta dėl maisto ir deguonies stokos."

"Dar kartą apie nudegintos odos šaldymą. To daryti griežtai negalima! Aiškinu kodėl. Kai šaltą žiemos dieną labai sušalame rankas ar kojas, ar tada mes šildome sušalusias vietas? Gi niekada! Mes rankas kišame po šaltu vandeniu ir tik pamažu atšildome! O nudegintą plotą neteisingai šaldome, taip tik padidindami karščio padarytą žalą audiniams. Atsikvošėti nuo neteisingo mokymo teikiant pirmąją pagalbą nudegimo atveju man padėjo vaikystėje girdėtas prosenelės patarimas. Ji sakydavo: “Kai prikiši pirštus prie kažko karšto ir nudegsi, laikyk šiltai, mane taip mokė mano tėvelis, kuris buvo kalvis, kai nusidegindavau”. Visada atsiminiau tuos žodžius ir niekaip negalėjau suprasti, kodėl šildyti nudegintą vietą – gi labai skauda. Tik pradėjusi studijuoti homeopatiją suvokiau to patarimo esmę, senoliai intuityviai darė pagal panašumo dėsnį SIMILIA SIMILIBUS CURENTUR: nušalusią vietą pradžioje veiki šalčiu, tik vėliau pamažu atšildai, o nugenintą šildai ir tai bus vėsinimas, nes pilsime ne šiltesnį nei 40°C vandenį ir jis bus daug vėsesnis už tą, kuriuo nusideginome. O ribinio pažeidimo audinius išsaugosime! "
Daugiau apie pirma pagalba nusideginus cia
Atsakyti
Mano mociutes receptas : (Isbandytas n kartu, nes as deja, bet megstu pastoviai ka nors nusideginti sad.gif)
Greitai uzsideti slapimo kompresa.
Kai nusidegini tai is karto sysiot uzsimanysi mirksiukas.gif Taigi, vaistas visad po ranka.
Kol shlapimas siltas siek tiek persti, bet neilgai. as deduosi kompresus, vis sudrekindama shlapime (jis buna "padarytas" i indeli koki), kad butu vesus/saltas.
TIKRAI padeda. Niekada nebuna pusliu ar pan. Kita diena lieka vos vos paraude arba visai jau nieko.

Paskutini karta apsipyliau ranka verdanciu aliejumi - PADEJO!

negaliu pasakyt niuansu kodel tai padeda, bet, kad padeda tai tikrai.
Atsakyti
Nu va, kiek daktarų tiek nuomonių biggrin.gif šiaip įdomi tokia homeopatės nuomonė g.gif na bet mūsų atveju ir šaltas vanduo tikrai nepadarė žalos, nes liko tik paraudę, vėliau visai išnyko ir jokių pūslių, tai kiek čia kenksmingas šaltas vanduo irgi tada neaišku...

Na, bet kaip sakoma, pasitarkite su gydytoju ar vaistininku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(oge @ 2011 11 05, 00:46)
Tiesa, kad nudegusia vieta reikia vesinti, bet homeopate J. Pinikiene pataria vesinti po siltu vandeniu:

Kaip tik neseniai buvau šitą puslapį atsidariusi. Paaiškinimas atrodo visai logiškas. Ne bet aš pati šįkart tai laikiau tikrai šaltam vandenyje. Šiaip rimtai nusideginau pirmąkart gyvenime, tai tas skausmas man labai nežinomas buvo (galvojau, o kas, jei nenustos skaudėt). Bet dabar, tfu tfu tfu, gerai viskas 4u.gif
Atsakyti
pan padeda acto kompresas   4u.gif

QUOTE(Saulužė @ 2011 11 04, 23:47)
O kas per acto kompresas? Gal galit plačiau 4u.gif

QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2011 11 05, 00:45)
O ir aš acto kompresu susidomėjau. Gal galima plačiau? 4u.gif

Nezinau, kodel medikai blogai vertina toki kompresa, bet jis tikrai efektyvus ir puikus: rugstis sitraukia karsti is audiniu be jokiu pasekmiu drinks_cheers.gif Duodu pavyzdzius, kuriuos jus pacios zinot:
Kai vaikams pakyla temperatura ir neina jos numusti jokiais vaistais, gelbsti drungno vandens+acto kompresas ant koju. 10 minuciu-ir temperatura efektingai krenta bigsmile.gif
Kai nusvylame sauleje pecius, pilame kefyra(pieno rugstis)-ir greita, ir pigu, ir be jokiu pusliu issigelbstime.
Kai nusideginam ka nors, efektyvus irgi drungno vandens ir acto kompresas, dedamas ant nudegimo. Rugstintas vanduo istraukia karsti is pazeistu audiniu. Arba nudeginta vieta(ranka pvz) kisti i kefyra. Pamatysit idomu dalyka: kefyra sutraukia i varske, isivaizduojat, kokia temperatura istraukia is jusu nudegimo? mirksiukas.gif Nes pabandymui ikiskit sveika pirsta i kefyro stikline-ir tikrai nieko nesutrauks, varskes nebus ne kruopelytes, o ikiskit nudeginta pirsta-pamatysit idomuma. 4u.gif
Acto kompresas: litras vandens, puse stiklines acto 9 procentu. 4u.gif

QUOTE(Nereali @ 2011 11 05, 01:06)
Mano mociutes receptas : (Isbandytas n kartu, nes as deja, bet megstu pastoviai ka nors nusideginti sad.gif)
Greitai uzsideti slapimo kompresa.

Logikos tame yra drinks_cheers.gif Slapimas buna surus, nes per slapima salinasi druskos is organizmo, o vienas is senovisku patarimu-nudegusia vieta kisti i...druska. Tai taip, gerai perskaitet-i druska. drinks_cheers.gif Aisku, jei nenusimove oda. Bet jei tik tik pusle ir nera jokio kontakto su zaizda gyva, tai druska man irgi stebuklus daro: sakykim, uzsiteskiau verdancio aliejaus ant rankos ir tuoj ta zaizda ne po vandeniu, o druskos riebiai uzberiu. Pradzioj maudzia. Palaikau 5 minutes, nuimu. Nelieka jokiu pusliu, praeina ir skausmas thumbup.gif Versija turiu tik viena: druska traukia skyscius, t.y. neleidzia puslelems susidaryti, plius druska-antiseptikas, priesuzdegimine, priesskausmine priemone(skauda gerkle-skalaujam tirpalu su druska, ir skausma nuima, ir gydo, skauda danti-dedam sudytus lasinius ant jo) drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 05 lapkričio 2011 - 07:45
Dėkui už daugybę patarimų.Apie druskos ir šilto vandens pagalbą nieko nebuvau girdėjusi.Labai pravers thumbup.gif
Atsakyti