Sveikos, natūralistės
Atėjau čia papasakoti, kaip MB slogą (peršalus) išgydėme su soda. Na, gal tai ir atsitiktinumas, bet du vakarus pakartojus tą procedūrą tik prasidėjus sloga pasitraukė. O po pirmo karto buvo žymiai geriau taip pat. Gal kai kurioms šis receptas ir žinomas, aš pati jį radau internete.
Paimame dubenėlį, įpilame kelis šimtus mililitrų verdančio vandens. Įdedame du 1 -2 valgomuosius šaukštus sodos, ir tais garais giliai kvėpuojam mažiausiai penketą minučių. Kvėpuoti reikia, žinoma, per nosį įkvepiant labai giliai, iškvėpti pro burną. Po procedūros iškart į lovą. Jam jau kitą rytą buvo žymiai geriau, nosis neužsikišusi. Dar vieną vakarą pakartojom ir sloga išnyko visai
QUOTE(Rikara @ 2011 10 28, 02:52)
Buvo etapas,kai maltą gvazdikėlį gėriau gan ilgai, gal pusę metšų ar daugiau.Paskui pajaučiau, kad man baisiai neskanu pasidarė,lyg pykinti pradėjo.Padariau išvadą, kad mano organizmui jau to nereikia,Padariau nemenką pertrauką, o dabar vėl organizmas puikiai suvartoja gvazdikėlio/pelyno dozę.
Teoriškai gali būti, kad taip atsitiko dėl pelyne esančio tujono. Jis, vartojant ilgą laiką, gali pakenkti inkstams, sukelti pykinimą, galvos svaigimą, nemigą ir t.t.
Papildyta:
Vakare prie MB peršalimas pradėjo kabintis. Labai plonai supjausčiau jam citriną su visa žievele, pridėjau medaus ir daug cinamono, sumaitinau + krūva žolinių arbatų ir vilnonės kojinės, tai kitą dieną kaip agurkėlis atsikėlė
QUOTE(himalaia @ 2011 10 28, 23:52)
Vakare prie MB peršalimas pradėjo kabintis. Labai plonai supjausčiau jam citriną su visa žievele, pridėjau medaus ir daug cinamono, sumaitinau + krūva žolinių arbatų ir vilnonės kojinės, tai kitą dieną kaip agurkėlis atsikėlė
Skamba gerai O gal galit maždaug proporcijas parašyti? Visą citriną supjaustėt?
QUOTE(himalaia @ 2011 10 28, 22:52)
Teoriškai gali būti, kad taip atsitiko dėl pelyne esančio tujono. Jis, vartojant ilgą laiką, gali pakenkti inkstams, sukelti pykinimą, galvos svaigimą, nemigą ir t.t.
Papildyta:
Papildyta:
Kaip paminėta mano tekste, aš pusę metų gėriau gvazdikėllį, o ne pelyną.Apie pelyno savybes žinau gan daug ir tiek laiko gerti pelyną nė baidiausiam sapne nesusapnuočiau
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2011 10 28, 16:57)
Skamba gerai O gal galit maždaug proporcijas parašyti? Visą citriną supjaustėt?
Kad iš akies ten viskas Visa citrina be sėklų, pora šaukštų nekaitinto medaus ir +- pusė arbatinio šaukštelio cinamono, riebiai taip, žodžiu. Svarbiausia citriną labai plonai supjaustyt, kad kartu baisiai nebūtų. Nes kitaip sunku vyrui įsiūlyt, kad ir kaip naudinga būtų
Aš pati taip visada beužpuolantį peršalimą gydausi- kartais dar kokio imbiero, gvazdikėlio pridedu. Visada suveikia, ypač, jei sukombinuojant su pilnaverčiu miegu
QUOTE(Rikara @ 2011 10 29, 00:56)
Kaip paminėta mano tekste, aš pusę metų gėriau gvazdikėllį, o ne pelyną.Apie pelyno savybes žinau gan daug ir tiek laiko gerti pelyną nė baidiausiam sapne nesusapnuočiau
Šaunu, tiesiog pamąsčiau, dėl viso pikto, nes ne visai aišku buvo iš pasisakymo
mergaites, vat ka daryti, kai jauti kad susalai ir esi ant ribos skauda galva ir savijauta nekokia, ka vartojat? klausimas ir vaikams tinkantis
QUOTE(sindirela @ 2011 11 03, 08:06)
mergaites, vat ka daryti, kai jauti kad susalai ir esi ant ribos skauda galva ir savijauta nekokia, ka vartojat? klausimas ir vaikams tinkantis
Arbatos (ypač liepžiedžiai, ramunėlės, čiobreliai...), ciela citrina su medum ir prieskoniais (čili, cinamonas), kojų kaitinimas. Ir kuo daugiau vaisių, daržovių, uogų maiste.
Sugebėjau pasveikti nuo rotaviruso be vaistų, gėriau daug arbatų (imbieras, medus ir citrina). Pasveikau per 7 dienas
QUOTE(himalaia @ 2011 11 04, 00:08)
Arbatos (ypač liepžiedžiai, ramunėlės, čiobreliai...), ciela citrina su medum ir prieskoniais (čili, cinamonas), kojų kaitinimas. Ir kuo daugiau vaisių, daržovių, uogų maiste.
Aš taip pat geriu daug liepžiedžių arba čiobrelių arbatas su medumi, laižau medų ir vieną. Dar man česnakas visada pagelbėja.
Merginos, šįkart aš kreipiuosi su pagalbos prašymu. Prieš tris valandas apsiplikiau ranką (plaštaką) verdančiu vandeniu. Iššoko viena pūslytė, o kitur stipriai paraudęs plotas (jis nemažas). Peršti gerokai net po tiek laiko. Kaip tą perštėjimą nuimti? Nuskausminamųjų gert nenoriu, bet jau sunkiai begaliu kentėti, nes kuo toliau, tuo labiau peršti. Nežinau, kaip naktį reikės miegoti, jei taip ir toliau skaudės
Gal ką patarsit? Mano vaistinių produktų atsargos namie nedidelės, galėčiau nebent su maisto produktais kažką atlikti... Tiesa, turiu tamanų aliejaus. Svarstau, kad gal reikia juo pasitept, bet perskaičiau dvejopų atsiliepimų. Vieni sako, kad gerai tamanai, o kiti, kad blogai bet koks aliejus po nusideginimo. Tai va ir nežinau, ką daryt. Būčiau labai dėkinga, jei atrašytumėt
Gal ką patarsit? Mano vaistinių produktų atsargos namie nedidelės, galėčiau nebent su maisto produktais kažką atlikti... Tiesa, turiu tamanų aliejaus. Svarstau, kad gal reikia juo pasitept, bet perskaičiau dvejopų atsiliepimų. Vieni sako, kad gerai tamanai, o kiti, kad blogai bet koks aliejus po nusideginimo. Tai va ir nežinau, ką daryt. Būčiau labai dėkinga, jei atrašytumėt
Aš irgi laikaus nuomonės, kad iškart po nusideginimo(na, nedaug laiko praėjus) aliejus negerai, nes toj vietoj dar labiau kils odos temperatūra. Reikia vėsint, ramint. Pabandykit perpus perpjautos žalios bulvės arba tarkių uždėti, bet irgi geriau pasiskaitykit atsiliepimus, bo bijau kalta likti jei bus negerai... Aš bulvę pati dėdavau, palengvėja. Alavijo gelis tiktų irgi.
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2011 11 04, 16:33)
Merginos, šįkart aš kreipiuosi su pagalbos prašymu. Prieš tris valandas apsiplikiau ranką (plaštaką) verdančiu vandeniu. Iššoko viena pūslytė, o kitur stipriai paraudęs plotas (jis nemažas). Peršti gerokai net po tiek laiko. Kaip tą perštėjimą nuimti? Nuskausminamųjų gert nenoriu, bet jau sunkiai begaliu kentėti, nes kuo toliau, tuo labiau peršti. Nežinau, kaip naktį reikės miegoti, jei taip ir toliau skaudės
aš vissada tepuosi levandų aliejum - kitą dieną jau nebejauti kad buvai nusideginus, tik kad odos spalva pakitus būna.