Įkraunama...
Įkraunama...

Gydomės ekologiškai arba

sveiki, man jaučiu ateina sinusitas, kaip gydytis? ten siūlo su kiaušiniu, bet man skauda kaktą, tai tas kiaušinis kažkaip atrodo ne ten ridenamas būtų, na su druska paskalaut nosį reik, česnako kol kas neturiu, kaip dar kažin? verysad.gif
ir dar kaip tiksliai salauti nosį? įtraukti ir palaikyt pora sekundių ir išpūsti ar ilgiau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciuju'ke: 20 rugsėjo 2011 - 13:54
nedekite nei kiausiniu, nei bulviu karstu, galite pabloginti situacija
1. nusipirkite GELOMYRTOL FORTE. stebuklingas dalykas sinusitui, slogai ir bronxitui. po kapsule 3 kartus dienoje bent savaite laiko
2.cesnako skiltele gal gausit kur nors ir sviesto maza gabalyti smile.gif
3. kalavimas peroksidu: nosiai-i stikline vandens 5 lasai peroksido (vaistinese parduodamo) gerklei-15 lasu peroksido.
4. skalavimas druska: pasidarykite siltame vandenuke rupios, nevalyos arba himalajines druskos tirpaliuka, labai gerai butu ilasinti kokius 2 laselius arbatmedzio eterinio aliejau - ipilkite i platoka indeli, viena snerve uzspauskite, kita snerve atsargiai itraukite tirpalo, kad net gerkleje pajustumete ir kelias sekundes palaikiusi, viska ispuskite lauk, vis dar laikydami uzspausta pirmaja snerve (pusti nosi galima tik po viena snerve, kita turi buti gerai uzspausta pirstu) po to viska pakartokite su kita snerve-pirmoji uzspausta, antraja traukiate tirpala ir ispuciate lauk. Taip po 3 kartus kiekviena snerve/ As jau nuo kudikystes ismokiau vaikus taip plauti noskas:)
Jei nesigauna itraukti i nosi is indo, galima su klizmute ipurksti tirpalo i nosi arba gal turite pasilikusi buteliuka nuo nosies lasu, kur purskiami vaistukai, galite i toki purskiama butelaiti susipilti savo tirpala ir daugybe kartu pompuoti, kol nosis gerai issiplaus(sis budas tinka vaikams, nes purskia smulkiai labai, tai mazyliui nebus tokio streso didelio)
Sis tirpalas mums labai padeda ir nuo gerklu paraudimu ir skausmu.
5. ingaliacijos. Jei neturite ingaliatoriaus, kur telpa ir nosis, tai puodas ir ranksluostis. Imeskite zoleliu arba eteriniu aliejuku ilasinkite ir pakvepuokite per nosi, viskas ims varveti lauk.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 20 rugsėjo 2011 - 14:25
4u.gif Nenoriu ginčytis dėl šildymo-nešildymo. Sinusitas jau rimta liga, gydytojo konsultacija nepakenktų, pasakytų konkrečiu atveju kas tinka-netinka, nuotrauką padarytų, gal ir antibiotikų skirtų... Aš šildau ir kaktą, karšta druska, Bioptrono lempa, arbatos puodelį priglaudžiu kol geriu... Karštą akmenį plokščią iš pirties atsinešu( akmuo patogu tuo, kad ilgai šilumą išlaiko)suvynioju, paskui karštam vandeny pašildau vis ir šildau, man gerai. Kol aplink audiniai šilti, užsikimšimas praeina. Juk ir mamytės vonias vaikams šiltesnes daro - nes šiluma atpalaiduoja kvėpavimo takus, baciloms karštis daugintis nepalankus. Druska plaunu kuo dažniau, jei būnu namie, tai neskaičiuoju kiek kartų, kiek netingiu - išsitirpinu puodelyje, plaunu pasilenkus virš kriauklės su vienkartiniu dideliu(10-20ml) švirkštu, nestipria srovele į vieną šnervę, galvą palenki į tą pusę, net girdis kaip į sinusus nubėga kartais, tada tebebūdama pasilenkus pakreipi į kitą pusę, kad vanduo išbėgtų per kitą šnervę kiek dar liko, ir taip kelis kartus iš kelių pusių, šiltu (nekarštu, gleivinės negalima nudegint) tirpaliuku, paskui gerai išsiputi visą turtą, ima kristi gabalais. Įtraukt man nepatogu, reikia saugotis kad per giliai nepatektų. Šimtą metų pas gydytojus dėl sinusito nebeinu, nes nieko geriau nepasiūlys. Ir būtinai reikia dekongestantų gerti ir lašinti 3 kartus (nepiktnaudžiauti dažniau, taip labai daug kas įsitaiso priklausomybę nuo slogos lašiukų), kurie atpalaiduotų, tinimą mažintų ir skystintų, būtinai. Aš lašinu tik ryte, kad atsikimštų, ir prieš miegą, dieną užtenka šildyt-plaut, nes kuo dažniau ir kuo stipresnius lašini, tuo labiau tinsta ir kemšasi. Naudoju vaikiškus lašus, jei nuo pat slogos pradžios juos lašini, tai ir veikia, nereikia arkliškų dozių. Česnakas natūralu, bet degina gleivinę. Pasakoju kaip aš gydausi, kitiems gal patinka kitokie metodai. 4u.gif Reiks ir man vakare karštos vonios su eteriniais, kažko gale gerklės jautru g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 20 rugsėjo 2011 - 14:30
QUOTE(Nidulia @ 2011 09 20, 15:21)
1. nusipirkite GELOMYRTOL FORTE. stebuklingas dalykas sinusitui, slogai ir bronxitui. po kapsule 3 kartus dienoje bent savaite laiko

oj ačiū už tokią išsamią ataskaitą 4u.gif , česnako nupirks man šiandien, dėl gelomyrtol, geriu jau nuo tada kai sloga prasidėjo... slogos beveik nebėr, bet jaučiu, kad sinusitas ateina... kažkaip neitin suveikė man, na dar ir geriu aš jį, bet vat jaučiu, kad jis nepadės, nes šiaip šis svaistas pas mane nr. 1
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciuju'ke: 20 rugsėjo 2011 - 14:38
o geriate gelomyrtol ar gelomyrtol FORTE?, reikia ta forte. Butinai pasidarykite ta tepaliuka su cesnaku ir sviestu (paverskite kelis psl atgal, ten mergaites pakartojo pecepta ir kurias vietas tepti)
saltuoju sezonu kasdien gerti imbiero arbatos, bent po 1 puodeli - pasipjaustai i puodeli imbiero saknies, cirtina, medus, uzpili verdanciu vandeniu, palauki ir geri, Kol karstoka, net kartumo nesijaucia, tik salta tampa nebeskaiai kartoka.
arba pasiruosti i stiklaini pusfabrikati-sutarkuoti imbiero sakni, sumaisyti su medumi ir i saldytuva, Tada tik pakabini sauksta ir i puodeli
Jei skauda gerkle, reikia dar itarkuoti kiek cesnakiuko ir citrios, pakabinti arbatini sauksteli ir ciulpti ta kosele. Neskanu, bet tikrai padeda.

Merginos, pas mane klausimas del varskes kompresu kosint: kiek dienu is eiles reikia juos deti, kad pasigydyti? Kasdien deti ar daryti pertraukas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 20 rugsėjo 2011 - 14:57
QUOTE(Nidulia @ 2011 09 20, 15:39)
o geriate gelomyrtol ar gelomyrtol FORTE?, reikia ta forte. Butinai pasidarykite ta tepaliuka su cesnaku ir sviestu (paverskite kelis psl atgal, ten mergaites pakartojo pecepta ir kurias vietas tepti)
saltuoju sezonu kasdien gerti imbiero arbatos, bent po 1 puodeli - pasipjaustai i puodeli imbiero saknies, cirtina, medus, uzpili verdanciu vandeniu, palauki ir geri, Kol karstoka, net kartumo nesijaucia, tik salta tampa nebeskaiai kartoka.
arba pasiruosti i stiklaini pusfabrikati-sutarkuoti imbiero sakni, sumaisyti su medumi ir i saldytuva, Tada tik pakabini sauksta ir i puodeli
Jei skauda gerkle, reikia dar itarkuoti kiek cesnakiuko ir citrios, pakabinti arbatini sauksteli ir ciulpti ta kosele. Neskanu, bet tikrai padeda.

taip forte wink.gif ir imbierą didelę šaknį suvartojau, man skanu, kai karstelna, na dariau kaip rašote su medum ir t.t. aha tas košeles esu bandžius, tik ne šįkart, gerklės nebeskauda man jau bet kosčiu ir atsikosinėju smile.gif na vienu žo ačiū, eisiu dirbt smile.gif
Atsakyti
dar ir kosite? tai varskes kompesa nakciai, arba bent garstyciu lapeli ant krutines smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2011 09 20, 15:58)
dar ir kosite? tai varskes kompesa nakciai, arba bent garstyciu lapeli ant krutines smile.gif

o garstyčių lapelių turiu thumbup.gif jo kosčiu, bet valančiai, na geriau jau smile.gif jūs kaip mama biggrin.gif
Atsakyti
aha, kaip mama smile.gif reiskia gelomyrtolis padejo atsikosejomui:)
i dubeni karstoko vandens (kiek gali kojos kenteti) iberti akmens druskos, eteriniu alieju palasinti ir kaitinti kojytes:)
tada i vilnones kojinytes ir i lovyte su kompresu arba garstycia ant krutines:)
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2011 09 20, 16:14)
aha, kaip mama smile.gif reiskia gelomyrtolis padejo atsikosejomui:)
i dubeni karstoko vandens (kiek gali kojos kenteti) iberti akmens druskos, eteriniu alieju palasinti ir kaitinti kojytes:)
tada i vilnones kojinytes ir i lovyte  su kompresu arba garstycia ant krutines:)

Tfu tfu tfu, kol kas nereikia. Bet pasiskaičiau ir aš jūsų visų patarimus. Užpuolus bėdai šis būdas man labai padėjo drinks_cheers.gif
Atsakyti
Klausykit, gal ir kvailai nuskambes bet gal kas zinot kaip gydyti alergija 6 men kudikiui? Ir kaip palengvinti? Kuo tepti? Nuo visokiu gyd duotu kremuku drekinanciu tik blogiau...kazkiek geriau kai sviestmedziu patepu...
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 09 26, 22:57)
Klausykit, gal ir kvailai nuskambes bet gal kas zinot kaip gydyti alergija 6 men kudikiui? Ir kaip palengvinti? Kuo tepti? Nuo visokiu gyd duotu kremuku drekinanciu tik blogiau...kazkiek geriau kai sviestmedziu patepu...

Tikrai ne kvailai skamba. Bet mažoka informacijos.
Kas galėjo įtakoti alergiją? Gal skalbimo priemonės, gal maistas?
Nes tai irgi turi įtakos palengvinimui...
Atsakyti