![4u.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/4u.gif)
Nenoriu ginčytis dėl šildymo-nešildymo. Sinusitas jau rimta liga, gydytojo konsultacija nepakenktų, pasakytų konkrečiu atveju kas tinka-netinka, nuotrauką padarytų, gal ir antibiotikų skirtų... Aš šildau ir kaktą, karšta druska, Bioptrono lempa, arbatos puodelį priglaudžiu kol geriu... Karštą akmenį plokščią iš pirties atsinešu( akmuo patogu tuo, kad ilgai šilumą išlaiko)suvynioju, paskui karštam vandeny pašildau vis ir šildau, man gerai. Kol aplink audiniai šilti, užsikimšimas praeina. Juk ir mamytės vonias vaikams šiltesnes daro - nes šiluma atpalaiduoja kvėpavimo takus, baciloms karštis daugintis nepalankus. Druska plaunu kuo dažniau, jei būnu namie, tai neskaičiuoju kiek kartų, kiek netingiu - išsitirpinu puodelyje, plaunu pasilenkus virš kriauklės su vienkartiniu dideliu(10-20ml) švirkštu, nestipria srovele į vieną šnervę, galvą palenki į tą pusę, net girdis kaip į sinusus nubėga kartais, tada tebebūdama pasilenkus pakreipi į kitą pusę, kad vanduo išbėgtų per kitą šnervę kiek dar liko, ir taip kelis kartus iš kelių pusių, šiltu (nekarštu, gleivinės negalima nudegint) tirpaliuku, paskui gerai išsiputi visą turtą, ima kristi gabalais. Įtraukt man nepatogu, reikia saugotis kad per giliai nepatektų. Šimtą metų pas gydytojus dėl sinusito nebeinu, nes nieko geriau nepasiūlys. Ir būtinai reikia dekongestantų gerti ir lašinti 3 kartus (nepiktnaudžiauti dažniau, taip labai daug kas įsitaiso priklausomybę nuo slogos lašiukų), kurie atpalaiduotų, tinimą mažintų ir skystintų, būtinai. Aš lašinu tik ryte, kad atsikimštų, ir prieš miegą, dieną užtenka šildyt-plaut, nes kuo dažniau ir kuo stipresnius lašini, tuo labiau tinsta ir kemšasi. Naudoju vaikiškus lašus, jei nuo pat slogos pradžios juos lašini, tai ir veikia, nereikia arkliškų dozių. Česnakas natūralu, bet degina gleivinę. Pasakoju kaip aš gydausi, kitiems gal patinka kitokie metodai.
![4u.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/4u.gif)
Reiks ir man vakare karštos vonios su eteriniais, kažko gale gerklės jautru