Įkraunama...
Įkraunama...

Gydomės ekologiškai arba

QUOTE(JusRuMa @ 2011 03 11, 18:21)
Kas keisčiausia - kuomet atsisakiau kremų (pradėjau naudoti aliejus), o įprastą šampūną pakeičiau į ekologišką - liga paūmėjo. Žinoma, tai gali būti ir sutapimas. Bet tyrimą dėl alergenų, manau, tikrai, verta pasidaryti.
Papildyta:
kaip tai su virgule? blink.gif  Čia tuo pačiu principu, kaip vandens šuliniui ieško? g.gif

Teisingai pastebejote, gali ir nuo naturalaus isberti. Pvz jeigu alergiskas braskems, tai jos gali buti super ekologiskos, svarios, nors is menulio,vistiek joms alergiskas. Paplitusi nuomone, kad chemijai alergiski, o vat ekologiska,viskas tinka... As asmeniskai nesu alergiska kosmetikai, bet del sveikatos pereinu, prie ekologisku kuno ir namu prieziuros priemoniu. Taigi jums individualiai reiketu atsirinkti,kam nesate alergiska ir naudoti. As sergu atopiniu dermatitu, kuris nesirode nuo vaikystes jau 15 metu, ir pries 1,5 metu ji isauke merino vilnos kaldra verysad.gif vaistus geriu, tepaliukais tepu, bet jau taip tose vietose oda issausejusi buvo. Siaip kunui nusipirkau ekologiska migdolu alieju, ir pastebejau, kad man pazeistos alergijos vietos issilygyno bigsmile.gif o nuo lazdyno riesutu aliejaus isbere.
Beje kas liecia alergijas, vienas profesorius man sake, kad atopinis dermatitas tuom ir bjaurus, kad gali keistis dalykai, kam tampame alergiski, ir sunku nustatyti, ir atkalbejo mane nuo visu tu tyrimu, sake, kad tai tas pats kas is zvaigzdziu speti kam alergiska. Is pradziu supykau, isejau, db tikiu, pati jausiu, ka galiu valgyti, naudoti. Beje tevai mane vaikysteje vilko vilnoniais megztiniais, ir aisku vaiksciojau siaubingomis zaizdomis, o nedave man saldainiu sakydavo, kad nuo ju doh.gif Aisku paauglysteje, pradejau pati spresti ka rengtis, tie megztiniai visada kele antipatija, ir alergijos nebuvo, bet tai savaime nesinorejo, nezinojau, kad alergiska.
Papildyta:
ax.gif tik db atidziau isiskaiciau JusRuMa, pasju seborejinis dermatitas, jis skiriasi nuo atopinio dermatito.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo t@msiaplauke: 17 rugsėjo 2011 - 15:19
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 16, 18:37)

Dekui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MaGre @ 2011 09 17, 00:36)
labai Jums aciu uz patarimus del  rugstingumo bigsmile.gif , o rugsciu tyrimas tikriausiai daromas tik ryjant zarna ? man sita procedura baisesne uz gimdyma  unsure.gif

Visai buvau uzmirsusi linu semenis  doh.gif , kazkada esu gerus, susimaliau su kavamale, is vakaro uzplikindavau sauksciuka karstam vandenyje, ryte isgerdavau.

Nidulia, ar gerete ta zaliaji moli ? Skaiciau apie ji ir labai sudomino, o jei dar ir nuo situ bedu padeda tai tikrai reikes nusipirkti  bigsmile.gif

Aš ir žarną ryjau, ir linų sėmenis, ir molį gėriau smile.gif

Žarnos ryjimas atrodė didžiausia gyvenimo katasrofa kol jos neprarijau. Iš tiesų ten nieko baisaus, o ir gydytojas pasitaikė labai švelnus, malonus, užkalbėjo dantis ir net nepajutau kai jis man ją įkišo biggrin.gif Sugebėjau net spalvotame ekrane stebėti savo vidų biggrin.gif Žinoma, paskui pasidarė sunku ir procedūros pabaiga nebuvo labai maloni, nes pradėjau jausti savyje svetimkūnį, tačiau tikrai nebūtų labai baisu kartoti dar kartą smile.gif

Turiu refliuksą, tad ilgą laiką teko vartoti vaistus. Pagerėjimas nuo jų buvo, tačiau vėliau viskas grįžo su dviguba jėga. Nenorėdama alinti savęs vaistais pradėjau gerti linų sėmenis, apie 2-3 mėn kasdien. Iš pradžių dukart per dieną, vėliau rytais tik pabudus, pusvalandį prieš valgį. Iš pagrindų pakeičiau mitybą ir gyvenimo būdą. Nevalgau nieko kepto, rūkyto, riebaus, aštraus ir pan - viskas tik virta, troškinta, liesa. Valgau daug košių, grūdinių produktų, vaisių. Kavą geriu tik kartą per savaitę ir rečiau, ją pakeičiau cikorijų kava, kuri, asmeniškai man yra labai skani, o svarbiausia, sveika skrandžiui, tačiau ir ja nepiktnaudžiauju, max keli puodeliai per savaitę. Arbatą geriu tik žolelių - renku pati arba perku lietuviškas Etno, Švenčionių vaistažolių ir Acorus. Visus vaisius ir daržoves valgau tik be odelių - lupu viską iš eilės. Jokių riebių tortų, bandelių, pyragėlių, čipsų ir kitokių nesąmonių. Duoną kepu namuose, su linų sėmenimis ir kmynais, saulėgrąžomis. Atsisakiau alkoholio, sulčių, įvairių parduotuvinių gėrimų - geriu tik negazuotą mineralinį arba namuose virtą kompotą.

Nutraukus linų sėmenis pradėjau gerti Argital molį. Kas mane nustebino, jis yra skanus bigsmile.gif Gėriau mėnesį, dabar man pertrauka, nuo 1dienio turbūt vėl gersiu. Teigiamas poveikis būtų tas, kad man nepablogėjo, nors tada buvau jau mėnesį be linų sėmenų ir dar ilgesnį laiką be vaistų.

Pakeisti mitybą ir gyvenimo būdą tikrai nebuvo lengva, tačiau viską keitėme dviese, tad buvo lengviau. Palaipsniui pripratau ir tai tapo savaime suprantamu gyvenimo būdu, dabar nebesinori nei kavos, nei visokių tortų, be kurių kažkada negalėjau. Žinoma, nuodėmių padarau, tačiau sąminingai, nes drausti sau viską irgi yra negerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Galadrielė @ 2011 09 17, 17:09)

Zaviuosi tokiais zmonemis kaip Jus 4u.gif man kolkas taip pakeisti gyvenimo buda sansu nulis, nors labai noreciau ir tikiuosi palaipsniui po truputeli prie to prieiti, situ gazuotu limonadu ir cipsu ir kitokiu s... jau seniai nevartojam, visiskai atsisakiau kavos, nors buvau nuo jos priklausoma, mesos vartojima sumazinau iki minimumo, bet labai ziauriai sunku kai namie du mazi vaikai ir dar vyra reikia pamaitinti, o jie pas mane kosiu ir visokiu ten darzovieniu paprastu nelabai valgo doh.gif

Zarna as rijau viena kart visai neseniai, bet man tai pasirode baisiai nemaloni procedura nes nuo pat pradziu jauciau visa ta svetimkuni landziojanti viduj wacko.gif

Kur perkate Argital moli ?
Atsakyti
QUOTE(MaGre @ 2011 09 17, 19:29)
Zaviuosi tokiais zmonemis kaip Jus  4u.gif  man kolkas taip pakeisti gyvenimo buda sansu nulis, nors labai noreciau ir tikiuosi palaipsniui po truputeli prie to prieiti, situ gazuotu limonadu ir cipsu ir kitokiu s... jau seniai nevartojam, visiskai atsisakiau kavos, nors buvau nuo jos priklausoma,  mesos vartojima sumazinau iki minimumo,  bet labai ziauriai sunku kai namie du mazi vaikai ir dar vyra reikia pamaitinti, o jie pas mane kosiu ir visokiu ten darzovieniu paprastu nelabai valgo  doh.gif 

Zarna as rijau viena kart visai neseniai, bet man tai pasirode baisiai nemaloni procedura nes nuo pat pradziu jauciau visa ta svetimkuni landziojanti viduj wacko.gif

Kur perkate Argital moli ?

Kalbinkite ir vyrą jungtis kartu, keiskite ir vaikų mitybą - kartu su vyru bus lengviau pačiai, o vaikams nuo mažų dienų įskiepysite tinkamos mitybos pagrindus ir galbūt užbėgsite už akių ateities problemoms. Keiskite viską pamažu, nes kadangi pati viską keičiau radikaliai ir greitai, buvo tikrai sunku, o pamažu priprantama ir paskui pasimiršta, jog kažkada viskas buvo kitaip smile.gif

Žarnos ryjimas labai priklauso dar ir nuo personalo. Laimei, man pasitaikė labai supratingas ir švelnus gydytojas, tad ir procedūra nebuvo tokia baisi. Mama keliskart irgi ryjo žarną Santariškėse, o jai šita procedūra prilygsta tragedijai, nes organizmas tiesiog nepriima tos žarnos, tai irgi pasitaikė neblogas gydytojas, padaręs švelnią narkozę, kuomet žmogus užmigdomas kelioms minutėms, kad atsipalaiduotų raumenys ir nebūtų pasipriešinimo.

O žalią molį pirkau ŽaliaŽalia, nes kai dariausi veido valymą, pasipasakojau apie savo bėdas, kurias atspindi ir veido oda, tai Elytė rekomandavo jį išbandyti. Pirkau mažiausią kiekį, atrodo 250g, tai Elytė sakė turėtų užtekti bent jau 3-4 mėnesiams.
Atsakyti
QUOTE(MaGre @ 2011 09 16, 23:36)
labai Jums aciu uz patarimus del  rugstingumo bigsmile.gif , o rugsciu tyrimas tikriausiai daromas tik ryjant zarna ? man sita procedura baisesne uz gimdyma  unsure.gif

Visai buvau uzmirsusi linu semenis  doh.gif , kazkada esu gerus, susimaliau su kavamale, is vakaro uzplikindavau sauksciuka karstam vandenyje, ryte isgerdavau.

Nidulia, ar gerete ta zaliaji moli ? Skaiciau apie ji ir labai sudomino, o jei dar ir nuo situ bedu padeda tai tikrai reikes nusipirkti  bigsmile.gif

vat ir atsiprasykite savo linu semenu smile.gif manau galima ir nemaltas verdanciu uzpilti ir ryte, tusciu skrandziu, gerti (jums butina kiekviena ryta)
as kol kas geriu baltaji ventiliuota moli, man jis grazesnis, bet kai subaigsiu, gersiu zaliaji-nerealiai sutvarke zarnyna. Pas man ziel de zur. Merginos sake, kad "Argitalio" skanesnis:)
tik nepirkite bile kokio, turi buti aukstos kokybes ir ventiliuotas, skirtas gerimui
o skrandzio rugstingumo ph nustatyti-taip, zarna ryjant paima megini skrandzio sulciu smile.gif
Atsakyti
Sveikos.

Auginame labai judrų dvimetį, tad ne visi būdai deja tinka mums. Gal galite patarti ką naudoti labai stipriai slogai? Vakar baisiai buvo, šiandien neprakvėpuoja net.
Bandau spaudyti aktyvius taškus, šiek tiek padeda bet neilgam. Dar Quixx purškiu ir jis pats dažnai pučia nosytę. Labai laiminga būčiau dar kokių būdų sužinojusi.
Atsakyti
o juros vandenuka leidzia purksti i nosyte? labai gerai isplauna ir naikina bakterijas.
o kaip receptukas-cesnakas su sviestu-tepti prie nosies?
o pagarinti eterinius aliejus kambaryje? Arbatmedzio, levandos ir t.t.
"gelomyrtol " gerai isvaro viska lauk
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 09 19, 16:02)
Sveikos.

Auginame labai judrų dvimetį, tad ne visi būdai deja tinka mums. Gal galite patarti ką naudoti labai stipriai slogai? Vakar baisiai buvo, šiandien neprakvėpuoja net.
Bandau spaudyti aktyvius taškus, šiek tiek padeda bet neilgam. Dar Quixx purškiu ir jis pats dažnai pučia nosytę. Labai laiminga būčiau dar kokių būdų sužinojusi.

Labai geras atradimas mums buvo sergant sloga uostyt Jeronimų(pelargonijos) lapus arba pagarint Jeronimų eterinį aliejų, dar gerai ne tik alijošių sultis, bet ir paleistuvės, jos sultis reikia sumaišyti su virintu vandeniu ir su pipete lašinti į nosį.

O či dar atnešu iš pirmo puslapio
Slogą gydyt padeda alijošiaus sultis, tiesiog išsispausti alijošiaus ir įsilašinti į nosį. Tik būtinai reikia apriboti pieno produktų vartojimą, nes jie skatina gleivių organizme susidarymą.
Sinusitą gydyt padeda: sūrus vanduo arba raudonas Humer(praplovimui), virtas kiaušinis (kol neatšals reikia rident nuo vienos paakių pusės į kitą per nosį), česnako su sviestu mišinys(lygiom dalim sumaišomas česnakas su sviestu (česnaką tarkuot, sviestą palaikyt kamb. temperatūroj). 3 naktis iš eiles tept apie nosį ir virš akių, ten kur renkasi pūliai ir būtinai tept padus tuo pat mišiniu ir apsiauti vilnones kojines nakčiai. Tik būtinai reikia apriboti pieno produktų vartojimą, nes jie skatina gleivių organizme susidarymą.
Atsakyti
Nu jūros vandenuką šiaip ne taip įpurškiu. Dėl to česnako su sviestu labai abejotina, kad leisis, nors tikiu būtų naudinga labai.

Eteriniai aliejai... Turiu eukaliptų, arbatmedžio ir mandarinų. Pastarasis kiek žinau nelabai tinkamas peršalimo ligoms, labiau miegą gerina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Refresh: 19 rugsėjo 2011 - 17:37
4u.gif Nuo slogytės net patiems mažiausiems siūlyčiau duoti Sinupret sirupėlio(ar lašiukų, tikrai yra vaikams skirta forma), tai irgi augalinis preparatas, jie ne tik skystina gleives, bet ir labai gerai "atkemša", aš pati kai prireikia geriu tabletes, bet net ne suaugusio, o vaikišką dozę ir pakanka. Gelomyrtol irgi geras, bet mano šeimoj labiau pasitvirtino Sinupretas (nuorodoj apie vaikų peršalimo ligų gydymą, abu šitie prie natūralių priemonių)
http://www.mitela.lt...403162901_1.pdf
O gal vaikiukas norėtų pažaist gydytoją ir pats į nosytę silpno jūros druskos tirpaliuko įsipurkšti? Jau daug metų nebeperku tokių vaistinėje, išsitirpinu puodelyje ir plaunu šiltu su švirkštu(be adatos žinoma), tik vaikui nereikia stipraus, vos vos pasūdyti. Šiluma labai gerai atleidžia, druskos rupios pašildyti, suvyniuot į rankšluostuką ir palaikyt, tik atsargiai nenudeginkit. Sveikit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 19, 18:06)
Tik būtinai reikia apriboti pieno produktų vartojimą, nes jie skatina gleivių organizme susidarymą.

Taip, ir ne tik pieno produktus, bet ir kvieciu, rugiu, avizu, mieziu ir ju produktu vartojima, bei bulves, nes jie irgi sudaro gleives organizme. Taip pat, kuri laika atsisakyti mesos ir kiausiniu, nes jie labai apkrauna organizma, o tai apsunkina pasveikima.

Dar slogai galima su ukisku muilu plauti nosyte.
Atsakyti