Įkraunama...
Įkraunama...

Reti, keisti, įdomūs, negirdėti vardai

QUOTE(Rožė Marija @ 2011 03 07, 20:26)
Paskutiniai mano keisti ,,sutikti" vardai buvo-
Vytuolis (kažkoks valdininkas)- man kažkodėl asocijuojasi su ,,pavyduolis" laugh.gif

Man tai su nuvytusiu augalu...

QUOTE(Rožė Marija @ 2011 03 07, 20:26)
Indiana- (med. sesutė poliklinikoje)- iš pradžių  maniau, kad apsirikau perskaitydama kortelėje, bet tikrai- Indiana...gal tėvai mėgo filmą apie Indianą Džounsą biggrin.gif

Jau yra vienas vardas kaip JAV valstija - Juta, tai gal Indiana ne taip jau baisu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rožė Marija @ 2011 03 07, 17:26)

Šiaip teisingai mąstote, tik pagal viską tokio trumpinio Vardininkas turėtų būti- ne Zanas, o Zanis smile.gif g.gif
mano tėtis yra Zenonas, jo tėvas, mano senelis taip pat, prosenelis taip pat- sutrumpintai žemaitiškai- Zanis cool.gif

Žemaitijoj Zanis, Aukštaitijoje - ne.
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 03 07, 19:37)
Jau yra vienas vardas kaip JAV valstija - Juta, tai gal Indiana ne taip jau baisu biggrin.gif

įdomiai skaičiau temą apie vardus ir asociacijas....tikrai, kad labai įdomu, jog skirtingiems žmonėms skirtingi vardai siejasi su skirtingais daiktais, reiškiniais. O man tai Indiana iškart su tuo filmu 4u.gif

Dar vieną tokį keistesni prisiminiau- kaimynystėje apsigyveno tokia panelė- 25 metų, kažkada teko susipažinti, nes bendrai reikėjo pildyti tokias formas, tai pasirašė Brigitė g.gif vardas kaipo ir nekeistas, tik galūnė keista, man priminė užsienietiško varianto Brigitte sulietuvintą vardą cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rožė Marija: 07 kovo 2011 - 19:28
Dokumentuose aptikau vardą Lymantė.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2011 03 07, 20:43)
Žemaitijoj Zanis, Aukštaitijoje - ne.

Kėdainių rajone - Zanas ir ne kitaip.

Smagių dalykų metrikacijoje vaikus registruojant pasitaikydavo: tvarkydamiesi paveldėjimą mama ir jos brolis ilgai įrodinėjo, kad jų tėvas tas pats, nes senelis vieno gimimo liudijime Kazimieras, kito - Kazys smile.gif
Atsakyti
Žemaitijoj mėgsta -is galūnę: Vidis, Tuomis, Vaidis, Rimis - visus taip vadinamus pažįstu. nors dokumentuose Vidas, Tomas, VAidas, Rimantas.
Atsakyti
O kaip jum vardas Faina? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 03 11, 23:12)
O kaip jum vardas Faina? blink.gif

Senas slaviškas vardas, beje, kirčiuojamas ne FAina, o FaIna. Nieko keisto smile.gif
Atsakyti
as norejau savo dukrytei duoti varda Gunda ka jus manot?vyras nesutiko nes sako skamba kaip pagunda biggrin.gif
Atsakyti
Mūsuose užregistruotas Jokūbas Aušrutis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ispanija650 @ 2011 03 11, 21:41)
as norejau savo dukrytei duoti varda Gunda ka jus manot?vyras nesutiko nes sako skamba kaip pagunda biggrin.gif

man gražus, nors su gundymu ir susijęs smile.gif

QUOTE(rasiux- @ 2011 03 12, 10:58)
Mūsuose užregistruotas Jokūbas Aušrutis  biggrin.gif

vardas toks? bigsmile.gif doh.gif

Prienų krašte į savivaldybę kandidatavo Toliama blink.gif iš gimusių įdomiausias mergaitės - vardas: Ignė. dar minima Kastulė.
Atsakyti
QUOTE(rasiux- @ 2011 03 12, 10:58)
Mūsuose užregistruotas Jokūbas Aušrutis  biggrin.gif

lotuliukas.gif doh.gif blink.gif
Atsakyti