ve.lt rašo apie moterį, vardu Klareta
QUOTE(Gossipgirl @ 2011 04 18, 18:37)
Nesuprantu tokių dalykų,kam ta mažybinė forma,jei jau norėsi,tai vadinsi vaiką taip,bet dokumentuose...
Vis tenka telefonu pabendrauti su viena moterimi kurios vardas Aušrelė. (Bent taip jau pristatoma tos įmonės svetainėje). Tai keista pastoviai klausti ar su Aušrele kalbu? Lyg į kokią mergaitę kreipčiausi.
Man tai nepatinka mažybinės formos vardai. Manau,kad ir patys suaugę žmonės negerai jaučias
Per Lietuvos ryto Tv kalbėjo policininkas Einis
užkliuvo vienos forumietės vaiko vardas - Žemė
QUOTE(muminukas @ 2011 04 28, 11:37)
užkliuvo vienos forumietės vaiko vardas - Žemė
O ko dabar taip akytes išpūtei? Man tai visai gražu - Žemė, Žemelė, Žemytė
QUOTE(HappyAngel @ 2011 04 28, 13:29)
O ko dabar taip akytes išpūtei? Man tai visai gražu - Žemė, Žemelė, Žemytė
neee... Žemyna - taip, Žemė - ne...
Keli įdomesni vardai iš telefonų knygos:
Halina, Genoefa( net kelias tokias radau), Franas(kaip bebūtų keista pavardė labai lietuviška), Elizaveta, Zigfridas, Jugasė, Kajetonas, Olesė, Žibutė, Agafija, Alvirutė (gerai, kad ne atvirutė), Evdokija, Bolis, Hendrikas. Dar man labai keistas vardas Zinaida.
Halina, Genoefa( net kelias tokias radau), Franas(kaip bebūtų keista pavardė labai lietuviška), Elizaveta, Zigfridas, Jugasė, Kajetonas, Olesė, Žibutė, Agafija, Alvirutė (gerai, kad ne atvirutė), Evdokija, Bolis, Hendrikas. Dar man labai keistas vardas Zinaida.
Lygtais čia neminėtas, mano labai artimo šeimos nario vardas Narūnas- lietuvių kilmės, reiškia: vikrus ir greitas. Kai aš įpratus, man gražu
Lryte korespondento vardą skaičiau - Eldoradas
ir žinau moterį, vardu Viltauta. Viltautė gražiau skambėtų. kaip ir Tatuvyda - Tautvydė, antrasis variantas daug gražesnis, o atrodo, tik galūnė kita.
ir žinau moterį, vardu Viltauta. Viltautė gražiau skambėtų. kaip ir Tatuvyda - Tautvydė, antrasis variantas daug gražesnis, o atrodo, tik galūnė kita.
QUOTE(Black_white @ 2011 04 30, 15:49)
Keli įdomesni vardai iš telefonų knygos:
Tik Alvirutes, Jugases ir Bolio nepazistu, o visi kiti buve vardai pazistami ar kada sutikti. Tiesa didesne dalis pagyvenusiu zmoniu. Frano nepazistu, pazistu Frane ir keista buvo pradzioje, bet kaimuose seni zmones daznai pranus vadina franais, tad gal nieko keista, kaip taria taip ir pavadina.
Kajetanos vardu drauge savo mazyle pavadino. Nors man nelabai.
Dar pazistu vaikina vardu Eldaras. Ir tas vardas man grazus, nors ir ne lietuviskos kilmes.
Ir pagyvenusia moteri vardu Vane.
Zinaida normalus slaviškas vardas.
Vienoje TV laidoje girdėjau Ornaldas ir Aertonas ( broliai).
Vienoje TV laidoje girdėjau Ornaldas ir Aertonas ( broliai).