Kadangi pabaigiau senąją temą, sukūriau naują
QUOTE(Forget @ 2011 02 22, 12:06)
Man tai gražus ne koks serialinis
man ir patinka,ir gal del to,kad tokio manau antro nelabai bus
pažįstu merginą, vardu Daugailė. taip gražiai man skamba. beje, vardo niekas netrumpina.
QUOTE(muminukas @ 2011 02 24, 14:48)
pažįstu merginą, vardu Daugailė. taip gražiai man skamba. beje, vardo niekas netrumpina.
tikrai gražu
QUOTE(muminukas @ 2011 02 24, 15:48)
O kodėl vardą būtinai turi trumpinti? - mano vardas lietuviškas triskiemenis, bet niekas netrumpino, nors vardas trumpinimui itin tinkamas
QUOTE(Minerva @ 2011 02 24, 21:51)
O kodėl vardą būtinai turi trumpinti? - mano vardas lietuviškas triskiemenis, bet niekas netrumpino, nors vardas trumpinimui itin tinkamas
reta atvejis
QUOTE(Arvena @ 2011 02 25, 00:47)
reta atvejis
Tai kad ne Mano aplinkoje niekas vardų netrumpino - nei Živilės Živkomis buvo, nei Arvydai Arviais, nei Rimantai Rimais ar Viktorijos Vikomis, nes vardo trumpinimas buvo laikomas įžeidimu ir siejamas su rusais, o rusų anais laikais gimtasis rajonas labai nemylėjo
QUOTE(Minerva @ 2011 02 25, 00:51)
Mano vardas keturskiemenis ir niekas netrumpino, nes neleidau Todel man keisti tie argumentai, kad varda vis tiek trumpins. Jei nenoresi, netrumpins.
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2011 02 25, 11:04)
Mano vardas keturskiemenis ir niekas netrumpino, nes neleidau Todel man keisti tie argumentai, kad varda vis tiek trumpins. Jei nenoresi, netrumpins.
labai dažnai temose nuomonės būna - jei jau Ričardas, tai vadins Rička, jei koks Arnoldas - Arnu dėl to ir pabrėžiau , kad netrumpina vardo
QUOTE(muminukas @ 2011 02 25, 12:05)
labai dažnai temose nuomonės būna - jei jau Ričardas, tai vadins Rička, jei koks Arnoldas - Arnu dėl to ir pabrėžiau , kad netrumpina vardo
Na Ričiardas ir Ryčka , nėra adekvatu -Arnoldui ir Arnui... Mano nuomone... Antruoju atveju - vadinama normaliu trumpiniu,o pirmuoju - negražiai.....
Aš supratau, kad Minervos vardas tinkamas trumpinimu, kaip kad RIMANTĖ - RIMA, Algimantas- Algis, Vytautas-Vytas , bet ne paniekinančiai kaip Živka, Vycka, ar panašiai
Bent pas mus aplinkoje visi ilgi vardai sutrumpinti... ir šiaip ne sykį teko girdėt - kaip kad ir šiais laikais mama Vytautą, ne Vytautuku vadina, o Vytuku... Ypač tai liečia tokius vardus, kurie patys iš savęs turi gerą, tikra trumpinį
QUOTE(Arvena @ 2011 02 25, 12:16)
Na Ričiardas ir Ryčka , nėra adekvatu -Arnoldui ir Arnui... Mano nuomone...
tik konstatuoju, kad tokie argumentai būna
QUOTE(Arvena @ 2011 02 25, 14:16)
Ypač tai liečia tokius vardus, kurie patys iš savęs turi gerą, tikra trumpinį
Bet pvz. Rimantės atveju, Rima - yra visai kitas vardas, arba Domas ir Dominykas - du skirtingi vardai, Augis ir Eugenijus - taip pat. Todėl, manau, kad visų pirma nuo šeimos priklauso, ar vardas bus trumpinamas: jeigu Dominyką, kurį šeima vadina Dominyku, pašauksi Domu, jis gali ir neatsiliepti.
Turėjau klasiokę Aušrinę. Na, niekaip ji nebuvo Aušra - buvo Aušrų pilni koridoriai, bet ji buvo Aušrinė