Įkraunama...
Įkraunama...

"Kačerginės" sanatorija

Kol ispudziai sviezi... Daugiau - niekada...
Primygtinai mums ten siule vaziuoti del nudegimo, nes gera gyd dirba. Berods Braziene. Nieko blogo negaliu pasakyti, tikrai miela. Kolektyvas irgi. Apart to...

Aplinka lauke sutvarkyta, namukai nudazyti. Bet viduj... Ziauru. Kaip pries 50 metu doh.gif Na, sorry jei ka izeisiu, bet ligoninese salygo geresnes... Kambariuke nebuvo net naktiniu uzuolaidu... Lovos tos gelezines ligoniniu, ir tos suluze doh.gif Virtuveles nerasta, tik prie registraturos pastatytas arbatinukas ir mikrobange. Sienos baltos, dazytos pries nnnn metu. Skaiciau, kad sena, zinojau, kad salygos siaip sau, nu bet vis tiek nesitikejau, kad taip. doh.gif
Atsakyti
Zoooo buvom Kacergineje....kambaryje apgyvendina 2 mamas 2 vaikus(kadangi as nagla, tai jau pries isvaziuodama susiskambinau, kad garantuotu jog gyvensiu viena su savo vaikais), buvo kas gyveno 2 mamos 4 vaikai...tik iejusi i korpusa koridoriuje pasivaideno dvi "gerules" seimos su kriokianciais ir snargliuotais vaikais(uzklausus personalo kas cia dabar, gavau atsakyma, kad cia jau seni ligoniai ir jie mums nebepavojingi, nors man tai toli grazu atrode kitaip)Pasiprasau i mokama korpusa, tai sako dabar nera vietu, bet gi jus gyvenate kaip ponia su savo vaikais viena!!!!!!!!!.....pasigincijus gaunu pazada, kai tik bus laisva palata issikraustyti. Mhmmm...sunui trina koses ir atnesa jas tai indelyje nuo majonezo, tai stiklainyje, tai plastikiniame indelyje ant kurio uzrasyta prieskoniai(sakau neneskit jus jam tokio maisto as jo nemaitinsiu) blink.gif pavalgom pietus, pasirodo indus plaunasi pacios mamos(belenkokios ir belenkaip)o tada is tos pacios kruvos ima lekstes ir vel tau deda maista(zinoma savo indus atsiskyriau, bet as net namie turiu indaplove, nesneku apie patoguma, o kur higiena!!!)atvaziuoji 3 sav. su vaikais i sanatorija, o joje ne tik, kad nera skalbimo paslaugos, bet elementarios skalbykles, sako rankom cia mamos skalbiasi, pas mus cia greit dziusta!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kadangi rubu turiu 2 lagaminus;-DD pasitariu su seima ir dar kenciu kelias dienas vardan vaiku(grynas oras, proceduros ir t.t.)
Gydytojos budi belenkokios, tai chirurge, tai gastroenterologas, tai dar cher znajet kas, sako jusu gydytoja pediatre Aiste, kurios per 5 dienas taip ir nemaciau...Zinoma dukra ir sunus sekmingai susloguoja, pradeda koseti, atsiranda kelios dalys tempos, paklauso sako nieko cia tokio. Kraujo tyrimai vietoje nedaromi, nuo kosulio nieko neduoda. Uzvakar po pietu sunaus kosulys ima sauseti ir man nepatikti, nueinu pas arogantiska Kauno vaiku renimacijos vedeja(jos budejimas ir jau viena karta mes buvom susidure su ja)ir ji man drebia, kad mama nematet dar ligu, kai vaikas komoj, kai ventiliuojami plauciai ir t.t!!!Ne nu sakau pyyyypec, as ir nenoriu to matyti, ar jus man siulot laukti kol vaikas i koma nueis ir tada ateiti pas jus, kad plauciu paklausytumet...susuktu veideliu klauso suneli ir sako nu girdziu siandien siurkstu kvepavima, nu zodziu as sakau psio mes vaziuojam namo, tai kur jus skubat supurksiu salbutamolio, o ryt nuves ar mus ar krauja i Kauna tyrimams, sakau ne ne, mes vaziuojam is cia man jau visko per akis. Grizom i Kedainiu priemima salbutamolis, antibai ir laukimas ar islipsim ar gulsimes i skyriu vel su kokiu plauciu uzdegimu!!!!!!!!!!!!!!
Prie viso to, diena anksciau, vienas vaikas apsitriedzia, kitas apsivemia ir jau per pietus apsivemia mano vyresnele doh.gif doh.gif doh.gif Likusias dienas namie tik viduriuoja, bet skauda pilvuka, mazai valgo, miega. Paskambinu likusiom sanatorijoje mamom, pasirodo viena praveme visa nakti, kitos vaikas triedzia lygiai, kaip dukryte mano, reiskia konkreciai kazkoks brudas gun_bandana.gif Dabar belieka naiviai tiketis, kad mazius nepagaus to sudo, atsiprasant verysad.gif
TAD TOKIE NUOTYKIAI SU LIUDNOM PASEKMEM bash.gif
Atsakyti
As minejau temoje "Vaiku sanatorijos",kad ispudziai is sios sanatorijos nekokie,nu bet kad taaaaaaaip jums nepasiseke tai siaubas,gerai kad mes anksciau jau isvaziave,bet kaip minejau irgi atkentejom,atbuvom bet daugiau nevaziuociau ir niekam nesiulyciau.Todel ir keista kodel taip ligoninej si sanatorija persama ir siuloma ir kaip giriama kaip ten gerai.Tik tiek suzinojau kad neprivaloma vaziuoti ten kur siulo ikyriai daktaras,niekur jokio iraso neiraso,pats zmogus gali nusprest kur jam atrodo geriau,patogiau ar arciau.Nors aisku dazniausiai nepasiulo visu variantu.
Atsakyti
QUOTE(mami2+ @ 2013 04 26, 15:54)
Tik tiek suzinojau kad neprivaloma vaziuoti ten kur siulo ikyriai daktaras,niekur jokio iraso neiraso,pats zmogus gali nusprest kur jam atrodo geriau,patogiau ar arciau.Nors aisku dazniausiai nepasiulo visu variantu.

Dabar jau zinau ir as doh.gif Pranesiau apie ta bardaka veterinarijos tarnyba ir ka jus galvojat doh.gif gaunu skambuti is ten likusiu mamu, kad viskas sutvarkyta: isvalyti saldytuvai, isnesti indai, net muilas ir ranksluostukai atsirado, tik zinot kame visiskas absurdas, kad TAI IVYKO PRIES PATIKRINIMA gun_bandana.gif Vat tokioje Lietuveleje mes ir gyvenam bash.gif
Atsakyti
Tai jau tikrai eilinis žmogelis,šitoj situacijoj nieko nereiškia verysad.gif
Atsakyti
Senokai ten buvo, o tai koks tas mokamas korpusas, kokie te jo privalumai?
Atsakyti
Sveikos:)
Gal zinote kiek apmoka biuletenio uz lydinti asmeni i sanatorija?
Atsakyti
QUOTE(Puma84 @ 2011 08 26, 14:28)
O kazin ar galima ten tiesiog vezioti i tas proceduras negyvenant ten? g.gif

galima, jei tik turit degalu ir masina 4u.gif

QUOTE(neducio mamyte @ 2011 11 09, 11:13)
puiki sanatorija 4u.gif

as ir tik uz sia sanatorija

QUOTE(rasiux- @ 2012 05 09, 23:58)
Siunčia ir mūsų dičkį į šią sanatoriją, bet paskaičius kažkaip entuziazmas blėsta...

as nieko neskaicius vaziavau ir gryzom su vaikais labai patenkinti smile.gif

QUOTE(Įsimylėjus @ 2012 06 15, 16:14)
O mamos su vaikais iki 4 metukų gyvena atskiruose kambariuose kiekviena?

taip, mamos su vaikais, kuriu amzius iki 7 metu gyvena atskiram korpuse. Jei yra vietu, tai dideliam kambary gyvenat vieni. As su 2 vaikais (3 m.mergyte ir 5 m.berniuku gyvenau visas 3 sav.penkiavieciame vieni )

QUOTE(deimanciuke @ 2012 11 24, 18:49)
tai ar galima ten vaziuot ir isgyvent tas tris savaites? mes po apsideginimo. parasykit kas jau buve? maitinimas mokamas ar ne? kaip ten kamabriai yra juose tv,ar ne salta?

galima, ir isgyvena. JUolab, kad salia sanatorijos yra vaiku pramogoms skirtas ne vienas parkas, kur galima atitrukt nuo sanatorijos aplinkos.
teko but. mano vaikai nuo gimimo turi AD (sunkia forma).
Maitina 4 kartus per diena. Mamos gauna tik pietus. Valgydina LABAI SKANIAI. o ir jei labai jau nori, ideda didesne porcija. Bet maisto tikrai uztenka.
Kambariuose tv nera, nes korpuse, kuriame apgyvendinamos mamos su vaikais iki 7 metu yra bendras vaiku kambarys, jame TV ir interneta galima pagaut Bites Vodafone, o geriausiai gaudo tele2 interneta, omnitelio.
Jei norite, kad kambariuose nebutu salta, vaziuokite i sia sanatorija sildymo sezonu smile.gif
O siaip kambariuose radiatoriai tie, kur galite patys reguliuotis.

QUOTE(jjjolanta @ 2012 11 29, 15:54)
Man daznai norisi nuvaziuoti i svecius pas tas mamas, kurioms yra negerai, netvarkinga ar pan ir paziureti kokia ideli tvarka yra ju namuose, ar tikrai joms nesvyla blynai, neperdega elektros lemputes ir pan.

thumbup.gif as irgi noreciau su jumis smile.gif

QUOTE(popuri @ 2013 04 25, 12:26)
Bet viduj... Ziauru. Kaip pries 50 metu doh.gif  Na, sorry jei ka izeisiu, bet ligoninese salygo geresnes... Kambariuke nebuvo net naktiniu uzuolaidu... Lovos tos gelezines ligoniniu, ir tos suluze doh.gif  Virtuveles nerasta, tik prie registraturos pastatytas arbatinukas ir mikrobange. Sienos baltos, dazytos pries nnnn metu. Skaiciau, kad sena, zinojau, kad salygos siaip sau, nu bet vis tiek nesitikejau, kad taip. doh.gif

NETIESA!!! GERBIAMOJI, pati su vaikais buvau sioje sanatorijoje siais metais (2013.03.01 iki 03.23 d.) ir nera JK GELEZINIU LOVU.
kambariuose_normalios lovos, aptrauktos gobelenu.
korpuse, kur apgyvendinamos mamos su vaikais iki 7 metu yra virtuvele (indu begale, puodeliai, irankiai, ranksluosciai, pasluostes, siuksline ir atlieku kibirelis, jei yra nesuvalgomas maistas, saldytuvas, kelios vaikiskos maitinimo kedutes, 2 stalai, kedziu tiek, kiek gyvena zmoniu,vaiku zaidimu kambarys, jame TV. Yra dusai 4, jei gerai pamenu. Vonia. Wc _4. Visur SVARU. Korpusas ir kambariai valomi kasdien nuo 10 iki 11 val., kol mamos su vaikais buna procedurose.
I proceduras eina keliomis grupemis_vieni ryte iki pusryciu, kiti_po pusryciu, treti iki pietu.
ir labai SUPERINIS tiek mediku, tiek aptarnaujantis personalas. Labai mielos ir geros gyd. Būgienė, Brazienė, Vaitkaitienė. Daugiau tokių gyd., tada nebūtų sergančių vaikų. Ir mokėjimas bendraut su vaiku, ir susikalbėjimas, o ir t.t.
Ir valgykloje tiek virejos, tiek šefė_superiniai mieli, malonūs, nuoširdūs žmonės, sanatorijos darbuotojai.
Ir procedūras atlienkančios med.seselės_ thumbup.gif
Gryžom su vaikais ir kitais metais vėl planuojame važiuoti tik į šią sanatoriją.

QUOTE(Elra @ 2013 04 25, 19:12)
Zoooo buvom Kacergineje....

jei jau jus tokia PONIA, TAI REIKEJO PRASYTIS I MOKAMA KORPUSA biggrin.gif ten tikrai nebutumete uzdususi nuo kambaryje gyvenusiu kt.mamu smile.gif

QUOTE(doremifasolasi @ 2013 04 27, 18:26)
Senokai ten buvo, o tai koks tas mokamas korpusas, kokie te jo privalumai?

kiek girdejau, yra 6 kambariai, para_10 lt
Atsakyti
QUOTE(doremifasolasi @ 2013 04 27, 17:26)
Senokai ten buvo, o tai koks tas mokamas korpusas, kokie te jo privalumai?

Privalumas, skirtumas toks, kad gyvenate viena ir yra tv kambaryje, bet siaip kambarys maziukas. As gyvenau kambaryje viena(nemokamam korpuse) ir turejau savo TV, tai nebuvo blogai, bet manau mokamam korpuse garantuotai nebus asocialiu mamu, o tai jau tikrai privalumas 4u.gif

QUOTE(Sim@ @ 2013 04 27, 18:00)
ir labai SUPERINIS tiek mediku, tiek aptarnaujantis personalas. Labai mielos ir geros gyd. Būgienė, Brazienė, Vaitkaitienė. Daugiau tokių gyd., tada nebūtų sergančių vaikų. Ir mokėjimas bendraut su vaiku, ir susikalbėjimas, o ir t.t.

jei jau jus tokia PONIA, TAI REIKEJO PRASYTIS I MOKAMA KORPUSA biggrin.gif ten tikrai nebutumete uzdususi nuo kambaryje gyvenusiu kt.mamu smile.gif


Del personalo nusiskundimu ir as neturiu, del gydytoju kompetencijos sunku pasakyti, tik va sita gydytoja kur as rasiau, tai nei malonumu, nei sugebejimu bendrauti su vaikais nepasizymejo. Mano vaikai yra labai sukalbami ir nuraminami, jei tik gydytojas to nori, bet toji per prievarta liepe uzspaudineti rankas, kojas, galva, kad galetu paziureti i gerkle, o nuo tokiu veiksmu mano vaikam tik sokas buvo doh.gif doh.gif
Reikejo skaityti idemiau, ka rasiau, tai butunet isidemejusi, kad ir prasiausi i mokama korpusa, deja nebuvo vietu, o po 5 prakentetu dienu, mes isvykome su naujais kvepamimo taku ir zarnyno virusais blink.gif
O kas vienai prabanga, kitai- elementarus dalykai: muilas tulike, maistas kudikiui ne stiklainyje ar majonezo indelyje ir dar nnnn higienos normu pazeidimu, anokia cia prabanga doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elra: 27 balandžio 2013 - 20:29
QUOTE(Elra @ 2013 04 27, 21:25)
muilas tulike, maistas kudikiui ne stiklainyje ar majonezo indelyje ir dar nnnn higienos normu pazeidimu, anokia cia prabanga doh.gif

kas del muilo ir kt.higienos piremoniu, tai kaip zinia, kiekvienas vaziuodamas ar i ligonine, ar sanatorija_atsiveza pats. Jei su vaikais ar kudikiais, tai juolab.
juk jus ne i viesbuti ar mokama sanatorija vaziavote? nejau manete, kad jums reikalingos priemones privalejo buti? g.gif
Si sanatorija, kiek zinau, yra valstybes islaikoma 4u.gif
o kas del maisto atnesimo, tai ir kazkokias nesamones rasote! nieko panasau nera ir nebuvo.
Pagal vietos taisykles mamoms, gyvenancioms su vaikais iki 3 metu, i korpusa maistas (pusryciai, pietus, pavakariai ir vakariene) yra atnesama.
Kadangi mano dukrele, vos atvaziavus apsirgo (auksta temperatura, kosulys, sloga, kraujas is nosies ir t.t.), tai savaite laiko ir as buvau ` is tu, kurioms, kaip ir kt.mamoms, kurioms kaip minejau su vaikais iki 3 metu, yra atnesamas maistas i korpusa.
Ir patikekit, mieloji, nieko panasaus nemaciau. Jei pusryciams kose, tai ji atnesama spec.termosuose, arbata, kakava_virduliuose, uzdengtuose lb sandariai; jei sumustiniai_sandariose dezutese (nes visas maistas juk nesamas is valgyklos iki korpuso per lauka_bet tai tikrai ne km ejimo,kad maistas atvestu ir pan.).
Todel, jei jus tikejotes prabangos, ir jus priprate, kad jusu vaikai butu lepinami, popinami kiekvieno mediko, tai reikejo jums vaziuoti i privacia sanatrojia, kur kiekvienam vaikui atskiras privatus gydytojas ir, kaip sakoma, jei jau moki pinigus, tai ir mediko sypsena bei jo malone gali "nusipirkti" smile.gif
taigi, nešmeiškite šios sanatorijos taip šlykščiai, kad net koktu skaityti!
Papildyta:
QUOTE(Elra @ 2013 04 27, 21:25)
manau mokamam korpuse garantuotai nebus asocialiu mamu,

o kas jums suteike teise viešai įžeidinėt mamas? jūs, pati lygiai tokia pati mama, kaip ir visos kitos. nebent nutekėjot į turtingą giminę, tai tikrai nesuteikia jums, mieloji, jokios teisės dergt ant kt.mamų.
juolab, kad jei jau esate MAMA, tai esate tokia pat, kaip ir visos kitos.
nes "tokių" kaip jūs, kurioms blogai nemokamam korpuse su kt.mamomis ir vaikais, tai mačiau ne 1, ir kaip ne keista, i ja pacia buvo ziauru ziuret ir tuo paciu gaila, kai vaidino kazka, o is tiesu buvo tokia ponia, kad net savo ir vaiko indu po valgio nesugebedavo issiplaut doh.gif blush2.gif jau nekalbu apie lovos pasiklojima, ar vandens nuleidima WC po savo ir vaiko reikalu/va tokios, mes. nes mes "ponios" cool.gif
kiek zinau, tai tarnu laikai jau senai baiges smile.gif

Papildyta:
QUOTE(mami2+ @ 2013 04 26, 16:54)
tik tiek suzinojau kad neprivaloma vaziuoti ten kur siulo ikyriai daktaras,

daktarai siais laikais nieko nesiulo. politika yra tokia, jei pati mama zino, kad jos vaikui reikalingas sanatorinis gydymas, eini pas seimos gyd.ir sakai apie problema. As taip dariau. Todel ir sanatorija pgl savo vaiku turima liga susiradau pati.

QUOTE(milmilda @ 2013 04 27, 18:52)
Gal zinote kiek apmoka biuletenio uz lydinti asmeni i sanatorija?

jei neklystu, tai 80%
bet jus uzklauskit seimos gyd/.gal db kas pasikeite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2013 04 28, 08:53)
kas del muilo ir kt.higienos piremoniu, tai kaip zinia, kiekvienas vaziuodamas ar i ligonine, ar sanatorija_atsiveza pats. Jei su vaikais ar kudikiais, tai juolab.
juk jus ne i viesbuti ar mokama sanatorija vaziavote? nejau manete, kad jums reikalingos priemones privalejo buti? g.gif

o kas del maisto atnesimo, tai ir kazkokias nesamones rasote! nieko panasau nera ir nebuvo.
Pagal vietos taisykles mamoms, gyvenancioms su vaikais iki 3 metu, i korpusa maistas (pusryciai, pietus, pavakariai ir vakariene) yra atnesama.

Ir patikekit, mieloji, nieko panasaus nemaciau. Jei pusryciams kose, tai ji atnesama spec.termosuose, arbata, kakava_virduliuose, uzdengtuose lb sandariai; jei sumustiniai_sandariose dezutese (nes visas maistas juk nesamas is valgyklos iki korpuso per lauka_bet tai tikrai ne km ejimo,kad maistas atvestu ir pan.).
Todel, jei jus tikejotes prabangos, ir jus priprate, kad jusu vaikai butu lepinami, popinami kiekvieno mediko, tai reikejo jums vaziuoti i privacia sanatrojia, kur kiekvienam vaikui atskiras privatus gydytojas ir, kaip sakoma, jei jau moki pinigus, tai ir mediko sypsena bei jo malone gali "nusipirkti" smile.gif
taigi, nešmeiškite šios sanatorijos taip šlykščiai, kad net koktu skaityti!
Papildyta:

o kas jums suteike teise viešai įžeidinėt mamas? jūs, pati lygiai tokia pati mama, kaip ir visos kitos. nebent nutekėjot į turtingą giminę, tai tikrai nesuteikia jums, mieloji, jokios teisės dergt ant kt.mamų.
juolab, kad jei jau esate MAMA, tai esate tokia pat, kaip ir visos kitos.
nes "tokių" kaip jūs, kurioms blogai nemokamam korpuse su kt.mamomis ir vaikais, tai mačiau ne 1, ir kaip ne keista, i ja pacia buvo ziauru ziuret ir tuo paciu gaila, kai vaidino kazka, o is tiesu buvo tokia ponia, kad net savo ir vaiko indu po valgio nesugebedavo issiplaut doh.gif  blush2.gif jau nekalbu apie lovos pasiklojima, ar vandens nuleidima WC po savo ir vaiko reikalu/va tokios, mes. nes mes "ponios" cool.gif


Ne nu su jumis tai, kaip su pliku pesiotis blink.gif
*Visas higienos priemones veziausi, bet tos kurios ju neturejo, tai net nesivargino plauti ranku nei sau, nei savo vaikams, o vietose kur yra bendro naudojimosi patalpos PRIVALO buti priemones pagal nustatytus higienos reikalavimus!!!
*Kas del maisto nesimo ir dejimo i paciu mamu plaunamas lekstes, tai ne jokia cia fantazija ir nesamones, as sakau kaip buvo doh.gif doh.gif doh.gif Nesakau, kad buvo neskanu, tiesiog konstatuoju patiekimo fakta tongue.gif
*Jei "mama" palieka savo nevaiksciojanti verkianti vaika koridoriuje ant grindu, o pati sau ramiai ruko arba sidrinasi iki 1 val. nakties, jauciasi , kaip kokiam kurorte, musa leliuka, nes jis nemiega ir t.t., tai man neaiskinkit, kokios tai mamos blink.gif tongue.gif
*O gydytojai, kaip ir mes, pirmiausia yra zmones, niekada nesnekeciau taip su, del savo vaiko pergyvenancia, mama ir nevaryciau soko kudikiui, kuris ir taip ka tik po 9 dienu badymo kasdien po 3 kartus. Suprantu, jei man butu isterija del nieko ar buciau draskiusis, kaip nenormali, tada prasau pastate mane gydytoja i vieta ir saunuole, ismano savo darba, deja deja.... taip, kad nereikia man aiskinti, ka galiu nusipirkti ir ko ne, ko tikejausi ar norejau gauti.
Sanatorijos nesmeiziu, tik papasakojau savo patirti, zinoma kiekviena karta papulsi vis su kitais zmonemis, tai gali pasisekti ir geriau smile.gif Ir jei jau viskas ten butu taip tobula, tai nebutu po mano skundo veterinarijos tarnybai tualetuose atsirades muilas, vienkartiniai ranksluosciai, isvalytas saldytuvas, isnesti visi indai is to korpuso ir t.t. g.gif tongue.gif
Sita tema baigiau, o jums sekmes keliant sanatorijos ivaizdi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2013 04 27, 18:00)
NETIESA!!! GERBIAMOJI, pati su vaikais buvau sioje sanatorijoje siais metais (2013.03.01 iki 03.23 d.) ir nera JK GELEZINIU LOVU.
kambariuose_normalios lovos, aptrauktos gobelenu.

Va ir tiesa GERBIAMOJI VISAZINE. Konkreciai 3 korpuso 1 ir 2 palatose tikrai yra. Ziauriai girgzdancios, sklypusios gelezines lovos.

Daugiau i diskusijas nesiveliu. Kiekvienas turi savo nuomone cool.gif
Atsakyti