QUOTE(madmuazele @ 2012 03 07, 23:56)
tai reiktu ir derliu tau susirinkti
Viskas gerai, ankstesni sodo šeimininkai mažai daržininkavo ir buvo leidę jai taip auginti, negi gaila, o ir moliūgais pasidalindavo.
Bet čia atsiradau aš ir nieko nežinojau, kad taip atsitiks. Be to, toje vietoje paprikas visas susodinusi buvau. Tai juk matė, kad sodinu, galėjo įspėti...
Nes kai tie moliūgai įgavo pagreitį augimo tai viską užgožė ir prispaudė.. Gal 16 moliūgų vienu metu priskaičiavusi buvau ir tik du jos pusėje, kiek mačiau:))
Tai ji matydama siaubą mano akyse, žinoma siūlė tų moliūgų, bet paprikų nebeliko.. Po mano perkišimo atgal akcijos labai greitai ji tuos moliūgus ir susirinko supykusi. Biški gaila, nes per anksti nurinko neprinokusius, jei jau paleido, galėjo bent sunokinti.
O šiaip labai darbšti ir kruopšti moteris ir savo sklypelyje kiekvieną milimetrą apsodinusi, tai jos darže moliūgams vietos tiesiog nematau:)) Reiks kažkaip šnekėtis šiemet:))
O dėl laipiojimų slyva - tys gijos nuo tvoros į medį buvo įsilipusios, beveik pavėsinė gavosi. Nu ir moliūgas vienas kaip futbolo kamuolys kabėjo, kiti mažesni. Kažkaip nepagalvojau nufotkinti, neatrodė egzotika:)
Dar pernai auginau arbūzus ir melionus, tai padariau visas imanomas klaidas iš nežinojimo
Negalėjau sudaiginti sėklų, nes beveik visas supūdžiau liedama vandeniu, dar durpiniuose indeliuose sudaigintus perkėliau į pievą. Tai sraigės staigiai man nugraužė daigus. Vasaros gale du daigai žydėjo, bet išaugo tokie max pusmetrio ilgio:) Durpinio indelio vieną pusę buvau prakrapščiusi sodinant, tai rudenį iškasus radau indelį beveik nesuirusį, visos šaknys ir nuėjo tik pro prakrapštytą pusę. Šiemet durpinius indelius praleisiu, kol daugiau patirties pasisemsiu:)