Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai ir ...

QUOTE(saulytė7 @ 2012 03 06, 11:01)
Todėl ir klausiu pas labiau patyrusias, nes aš neauginus niekada. smile.gif

Tai tuo labiau, reiktų pasigilinti ir perskaityt temą, nes jau keli psl atgal tik ką kalbėta apie tai buvo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2012 03 06, 12:05)
Tai tuo labiau, reiktų pasigilinti ir perskaityt temą, nes jau keli psl atgal tik ką kalbėta apie tai buvo  mirksiukas.gif

Tikrai perskaitysiu mirksiukas.gif , bet paklausiau į priekį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2012 03 06, 08:25)
Spageti moliuga reikia virti pastoviai stebint ir vis patikrinant, ar jau atsiskiria spagetukai, as verdu su druska, kaip paprastus makaronus, kai jau viskas atsiskiria - isimu, pamazu isdraikau tuo makaroniukus, dedu i kiaurasamti, nuvarvinu, tada paruosiu su sviestu, prieskoninema zolelem - skanumelis, mmm.... smile.gif

Jeigu prapjautą spaghetti moliūgą verdate- prisotinate jį vandeniu ir skiedžiate jo skonį- užtat reikia kiaurasamčio. Aš jį viriau visą (išsirinkau mažesnį), kepiau orkaitėje ir gaminau mikrobangų krosnelėje (čia jau dėjau supjaustytą). Nebent turite mažesnių, tik juos prieš dedant i mikrobangų krosnelę reiktų subadyti peiliu, kad nesprogtų gaminimo metu.
Atsakyti
Ačiū, mergaitės, už atsakymus apie spagetinius moliūgus, išvada, pabandai ir susidarai savo nuomonę, pabandysiu įdomumo dėlei ax.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2012 03 06, 02:19)
Auginau pirmaisiais moliūgų auginimo metais- augo gerai, nesirgo, minimali priežiūra, rudenį surinkau 7 moliūgus. Spaghetti vadinami tik dėl to, kad minkštimas po terminio viso moliūgo apdorojimo yra išskobiamas šakute ir tokiu būdu gauname moliūginius "spagečius".
Bet (čia tik mano asmeninė nuomonė ir patirtis- jokiu būdu Jūsų, pavilonyte, neatkalbinėju, gal Jums patiks, o tuo labiau jau turite sėklas):
-moliūgas beskonis;
-vandeningas;
-terminis apdorojimas nepagerino ir nesuteikia jokių skoninių savybių;
- laikymas- iki Naujųjų metų.
Išvada- pabandžiau ir daugiau nebegrįšiu.

Dėl laikymo nesutinku - dar ir dabar juos valgom 4u.gif Visa kita skonio reikalas.
Atsakyti
QUOTE(ersketroze @ 2012 03 06, 16:42)
Dėl laikymo nesutinku - dar ir dabar juos valgom  4u.gif Visa kita skonio reikalas.

Mano atveju likę 4 vnt suminkštėjo iki Kalėdų. Matyt sukurtas mikroklimatas jiems netiko.
Atsakyti
Kalbat apie šituos spageti moliūgus?
http://loretossodai....ai spageti.html
Manau įsirašysiu į sąrašą kad reikia nusipirkti sėklų.
Mes anais metais pirmą kart sėjom moliūgus, kokia patenkinta buvau, o moliūgų sriubytė wub.gif pasaka. Maitinuosi daugiau kaip vegetarė, tai man čia puikus paįvairinimas maisto.
Atsakyti
QUOTE(Reeeeee @ 2012 03 06, 20:13)
Kalbat apie šituos spageti moliūgus?
http://loretossodai....ai spageti.html

Taip, būtent apie šituos smile.gif
Atsakyti
dar melionu sėklų pirkau,šiemet auginsiu ir arbūzus ir melionus,tikiuosi ne per daug užsigriebiau... biggrin.gif ax.gif
http://www.seklos.lt...0053:w.92:h.150
http://www.seklos.lt...7600:w.92:h.150
o arbūzus bandysiu savo parduotuvinius ir SUGAR BABY
Atsakyti
man su melionais nieko nesigavo, bet pabandysiu siemet dar karta smile.gif
Atsakyti
O jeigu melioną auginti šiltnamyje, kiek jam vietos reikėtų skirti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzhine: 07 kovo 2012 - 14:20
QUOTE(Dzhine @ 2012 03 07, 14:20)
O jeigu melioną auginti šiltnamyje, kiek jam vietos reikėtų skirti?


Žiūrint kaip leisite jam augti- jei palei žemę- tai kokius 1.5 m2, jei rišite kaip agurkus (leisite kilti į viršų)- užtenka sodinti daigelius kas 0.5-0.8 m eilėje. Bet tokiu atveju, kai bus vaisiai- juos reikės "laikyti" pakabinamuose laikikliuose, kad netemptų viso augalo žemyn, ypač jei jų bus keletas (aš tam reikalui naudoju oranžinius tinklelius nuo mandarinų- melioną į vidų, o tinklelį pririšu virš jo, kad vaisius laisvai gulėtų jame ir augtų ir tuo pačiu nebūtų varžomas tinklelio).
Tikiuos kažką supratote blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 07 kovo 2012 - 15:11