Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai ir ...

QUOTE(saintlina @ 2012 02 28, 11:03)
Uztat patikinau, kad tikrai jo arbuzai po Lietuva pasklis. Ypac siemet, kai jau pateko i SM  biggrin.gif

Tikrai pasklis drinks_cheers.gif
Kad tik visoms užderėtų, nors po keletą, tai manau ir draugai, ir draugų draugai sėklų prašys. Dabar dauguma, kai papasakoju kaip Lietuvoj žmonės arbūzus augina tik nusišypso...atlaidžiai... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2012 02 28, 12:42)
Tikrai pasklis drinks_cheers.gif
Kad tik visoms užderėtų, nors po keletą, tai manau ir draugai, ir draugų draugai sėklų prašys. Dabar dauguma, kai papasakoju kaip Lietuvoj žmonės arbūzus augina tik nusišypso...atlaidžiai... lotuliukas.gif

Sveikos mergaitės 4u.gif Netyčia užklydau į Jūsų temukę ir džiaugiuosi, nes sužinojau apie K. Nedzvecko arbūzus. Pasiskambinau selekcininkui ir užsiprašiau sėklyčių thumbup.gif Laukiu pavasario, sodinimo ir labai įdomu, ar man pasiseks užauginti tokius arbūzus.
Atsakyti
sveikos smile.gif kaip butu galima gaut sniegiu arbuzo seklu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantukas@ @ 2012 02 28, 18:14)
sveikos smile.gif kaip butu galima gaut sniegiu arbuzo seklu 4u.gif

perverskit kelis psl atgal buvo ne sykį kartojami kontaktai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 02 27, 22:01)
drinks_cheers.gif Taip , su Rūtai Mėtai negalima parašyti. doh.gif

Oi, jaučiu AZ visai užsikimšus, lekiu prasitrinsiu ax.gif Tik neprašykit mano sąskaitos nr., vistiek negausit mirksiukas.gif Ir man Toskana labai rūpi, negi kas arčiausiai tam vėliausiai nueis g.gif Jau ir man neramu dėl vilniškių g.gif
Atsakyti
Aciu Rutai Metai. Vilnietes seklytes pasieke, visoms parasiau i az savo kontaktus. Uff, kokia laime :-).
Atsakyti
Tik neužmėtykit manęs arbūzais biggrin.gif , bet pasakysiu - nu visai man neskanūs tie "Sniegiai". Auginau pernai ir visai nepatiko, nei juos auginti, nei valgyti (tik aš buvau mandagi, neskambinau p. Nedzveckui ir to nesakiau ax.gif ).
Auginus aš arbūzus ne kartą (sėklas pirkdavau nesirinkdama, sėklų parduotuvėj), jei karšta vasara pasitaikydavo - oi kokie skanūs buvo, nepalyginsi su parduotuvėj pirktais wub.gif O va pernai vienam renginy pabendravau su Nedzvecku ir jis pats man į saują įspaudė šitų lietuviškų sėklų. Labai knietėjo išbandyti. Prisiauginau daigų visas palanges doh.gif , perdaug man jų buvo. Ėmiau siūlyti kolegoms, augalų mylėtojams - vienas neima, kita kratosi: "Ne, nereikia - auginau, nepatiko.." Nu, galvoju - nieko jie neišmano, auginsiu viena ir džiaugsiuosi..
Bet mano arbūzams netiko nei šilta vieta, nei vaikščiojimas apie juos ant galų pirštų (tikriausiai žinot, kad jų lapų, virkščių geriau neliest - jiems tai nepatinka) - nenorėjo megzti, užuomazgos krito iki pusės vasaros. O kelis kartus prasiautęs škvalas juos dar suvėlė unsure.gif - jau raut norėjau. Bet pagaliau pradėjo megzti. Iki rudens užaugo gal 20 nemažų arbūzų. Prapjovėm. Pirmiausia tai nustebino sėklų gausa blink.gif Labaaaai daug, didelės. Antra - skonio trūkumas. Anksčiau mano auginti tikrai buvo skanesni (lyginu su kažkokiu lyg "Sugar baby", jei tiksliai pamenu..). Ir užuomazgų saugot visai nereikėjo, ir šiaip nesicackinau..
Na, bet jums gal patiks, skonio reikalas. Aš tai vėl tų 'beibių' ieškau biggrin.gif , žinau, kad nenusivilsiu.
Atsakyti
sveikutės nu sodinau ir aš pernai ir arbūzus ir melionus ir iš anksto namuoses susidaiginau, jau paaugintus nunešiau į šiltnamį, niekas neišaugo supykau sakiau nesodinsiu tų didžiųjų daugiau 4u.gif tai šiemet papirkau antilinius ir šeriuotuosius 4u.gif vaisiai išauga iki 6-7 cm, gal kam teko auginti, verta ar ne sodinti ir kokia nauda ir skonis yra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2012 02 29, 00:40)
Tik neužmėtykit manęs arbūzais  biggrin.gif

Labai gerai, kad nepabijojai kitaip atsakyt biggrin.gif Visos nuomonės vertingos, kiekvieno skonio pojūčiai kitokie smile.gif
Sugar Baby arbūzai ir man labai skanūs, kasmet jų pasisėju.
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2012 02 28, 23:40)
Tik neužmėtykit manęs arbūzais  biggrin.gif , bet pasakysiu - nu visai man neskanūs tie "Sniegiai". Auginau pernai ir visai nepatiko, nei juos auginti, nei valgyti  Pirmiausia tai nustebino sėklų gausa  blink.gif  Labaaaai daug, didelės. Antra - skonio trūkumas. Anksčiau mano auginti tikrai buvo skanesni (lyginu su kažkokiu lyg "Sugar baby", jei tiksliai pamenu..). Ir užuomazgų saugot visai nereikėjo, ir šiaip nesicackinau..
Na, bet jums gal patiks, skonio reikalas. Aš tai vėl tų 'beibių' ieškau  biggrin.gif , žinau, kad nenusivilsiu.


net keista skaityt. Atrodo, ne apie tuos pacius arbuzus kalbam blink.gif
Auginau as pernai ir Sugar Baby, ir Rosario, ir situos Sniegius. Skanus tie 'beibiai', bet tikrai lietuviskieji zymiai skanesni. Rosario tam trejetuke prasciausiai pasirode, gal jie visa skoni siltnamyje auge parodo. Pas mane visi augo lauke.
Apie cackinimasi net kalba nejo. As tik daigelius pasodinau ir pamulciavau. Viena savaite, kai labai sausa buvo, laisciau. Viskas. Galim sakyt, jokios prieziuros nereikalavo. Uzuomazgos beveik nekrito, vos kelios gal. As kaip tik padariau isvada, kad jie visiskai neinoringi, puikiai prisitaike prie musu klimato ir puikaus skonio. Del skonio, zinoma, gincytis sunku. Bet, garbes zodis, mums jis nesiskyre nuo turguje pirktu pietietisku arbuzu. Na, o seklu tai nemazai buvo, bet kazkaip nepasirode, kad daugiau negu bet kuriuose kituose..
Nezinau, gal tas skonis nuo augimo salygu priklauso? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 02 29, 10:04)
Nezinau, gal tas skonis nuo augimo salygu priklauso?  g.gif

Gal... Pas mane sąlygos buvo pačios geriausios - priesmėlis, dirva įdirbta ( prieš tai 5 metus ten sodindavau jurginų kolekciją).Aš tik parašiau savo patirtį ax.gif Be to, dar žinau bent 4-5 daržininkus (na, gal daugiau gėlininkus smile.gif ), kurie šituos arbūzus išbandė ir daugiau jų nesodintų.
Mano sąlygoms netiko, kitiems gal tiks smile.gif Taigi, neužmėtykit manęs "Kiemintais" biggrin.gif (jeigu pas mane po šaltos žiemos iš 3 "Aliošenkin" vynuogių liko viena, tai ar kitais metais imdama nuo jų ūglius dauginimui jau turėčiau duoti joms kitą veislės pavadinimą? Juk veislės savybės (skonis, derlingumas, derėjimo laikas ir kt.) tai išliko tos pačios, tik natūrali atranka dar kartą suveikė, išliko atspariausios.. na, čia pamąstymui smile.gif ).
Atsakyti
Čia ko gero kaip man su agurkais,nu neauga pas mane jokie Rodničiokai,jei būna tai maži nugeibę ir derliaus praktiškai nulis,o kitoms tai pati geriausia veislė.
Atsakyti