Tik neužmėtykit manęs arbūzais
, bet pasakysiu - nu visai man neskanūs tie "Sniegiai". Auginau pernai ir visai nepatiko, nei juos auginti, nei valgyti (tik aš buvau mandagi, neskambinau p. Nedzveckui ir to nesakiau
).
Auginus aš arbūzus ne kartą (sėklas pirkdavau nesirinkdama, sėklų parduotuvėj), jei karšta vasara pasitaikydavo - oi kokie skanūs buvo, nepalyginsi su parduotuvėj pirktais
O va pernai vienam renginy pabendravau su Nedzvecku ir jis pats man į saują įspaudė šitų lietuviškų sėklų. Labai knietėjo išbandyti. Prisiauginau daigų visas palanges
, perdaug man jų buvo. Ėmiau siūlyti kolegoms, augalų mylėtojams - vienas neima, kita kratosi: "Ne, nereikia - auginau, nepatiko.." Nu, galvoju - nieko jie neišmano, auginsiu viena ir džiaugsiuosi..
Bet mano arbūzams netiko nei šilta vieta, nei vaikščiojimas apie juos ant galų pirštų (tikriausiai žinot, kad jų lapų, virkščių geriau neliest - jiems tai nepatinka) - nenorėjo megzti, užuomazgos krito iki pusės vasaros. O kelis kartus prasiautęs škvalas juos dar suvėlė
- jau raut norėjau. Bet pagaliau pradėjo megzti. Iki rudens užaugo gal 20 nemažų arbūzų. Prapjovėm. Pirmiausia tai nustebino sėklų gausa
Labaaaai daug, didelės. Antra - skonio trūkumas. Anksčiau mano auginti tikrai buvo skanesni (lyginu su kažkokiu lyg "Sugar baby", jei tiksliai pamenu..). Ir užuomazgų saugot visai nereikėjo, ir šiaip nesicackinau..
Na, bet jums gal patiks, skonio reikalas. Aš tai vėl tų 'beibių' ieškau
, žinau, kad nenusivilsiu.