Tešla:
150 g sviesto
150 g cukraus
1/2 šaukstelio malto cinamono
1 šaukstelis vanilinio cukraus arba keli grūdeliai natūr. vanilės
1 kiaušinio trynys
300 g miltų
Sviestą išlydyti, cukrų sumaišyti su cinamonu ir vanilniu cukrumi, supilti i ataušintą sviestą, tuomet įdėti trynį ir miltus (galima ir šiek tiek kepimo miltelių, kad puresnė tešla būtų). Viską reikia trupinti tarp pirštų (neminkyti!!), kol susidaro trupiniai. 2/3 trupinių suberti i popieriumi išklotą skardą, šiek tiek paspausti ir kepti 10 min. 200 C orkaiteje. Tuomet galima imtis varškės įdaro:
400 g slyvų arba persikų (gali būti konservuoti) arba tiesiog obuolių
80 g sviesto arba margarino,
100 g cukraus (jei vaisiai švieži šiek tiek daugiau)
3 kiaušiniai
2 valg. šaukstai manų kruopų
500 g varskes
vanilinio cukraus
Įdaras daromas taip jei slyvos šviežios, jas reikia nuplikyti ir išimti kauliukus, jei naudojate obuolius juos nulupti ir supjaustyti gabalėliais, o jei vaisiai konservuoti tiesiog supjaustyti
Trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą arba margariną išsukti su cukrumi iki purumo, sudėti trynius, varškę, manų kruopas, vanilinį cukrų. Baltymus išplakti iki standžių putų, sukrėsti į varškę ir lengvai išmaisyti. Tuomet ant iškeptos tešlos pagrindo užtepti pusę varškės įdaro, sudėlioti vaisius, užpilti likusią varškės masę. Išlyginti ir užbarstyti likusius tešlos trupinius. Kepti 40 min. 200 C orkaiteje. Iškepusį pyragą dar galima apibarstyti cukraus pudra.