VARŠKĖS TARTAS SU OBUOLIAIS,
dar žinomas kaip Bavariškas obuolių tartas.
Tarto pagrindui:
1 stiklinė miltų,
100 g šalto sviesto,
2 valg. šaukštai grietinės,
2 šaukštai cukraus, maišyto su vanile pagal skonį.
Įdarui:
Pakelis varškės (200 g),
100 g grietinės,
1 kiaušinis,
2 valg. šaukštai cukraus,
2 valg. šaukštai manų kruopų,
2 valg. šaukštai vanilinio pudingo miltelių (parduodamas visose parduotuvėse, Dr. Oeter ar kt.)
2 obuoliai,
pusės citrinos sultys, cinamonas, vanilinis cukrus,
migdolų lapelių.
Ruošiame pagrindą:
Miltus ištriname su sviestu, cukrumi ir druska, kol sviestas įsigers į miltus; pasidaro toks į trupinius panašus mišinys.
Dedame grietinę ir išminkome tešlos gabalą. Formą išklojame tešla, labai plonai (iki 0,5 cm storio), šakute pabadome ir įdedame į šaldytuvą, kol ruošime įdarą.
Taip pat galima paruošti ne vieną tartą didelėje formoje, o tartaletes (krepšelius) tešla iškloti nedideles porcijines formeles.
Ruošiame įdarą:
Varškę gerai išmaišome su kiaušiniu, dedame grietinę, vanilinio pudingo miltelius, cukrų ir manų kruopas.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Obuolius nulupame, supjaustome griežinėliais, supilame citrinos sultis, pabarstome vaniliniu cukrumi, cinamonu, išmaišome.
Varškės masę dedame ant pagrindo, ant viršaus sudedame obuolių gabalėlius, gausiai pabarstome migdolų lapeliais.
Tartą šauname į orkaitę, kepame apie 20-30 min.
Skaniausia valgyti šaltą, pabarstytą cukraus pudra.