QUOTE(mamaa @ 2009 11 08, 21:47)
sveikutes kepejeles,
kepiau varskes pyraga pirma karta,silto skonis, pirstus apsilaizyk
,o kai atsalo varske,tokia kieta pasidare
.patarkit ka idet,kad ji butu minksta,trapi
aciu.
taip neturetu buti
bet vakar isbandziau va si recepta (ne mano, bet neissisaugojau, kas ji idejo), pabandyk, cia varske tikrai nesukietejo
varskes ir slyvu pyragas
200g miltu,
60g cukraus,
125g sviesto,(minksto)
1 kiausinis,
virsui:
500-700g slyvu,
250g varskes,
3 kiausiniu tryniai,
100g cukraus,
50g krakmolo,
1/8-1/4l grietines,
2 kiausiniu baltymai.
Miltus su cukrumi,sviesta su kiausiniu sudeti i dubeni ir suminkyti puria tesla.ja iskocioti ir perkelti i riebalais istepta isardoma torto forma.Teslos krastus pakelti i virsu.Slyvas nuplauti,isimti kaulus.
Varske sumaisyti su kiausinio tryniais,cukrumi,krakmolu ir grietine.Kiausiniu baltrymus isplakti iki standumo ir atsargiai imaisyti i tesla.Arbatiniu sauksteliu imti teslos ir isdelioti ant teslos,i tarpus isdelioti slyvas.Taip sudelioti visa varske ir visas slyvas(man gavosi du aukstai).Kepti is anksto ikaitintoje orkaiteje 200C 40 min.
mano komentaras: gal nebuvau tinkamai ikaitinus orkaite, bet isemus po 40 min ir prapjovus, varske dar nebuvo iskepus, todel ikisau dar karteli 15 min. sian baigem valgyt, tai skonis tikrai super