Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės desertai

QUOTE(lempute- @ 2009 10 23, 07:15)
greitas paruošimas ir man patinka, nereikia jokių tešlų minkyti..
džiaugiuosi, kad patiko..  4u.gif

Sveikutes,

Na, ir as susigundziau iskepti si pyraga, ka tik i orkaite pasoviau smile.gif ,dar nekepiau tokios rusies, bet tik neturejau vanilinio cukraus, tai ilasinau vanilino esencijos pora lasu. O ir varskes mano salyje neparduoda, tai naudojau varskes krema, paziuresim kas gausis. Laukiu....
Atsakyti
QUOTE(jolantulia @ 2009 11 02, 23:40)
Sveikutes,

Na, ir as susigundziau iskepti si pyraga, ka tik i orkaite pasoviau  smile.gif ,dar nekepiau tokios rusies, bet tik neturejau vanilinio cukraus, tai ilasinau vanilino esencijos pora lasu. O ir varskes mano salyje neparduoda, tai naudojau varskes krema, paziuresim kas gausis. Laukiu....

As kai lenkijoje gyvenau, tai man ten irgi patyko didelis pasirinkimas varskes kremu. jie labai idealiai tinka desertams su varske, nereikai jos pertrinti ir i lietinius blinus idarui yra thumbup.gif .

Stai mano megstamas desertukas su varske ir sv. vaisiu tyre wub.gif (pati sugalvojau megdziodama cili picos sloksniuta varskes deserta su avietemis).
200ml giretineles plakimui suplakti, ideti 4-6 saustus su kaupu cukraus pudros (galima ir daugiau kas kaip saldziai megsta), indeli musu petrintos varskes arba apie 150 g. petrintos varskes. Atskirame indelyje susmulkinti avietes iki koses arba kitus vaisius ir prikalusomai nuo vaisiu rugstingumo ideti cukraus pudros (vel gi pagal skoni). I auksta platu inda sudeti sluoksniais: varskes mases-sv.vaisiu tyres-varskes mases-tyres ir taip kol jums pasirodys gana biggrin.gif
skanaus
Atsakyti
QUOTE(jolantulia @ 2009 11 02, 20:40)
Sveikutes,

Na, ir as susigundziau iskepti si pyraga, ka tik i orkaite pasoviau  smile.gif ,dar nekepiau tokios rusies, bet tik neturejau vanilinio cukraus, tai ilasinau vanilino esencijos pora lasu. O ir varskes mano salyje neparduoda, tai naudojau varskes krema, paziuresim kas gausis. Laukiu....

na,tikrai pyragas superinis,laaabai patiko MB ir man thumbup.gif , aciu uz recepta
Atsakyti
sveikutes kepejeles,

kepiau varskes pyraga pirma karta,silto skonis, pirstus apsilaizyk essen.gif ,o kai atsalo varske,tokia kieta pasidare ax.gif .patarkit ka idet,kad ji butu minksta,trapi ax.gif

aciu.
Atsakyti
QUOTE(mamaa @ 2009 11 08, 21:47)
sveikutes kepejeles,

kepiau varskes pyraga pirma karta,silto skonis, pirstus apsilaizyk essen.gif ,o kai atsalo varske,tokia kieta pasidare ax.gif .patarkit ka idet,kad ji butu minksta,trapi ax.gif

aciu.

taip neturetu buti mirksiukas.gif
bet vakar isbandziau va si recepta (ne mano, bet neissisaugojau, kas ji idejo), pabandyk, cia varske tikrai nesukietejo mirksiukas.gif

varskes ir slyvu pyragas

200g miltu,
60g cukraus,
125g sviesto,(minksto)
1 kiausinis,
virsui:
500-700g slyvu,
250g varskes,
3 kiausiniu tryniai,
100g cukraus,
50g krakmolo,
1/8-1/4l grietines,
2 kiausiniu baltymai.
Miltus su cukrumi,sviesta su kiausiniu sudeti i dubeni ir suminkyti puria tesla.ja iskocioti ir perkelti i riebalais istepta isardoma torto forma.Teslos krastus pakelti i virsu.Slyvas nuplauti,isimti kaulus.
Varske sumaisyti su kiausinio tryniais,cukrumi,krakmolu ir grietine.Kiausiniu baltrymus isplakti iki standumo ir atsargiai imaisyti i tesla.Arbatiniu sauksteliu imti teslos ir isdelioti ant teslos,i tarpus isdelioti slyvas.Taip sudelioti visa varske ir visas slyvas(man gavosi du aukstai).Kepti is anksto ikaitintoje orkaiteje 200C 40 min.

mano komentaras: gal nebuvau tinkamai ikaitinus orkaite, bet isemus po 40 min ir prapjovus, varske dar nebuvo iskepus, todel ikisau dar karteli 15 min. sian baigem valgyt, tai skonis tikrai super thumbup.gif
Atsakyti
[quote=ligita33,2009 11 12, 15:49]
taip neturetu buti mirksiukas.gif
bet vakar isbandziau va si recepta (ne mano, bet neissisaugojau, kas ji idejo), pabandyk, cia varske tikrai nesukietejo mirksiukas.gif

aciu,isbandysiu 4u.gif
Atsakyti
Biskvitinis varskes vyniotinis, atleiskit, nemoku ikelti nuotraukos, idedu nuoroda http://li-virtuveje....-su-varske.html
Atsakyti
butu faina suzinoti recepta mkazko panasaus i "cili" varskes deserto.mmm koks skonis wub.gif idomu tik kas ten kaip, gal kuri minciu turite?
Atsakyti
QUOTE(etamo21 @ 2010 02 07, 16:36)
butu faina suzinoti recepta mkazko panasaus i "cili" varskes deserto.mmm koks skonis  wub.gif  idomu tik kas ten kaip, gal kuri minciu turite?

Cia kuris? Kur ju sloksniuotas su trintomis avietemis? toki esu siek tiek auksciau aprasius kaip darau labai panasu i ji mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biriusa @ 2010 02 07, 19:29)
Cia kuris? Kur ju sloksniuotas su trintomis avietemis? toki esu siek tiek auksciau aprasius kaip darau labai panasu i ji  mirksiukas.gif

jo lyg tas, nu ten ir riesuteliu biski dedas.sluoksniuotas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(etamo21 @ 2010 02 07, 19:32)
jo lyg tas, nu ten ir riesuteliu biski dedas.sluoksniuotas  4u.gif

gali buti kad dabar ir deda, as jau kelis metelius neragavus nes namie pati dabar darau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biriusa @ 2010 02 07, 20:10)
gali buti kad dabar ir deda, as jau kelis metelius neragavus nes namie pati dabar darau  lotuliukas.gif

va kaip jis atrodo,istirkim,kas viduj biggrin.gif antroj eilej pirmas is kaires (sluoksniuotas varskes desertas)intery raso,kad "Gaivus varškės kremas su ledais, kepintomis migdolų drožlėmis ir miško uogų arba mėlynių padažu".
g.gif g.gif
Atsakyti