QUOTE(indriukas11 @ 2006 07 29, 12:26)
Aš pasiūlysiu trisluosnį varškės desertą, kurį mano vyras vadina Dievišku. Reikės:
1. Varškės sūrelių masės (būna pirkti sveriamos, taip pigiau) apie 1kg.
2. Razinų 50g.
3. Pakelis vanilinio cukraus.
4. Želatinos.
5. Pakelis raudonos spalvos želė.
6. Šokoladas.
Padalinam varškės masę į 3 dalis, išbrinkinam želatiną. Į pirmą sluoksnį dedam ištirpintą šokoladą ir dalį ištirpintos želatinos, sumaišom ir dedam į formos dugną. Antrą sluoksnį sumaišom su raudonos spalvos želė tik išvirtos labai mažame kiekyje vandens su dalimi želatinos, sumaišom ir dedam ant šokoladinio sluoksnio. Trečią sluoksnį darom su nuplikintom razinom, vaniliniu cukrum ir likusia želatina. Dedam ant raudonosios masės ir paliekam sustingti. Neapsakomas skonis
1. Varškės sūrelių masės (būna pirkti sveriamos, taip pigiau) apie 1kg.
2. Razinų 50g.
3. Pakelis vanilinio cukraus.
4. Želatinos.
5. Pakelis raudonos spalvos želė.
6. Šokoladas.
Padalinam varškės masę į 3 dalis, išbrinkinam želatiną. Į pirmą sluoksnį dedam ištirpintą šokoladą ir dalį ištirpintos želatinos, sumaišom ir dedam į formos dugną. Antrą sluoksnį sumaišom su raudonos spalvos želė tik išvirtos labai mažame kiekyje vandens su dalimi želatinos, sumaišom ir dedam ant šokoladinio sluoksnio. Trečią sluoksnį darom su nuplikintom razinom, vaniliniu cukrum ir likusia želatina. Dedam ant raudonosios masės ir paliekam sustingti. Neapsakomas skonis
gal ir atsilikus,tikslinuos- varške,želatina ir šokolada dedame i pirmaji sluoksni?tadu antra ir t.t?žodžiu ,su raudona želė maišoma varškė?
Aha, as irgi nesupratau, kada ta varske turetu buti sudeta???
Beje, mergytes, gal kuri zinosit, draugai "Kimbos" kepykloj visada perka toki nerealaus skonio varskes pyraga....Zodziu, kaip man atrodo jis is trupinines teslos, zodziu padas lygus, o ant virsaus patrupinta, bet svarbiausia, tai viduriukas,t.y. tai kas dedasi ant to paduko, tai va...Labai labai minksta ta varskyte, tokia saldi, labai skani, labai slapia, zodziu dar ten lygtais truputi maciau yra kazkokiu koncervuotu lygtais vaisiu ideta, ar tai ananasai ar tai persikai, ant virsaus patrupinta tesla ir kelios koncervuotos vusnios uzdetos, atrodo labai garziai,o jau kaip skaniai...as nevalgau varskes, bet sio pyrago niekada neatsisakyciau...padekit kas nors del receptuko...Bea, gal tu ka gali pasiulyti, mergaites HELP
Beje, mergytes, gal kuri zinosit, draugai "Kimbos" kepykloj visada perka toki nerealaus skonio varskes pyraga....Zodziu, kaip man atrodo jis is trupinines teslos, zodziu padas lygus, o ant virsaus patrupinta, bet svarbiausia, tai viduriukas,t.y. tai kas dedasi ant to paduko, tai va...Labai labai minksta ta varskyte, tokia saldi, labai skani, labai slapia, zodziu dar ten lygtais truputi maciau yra kazkokiu koncervuotu lygtais vaisiu ideta, ar tai ananasai ar tai persikai, ant virsaus patrupinta tesla ir kelios koncervuotos vusnios uzdetos, atrodo labai garziai,o jau kaip skaniai...as nevalgau varskes, bet sio pyrago niekada neatsisakyciau...padekit kas nors del receptuko...Bea, gal tu ka gali pasiulyti, mergaites HELP
Aš nelabai mėgstu varškę, bet šitas desertas patinka
Braškių, melionų ir varškės desertas
1 stiklinės braškių
1/4 meliono
200 g varškės
2 šaukštų grietinės
1 šaukšto cukraus
1 šaukšto vanilinio cukraus
1 šaukšto tarkuoto šokolado
Užpilui:
2-3 šaukštų skysto medaus
1 šaukšto citrinos sulčių
žiupsnelio tarkuotų citrinos žievelių
Braškes ir melionus supjaustyti ir sudėti į lėkštę. Varškę gerai išsukti su grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei tarkuotu šokoladu. Šaukšteliu suformuoti mažus kukulius ir juos sudėlioti šalia vaisių. Viską apipilti užpilu, sumaišytu iš medaus ir citrinos sulčių.
Braškių, melionų ir varškės desertas
1 stiklinės braškių
1/4 meliono
200 g varškės
2 šaukštų grietinės
1 šaukšto cukraus
1 šaukšto vanilinio cukraus
1 šaukšto tarkuoto šokolado
Užpilui:
2-3 šaukštų skysto medaus
1 šaukšto citrinos sulčių
žiupsnelio tarkuotų citrinos žievelių
Braškes ir melionus supjaustyti ir sudėti į lėkštę. Varškę gerai išsukti su grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi bei tarkuotu šokoladu. Šaukšteliu suformuoti mažus kukulius ir juos sudėlioti šalia vaisių. Viską apipilti užpilu, sumaišytu iš medaus ir citrinos sulčių.
100gr. varškės,100g."gyvo" jogurto,50g. aguonų,šaukštas medaus.
Varškę išsukti su jogurtu.Maišant supilti medų.Į masę suberti aguonas ir dar kartą gerai išmaišyti.Desertą galima pagardinti plakta grietinėle.
Varškę išsukti su jogurtu.Maišant supilti medų.Į masę suberti aguonas ir dar kartą gerai išmaišyti.Desertą galima pagardinti plakta grietinėle.
gal kas zinote,kaip iskepti varskes spurgu ?
QUOTE(zebrova @ 2006 11 07, 10:29)
gal kas zinote,kaip iskepti varskes spurgu ?
Čia yra daug spurgų receptų: spurgos
Sniegas4aciu labai!o cia mamytes jum mano drauges receptukas varskes apkepo bandziau-skanus! 4-saukstus manu uzpylti pienu kad apsemtu ir paliekam isbrinkti,2-pakeliai riebios varskes, 2-kiausinio tryniai,druskos is akies ir cukraus apie sauksta(na kaip kas megsta,galima truputi daugiau) Viska istrinti,supylti isbrinkytas manu kruopas,baltymus isplakti iki purumo ir atsargiai imaisome i mase.Kepimo forma istepam riebalais(as kepu silikonineje,tepu aliejum) kepti kol paruduos graziai apie25-30 min.tiesa as dar dejau sauja isbrinkytu razinu i tesla(tiesiog razinas uzpylu karstu vandeniu ir palieku 30 min. nors) porcija nera labai didele uztenka mano abiem vaikuciam,man ir lieka truputuka vyrui na arba atvirksciai vyrui ir man nelieka ir kepti stengiuos nedideleje formoje,na kad apkepas nesigautu visiskai plonytis!
Dar skanu is varskes Rafaelo.
Reikes: 200g. riebios varskes, 200g. kokoso drozliu, 150g. cukraus.,biski riesutu
varske gerai istrinti su cukrum,idet kokosu drozliu ir ismaisyt . Is tos mases darom mazus rutuliukus,i juos vidu dedam riesuta,ir apvoliuojam kokosu drozlese. Rutukiukus dedam i saldytuva valandai.
Reikes: 200g. riebios varskes, 200g. kokoso drozliu, 150g. cukraus.,biski riesutu
varske gerai istrinti su cukrum,idet kokosu drozliu ir ismaisyt . Is tos mases darom mazus rutuliukus,i juos vidu dedam riesuta,ir apvoliuojam kokosu drozlese. Rutukiukus dedam i saldytuva valandai.
O mes darome varskes skanesta, kiekiu nezinau viskas is akies
reikes:
varškės - ją sumalti.
Želatino - išbrinkinti
želė įvairios spalvos- pataisyti ja su puse kiekio vandens, kokks yra ant pakelio parasytas. Kai atšals supjaustyti gabaliukais.
Varškę pagardinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir trupučiu grietinėlės.
Į sutaisytą varškę dėti išbrinkinta ir ištirpintą želatiną, ją sumaišius dėti želė gabaliukus.
Gaunasi kaip pirktinė deserinė varškė.
P.S. darau su namine varške
reikes:
varškės - ją sumalti.
Želatino - išbrinkinti
želė įvairios spalvos- pataisyti ja su puse kiekio vandens, kokks yra ant pakelio parasytas. Kai atšals supjaustyti gabaliukais.
Varškę pagardinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir trupučiu grietinėlės.
Į sutaisytą varškę dėti išbrinkinta ir ištirpintą želatiną, ją sumaišius dėti želė gabaliukus.
Gaunasi kaip pirktinė deserinė varškė.
P.S. darau su namine varške
Mes darome tokį paprastą: varškę pertrinam per sietelį ir sumaišome su konservuotų vaisių sirupu, plakta grietinėle, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Maišome tol, kol ištirpsta cukrus.
Tada į tą kremą sudedam dalį konservuotų vaisių, o kita vaisių dalimi papuošiame prieš patiekdami.
Tada į tą kremą sudedam dalį konservuotų vaisių, o kita vaisių dalimi papuošiame prieš patiekdami.
Vyniotinis su zele gabaliukais.3.5pak. po 180 sausainiu,400g varskes,ind. kond. pieno,200g sviesto,citrina,zele.Sviesta issukame su kond. pienu.sudedam varske ir ismaisom.Zele supjaustom gabaliukais(graziau 2 ar 3 spalvu),sutarkuojam citrina,sudedam sulauzytus sausainius.Suformuojam pyraga,palaikome saldytuve ir skanaus!