Gal mamytės kas nors mokate pagaminti skanų senovinį varškės tortuką su sausainiais? Dedasi sluoksniais varškė ir sausainiai, žinau, kad reikia sviesto, cukraus. Kažkada su mokiniais vis gaminom, bet pamečiau receptą, o tie mokiniai jau baigę mokyklą.
QUOTE(Mergelė @ 2006 02 18, 12:45)
Gal mamytės kas nors mokate pagaminti skanų senovinį varškės tortuką su sausainiais? Dedasi sluoksniais varškė ir sausainiai, žinau, kad reikia sviesto, cukraus. Kažkada su mokiniais vis gaminom, bet pamečiau receptą, o tie mokiniai jau baigę mokyklą.
Na aš darau taip:2 pakeliai varškės+~4 pakeliai sausainių (na aš perku sveriamus, tai dėl sausainių kiekio rašau tik ~)+ pusę pakelio sviesto+4 šaukštai grietinės+porą šaukšt. kakavos+valininis cukrus+cukrus
Sviestą ištirpinu keptuvėje, supilu į varškę, išmaišau. Įdedu cukraus, čia pagal kiekvieno skonį ir truputį vanilinio cukraus.(jo neperdauginkit, gali palikti kartu)Vėl išmaišau.O tada paprasčiausiai imu sausainį ir tepu varške, ant jo vėl dedu sausainį ir vėl varškę.Taip kol baigiasi visi produktai Na dažniausiai formuoju kaip tortuką, kažkur 6 sausainių ilgio, 4 pločio.Torto viršų ir šonus taip pat aptepu varške.
Glaistui: ištirpinti truputį sviesto,sumaišyti kakavą su grietine ir pora šaukštu cukraus ir supilti į ištirpintą sviestą.Maišyti kol užvirs.Tada užpilti ant tortuko. Galima apibarstyti kokoso drožlėmis, ar kitokiais skanumiukais Ai dar galima į varškę įmaišyti razinų.Tortą įdėti į šaldytuvą ir truputį palaikyti, kad geriau pjaustytusi. Skanaus
žiūrėk " Nekepti pyragai, pyragaičiai, tortai" labai daug įvairių receptų
man is kaimo parveža daug varskes,tai vis sugalvoju ivairiu budu kaip ja panaudoti.štai pats paprasciausias:varske sumalti,ideti cukraus,vaniles,aguonu(nebutinai) ir viska suminkius podaryt rutuliukus.glaju isvirt is kakavos,gietines,cukraus.apipilt ir atsaldyt. .
QUOTE(blansyte @ 2006 03 17, 23:54)
man is kaimo parveža daug varskes,tai vis sugalvoju ivairiu budu kaip ja panaudoti.štai pats paprasciausias:varske sumalti,ideti cukraus,vaniles,aguonu(nebutinai) ir viska suminkius podaryt rutuliukus.glaju isvirt is kakavos,gietines,cukraus.apipilt ir atsaldyt. .
gal ir neblogai,nes tai kas rytinis musu uzkandis pries iseinant i darzeli.reiks pabandyt
Reikes:700 gr. varskes,1stiklines grietineles,1stiklines jogurto,1stikl. cukraus,vaniles,citrinos,želatinos 50gr.Biskvitui:3 kiausiniu,120 gr. cukraus,100gr. miltu,20gr. kakavos.iskepti biskvita,atvesinti.padalyti i 2 dalis.varske sumalti(jei turi kokteiliu plaktuva ,tai galima viska jame daryt),supilti grietinele,jogurta,cukru ,vanile,citr.sultis ir gerai isplakti mikseriu.tada supilt želatina,sumaisyt.deti i forma 1 biskvito pada,sulaistyt su salta tirpia kava,supilti visa krema,ir uždet kita sluoksni.virsu apipilt kakaviniu glajum.labai skanu,pabandykit .
QUOTE(blansyte @ 2006 03 17, 23:54)
man is kaimo parveža daug varskes,tai vis sugalvoju ivairiu budu kaip ja panaudoti.štai pats paprasciausias:varske sumalti,ideti cukraus,vaniles,aguonu(nebutinai) ir viska suminkius podaryt rutuliukus.glaju isvirt is kakavos,gietines,cukraus.apipilt ir atsaldyt. .
Aš panašiai darau, tik i varske dedu ne aguonas, o daug daug kokoso. Suformuoju rutuliukus, o tada juos dar kartą pavolioju kokosuose, sumaišytuose su aguonomis. Labai skanu, vadinu juos Rafaelais.
Gal kartais žinote sluoksniuoto varškės deserto kur Čili picerijose daro? Berods jis su avietėmis, bet galima sluoksniuoti su įvairiomis uogomis.
Varškės ir sausainukų tortukas
Reikės pakelio kvadratinių sausainių(selga,sonata), varškės pakelio, cukraus, vanilinio cukraus, galima į varškę įberti kokoso drožlių, 50g sviesto; glajuj reikės kakavos, sviesto, cukraus
Varškę ištrinti su cukrumi, įberti vanil. cukrų, drožles, supilti ištrirpintą sviestą. Viską gerai išmaišyti.
Pusę sausainių išdėlioti ant lentelės, užtepti paruoštą varškę, ant viršaus sudėti likusius sausainius.Glajus-dubenėlyje ištirpinti sviestą su cukrumi, įberti kakavą,maišyti kol gausis vientisa masė ir užpilti ant paruošto tortuko, įdėti į šaldytuvą kelioms valandoms SKANAUS
Reikės pakelio kvadratinių sausainių(selga,sonata), varškės pakelio, cukraus, vanilinio cukraus, galima į varškę įberti kokoso drožlių, 50g sviesto; glajuj reikės kakavos, sviesto, cukraus
Varškę ištrinti su cukrumi, įberti vanil. cukrų, drožles, supilti ištrirpintą sviestą. Viską gerai išmaišyti.
Pusę sausainių išdėlioti ant lentelės, užtepti paruoštą varškę, ant viršaus sudėti likusius sausainius.Glajus-dubenėlyje ištirpinti sviestą su cukrumi, įberti kakavą,maišyti kol gausis vientisa masė ir užpilti ant paruošto tortuko, įdėti į šaldytuvą kelioms valandoms SKANAUS
Ir as noriu paklausti
Man labai patinka Presto varskes desertas su vysniomis
Gal kas issifravo sita recepciuka?
Man labai patinka Presto varskes desertas su vysniomis
Gal kas issifravo sita recepciuka?
Aš pasiūlysiu trisluosnį varškės desertą, kurį mano vyras vadina Dievišku. Reikės:
1. Varškės sūrelių masės (būna pirkti sveriamos, taip pigiau) apie 1kg.
2. Razinų 50g.
3. Pakelis vanilinio cukraus.
4. Želatinos.
5. Pakelis raudonos spalvos želė.
6. Šokoladas.
Padalinam varškės masę į 3 dalis, išbrinkinam želatiną. Į pirmą sluoksnį dedam ištirpintą šokoladą ir dalį ištirpintos želatinos, sumaišom ir dedam į formos dugną. Antrą sluoksnį sumaišom su raudonos spalvos želė tik išvirtos labai mažame kiekyje vandens su dalimi želatinos, sumaišom ir dedam ant šokoladinio sluoksnio. Trečią sluoksnį darom su nuplikintom razinom, vaniliniu cukrum ir likusia želatina. Dedam ant raudonosios masės ir paliekam sustingti. Neapsakomas skonis
1. Varškės sūrelių masės (būna pirkti sveriamos, taip pigiau) apie 1kg.
2. Razinų 50g.
3. Pakelis vanilinio cukraus.
4. Želatinos.
5. Pakelis raudonos spalvos želė.
6. Šokoladas.
Padalinam varškės masę į 3 dalis, išbrinkinam želatiną. Į pirmą sluoksnį dedam ištirpintą šokoladą ir dalį ištirpintos želatinos, sumaišom ir dedam į formos dugną. Antrą sluoksnį sumaišom su raudonos spalvos želė tik išvirtos labai mažame kiekyje vandens su dalimi želatinos, sumaišom ir dedam ant šokoladinio sluoksnio. Trečią sluoksnį darom su nuplikintom razinom, vaniliniu cukrum ir likusia želatina. Dedam ant raudonosios masės ir paliekam sustingti. Neapsakomas skonis
QUOTE(indriukas11 @ 2006 07 29, 13:26)
Aš pasiūlysiu trisluosnį varškės desertą, kurį mano vyras vadina Dievišku. Reikės:
1. Varškės sūrelių masės (būna pirkti sveriamos, taip pigiau) apie 1kg.
2. Razinų 50g.
3. Pakelis vanilinio cukraus.
4. Želatinos.
5. Pakelis raudonos spalvos želė.
6. Šokoladas.
Padalinam varškės masę į 3 dalis, išbrinkinam želatiną. Į pirmą sluoksnį dedam ištirpintą šokoladą ir dalį ištirpintos želatinos, sumaišom ir dedam į formos dugną. Antrą sluoksnį sumaišom su raudonos spalvos želė tik išvirtos labai mažame kiekyje vandens su dalimi želatinos, sumaišom ir dedam ant šokoladinio sluoksnio. Trečią sluoksnį darom su nuplikintom razinom, vaniliniu cukrum ir likusia želatina. Dedam ant raudonosios masės ir paliekam sustingti. Neapsakomas skonis
1. Varškės sūrelių masės (būna pirkti sveriamos, taip pigiau) apie 1kg.
2. Razinų 50g.
3. Pakelis vanilinio cukraus.
4. Želatinos.
5. Pakelis raudonos spalvos želė.
6. Šokoladas.
Padalinam varškės masę į 3 dalis, išbrinkinam želatiną. Į pirmą sluoksnį dedam ištirpintą šokoladą ir dalį ištirpintos želatinos, sumaišom ir dedam į formos dugną. Antrą sluoksnį sumaišom su raudonos spalvos želė tik išvirtos labai mažame kiekyje vandens su dalimi želatinos, sumaišom ir dedam ant šokoladinio sluoksnio. Trečią sluoksnį darom su nuplikintom razinom, vaniliniu cukrum ir likusia želatina. Dedam ant raudonosios masės ir paliekam sustingti. Neapsakomas skonis
O kiek tos želatinos reikia ?Kokius tris šaukštus ar daugiau gal galima tiksliau.