QUOTE(ziorga @ 2011 03 01, 12:05)
Sveikos, gal kas galesit patarti : pries pora savaiciu nukrito vazonelis su orchideja phalenopsiu. issibarste daug substrato, dali sudejau atgal, bet matyt saknims kazkas netiko, arba jos buvo pazeistos krisdamos. tai dabar matau, kad pradeda gelsti lapai. galvojau persodinti, bet visur raso, kad reikia laukt, kol baigs zydet. tai dabar ieskau patarimu kaip gelbeti orchideja.
busiu dekinga uz pagalba
na man tai milijoną kartų jos yra nukritusios
turim gan nemaža šunį,tai pastoviai užkliūna, net sugeba nuo palangės numesti
na aš tai įdedu dar papildomai kiek trūksta substrato ir gerai palaistau
na ir man kažkaip nieko;) šeip patariama nukirpti žiedyna, kai orchidėja tokioj padėtyje, na aš irgi buvau gavusi patarimų persodinti, tai man iš karto ji numirė sudžiūvo
gal kur viršūnė pasižeidė, man taip buvo su viena, seniau, beigė nunykti orchidėja, pradėjo leisti vaikus, net 3 buvo, bet viršutinį vaiką užkliuvau ir palaužiau, tai visi nunyko
na net neįsivaizduoju, ką patarti, man tai jos laimės dalykas, jei pradeda mirti, nykti, tai nebeišgelbėju niekaip, nors auginu jau gan ilgai ir rodos tos patirties yra, bet.....
literatūroje rašo apie saulę, kad negerai tiesiogiai ir daug, na bet pažįstama augina ištisai saulėj jau bus 3 metai,kiaura diena būna ir kokia orchidėja, kokie žiedai
laiko vandenį vazonėlio dugne, o irgi nagalima
na gal kuri kita patars ką