Sveikutės, ateinu pas jus į temutę su prašymu padėti
Parsivežėme iš Ispanijos palmę, po kiek laiko pastebėjau, kad ji apėjusi vabaliukais
Tokie vabaliukai ispanijoje apipuola marichuanas ir siurbia iš jų drėgmę, augalas po kiek laiko miršta
taigi nieko nežinau apie šiuos padarus, netgi,kaip jie vadinasi, bandžiau ieškoti internete, bet nieko
taigi prie reikalo, jau praėjo gan daug laiko nuo to,kai grįžome iš ispanijos daugiau nei 3 metai, tą palmę atidaviau auginti mamai, taigi visi vabalai iškeliavo kartu, ogi ne po kiek laiko pastebėjau, kad ji apipuolė mano kitą gėlę, tą gėlę, kaip bebūtų gailą išmečiau lauku, nes lapai buvo gležni ir nėjo tų vabalų nukrapštyti
taigi rodos dingo tie vabalai, visas gėles apžiūrėjau, na ir jau gal koks pusmetis, žiūriu atsirado jų ant mano orchidėjos
plaunu ir valau, baisu, nebežinau ką daryti
kad žinočiau kaip vadinasi, pasiskaityčiau literatūroje, kaip juos naikinti
taigi buvau orchidėją apiplovusi, rodos neliko, neperseniausiai žiūriu pilna mažyčių vos įžiūrimų, baisu
o mano gražuolė orchidėja buvo pasipuošusi pumpurais, taigi nei vienas neišsiskleidė, nes pumpurus apipuolė taip pat tie kenkėjei
bijau, kad ir kitos neapsikrėstų, vien taip menka, o antroji mane nudžiugino krūva žiedų, dar tokio derliaus neturėjau
GAL GALIT KAS PADĖTI ARBA IRGI SUSIDŪRĖTE SU ŠIAIS KENKĖJEIS
Štai tie vabalai.
o štai mano gėlės, su stiebu tuščiu ta kurią apipuolė, gaila gėlės, nes gan didelė, bet nuo vabalų atsiranda dėmės ir ruduoja lapų pakraščiai