Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Kkunigunda @ 2011 03 28, 08:32)
vat aš turiu iš tos serijos agronomo patarimas, tai irgi žydinčius trešti galima, nes tipo išlaiko dekoratyvumą ir pagyvinamos spalvos.

man atrodo, kad žiedų gausa, spalva, ilgalaikiškumas ir pan priklauso nuo benrdos augalo būklės ir apsprendžiami dar prieš žiedams išsiskleidžiant smile.gif na bet čia tik man atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2011 03 28, 10:54)
man atrodo, kad žiedų gausa, spalva, ilgalaikiškumas ir pan priklauso nuo benrdos augalo būklės ir apsprendžiami dar prieš žiedams išsiskleidžiant smile.gif na bet čia tik man atrodo smile.gif

na sutinku visiškai 4u.gif na žydėjimo metu irgi kažką matyt daro g.gif jeigu jau taip rašo g.gif arba tos kur sakiau senukuose yra prailgina žydėjimo laiką 4u.gif na pvz čia buvo pasbaigusios trąšos ir vat gėlytė pražydo mano blankesnė, nei ankščiau žydėjo kai pirkau g.gif čia sutapimas ar kas než.,nors skaičiau kažkam priešingai buvo, pražydo ryškiau, nors buvo sodresnė spalvos:hm na tik než ji trašas naudojo ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kkunigunda @ 2011 03 28, 09:03)
pvz čia buvo pasbaigusios trąšos ir vat gėlytė pražydo mano blankesnė, nei ankščiau žydėjo kai pirkau g.gif

dažnokai skiriasi pirktiniai ir naminiai žiedai ne tik spalva, bet ir forma, nes fermose augalus prifarširuoja trąšomis ir hormonais, kurių mes įprastoj parduotuvėj nenusipirktume, o ir netręštume tokiomis dozėmis... todėl kai kurie falenopsiai nežydi po pora metų, kol "pripras", o kai kurie išvis miršta.. unsure.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus dėl mano mirštančios orchės su keikiu 4u.gif nusipirkau kiminų, bandysiu jais aprišti keikį, gal greičiau išleis šaknis g.gif
Atsakyti
sveikutės, senokai skaitinėju temelę, jau ir orchytes gan seniai turiu. tik nesiseka man su tais fenelopsiais, nors kažin ką sad.gif ir dendrobis neseniai namo parkeliavo žiedais apsipylęs, staigiai visus numetė sad.gif ir tik naujus ūglius leisti pradėjo rolleyes.gif
fenelopsiai išleidžia ir kokį žedstiebį, bet žiedukai pastoviai nubyra. vos vienas kitas prasiskleidžia, tai net laistyt tada bijau. nes vos tik gauna vandenuko - ir tas pats žiedukas nuvysta ir nukrenta sad.gif nors vandenukas iš gręžinio tikrai geras - labai minkštas.
dabar išvis visų šaknytės tokios liūdnos, atrodo, kaip sudžiuvusios. nors va, kelias revizavau - tai tiek išpuvusių doh.gif kad vos keli šakniukai geri belikę. o ir lapai kaip kokių salotų suglebę sad.gif
net nesuprantu, kas čia joms. laistau kartą per savaitę ar net rečiau, namie nešalta - apie 22 laipsniai. stovi pietinėj pusėj, tik tiesioginiai spinduliai nesiekia.
tai koks pelėsis į šaknis įsimeta, tai dar koks biesas sad.gif doh.gif
retkarčiais (kas porą sav.) gauna COMPO trąšų orchidėjoms
pas anytą pastoviai vandeny mirksta (jis net pažaliavęs indeliuose), niekas nei ten tręšia nei ką, o žydi, o auga g.gif nieko nesuprantu. pamerkčiau taip saviškes, iškart supūtų.
mačiau, kažkas iš merginų išvis durpėse augina rolleyes.gif o auga, o veši gėlytės. nebandot taip eksperimentuot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viduku: 28 kovo 2011 - 15:32
QUOTE(viduku @ 2011 03 28, 17:27)
sveikutės, senokai skaitinėju temelę, jau ir orchytes gan seniai turiu. tik nesiseka man su tais fenelopsiais, nors kažin ką sad.gif ir dendrobis neseniai namo parkeliavo žiedais apsipylęs, staigiai visus numetė sad.gif ir tik naujus ūglius leisti pradėjo  rolleyes.gif
fenelopsiai išleidžia ir kokį žedstiebį, bet žiedukai pastoviai nubyra. vos vienas kitas prasiskleidžia, tai net laistyt tada bijau. nes vos tik gauna vandenuko - ir tas pats žiedukas nuvysta ir nukrenta sad.gif nors vandenukas iš gręžinio tikrai geras - labai minkštas.
dabar išvis visų šaknytės tokios liūdnos, atrodo, kaip sudžiuvusios. nors va, kelias revizavau - tai tiek išpuvusių  doh.gif  kad vos keli šakniukai geri belikę. o ir lapai kaip kokių salotų suglebę sad.gif
net nesuprantu, kas čia joms. laistau kartą per savaitę ar net rečiau, namie nešalta - apie 22 laipsniai. stovi pietinėj pusėj, tik tiesioginiai spinduliai nesiekia.
pas anytą pastoviai vandeny mirksta (jis net pažaliavęs indeliuose), niekas nei ten tręšia nei ką, o žydi, o auga  g.gif  nieko nesuprantu. pamerkčiau taip saviškes, iškart supūtų.

kad šaknys sudžiūvusios tad trūksta drėgmės sakyčiau g.gif
na keista, kai palaistot ir žiedai krenta, na šeip priešingai pas mane, per žydėjimą negailiu vandenėlio, tai žiedeliai jei pasiraito, tai man viskas aišku, vandenuko ir viskas thumbup.gif
o, kad lapai suglebe, na kaip ir daugumai karštą dušą panaudokit g.gif šeip pateda tikrai thumbup.gif ir šaknytėms gerai thumbup.gif
o trąšų nepadauginat?kartais?
Atsakyti
QUOTE(viduku @ 2011 03 28, 16:27)
sveikutės, senokai skaitinėju temelę, jau ir orchytes gan seniai turiu. tik nesiseka man su tais fenelopsiais, nors kažin ką sad.gif ir dendrobis neseniai namo parkeliavo žiedais apsipylęs, staigiai visus numetė sad.gif ir tik naujus ūglius leisti pradėjo  rolleyes.gif
dabar išvis visų šaknytės tokios liūdnos, atrodo, kaip sudžiuvusios. nors va, kelias revizavau - tai tiek išpuvusių  doh.gif  kad vos keli šakniukai geri belikę. o ir lapai kaip kokių salotų suglebę sad.gif
pas anytą pastoviai vandeny mirksta (jis net pažaliavęs indeliuose), niekas nei ten tręšia nei ką, o žydi, o auga  g.gif  nieko nesuprantu. pamerkčiau taip saviškes, iškart supūtų.
mačiau, kažkas iš merginų išvis durpėse augina  rolleyes.gif  o auga, o veši gėlytės. nebandot taip eksperimentuot?

manau ir as kad per daznai tresiat, jeigu orches nezydi tai as ju ir netresiu beveik smile.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(viduku @ 2011 03 28, 15:27)
mačiau, kažkas iš merginų išvis durpėse augina  rolleyes.gif  o auga, o veši gėlytės. nebandot taip eksperimentuot?

o kame auga jusu falenopsiai? kaip jus js revizavot? persodinot? lapai gali buti suglebe del silpnu saknu. siaip karta i savaite laistyti, sakyciau daznoka g.gif

o kad kazkas vandeny mirkina ar juodzemyje augina, tai cia ju reikalas...galiu garantuoti kad viena diena joms ateis galas, jei ir toliau taip.. rolleyes.gif

turejau viena tokia nelaimele, is giminates, i zeme pasodinta... doh.gif saknu beveik neturejo...
Atsakyti
kartą į savaitę sakot dažnoka, mano kitos net nesulaukia savaitės, kai substratas sausas rolleyes.gif čia tas laistymas nuo daug ko priklauso, nuo šilumos, drėgmės ir pan., na bet nei vienos nelieju kas 2 sav, netgi žiema, tai jos man nudžiūtų doh.gif
na jeigu vėsu ir substratas neišdžiūna, tai aišku žiemą net patariama kas 2, o čia derina kiekvienas pagal savo salygas 4u.gif
Atsakyti
tas tiesa...ypac jei oras sausas tai ta dregme greit isgaruoja...bet as tai laikausi tokios tasykles, kad geriau ja lai truputi paziusta nei kad per daug... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2011 03 28, 17:23)
o kame auga jusu falenopsiai?  kaip jus js revizavot? persodinot? lapai gali buti suglebe del silpnu saknu. siaip karta i savaite laistyti, sakyciau daznoka  g.gif

o kad kazkas vandeny mirkina ar juodzemyje augina, tai cia ju reikalas...galiu garantuoti kad viena diena joms ateis galas, jei ir toliau taip..  rolleyes.gif

turejau viena tokia nelaimele, is giminates, i zeme pasodinta...  doh.gif saknu beveik neturejo...

auga tai substrate tame Extra, nedrįsčiau aš į juodžemį sodint biggrin.gif aha, šaknyčių reviziją padariau - apkarpiau supuvusias, gavo cinamono jos, apdžiovinau ir į substratą orchytėm vėl pasodinau. o kad dėl silpnų šaknyčių suglebę lapai tikrai gali būt sad.gif
menkos tos šaknelės visai...
o laistymas tikrai ne taip jau griežtai kas savaitę, vis pasižiūriu, kokia situacija vazonėly, buvo metas, kai ir kas dvi laisčiau.

bet kaip čia išeina, merginos, senojoj temoj viena mamytė pasirodė savo nerealų orchyčių albumą... gėlės irgi pastoviai vandeny mirksta, auginamos Kalifornijos sliekų komposte, o vaizdelis, o žiedynai wub.gif nežinau, ar čia galėčiau jos albumėlio nuorodą įdėti, juk ne mano
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viduku: 28 kovo 2011 - 18:25
Pirkau snd cimbuka, bet bus kogero is didziuju TIK GELESE uz 10 lt, parsiveziau namo ir man atrodo kad per daug jis perlietas, o auginasi 4 uglius, kazi padziovint, ar bandyt ryt persodint g.gif
Atsakyti