tai ten parodyta kai ant atskiro savo stiebelio jisai isauga, o cia isaugo ant senos sakeles , tiesiog prilipes, tai ir galvoju kaip ji uimti, ar nupjauti seno birsunele kartui su jaunikliu
QUOTE(pilveliukas @ 2011 03 22, 21:00)
tai ten parodyta kai ant atskiro savo stiebelio jisai isauga, o cia isaugo ant senos sakeles , tiesiog prilipes, tai ir galvoju kaip ji uimti, ar nupjauti seno birsunele kartui su jaunikliu
nieko nesuprantu... čia žiūrėjot?
[quote=zuzla,2011 03 22, 21:37]
na tuos supuvusius auginius reikėjo visai pašalinti, kam tuos graužtukus palikinėt o kiek laiko jau lauki keikių?
prie šaknų auga auginiai, kiekiai - ant stiebo... oncidium negali turėti keikių
ai taip tikrai , man tie oncidium ir dendrobium maišosi tai jau galva susisuko nuo tų pavadinimų
na keikių laukiu gal nepilnai 2 sav., na prieš tiek laiko atnešė man
o kai sodinau pasirodė dar tie stiebukai kaip ir nieko kadangi sakau šių gėlių neauginau, patirties 0, tai ir atpažinti neįmanoma, sakau gal dar viskas tvarkoj, bet kai jau persodinau, po poros dienų žiūriu, kad nieko gero iš jų kas beliko nukirpti vėl nepersodinėsi iš naujo
Papildyta:
taisausi 2 nauji auginukai auga
na tuos supuvusius auginius reikėjo visai pašalinti, kam tuos graužtukus palikinėt o kiek laiko jau lauki keikių?
prie šaknų auga auginiai, kiekiai - ant stiebo... oncidium negali turėti keikių
ai taip tikrai , man tie oncidium ir dendrobium maišosi tai jau galva susisuko nuo tų pavadinimų
na keikių laukiu gal nepilnai 2 sav., na prieš tiek laiko atnešė man
o kai sodinau pasirodė dar tie stiebukai kaip ir nieko kadangi sakau šių gėlių neauginau, patirties 0, tai ir atpažinti neįmanoma, sakau gal dar viskas tvarkoj, bet kai jau persodinau, po poros dienų žiūriu, kad nieko gero iš jų kas beliko nukirpti vėl nepersodinėsi iš naujo
Papildyta:
QUOTE(Kkunigunda @ 2011 03 22, 20:06)
vat štai gumbeliai, na jie labai susiraukšlija, panašu, kad senoji šeimininkė pagailėjo vandens bet pagirdžiau, na net nežinau ar čia normalu tie lapeliai taip
2 maži keikiai auga iš šaknyčių, jau ir perspodinau, bet kokių pokyčių
2 maži keikiai auga iš šaknyčių, jau ir perspodinau, bet kokių pokyčių
taisausi 2 nauji auginukai auga
Sveikutes,
Mano Cambria irgi išleido tokį naują auginuką. Jis pradėjo jau ir šaknytes gražias leisti. Vazone yra dar 3 gumbai, bet jie labai negražūs. Truputį ištraukiau gėlytę, kad šaknis apžiūrėt, tai visos negražios, o ir gumbai susiraušlėję ir į laistymą nereaguoja. Norėčiau patarimo: Ar galima atskirti tą naują auginuką ir pasodinti, o kitus mesti lauk. Dar tas auginukas priaugęs prie kito gumbo, tai jei persodinėt ar atskirti jį nuo senojo gumbo?
Mano Cambria irgi išleido tokį naują auginuką. Jis pradėjo jau ir šaknytes gražias leisti. Vazone yra dar 3 gumbai, bet jie labai negražūs. Truputį ištraukiau gėlytę, kad šaknis apžiūrėt, tai visos negražios, o ir gumbai susiraušlėję ir į laistymą nereaguoja. Norėčiau patarimo: Ar galima atskirti tą naują auginuką ir pasodinti, o kitus mesti lauk. Dar tas auginukas priaugęs prie kito gumbo, tai jei persodinėt ar atskirti jį nuo senojo gumbo?
QUOTE(RainyDay @ 2011 02 21, 22:59)
QUOTE(Čarlė @ 2011 03 23, 08:23)
Ar galima atskirti tą naują auginuką ir pasodinti, o kitus mesti lauk
ne, negalima, jaunas auginys maitinasi iš senų gumbų.. o persodinti tinkamas laikas.. senas bulves atskirsit, kai jos numes lapus ir išdžius
nu ir kas kad susirauksleje tie gubma, bet zali ir lapai zali saknims galima revizija padaryti, persodinti ir lai sau auga
QUOTE(zuzla @ 2011 03 23, 10:08)
ne, negalima, jaunas auginys maitinasi iš senų gumbų.. o persodinti tinkamas laikas.. senas bulves atskirsit, kai jos numes lapus ir išdžius
O jei tos šaknys baisios, tiesiog jas nukirpt ir viskas ir vėl visus gumbus kišt į substratą? Naujas auglys nesiekia substrato, ar persodinant įkišti giliau, kad šaknytės apkastos būtų?
QUOTE(Čarlė @ 2011 03 23, 11:30)
O jei tos šaknys baisios, tiesiog jas nukirpt ir viskas ir vėl visus gumbus kišt į substratą? Naujas auglys nesiekia substrato, ar persodinant įkišti giliau, kad šaknytės apkastos būtų?
supuvusias šaknis nukirpti iki gyvos vietos, pjūvio vietą patepti cinamonu arba angliuku, sodinti su visais gumbais, giliau kišti nereikėtų, kad senos bulvės nepradėtų pūti, naujo auginio šaknys pačios ras kelią į substratą
Ačiū labai už pagalbą. Visoms po
aha aciu va sito nemaciau:)
Sveiki,
turiu tris orchidejas, po paskutinio zydejimo jau metai laiko kaip jos nebezydi Lapai zali, saknys grazios. Kas joms gali but negerai
Aciu
turiu tris orchidejas, po paskutinio zydejimo jau metai laiko kaip jos nebezydi Lapai zali, saknys grazios. Kas joms gali but negerai
Aciu
QUOTE(Dasute @ 2011 03 23, 12:59)
Aciu
Aciu
tam, kad atsakyti į jūsų klausimą reikia žinoti, kokias orchidėjas turite, kaip prižiūrite, ar tręšiate, ar pirmo puslapio nuorodas vartėte...
iš kitos pusės... pas mane dabar žydi du falenopsiai po dviejų metų pertraukos..