Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(grange @ 2011 03 17, 16:40)
Sveikos,

kur galejau paskaiciau iki siol, vis dar ieskau, pirmam psl rusu kalba straipsniu neskaitau  verysad.gif  bet turiu beda  verysad.gif
vienas is mano phalenopsiu manau kad nebegyva  verysad.gif esme tame, kad jau kai gavau dovanu (rinko vyras, kuris nelab. ismano kaip turejo atrodyt sveika) man kilo itarimas, nes lapai tokie pominksciai buvo ir "nusileide" na ne taip kaip gerai augancios jie buna tokie tvirti.
keli ziedukai buvo prasiskleide, kiti dar ne, ir ant sakuciu galu mates pumpuriukai, bet jie tokie jau kaip padziuve buvo.. ir dabar jau praejo beveik 3 sav, ir tie kur buvo neprasiskleide taip ir laikos, atrodo tiek nedaug reikia, bet ir nesiskleidzia.
o tie kur maziukai ant galu, paaugo, bet jau vel matau kad ngyvi, nes tokie rausvi, tarsi sudziuve, ne taip kaip sviezus nauji auga.
tai galvoju ka cia geriau padarius  g.gif  ar leist taip laikytis kol visus numes ziedukus nudziuvusius ir nukirpt tada, ar kirpt is kart dabar ir tiketis, kad atsigaus?  g.gif
saknys nekelia didelio itarimo, kad supuve  g.gif

na gal vandens trūkumas? ar liejat ar mirkot?
čia dėl žiedo na net nežinau g.gif
bet apie suglebusius lapus skaičiau, kad reikia perlieti karštu dušu, bet jau tokiu, kad rankai vanduo būtų karštokas ir gėlę kelioms valandoms užrišti maišelyje permatomame.
Kiek veiksminga nežinau, neteko išbandyti, mažoms smulkioms orchidėjoms rašė geriau nebandyti.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2011 03 17, 15:40)
Sveikos,

kur galejau paskaiciau iki siol, vis dar ieskau, pirmam psl rusu kalba straipsniu neskaitau  verysad.gif  bet turiu beda  verysad.gif
vienas is mano phalenopsiu manau kad nebegyva  verysad.gif esme tame, kad jau kai gavau dovanu (rinko vyras, kuris nelab. ismano kaip turejo atrodyt sveika) man kilo itarimas, nes lapai tokie pominksciai buvo ir "nusileide" na ne taip kaip gerai augancios jie buna tokie tvirti.
keli ziedukai buvo prasiskleide, kiti dar ne, ir ant sakuciu galu mates pumpuriukai, bet jie tokie jau kaip padziuve buvo.. ir dabar jau praejo beveik 3 sav, ir tie kur buvo neprasiskleide taip ir laikos, atrodo tiek nedaug reikia, bet ir nesiskleidzia.
o tie kur maziukai ant galu, paaugo, bet jau vel matau kad ngyvi, nes tokie rausvi, tarsi sudziuve, ne taip kaip sviezus nauji auga.
tai galvoju ka cia geriau padarius  g.gif  ar leist taip laikytis kol visus numes ziedukus nudziuvusius ir nukirpt tada, ar kirpt is kart dabar ir tiketis, kad atsigaus?  g.gif

o bandei karsta dusa padaryt? g.gif as manyciau kad dar palauk,gal koki viena zieduka isskleis...jai yra saknu geru,nesupuvusiu,tada dar gyvens mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kkunigunda @ 2011 03 17, 13:53)
na gal vandens trūkumas? ar liejat ar mirkot?
čia dėl žiedo na net nežinau g.gif
bet apie suglebusius lapus skaičiau, kad reikia perlieti karštu dušu, bet jau tokiu, kad rankai vanduo būtų karštokas ir gėlę kelioms valandoms užrišti maišelyje permatomame.
Kiek veiksminga nežinau, neteko išbandyti, mažoms smulkioms orchidėjoms rašė geriau nebandyti.

nu taip, is kart kai parnese merkiau i inda, daugiau isemiau,vazonas ir spec orchidejom, saknys tikrai nemirksta ir nesiliecia.
nu bandysiu su dusu, blogiau jau nebebus...
viena zydi gerai, viskas tvarkoj, namie ir lt yra, didele balta, 4ti metai zydi, nebuvo bedu, sita matyt jau pazeista buvo iki tol kol i parde pateko...
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2011 03 17, 15:40)
Sveikos,

o bandei karsta dusa padaryt? g.gif as manyciau kad dar palauk,gal koki viena zieduka isskleis...jai yra saknu geru,nesupuvusiu,tada dar gyvens mirksiukas.gif
Papildyta:
turetu po duso atsigaut smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giedruze @ 2011 03 16, 17:08)
user posted image laba diena vel mano orchidejas puola sitokie taskuciai, pries pusmeti purskiau nuo skydamariu, bet vel ju daugeja, ar cia j?, ar cia kas kita? bukit geros pagelbekit aciu

skydamaris atrodo taip
user posted image

o čia dar vieni aptikti vabaliukai pas mane

user posted image

ir skydamarį ir šį baltą gyvį išnaikinau ACTARA
Papildyta:
QUOTE(grange @ 2011 03 17, 17:02)
nu taip, is kart kai parnese merkiau i inda, daugiau isemiau,vazonas ir spec orchidejom, saknys tikrai nemirksta ir nesiliecia.
nu bandysiu su dusu, blogiau jau nebebus...
viena zydi gerai, viskas tvarkoj, namie ir lt yra, didele balta, 4ti metai zydi, nebuvo bedu, sita matyt jau pazeista buvo iki tol kol i parde pateko...

įmesk foto, vabaliukų neturi jokių?
šeip kartais gali nepakakti vandens laistant, o ypač žydėjimo metu g.gif todėl geriau pamirkyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kkunigunda @ 2011 03 17, 15:32)

tai kad šitas ir yra miltuotasis skydamaris mastau.gif

o kaip vadinasi parazitai iš pirmos nuotraukos žinau tik rusiškai

o giedruzes atvejis - voratinklinė erkė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 17 kovo 2011 - 15:50
QUOTE(zuzla @ 2011 03 17, 17:49)
tai kad šitas ir yra miltuotasis skydamaris mastau.gif

o kaip vadinasi parazitai iš pirmos nuotraukos žinau tik rusiškai

o giedruzes atvejis - voratinklinė erkė

aha intike pasižiūrėjau, kad 2 tikrai miltuotasis skydamaris smile.gif
o ir pimasis skydamaris, bent jau taip intikas rodo smile.gif na jų tokių panašių kaip pirmam foto daug g.gif tai tų skydamarių gyvas velnes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kkunigunda @ 2011 03 17, 16:05)
na jų tokių panašių kaip pirmam foto daug g.gif tai tų skydamarių gyvas velnes doh.gif

tada taip, nes tie iš pirmos nuotraukos rusų terminologijoje dAr skirstomi į tikruosius ir netikruosius laugh.gif

na gal atsiras kas nors kas pasakys kaip iš tikrųjų tie kiautuotieji vadinasi smile.gif
Atsakyti
O ką reiškia, kai žiedstiebis (be žiedų) išleido kažką pan. į sakus?
Atsakyti
QUOTE(DoNeila @ 2011 03 17, 16:22)
O ką reiškia, kai žiedstiebis (be žiedų) išleido kažką pan. į sakus?

vėsinasi
Atsakyti
Sveiko orchidėjų augintojos ir mylėtojos. Štai ir man prireikė kreiptis į Jūsų būrį. Štai prieš savaite maksimoje nusipirkau nukainota orchidėją. Kainavo tik 50 cnt. Ji buvo labai skurdžioje padėtyje, štai aš ja persodinau ir ji man pradėjo leisti 1 lapelį. Bet kiti seni lapai kažkokie su dėmėmis. Štai įdedu fotografijas. smile.gif
user posted image
Čia orchidėja visu planu.
user posted image
Įtartina sėmė ant lapo.
user posted image
Senų lapų galiukai.
user posted image
Šaknys, jos rudos tokios, bet kietos. O šaknis kai persodinėjau visos buvo geltonos, nė vienos žalios blink.gif . Dėkoju už patarimus smile.gif .
Atsakyti
na man daug bėdų dėl to skydamario atsirado, tai žiedai nudžiūvo ir lapų pakraščiai parudavo, na bet nesmarkiai g.gif šeip turi kitos dėmių, bet šia paspaustas lapas ar kažkas pan. kažkaip nelabai kreipiu dėmesio, nes nekinta ax.gif
yra 1 pusl. info daugiau, gal ką atrasi, žiūrint į foto nelabai aišku g.gif

na bet gal kas ką pasakys mirksiukas.gif gal sulauksi patarimo mirksiukas.gif
Atsakyti