yra ir vazonėliu orchidėjom,ten galima įpilt vandenuko ant dugno jai norisi,nes gėlei toks paaukštinimas yra...
QUOTE(aurawdg @ 2011 03 15, 16:46)
imetu pora foto,viena mano ismastymo,kita ziedeliu :
šaknys gal ir drėkinasi, o oras aplink? geriau į gilesnę šiek tiek platesnę už vazono dugną lekštutę pripilti gražių akmenukų, vandens ir pastatyti vazonėlį, vanduo neturi liestis su vazonėliu
dėl persodinimo ,o kam reikia... atrodo gerai,taip gali augt dar pora meteliu(jai nepūna,nėra žievės sutrupėjusios,nelenda šaknys lauk)
šaknys apačioj vazonėlio kelios išlindusios,bet dar nėra taip baisu,to persodinimo bijau baisiai,bet kai ateis laikas teks bandyt man orinės šaknys labai nepatinka,beveik visos nudžiuvusios arba bent jau pusė nudžiuvusi šaknies (tokią jau gavau),kaip suprantu iš visos info taip nutiko dėl sauso oro parduotuvėj,tai ir galvojau,kad taip reabilituosiu kol kas tų orinių šaknų neliečiau,bet jaučiu reiks apkarpyt nudžiuvusias kai nužydės.
QUOTE(aurawdg @ 2011 03 15, 17:38)
šaknys apačioj vazonėlio kelios išlindusios,bet dar nėra taip baisu,to persodinimo bijau baisiai,bet kai ateis laikas teks bandyt
o iš kokio jus miesto? vilniuje kaip tik šį savaitgalį Lietuvos orchidėjininkų draugija organizuoja seminarą, kurio metu mokysimes persodinti orchidėjas, plačiau čia
QUOTE(zuzla @ 2011 03 15, 13:50)
tai išverskit puslapį google pagalba į anglų, labai pakenčiamai verčia
aš gal ir padėčiau, bet be nuotraukos spręsti kas per pilki vabaliukai negaliu kur jie, substrate, ant lapų? bent nuotraukas pasižiūrėkit, gal ką panašaus į savo problemą rasit, tada ir versim priemonių planą į lt
aš gal ir padėčiau, bet be nuotraukos spręsti kas per pilki vabaliukai negaliu kur jie, substrate, ant lapų? bent nuotraukas pasižiūrėkit, gal ką panašaus į savo problemą rasit, tada ir versim priemonių planą į lt
jie substrakte smulkus tokie mazi neimanoma ju nufotkinti nesimato fotkeje
QUOTE(fuksas11 @ 2011 03 15, 18:53)
jie substrakte smulkus tokie mazi neimanoma ju nufotkinti nesimato fotkeje
tai gal nuo drėgmės tokie maži būna...kai palaistai tada pasirodo...
QUOTE(evers @ 2011 03 15, 17:55)
tai gal nuo drėgmės tokie maži būna...kai palaistai tada pasirodo...
jojo butent tokie kai palaistai islenda.gal zinot kaip juos isnaikinti?
sakoma kai gerai pradziuva žemė patys išnyksta...buvo kalbėta keleta puslapiu atgal..