Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

QUOTE(skruzdeda @ 2006 03 15, 15:13)
Sveikos, norėjau paklausti, kaip sekasi mamytėms, kurių alergiškiems vaikučiams dabar jau virš metukų ar dviejų?

Nenorėčiau prisikalbėti, mes mums tai viskas gerai: valgome visas daržoves, visas uogas, uogienes ir vaisius, visas kruopas virtas piene, valgome varškytę ir išgeriame apie 200 ml karvės pieno per parą. Ir jokios alergijos nėra.

Tiems kurie naujai prisijungė, tai norėčiau pasakyti, kad mums buvo siaubinga alergija visiems maisto produktams. Nuo 2,5 mėnesio prasidėjo viduriavimas su kraujuku, po to siaubingi bėrimai, išsausėjusios dėmės, norėjo mus guldyti į ligoninę, galvojo gal nutraukti matinimą MP. Žodžiu pranašavo ateitį nekokią. Šiandien mums 1 metukai ir 4 mėnesiai ir valgome viską.

Norėjau pasakyti, kad sugijome TIK homeopatų dėka. Maitinau pati gana ilgokai - iki 1 ir 3 mėnesių, bet varškytę pradėjome valgyti gal nuo 9 mėn. Ir niekada nesistengiau laikyti vaiką ant dietos (nes ir negalėjau smile.gif, - ir taip yra mažai produktų, kuriuos jis valgo)
Manau, kad homeopatija galėtų būti vienintelis efektyvus gydymo būdas. Linkiu visoms mamytėms juo pasinaudoti ir visiems laikams atsisveikinti su alergijos problema. O pas alergologus patarčiau dažnai nevaikščioti- nieko jie gero nepasakys. Ramumo dėlei pasidarykite tyrimus ir jeigu jie nieko gero neparodys, tai alergologai nieko daugiau ir nepasakys, nebent visko nevalgyti ir negerti. Taip pat pabandykite kuo mažiau duoti gatavos produkcijos (ypač HIPP ir kitokios), virkite viską pačios.

ech, kokia optimistiskai miela istorija.. wub.gif kaip mums visoms linkeciau tokios super geros pabaigos.. wub.gif
o gal gali daugiau apie tuos homeopatus, pas kuriuos ejot, parasyti? 4u.gif matau, kad jus Vilniuje, bet jis gi ne pasaulio kraste.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 03 15, 12:42)
aš tavo vietoje tos žolyčių arbatos tai tikrai negerčiau.  g.gif  nes alergiskiems apskritai jokios žolės nerekomenduojamos.
mano vaika, pavyzdžiui, alergizavo bananai.
jei vaikutis alergiškas pieno baltymui, sviestas gali ir netikti (šiaip gydytojai rekomenduoja sviestą naudoti ištirpintą - kažkas ten tada su tuo baltymu kitaip pasidaro. bet gali ir ištirpintas netikti). dėl to paties pieno baltymo gali netikti ir jogurtas, nors ir natūralus.
alergizuoti gali ir mielės - ruginė duona turbūt su jomis kepama.
o ir patys rugiai dažnokai alergizuoja.

nieko paguodžiančio, tiesa..? doh.gif  verysad.gif

O tai ką tada galima gerti? g.gif g.gif g.gif Negi tik H20 ? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(disi @ 2006 03 15, 17:50)
O tai ką tada galima gerti?  g.gif  g.gif  g.gif Negi tik H20 ? verysad.gif

Žalia ir raudona arbata nealergizuoja ax.gif Raudonąją netgi rekomenduoja esant alergijai. Saikingai galima gerti juodąją, tik vengti su priedais - įvairiais skoniais ir kvapais. Dar aš pati matindama gėriau retkarčiais melisų arbatą. Gėriau ir ramunėlių, bet neseniai išgirdau, kad ramunėlės pasirodo yra nemažas alergenas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2006 03 15, 21:22)
Žalia ir raudona arbata nealergizuoja ax.gif  Raudonąją netgi rekomenduoja esant alergijai. Saikingai galima gerti juodąją, tik vengti su priedais - įvairiais skoniais ir kvapais. Dar aš pati matindama gėriau retkarčiais melisų arbatą. Gėriau ir ramunėlių, bet neseniai išgirdau, kad ramunėlės pasirodo yra nemažas alergenas g.gif

tai kad su raudona arbata gydytojai pataria labai atsargiai.. g.gif siaip geriausia zalia arbata be jokiu priedu. as pati vaikui duodu zaliaja arbata BANCHIA, ji pati svelniausia is zalios arbatos rusiu, su maziausiai kofeino ir dar labai daug kalio turi. smile.gif perku ja PRESTO parduotuvese, dabar atsirado ir Banchia ekologiska, pora litu brangesne, bet tipo daug geresne (cia man pardaveja taip aiskino - ir skonis, ir kvapas - nepalyginamai gereseni mirksiukas.gif )
o melisa, man atrodo, nera labai tinama. juk tai vaistazole su gana stirpiu skoniu ir kvapu.
Atsakyti
nu žinokit galas mega_shok.gif mum jau metai ir trys mėnesiai, todėl galvoju duosiu Gefilus jogurto. Daviau-temperatūra 39 ir nekrenta jau antra diena, pučia vidurius ir smakras kaip šviesoforo raudinas signalas.
Atsakyti
O vis dėlto, mamytės, kokias daržoves duodate dabar savo alergiukams-šaldytas ar "šviežias"? Nors žinau, kad ko gero nuomonės išsiskirs, vienos už šaldytas (bet skaičiau, kad kažkurios vaikiukas pasigavo Campilus bakteriją nuo šaldytų), o šviežios pvz.kalafioras tai gi ko gero pripurkštas chemijos?
Kaip jūsų leliai reaguoja į tokias? g.gif
Papildyta:
Įterpsiu dar savo trigrašį.Vakar kalbėjau su drauge, kuri augina 2 alergiškuas vaikiukus, tai ji sakė, kad jos vyresniajai uždavus Gefilus Plius alerginės reakcijos paūmėdavo. Tai gal ir su tuo Gefilusu labai jau individualu? A? g.gif

Ir dar, miegam mes naktį visi trys su mažąja. Po paklode lovoje esame pasikloję vilnonį "Merkio" patiesalą, nes vaiko tėčiui dažnai nugarą skauda, nors ant jo dar yra paklodė, o mažoji juk miega su pižamėle, sakau, gal ta vilna dirgina odelę?Patiesalą vilnonį patiesėme kažkur prieš 2 savaites? schmoll.gif g.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(disi @ 2006 03 16, 10:42)
O vis dėlto, mamytės, kokias daržoves duodate dabar savo alergiukams-šaldytas ar "šviežias"? Nors žinau, kad ko gero nuomonės išsiskirs, vienos už šaldytas (bet skaičiau, kad kažkurios vaikiukas pasigavo Campilus bakteriją nuo šaldytų), o šviežios pvz.kalafioras tai gi ko gero pripurkštas chemijos?
Kaip jūsų leliai reaguoja į tokias? g.gif
Papildyta:
Įterpsiu dar savo trigrašį.Vakar kalbėjau su drauge, kuri augina 2 alergiškuas vaikiukus, tai ji sakė, kad jos vyresniajai uždavus Gefilus Plius alerginės reakcijos paūmėdavo. Tai gal ir su tuo Gefilusu labai jau individualu? A? g.gif

Ir dar, miegam mes naktį visi trys su mažąja. Po paklode lovoje esame pasikloję vilnonį "Merkio" patiesalą, nes vaiko tėčiui dažnai nugarą skauda, nors ant jo dar yra paklodė, o mažoji juk miega su pižamėle, sakau, gal ta vilna dirgina odelę?Patiesalą vilnonį patiesėme kažkur prieš 2 savaites? schmoll.gif  g.gif  schmoll.gif

as duodu saldytas, nes man tie atveztiniai tipo "sviezi" brokoliai ir kalafiorai - tai pasitikejimo nekelia. be to, ne viena mamyte cia temoj (pries tai buvusioj, kuri jau uzdaryta) rase, kad uzsienietiskos darzoves labai daznai sualergizuoja (cia gal del to, kad jas kokiais chemikalais supurskia?). na, saldytos irgi gal nera labai gerai, bet man paciai tai atrodo mazesne blogybe. cia kiekvienai mamytei vis kitaip, juk vis tiek pagal save sprendziam kiekviena. mirksiukas.gif

del Gefilus Plus turbut tikrai labai individualiai, kaip ir su bet kokiu maisto produktu. maniskiui nuo jo geriau lyg ir..

vilna gali alergiskiems zmonems ir netikti. alergologai siaip jau liepia alergiskiems vaikams nedeti sintetikos ir vilnos drabuziu. tai gal gali ir per paklode erzinti odele, jei labai jautri? g.gif mano mazius miega po kupranugario vilnos antklodele, tai nepastebejau, kad netiktu (aisku, ji apvilkta uzvalkaliuku). bet juk ir cia kiekvienam vis kitaip. o gal jus pabandykit ta Merkio patiesala tik po teciu pakloti? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 03 16, 10:53)
as duodu saldytas, nes man tie atveztiniai tipo "sviezi" brokoliai ir kalafiorai - tai pasitikejimo nekelia. be to, ne viena mamyte cia temoj (pries tai buvusioj, kuri jau uzdaryta) rase, kad uzsienietiskos darzoves labai daznai sualergizuoja (cia gal del to, kad jas kokiais chemikalais supurskia?). na, saldytos irgi gal nera labai gerai, bet man paciai tai atrodo mazesne blogybe. cia kiekvienai mamytei vis kitaip, juk vis tiek pagal save sprendziam kiekviena. mirksiukas.gif

del Gefilus Plus turbut tikrai labai individualiai, kaip ir su bet kokiu maisto produktu. maniskiui nuo jo geriau lyg ir..

vilna gali alergiskiems zmonems ir netikti. alergologai siaip jau liepia alergiskiems vaikams nedeti sintetikos ir vilnos drabuziu. tai gal gali ir per paklode erzinti odele, jei labai jautri? g.gif  mano mazius miega po kupranugario vilnos antklodele, tai nepastebejau, kad netiktu (aisku, ji apvilkta uzvalkaliuku). bet juk ir cia kiekvienam vis kitaip. o gal jus pabandykit ta Merkio patiesala tik po teciu pakloti? mirksiukas.gif

Mes jau antra diena gyvenam tik MP. Neduodu nei Gefilus. Kai praeis ar apmažės bėrimas reikės nusipirkti šaldytų kalafiorų ir vėl pabandyti duoti. Gerai, kad noras dar pieno turiu unsure.gif O mažosios gaila, nori ji jau to maistelio. Už puodų griebia, obuolį ir tą iš burnos atimti nori... verysad.gif
Papildyta:
Dar gerai, kad jos hemoglobinas nėra žemas, darėmės sausio viduryje, tai rodė 126.
Atsakyti
QUOTE(dadu @ 2006 03 14, 22:20)
Neapsigaukit, vaikams , kurie alergiski pienui, netinka nei linex, nei yogurt, nei gefilus gerosios bakterijos . Jiems skirti yra tik GEFILUS PLUS. Taciau pvz.: as negaliu 100% pagarantuoti, kad mano vaikui ir pastarosios buvo labai jau tinkamos...siokia tokia abejone yra...

Aš tiek dičkiui, kol dar buvo alergiškas, tiek mažiui dabar duodu Linex ir, tfu-tfu, jokių reakcijų nebuvo. Nesakau, kad visų vaikų nealergizuos... Padedant primaitinimą BŪTINA duoti gerųjų bakterijų alergiukams, nes:
1. Sureagavus nuo kokio nors produkto, sudirginamas žarnynas, tuomet nesuvirškinamas ne tik tas produktas, bet ir kiti, suvartoti vėliau.
2. Esant reakcijai ir sudirgus žarnynui, kaupiasi dujos ir raižo pilvuką.
Mano pirmajam kai buvo maždaug 9 mėn. taip buvo - vaikas apie dvi savaites sėdi ir stena. Tuštinosi tiesiog vandenuku, o iki tol klyksmas, kol išeina dujos. Pediatrė apžiūrėjo ir pareiškė: gal jam smagu stenėti (atseit, smagus garsas).... schmoll.gif . Man tai visiškai nebuvo panašu į pasismaginimą. Nors jai aiškiai buvo nupasakojus visus simptomus. Po to nuėjom privačiai, tai gydytojas iš karto pasakė, kad disbakteriozė ir liepė gerti Linex (kiek žiūrėjau, jų spektras platesnis nei daugelio kitų tokio tipo preparatų). Pilvuko reikalai susitvarkė per kelias dienas. Ir dabar mažiui, nors ir alergija paūmėjus, bet duodu gerųjų bakterijų. Ir, tfu-tfu, atrodo, aprimo (bent šiam kartui). Nors primaitinu ir duodu dar daugiau produktų.
Iš tiesų, dabar labai nedėkingas metas pradėti naują maistą - daržovių faktiškai nėra, ir tos pačios su minimum vitaminų. Bet iš kaimo parsivežėm bulvių, morkų, porą kopūstų ir bandom unsure.gif . Dar duodu įvairias krupienes. Bandysiu po lašiuką alyvuogių aliejaus. Nes pirmajam irgi ribojau racioną - po to gaunas taip, kad nėra išvis ką valgyti.
Svarbiausia - atrasti kas tuo metu labiausiai audrina. Ir dar - kaip jau mamos minėjo, tikrai padėjo homeopatai. Nes vaikas pieno produktus gal jau po mėnesio valgė, o kiaušinį po poros mėnesių (nors prieš tai nuo kiaušinio net burnytė buvo sutinus - l. išsigandau, mat vaikas sugalvojo su močiute pyragą daryti ir pats tešlą bemaišydamas prisiragavo...).
Papildyta:
Kalafiorą mažiui bandžiau duoti ekologišką importinį. Iš tikro, tai nieko gero: visų pirma - kaina galvos 13 lt., o kai tokia kaina, tai produktas užsistovėjęs. Porą kartų paviriau ir galvoju, ko tas vaikas nevalgo. Paragavau - kartus... Taigi, teks valgyt paprastus kaimiškus kopūstus.
O neekologiškus, kad ir šaldytus pačioje primaitinimo pradžioje neduočiau - kaip rodo patirtis, jie ne ką geresnis už esančius lentynose. Įtariu, nitratų pakanka, nes pirmas vaikis visas būdavo rainas blink.gif nuo tokių daržovių, kiek kartų bandžiau.
Reikėtų bandyti arba ekologiškas esančias Maksimose (šiuo metu lietuviškų būna bulvių, morkų, kopūstų ir burokėlių) arba ieškotis giminių kaime.
Atsakyti
QUOTE(disi @ 2006 03 16, 11:03)
Mes jau antra diena gyvenam tik MP. Neduodu nei Gefilus. Kai praeis ar apmažės bėrimas reikės nusipirkti šaldytų kalafiorų ir vėl pabandyti duoti. Gerai, kad noras dar pieno turiu unsure.gif O mažosios gaila, nori ji jau to maistelio. Už puodų griebia, obuolį ir tą iš burnos atimti nori...  verysad.gif
Papildyta:
Dar gerai, kad jos hemoglobinas nėra žemas, darėmės sausio viduryje, tai rodė 126.

o gal pabandyk ryžius duoti? kaip ir pačios nepavojingiausios kruopos turėtų būti.. beje, nežinau, ar skaitei tą jau uždarytą temą, tai pasikartosiu čia vėl. vienu metu buvo, kad mano vaikas maitinosi nuolat tais pačiais, rečiausiai galinčiais alergizuoti produktais, o bėrimai vis tiek nenyko. buvau nevilty totalioj ir klausinėjau visu, NUO KO GI ČIA?!?!? tai Klinikose alergologė "nuramino", kad atopinis dermatitas yra tokia liga, kurios eiga banguoja. tai va, jeigu pataikai ant "atoslūgio", gali valgyti beveik viską, ir neišbers, o jeigu pataikai "ant bangos", tai gali vien vandenį gerti, ir vis tiek išbers. tada dar nuėjom pas dermatologą į II ligoninę, tai jis mane apšaukė (čia humoro formoj, nelabai rimtai rolleyes.gif ) žiauria mama, kuri vaiką badu marina, ir dar kartą paaiškino apie atopinį dermatitą ir jo "bangavimą", nesusijusį su valgomais maisto produktais. tai jis sakė vaikui duoti įvairų maistą, o jei kuris TIKRAI netiks, tai aiškiai ir turėčiau pamatyti (vaikui tuos bėrimus pradės niežėti, ims kasytis ir pan.).
na, kiek čia kuriai priimtina, atsirinkti kiekviena individualiai turi. bet logikos vis tiek yra: jei jau vis tiek beria, nors ir, atrodo, nieko "blogo" neduodi, tai gal verta tą kažką "blogo" pabandyti duoti paragauti - o kas jei ims ir nepablogės?? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(disi @ 2006 03 16, 10:42)
O vis dėlto, mamytės, kokias daržoves duodate dabar savo alergiukams-šaldytas ar "šviežias"?

Mes valgome šaldytas. Aišku bulvytės, morkytės valgom šviežias, bet kadangi jos iš močiutės daržo, tai tik dėl to, nes garantuotesnės nei pirktinės. Ir alergologė sakė, nėra nieko blogo, šaldytos daržovės.
O šiaip visos kojos ir rankos pagijo, tik veidas ne. Tai įtariu tą patį: tas prakeiktas Fucidin H netiko doh.gif
O beje, vyro bendradarbė sakė, vaiko alergiją tik Nivea kremu išgydė. O kad taip žinotum, kas tikrai padės, ane?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 03 17, 12:34)
O beje, vyro bendradarbė sakė, vaiko alergiją tik Nivea kremu išgydė. O kad taip žinotum, kas tikrai padės, ane?

ane.. mirksiukas.gif
mūsų auklė va sakė, kad jos draugės anūką nuo alergijos išgydė pieno voniom. na, tokiom, kaip Kleopatra maudydavosi bigsmile.gif pabandžiau ir aš kartą, tai lyg ir nieko, blogiau tikrai nepasidarė, odelė netgi, sakyčiau, suminkštėjus buvo. reikėtų reguliariai gal tokioj vonioj pabandyti maudyti, tik va pieno vis pamirštu nusipirkti. tongue.gif
Atsakyti