Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

QUOTE(Cypla @ 2006 03 13, 11:08)
Ačiū Oboliux už pagalbą, o tai kaip su tomis košėmis, tai pirkti avižinius dribsnius, juos sumalti ir tada pavirinti, o kiek laiko virinti ???g.gif O tuos avižinius dribsnius pirkti iš vaikų skyriaus, kur jų maistelis, ar ten kur visiems skirtos košės verysad.gif  As visiškai nieko nesigaudau, o jau pats laikas primaitinti, bet jaučiu aš dar su tuo primaitinimu gausiu palaukti schmoll.gif
Reiks dabar tik MP pavalgyti ir žiūrėti kokia bus reakcija schmoll.gif

O be to bėda niekada viena nevaikšto, tai šianakt mano mažius tiek kosėjo, kad net pakraupau doh.gif , tai jam daviau Brontex sirupą, bet dabar pradėjau galvoti, ar jis kartais negali sualergizuoti ???g.gif
Mamytes, o kokius jūs sirupus duodate savo kleckiukams, kai jie pradeda labai labai kosėti mastau.gif Aš tą sirupą jau buvau davusi, bet tada mano mažiukui buvo tik 2 mėn., taigi rekacijos jokios nebuvo, o kaip bus dabar??? bijau.gif

Taip, šitie dribsniai būna Maksimose prie visų cornflakes'ų. Tik pradėdama primaitinti, juos permalu su kavamale. Pilu į šaltą vandenį (mažiui naudoju Tichę). Supylus miltukus gerai išmaišau, po to verdant vis pamaišau. Košytė gaunasi vienalytė. Proporcijos: vidutinio dydžio puodelis (apie 200 ml, tas "skandinaviško" tipo, t.y. ilgokas ir siaurokas) ir apie 2 šaukštus dribsnių (nu, kavamalėje dengia ašmenis). Išvirus įdedu šaukštuką tyrės, dar kelis grūdelius fruktozės (būna, berods, prie cukraus g.gif ).
O sirupai gali alergizuoti verysad.gif . Mes visai nesenai gydėmės irgi kosulį. Gal pabandyk pakaitinti druskos? Pakaitini puode (kol liečiant plaštaka jaučiasi ganėtina šiluma, bet dar įmanoma pridėjus laikyti ranką). Tuomet supili į maišelį, išlygini, kad būtų per visą maišelio plotį, susuki kaip "dešrelę", tuomet susuki dar į audinį (naudoju merlę, skarelę). Šiluma turi jaustis pakankama, ne vos-vos, bet uždėjus ant savo kaklo, pojūtis turi būti malonus. Tuomet užriši mažiui. Tik tikrink, kad nebūtų per karšta. Dar galima garinti Eucabaliu, čiobreliais. Užkarštini dubenį vandens, įspaudi tepalo (apie 2-3 cm) ir prisidengiat abudu dideliu rankšluosčiu. Aš su mažium po rankšluosčiu dar pasiimu kokių "zababūškių", pvz, grojantį brolio "pianiną" ar kažką, kas patrauktų dėmesį - pypsėtų-blyksėtų. Nu, garinimas su mažium yra truputėlį "pilotažas". Jeigu jūsų vonia maža - prisileidi pokarščio vandens į vonią, kad būtų garų, įspaudus to paties Eucabalio. Ir tupit garuos... Šiaip tai priklauso koks kosulys, galima homeopatinių lašiukų.
Gali rašyti man AŽ, nenoriu į maitinimo temą prirašyti daug "off topic" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(obuoliux @ 2006 03 13, 22:12)
Taip, šitie dribsniai būna Maksimose prie visų cornflakes'ų. Tik pradėdama primaitinti, juos permalu su kavamale. Pilu į šaltą vandenį (mažiui naudoju Tichę). Supylus miltukus gerai išmaišau, po to verdant vis pamaišau. Košytė gaunasi vienalytė. Proporcijos: vidutinio dydžio puodelis (apie 200 ml, tas "skandinaviško" tipo, t.y. ilgokas ir siaurokas) ir apie 2 šaukštus dribsnių (nu, kavamalėje dengia ašmenis). Išvirus įdedu šaukštuką tyrės, dar kelis grūdelius fruktozės (būna, berods, prie cukraus g.gif ).

Fruktozė kai kuriuos irgi gali alergizuoti. g.gif
Cyple, as tavo vietoje ir jokių tyrelių į košę nedėčiau, nes paskui neatrinksi, ar nuo krupų, ar nuo tyrelės beria. Tuo labiau, kad daugumai alergiškų vaikučių visos tos vaikiškos tyrelės netinka.
Aš pati tai dribsnius pilu į verdantį vandenį, paverdu 5-10 min ir dar uždengus pabrinkinu. Skanaus! mirksiukas.gif

Atsakyti
[quote=Cypla,2006 03 13, 11:08]
O be to bėda niekada viena nevaikšto, tai šianakt mano mažius tiek kosėjo, kad net pakraupau doh.gif , tai jam daviau Brontex sirupą, bet dabar pradėjau galvoti, ar jis kartais negali sualergizuoti ???g.gif
Mamytes, o kokius jūs sirupus duodate savo kleckiukams, kai jie pradeda labai labai kosėti :

Sausio mėnesį, kai buvome pasigavę virusą, mums gydytoja buvo išrašiusi nuo kosulio "Ambroheksalio". Kosuliui gal ir padėjo, bet kūną tai tikrai sualergizavo. Taigi, kiek skaičiau čia ir ankstesnėje temoje-sirupiniai vaistai tikrai ne mūsų vaikiukam, t.y.-alergiukam verysad.gif

Beje<CYPLA>, mes irgi bandome naują maistelį (iki tol tik MP), -baisiai sunkiai procesas vyksta-beria nuo visko. Pradėjom nuo HIPP ryžių košės-netiko.Kaip beje ir HIPP obuolių tyrelė.Alergizavo. Savaitgalį skaitinėjau seną temą-supratau, kad tos visos pirktinės HIPP, MILUPOS, SEMPER ir t.t-ko gero tik nealergiškiems vaikams.Žinoma tai labai individualu, bet...
Paprasti avižiniai dribsniai "Millyn Paro" mums irgi netiko-išbėrė. Matyt mano mergička alergiška ir avižom. Bandėm bulvę-panašu, kad irgi negerai-beria. Bulvę net nulupdavau iš vakaro ir pamerkdavau į vandenį, kad šiek tiek krakmolas ir kitos alaergizuojančios medžiagos išeitų, bet ir toks variantas nepagelbėjo.
Dabar bandom antra diena kalafiorą.
Penktadienį buvom nuėję pas savo pediatrę. Tai ji pateikė jau visai skurdų produktų sąrašą kurie, atseit ,visiškai nealergizuoja:kopūstas, kalafioras, cukinija, šv.agurkai.Kruopos-ryžiai ir kukurūzai.Mėsa-laukinių žvėrių (kiškiena, stirniena). biggrin.gif Beje toks MENIU turėtų būti ir man.
Tik kai gryžusi įkritau į internetą, tai perskaičiau, kad ir tie išgirtieji kukurūzai kai kuriuos vaikus alergizuoja.
Taigi, panašu, kad viską reikia daryti"putiom ispytanije" (gal dar rusų kalbos nepamiršot tongue.gif )
Pas alergologę į klinikas eisim tik balandžio 19d. IKI to laiko reikia išgyventi biggrin.gif Beje gal kuri mamytė lankėsi klinikose pas Bubnaitienę?Kokie atsiliepimai?
Ir dar klausimas. Kokias naudojate prausimo priemones? Mes galvytę plaunam su Johnson baby šampūnu, kūnelį iki tol prausėm su vaikišku muiliuku, bet paskutiniam TAvo vaiko Nr. perskaičiau, kad negerai, nes muilas turi šarmo.Nupirkom Johnson baby softwash dušo žele, bet kažkaip man įtartinai numaudyta nuėjo raudonais plėmais. Po to jie pradingo.Sakau, gal netiko.
Ir dar kiek dienų reikia daryti pertrauką primaitinant, jei pamatai, kad produktas netinka?Ar reikia išlaukti kol visiškai odelė bus graži? Įtariu, kad mano mergička taip iki metų normaliai ir nepradės valgyti to papildomo maistelio verysad.gif
Na reikia baigti, o tai įsirašiau aš čia rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
Aciū mamytės už patarimus 4u.gif Dabar jau antra dieną kaip duodu tik MP, tai pilviukas atrodo šiek tiek geriau, bet užtat nuo to Brontex sirupo taip išbėrė žandus, kad net baisu darosi verysad.gif
Aš nusprendžiau dabar pamaitinti MP, o kai viskas susitvarkys, tuomet vėl pradėsiu įvedineti naujus produktus. Man atrodo, kad mums bulvė irgi netiko schmoll.gif , taigi jos nebeduosiu, bandysiu duoti kopūstus, cukinija.

Disi kaip jums sekasi su kalafioru, ar beria g.gif

Atsakyti
QUOTE(disi @ 2006 03 14, 12:27)
[Penktadienį buvom nuėję pas savo pediatrę. Tai ji pateikė jau visai skurdų produktų sąrašą kurie, atseit ,visiškai nealergizuoja:kopūstas, kalafioras, cukinija, šv.agurkai.Kruopos-ryžiai ir kukurūzai.Mėsa-laukinių žvėrių (kiškiena, stirniena). biggrin.gif Beje toks MENIU turėtų būti ir man.
Tik kai gryžusi įkritau į internetą, tai perskaičiau, kad ir tie išgirtieji kukurūzai kai kuriuos vaikus alergizuoja.
Taigi, panašu, kad viską reikia daryti"putiom ispytanije" (gal dar rusų kalbos nepamiršot tongue.gif )
Pas alergologę į klinikas eisim tik balandžio 19d. IKI to laiko reikia išgyventi biggrin.gif Beje gal kuri mamytė lankėsi klinikose pas Bubnaitienę?Kokie atsiliepimai?
Ir dar klausimas. Kokias naudojate prausimo priemones? Mes galvytę plaunam su Johnson baby šampūnu, kūnelį iki tol prausėm su vaikišku muiliuku, bet paskutiniam TAvo vaiko Nr. perskaičiau, kad negerai, nes muilas turi šarmo.Nupirkom Johnson baby softwash dušo žele, bet kažkaip man įtartinai numaudyta nuėjo raudonais plėmais. Po to jie pradingo.Sakau, gal netiko.
Ir dar kiek dienų reikia daryti pertrauką primaitinant,  jei pamatai, kad produktas netinka?Ar reikia išlaukti kol visiškai odelė bus graži? Įtariu, kad mano mergička taip iki metų normaliai ir nepradės valgyti to papildomo maistelio verysad.gif
Na reikia baigti, o tai įsirašiau aš čia rolleyes.gif  4u.gif

tokiems maziukams muilo prausimuisi visai nereikia, juk jie nei issipurvina, nei suprakaituoja labai. o alergiskiems tuo labiau, net veliau prausimosi zele labai saikingai naudoti reikia, tikrai ne kiekviena karta prausiantis. as pati Johnson nenaudociau, juk jis nera alergiskai odelei pritaikytas. pasidairyk vaistinese, o sitos temos pirmuose puslapiuose esu surasiusi dauguma alergiskiems rekomenduojamu kuno prieziuros firmu. mirksiukas.gif

beje, man paciai tai ziauriai sunku buvo atrinkti, nuo ko vaika beria, kol maitinau pati ir primaitinau doh.gif juk niekad negali zinoti, nuo ko tiksliai isbere - ar nuo to, ka maziukui davei, ar nuo to, ka pati suvalgei. doh.gif doh.gif tuo labiau, kad kai kada juk sureaguoja tik po 2-3 dienu. na, bet baigus maitinti, irgi ne ka lengviau.. schmoll.gif

o nauja produkta ivesti reikia tik po savaites, t.y. per savaite - tik vienas naujas maisto produktas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirksniukas: 14 kovo 2006 - 15:02
Disi, ant savo didžiojo vaikio "kailio" kūdikystėje aš irgi netyčia išbandžiau pakankamai priemonių. Visa Johnsons produkcija ir Bubchen alergiukams nelabai tinkama schmoll.gif . Dabar mažiui naudoju tik Seba Med. Tfu-tfu, reakcijų dar nebuvo. Bet užtat bėrė nuo Bepanthen...
Matau, jūs esat Kaune. Jeigu visiškai nepavyks sukontroliuoti alergijos - gali rašyti man AŽ, galėčiau rekomenduoti homeopatę, kuri mano dičkiui padėjo "išvaryti" alergiją (tiesa, jis tuomet jau buvo gerokai virš vienerių). Ir su mažium pas ją buvom (irgi dar tik pradedu primaitinti), tiesa, neseniai, tai rezultatų dar kaip ir nėra.
Papildyta:
Tiesa, dar norėjau pasidalinti "šviežia" patirtim su tomis, kurios dar tik pradeda primaitinti alergiukus. Rodos, padeda gerosios bakterijos (girdau Linex). Nes reakcijos nebe tokios audringos. Pradedant primaitinti dažniausiai būna reakcija į maistą, nes organizmas dar nemoka sudoroti maistinių medžiagų, todėl ir reaguoja. O gerosios bakterijos padeda virškinti, sukuriama tinkama žarnyno mikloflora. Nu, ne medikė aš, nemoku tinkamai paaiškinti, berods tai vadinasi disbioze?...(daugiau info galima rasti per Google).
Atsakyti
Papildyta:
Tiesa, dar norėjau pasidalinti "šviežia" patirtim su tomis, kurios dar tik pradeda primaitinti alergiukus. Rodos, padeda gerosios bakterijos (girdau Linex). Nes reakcijos nebe tokios audringos. Pradedant primaitinti dažniausiai būna reakcija į maistą, nes organizmas dar nemoka sudoroti maistinių medžiagų, todėl ir reaguoja. O gerosios bakterijos padeda virškinti, sukuriama tinkama žarnyno mikloflora. Nu, ne medikė aš, nemoku tinkamai paaiškinti, berods tai vadinasi disbioze?...(daugiau info galima rasti per Google).
[/quote]
Neapsigaukit, vaikams , kurie alergiski pienui, netinka nei linex, nei yogurt, nei gefilus gerosios bakterijos . Jiems skirti yra tik GEFILUS PLUS. Taciau pvz.: as negaliu 100% pagarantuoti, kad mano vaikui ir pastarosios buvo labai jau tinkamos...siokia tokia abejone yra...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dadu: 14 kovo 2006 - 22:21
[quote=Cypla,2006 03 14, 14:34]

Na, teisybę pasakius, jau esu šiokioj tokios nevilty(švelniai tariant). Jau vakar buvo pabėrimų, o šiandien nuvaryta visa nugara, pilvas, ypač pilvo šonai. Lyg ir jau užgiję žaizdelės ant kojų kelių vidinių pusių nori atsinaujinti verysad.gif Nebežinau nei ką galvoti, ar čia yas kalafioras kaltas. Juk kur rasi dabar natūralų, gal chemija kokia alergizavo, juk pripurkšti. Mirkiau per naktį vandeny, bet kas iš to... schmoll.gif Vakar vakare maudėm vonioj (maudom kas antra dieną), gal ,sakau nuo vandens. Maudėm tik vandeny, įpyliau 1/2 kamštelio Balmandolio aliejaus. O gal tas Balmandolis netinka, nors pilu nebe pirmą kartą. Na žodžiu... g.gif
Geriam Gefilus Plius jau kokia 20 dienų, gal tas netinka, nors lyg turėtų būti atvirkščiai. Na jau nebežinau iš tiesų ką galvoti ir kaip elgtis.
Mums jau 7 mėn. ir 5 d., o taip ir dar neradome nė vieno produkto kuris tiktų. verysad.gif Ką daryti, vėl laukti kol praeis bėrimas? O ką paskui bandyti? g.gif g.gif g.gif
Prašysiu pagalbos Obuoliux, homeopatės koordinačių, gal kažkas aiškiau bus.
doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
[quote=disi,2006 03 15, 10:11]
[quote=Cypla,2006 03 14, 14:34]

Na, teisybę pasakius, jau esu šiokioj tokios nevilty(švelniai tariant). Jau vakar buvo pabėrimų, o šiandien nuvaryta visa nugara, pilvas, ypač pilvo šonai. Lyg ir jau užgiję žaizdelės ant kojų kelių vidinių pusių nori atsinaujinti verysad.gif Nebežinau nei ką galvoti, ar čia yas kalafioras kaltas. Juk kur rasi dabar natūralų, gal chemija kokia alergizavo, juk pripurkšti. Mirkiau per naktį vandeny, bet kas iš to... schmoll.gif Vakar vakare maudėm vonioj (maudom kas antra dieną), gal ,sakau nuo vandens. Maudėm tik vandeny, įpyliau 1/2 kamštelio Balmandolio aliejaus. O gal tas Balmandolis netinka, nors pilu nebe pirmą kartą. Na žodžiu... g.gif
Geriam Gefilus Plius jau kokia 20 dienų, gal tas netinka, nors lyg turėtų būti atvirkščiai. Na jau nebežinau iš tiesų ką galvoti ir kaip elgtis.
Mums jau 7 mėn. ir 5 d., o taip ir dar neradome nė vieno produkto kuris tiktų. verysad.gif Ką daryti, vėl laukti kol praeis bėrimas? O ką paskui bandyti? g.gif g.gif g.gif
Prašysiu pagalbos Obuoliux, homeopatės koordinačių, gal kažkas aiškiau bus.
doh.gif doh.gif doh.gif
[/quote]

o tu pati ka valgai??? nes, kaip suprantu, maitini ir savo pienuku, vadinasi, berti gali ir nuo to, ka tu valgai. gal pieno produktus, gal kazka su kvieciais (blynai, sausainiai, pyragai ir pan.), gal zuvi, vistiena ar kitus didziuosius alergenus?
Atsakyti
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 03 15, 11:03)
o tu pati ka valgai??? nes, kaip suprantu, maitini ir savo pienuku, vadinasi, berti gali ir nuo to, ka tu valgai. gal pieno produktus, gal kazka su kvieciais (blynai, sausainiai, pyragai ir pan.), gal zuvi, vistiena ar kitus didziuosius alergenus?

Tai, kad nevalgau aš tų "didžiųjų alergenų". Išsitaukiau iš interneto straipsnį apie hipoalerginę dietą, pasikabinau produktų sąrašą ant šaldytuvo.Mano meniu:pusryčiai-ryžių dribsnių košė virta vandeny+truputis cukraus+kartais arba banano arba sviesto.
Pietūs:burokėlių arba šv.kopūstų sriuba(morkų nededu), virta kiauliena su šv.kopūstu arba kalafioru arba salotom.
Dar valgau juodą ruginę duoną (be kvietinių miltų), natūralų jogurtą, džiovintus bananus, obuolius, geriu vaikišką žolyčių arbatą.
Gal valgau ką nors netinkamo? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(disi @ 2006 03 15, 12:13)
Tai, kad nevalgau aš tų "didžiųjų alergenų". Išsitaukiau iš interneto straipsnį apie hipoalerginę dietą, pasikabinau produktų sąrašą ant šaldytuvo.Mano meniu:pusryčiai-ryžių dribsnių košė virta vandeny+truputis cukraus+kartais arba banano arba sviesto.
Pietūs:burokėlių arba šv.kopūstų sriuba(morkų nededu), virta kiauliena su šv.kopūstu arba kalafioru arba salotom.
Dar valgau juodą ruginę duoną (be kvietinių miltų), natūralų jogurtą, džiovintus bananus, obuolius, geriu vaikišką žolyčių arbatą.
Gal valgau ką nors netinkamo? cool.gif

aš tavo vietoje tos žolyčių arbatos tai tikrai negerčiau. g.gif nes alergiskiems apskritai jokios žolės nerekomenduojamos.
mano vaika, pavyzdžiui, alergizavo bananai.
jei vaikutis alergiškas pieno baltymui, sviestas gali ir netikti (šiaip gydytojai rekomenduoja sviestą naudoti ištirpintą - kažkas ten tada su tuo baltymu kitaip pasidaro. bet gali ir ištirpintas netikti). dėl to paties pieno baltymo gali netikti ir jogurtas, nors ir natūralus.
alergizuoti gali ir mielės - ruginė duona turbūt su jomis kepama.
o ir patys rugiai dažnokai alergizuoja.

nieko paguodžiančio, tiesa..? doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, norėjau paklausti, kaip sekasi mamytėms, kurių alergiškiems vaikučiams dabar jau virš metukų ar dviejų?

Nenorėčiau prisikalbėti, mes mums tai viskas gerai: valgome visas daržoves, visas uogas, uogienes ir vaisius, visas kruopas virtas piene, valgome varškytę ir išgeriame apie 200 ml karvės pieno per parą. Ir jokios alergijos nėra.

Tiems kurie naujai prisijungė, tai norėčiau pasakyti, kad mums buvo siaubinga alergija visiems maisto produktams. Nuo 2,5 mėnesio prasidėjo viduriavimas su kraujuku, po to siaubingi bėrimai, išsausėjusios dėmės, norėjo mus guldyti į ligoninę, galvojo gal nutraukti matinimą MP. Žodžiu pranašavo ateitį nekokią. Šiandien mums 1 metukai ir 4 mėnesiai ir valgome viską.

Norėjau pasakyti, kad sugijome TIK homeopatų dėka. Maitinau pati gana ilgokai - iki 1 ir 3 mėnesių, bet varškytę pradėjome valgyti gal nuo 9 mėn. Ir niekada nesistengiau laikyti vaiką ant dietos (nes ir negalėjau smile.gif, - ir taip yra mažai produktų, kuriuos jis valgo)
Manau, kad homeopatija galėtų būti vienintelis efektyvus gydymo būdas. Linkiu visoms mamytėms juo pasinaudoti ir visiems laikams atsisveikinti su alergijos problema. O pas alergologus patarčiau dažnai nevaikščioti- nieko jie gero nepasakys. Ramumo dėlei pasidarykite tyrimus ir jeigu jie nieko gero neparodys, tai alergologai nieko daugiau ir nepasakys, nebent visko nevalgyti ir negerti. Taip pat pabandykite kuo mažiau duoti gatavos produkcijos (ypač HIPP ir kitokios), virkite viską pačios.
Atsakyti