Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiškų vaikų mityba

QUOTE(Slapux @ 2006 03 08, 22:49)
Na iš pardės, pasterizuotas, o namie tai nevirinau  g.gif Manai dėl to  g.gif

nezinau, ar tikrai del to. bet as pati asmeniskai piena duociau tik uzvirinta. jeigu neklystu, tai kazkur esu skaicius ar girdejus, kad su pieno baltymu prie aukštos temperaturos kazkas ten vyksta, kad paskui jis nebe visa toks lieka.. g.gif na, labai as jau cia aiskiai, kaip matau.. doh.gif blush2.gif gal kazkuri mamyte geriau zino, tai parasykit. zinoma, jei maziukas tam pieno baltymui labai jautrus yra, tai virinimas turbut nepades..
Atsakyti
Sveikutes mamytes 4u.gif , ir as jungiuosi prie jusu, mano maziukui jau greit 6 men, tai mes irgi jau pradejome su ta alergija vargti, tik pradedu nauja produkta duoti tuo isberia doh.gif schmoll.gif
Kaip jus galvojate ar gali alergizuoti nuo bulves???
Dabar pradejau duoti kose -Nestle SINLAC, tipo alergiskiems vaikams, tai ziuresiu kokia bus reakcija g.gif O ar kas nors davete tokia kosyte, ir ar buvo reakcija??
Slapux minejai alergologa, Savickienę, kur ji dirba, ar Karoso g. esancioje poliklinokoje ar privaciai??
Mamytes o ka jus duodate is darzoviu savo maziukams?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cypla @ 2006 03 12, 11:36)
Sveikutes mamytes 4u.gif , ir as jungiuosi prie jusu, mano maziukui jau greit 6 men, tai mes irgi jau pradejome su ta alergija vargti, tik pradedu nauja produkta duoti tuo isberia  doh.gif schmoll.gif
Kaip jus galvojate ar gali alergizuoti nuo bulves???
Dabar pradejau duoti kose -Nestle SINLAC, tipo alergiskiems vaikams, tai ziuresiu kokia bus reakcija g.gif  O ar kas nors davete tokia kosyte, ir ar buvo reakcija??
Slapux minejai alergologa, Savickienę, kur ji dirba, ar Karoso g. esancioje poliklinokoje ar privaciai??
Mamytes o ka jus duodate is darzoviu savo maziukams?? g.gif

Sveika įstojusi i nelabai linksmą mūsų klubą mirksiukas.gif
Bulvė alergizuoti gali (kaip, beje, ir bet koks kitas maisto produktas), čia temoj ne viena mamytė rašė, kad ji vaikučiams netinka.
Nestle Sinlac aš pati daviau, tai lyg ir reakcijos nebuvo. Bet šiaip tai pradėjus duoti naują produktą, reikia kitą naują įvesti tik po savaitės, kad tikrai žinotum, nuo ko beria. Nes jei alergija yra lėtinio pobūdžio, bėrimas (arba kiti alergijos požymiai - pilvuko pūtimas, viduriavimas ar kt) gali pasireikšti po 3-4 dienų ar net po savaitės.
Kokios daržuovės rekomenduojamos kaip rečiau sukeliančios alergiją aš esu surašiusi tremos apibendrinime, pažiūrėk 1ame ar 2ame šios temos puslapyje.
Atsakyti
QUOTE(evelidu @ 2006 03 02, 13:25)
Apžiūrėjo mus gydytoja, pasakė, kad tai ne nuo maisto schmoll.gif  sako, kad panašu,kad sualergizavo kažkoks kremukas kūnui, milteliai  arba (pirmoj eilej) vanduo. Nes pas mus labai siaubingas vanduo, pati kai iš dušo išlendu, visas kūnas kasosi. O dar įtariam ,kad gali būti nuo  megztų rūbų, nes dar kai nebuvo berimų, pastebėjau ,kad kai aprengiu maže liemene ar megztu kombinezonu( pusvilnoniai siūlai) ji būdavo raudonais žandais, bet aš galvojau,kad nuo maisto  unsure.gif dar pasakė, kad pasidarė križminė reakcija ir kartu su kažkokiu maistu alergizuoja, todėl taip ir būna tai išryškėja, tai sumažėja paraudimas.
Išrašė hormoninį kremuką, sakė tepti 1 kart dienoj, apie savaitę laiko unsure.gif  blink.gif
Papildyta:
Jei napadės tepaliukas, važiuosim tyrimus darytis verysad.gif

jau netepu tepaliuku hormoniniu. Pora dienu atgal dar ir žandukus spuogais išbėrė. Pradėjau vėl reguliuoti maistą, nors gydytoja sakė,kad ne nuo maisto. Ir pastebėjau, kad berimas lig pradėjo mažėti. Tepu odą Essex tepalu, tai gal čia sutapimas,bet po jo sumažėjo. O gali obuolys alergizuoti?? Nes jau kelias dienas jo nevalgom (prieš tai labai daug valgėm), gal dėlto ir sumažėjo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evelidu: 12 kovo 2006 - 12:04
QUOTE(Mirksniukas @ 2006 03 12, 12:50)
Sveika įstojusi i nelabai linksmą mūsų klubą mirksiukas.gif
Bulvė alergizuoti gali (kaip, beje, ir bet koks kitas maisto produktas), čia temoj ne viena mamytė rašė, kad ji vaikučiams netinka.
Nestle Sinlac aš pati daviau, tai lyg ir reakcijos nebuvo. Bet šiaip tai pradėjus duoti naują produktą, reikia kitą naują įvesti tik po savaitės, kad tikrai žinotum, nuo ko beria. Nes jei alergija yra lėtinio pobūdžio, bėrimas (arba kiti alergijos požymiai - pilvuko pūtimas, viduriavimas ar kt) gali pasireikšti po 3-4 dienų ar net po savaitės.
Kokios daržuovės rekomenduojamos kaip rečiau sukeliančios alergiją aš esu surašiusi tremos apibendrinime, pažiūrėk  1ame ar 2ame šios temos puslapyje.

Mano maziukui pradzioje nebuvo jokios alergijos, poto pradejo berti kakliuka, zandukus, bet man gydytoja aiskino, kad cia nuo mano pienuko. Taigi viena diena pas ji budavo paberta kita ne.
Bet blogiausia prasidejo tada, kai mes uzdaveme zuvies tauku, nes mano mazius sunkiai isisavindavo mitamina D, taigi isbere pilvuka, nugaryte ir tas berima visiskai nebesinori pasitraukti, kuo toliau tuo baisiau, nors zuvies tauku jau nebeduodu schmoll.gif

Papildyta:
O gali obuolys alergizuoti?? Nes jau kelias dienas jo nevalgom (prieš tai labai daug valgėm), gal dėlto ir sumažėjo g.gif
[/quote]
As savo maziukui irgi daviau obuoliuka, taigi dabar nusprendziau jo nebeduoti, ziuresiu gal pageres schmoll.gif
Bet man kuo toliaiu tuo baisiau darosi, del tu berimu, odele tokia nebegrazi, siurksti, sausa, kojeles irgi sauseti pradejo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cypla @ 2006 03 12, 12:08)

Bet man kuo toliaiu tuo baisiau darosi, del tu berimu, odele tokia nebegrazi, siurksti, sausa, kojeles irgi sauseti pradejo doh.gif

Pas mus iri tokia odelė raukšlėta, šiurkšti. Visokiais tepaliukais tepiau, tai panašu,kad nuo jų dar blogiau buvo verysad.gif O dabar tepu Essex tepalu(žalios spalvos) jis be vandens, be kvapo, tai suminkštėjo .
Atsakyti
QUOTE(evelidu @ 2006 03 12, 13:17)
Pas mus iri tokia odelė raukšlėta, šiurkšti. Visokiais tepaliukais tepiau, tai panašu,kad nuo jų dar blogiau buvo verysad.gif O dabar tepu Essex tepalu(žalios spalvos) jis be vandens, be kvapo, tai suminkštėjo .

As tai savo kleckiuko odele tepu Linol fett, bet jauciu jis prie jo jau priprato, gal ir man pabandyti ta Essex tepalika nupirkti g.gif
O jo ilgam uztenka??? verysad.gif Nes tie tapaliukai tokie barngus, kad net baisu darosi blink.gif
Papildyta:
Mamytes, o atopinis dermatitas pagydomas?? g.gif Man net baisu darosi, negu cia mus jau bus liga, ir taip visa gyvenima verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Cypla @ 2006 03 12, 13:11)
As tai savo kleckiuko odele tepu Linol fett, bet jauciu jis prie jo jau priprato, gal ir man pabandyti ta Essex tepalika nupirkti g.gif
O jo ilgam uztenka??? verysad.gif  Nes tie tapaliukai tokie barngus, kad net baisu darosi blink.gif
Papildyta:
Mamytes, o atopinis dermatitas pagydomas?? g.gif Man net baisu darosi, negu cia mus jau bus liga, ir taip visa gyvenima verysad.gif

Cypla, tinkamą tepalą irgi labai svarbu atitaikyti. Mano mažių buvo pradėję nuo Bepanthen berti... doh.gif O šitas dermatitas dažniausiai yra išaugamas. Tiesiog reikia labai daug kantrybės: stebėti reakcijas į maistą, taip pat ir į įvairius kvapus, skalbimo priemones. Nes abu vaikiai, esant alergijos paūmėjimui, reaguodavo į įvairius kvapus. Pvz., atidariau keptuvę, kur troškinau žuvį laikydama mažių ant rankų - veidukas iš karto nuraudo. Svarbu atrasti, nuo ko beria ir tą produktą kuriam laikui pašalinti (2-3 mėn.), po to vėl bandyti. Pasisaugant, paprastai išaugama apie 3 metus.
Papildyta:
QUOTE(evelidu @ 2006 03 12, 12:03)
O gali obuolys alergizuoti?? Nes jau kelias dienas jo nevalgom (prieš tai labai daug valgėm), gal dėlto ir sumažėjo g.gif

Obuolys gali alergizuoti jeigu jo odelė yra raudona, arba yra atvežtinis (dėl purškiamų medžiagų, dėl kurių nepraranda prekinės vertės arba jame esančių nitratų).
Atsakyti
Esant atopiniam dermatitui, odele reikia ir drekinti, ir minkstinti. Tai yra: is pradziu reikia tepti drekinanciu losjonu (mes patys naudojam ESSEX hidrolosjona, jo kaina apie 35Lt berods 350ml, uztenka mazdaug 4sav, cia, aisku, dar nuo vaiko dydzio priklauso tongue.gif ), tada palaukti kokia 10-15min ir istepti minkstinanciu kremu (mes naudojam ESSEX krema baltoje tubeleje). Drekinanciu losjonu reikia tepti 2 kartus per diena ir po vonios (pvz, kai plaunant uzpakaliuka suslampa visos kojytes) + 3-5 kartus per diena - minkstinanciu kremu (priklausomai nuo to, kiek odele yra issausejusi). Visa sita rituala darau nuo kokiu 5men, kai pirma karta apsilankem pas alergologe ir ji visa tai susake. Tai is pradziu Rokas baisiai pykdavo ir nepatenkintas visais tais tepliojimais budavo (na, tikras vyras, ko noreti.. tongue.gif ), o dabar pats krema pasiima ir parodo, kur patepti, ir ypac auklei sureguliuoja, kad kurio nors kremuko nepamirstu.. lotuliukas.gif
Atsakyti
Mamytes labi reikia jusu pagalbos help.gif
Savo maziukui pradejau duoti kose Nestle Sinlac, daviau tik du kartelius, po du saukstus, taciau jam uzkietejo viduriukai. Ka jam dabar duoti, nes jis gi yra alergiskas, ar tik savo pienuku maitinti g.gif
Jam visada budavo skysti viduriukai, o dabar setau kad nori, uzkietejo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Cypla @ 2006 03 12, 22:24)
Mamytes labi reikia jusu pagalbos  help.gif 
Savo maziukui pradejau duoti kose Nestle Sinlac, daviau tik du kartelius, po du saukstus, taciau jam uzkietejo viduriukai. Ka jam dabar duoti, nes jis gi yra alergiskas, ar tik savo pienuku maitinti g.gif
Jam visada budavo skysti viduriukai, o dabar setau kad nori, uzkietejo verysad.gif

Galiu pasakyti iš "šviežios" patirties: linkusiems į alergiją vaikiukams "kūdikiškos" košelės gali netikti schmoll.gif (viduriai gali ir suskystėti, ir l. užkietėti). Maniškį nubėrė nuo Milupos košės (be jokio pieno ir pan.). Juk į šias košeles prideda visokių vitaminų ir kt. "gėrybių", kurios dažnai alergizuoja. Todėl patarčiau arba pirkti ekologiškas kruopas ir jas prieš virimą iki miltukų sumalti su kavamale (tuomet verdant reikia berti į šaltą vandenį), arba virti Myllyn Paras dribsniukus. Dabar pabandykit obuoliuko (jeigu esat jau bandę), avižinių dribsnių. Turėtų susinormalizuoti.
Man dar pediatrė rodė tašką ant pilvuko, kurį reikėtų pamasažuoti laikrodžio rodyklės kryptimi. Šis taškiukas yra kairėje pilvuko pusėje, tarp bambos ir klubo kaulo "išsikišimo", ties viduriu (nu g.gif , nežinau, ar aiškiai aš čia nurašiau).
Atsakyti
QUOTE(obuoliux @ 2006 03 12, 23:46)
Galiu pasakyti iš "šviežios" patirties: linkusiems į alergiją vaikiukams "kūdikiškos" košelės gali netikti schmoll.gif (viduriai gali ir suskystėti, ir l. užkietėti). Maniškį nubėrė nuo Milupos košės (be jokio pieno ir pan.). Juk į šias košeles prideda visokių vitaminų ir kt. "gėrybių", kurios dažnai alergizuoja. Todėl patarčiau arba pirkti ekologiškas kruopas ir jas prieš virimą iki miltukų sumalti su kavamale (tuomet verdant reikia berti į šaltą vandenį), arba virti Myllyn Paras dribsniukus. Dabar pabandykit obuoliuko (jeigu esat jau bandę), avižinių dribsnių. Turėtų susinormalizuoti.
Man dar pediatrė rodė tašką ant pilvuko, kurį reikėtų pamasažuoti laikrodžio rodyklės kryptimi. Šis taškiukas yra kairėje pilvuko pusėje, tarp bambos ir klubo kaulo "išsikišimo", ties viduriu (nu g.gif , nežinau, ar aiškiai aš čia nurašiau).

Ačiū Oboliux už pagalbą, o tai kaip su tomis košėmis, tai pirkti avižinius dribsnius, juos sumalti ir tada pavirinti, o kiek laiko virinti ???g.gif O tuos avižinius dribsnius pirkti iš vaikų skyriaus, kur jų maistelis, ar ten kur visiems skirtos košės verysad.gif As visiškai nieko nesigaudau, o jau pats laikas primaitinti, bet jaučiu aš dar su tuo primaitinimu gausiu palaukti schmoll.gif
Reiks dabar tik MP pavalgyti ir žiūrėti kokia bus reakcija schmoll.gif

O be to bėda niekada viena nevaikšto, tai šianakt mano mažius tiek kosėjo, kad net pakraupau doh.gif , tai jam daviau Brontex sirupą, bet dabar pradėjau galvoti, ar jis kartais negali sualergizuoti ???g.gif
Mamytes, o kokius jūs sirupus duodate savo kleckiukams, kai jie pradeda labai labai kosėti mastau.gif Aš tą sirupą jau buvau davusi, bet tada mano mažiukui buvo tik 2 mėn., taigi rekacijos jokios nebuvo, o kaip bus dabar??? bijau.gif
Atsakyti